|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Odgoj bez batina - konkretni primjeri
6.1.2012 17:14:42   
malena sharena
IZVORNA PORUKA: lepetetka

.A da sad je bitan svojoj seki, u zadnje vrijeme slabo hoće i da se odvaja od nje, skoro mi išli u grad a on kaže mama hajmo kući sama seka, pa reko nije sama s nanom je, ma kaže otići će nana kući user posted image user posted image hajmo mi seki... Neće više ni kod mojih da ide nikako da ostane ono dan dva, jedno vrijeme je hti, a sada jok, samo da se ne razdvaja od nje.. A i ona mi dobro dođe u ovim odgojnim metodama, kada ona plače ja kažem , nemoj plakati vidiš kako braco ne plače on sluša bla bla a njemu drago user posted image

Hehehe, mali covjek user posted image user posted image

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 426
6.1.2012 17:29:07   
malena sharena

Pa varaš se ako misliš da nisam od malena radila na tomeuser posted image , nikad mi nije bilo drago da trči ispred mene a da mi ne da ruku user posted image ...I do sada sam bila majka, nisam ga tek sada počela učiti, ali jednostavno kod neke djece to ne pali dok sami ne ohlade ili dok ne nađu novu zanimaciju.. I kako se raisti, kao neto raistiti sa tvrdoglavim dvogodinjakom ili trogodinjakom????

I mi smo imali ovaj problem (ima li neko da nije?). I to me stvarno dovodilo do ludila, samo savije koljena i spusti se na zemlju, nece ni da mrdne. Mozda je ovaj moj nagodan, jer ja sam to rijesila tako sto bih ga svaki put povukla u pravcu odakle smo dosli uz rijeci - OK, onda idemo kuci. Jednom smo sjedili na zidicu pored ceste pet minuta dok nije pristao da mi da ruku. Nece ruku, nece kuci, baca se, dere. Dobro rekoh, onda cemo malo sjesti ovdje i gledat narod kako prolazi. Brzo mu je dosadilo. To je bilo ljetos i ne sjecam se da se od tad ponovilo.

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

Neposredna veza do poruke: 427
6.1.2012 17:30:57   
*Boo*
Evo da se i ja prijavim..I ja sam jedna od mama koja je znala pucnit dijete u nekim momentima, pa poslije zaliti i zaklinjati se da vise necu to nikad...Jednostavno se desi momenat kada nakon milion molbi, objasnjenja, prica, skretanja paznje na drugo i svega uzaludnog, ja posegnem za prutom ne nalazeci drugo rjesenje..
Sve se isto desavalo...nije dala ruku, bjezala ispred mene...u prodavnici vriska kad nesto hoce bezveze..itd...a najgore je kad odemo kod nane...onda ona opali...skace s kauca na kauc, penje se svuda, skace za vrat..i sta ja znam..zna da tada moze sve sta hoce i uopce me ne cuje, ne vidi, ne slusa...Nije mi se jednom izgubila iz vidika...100 puta me znoj oblio...ja se okrenem nje nigdje...kad usla u prodavnicu i sl...Kad bi je zgrabila za ruku i ne pustala...toliko bi vristala, da se svi ljudi okrecu..Penjanje joj je najdraze..i nista je od tog ne moze odgovorit..sto puta je pala sa stolice, i sve kontamo nece se vise penjati na nju..ali nista...ona bi opet..
Sada kada je malo veca (3,5 god.), dosta se smirila. Vec je pocela da shvata sta je po nju dobro, a sta ne...Ja vise ne koristim prut, i nadam se da necu vise nikada. Sada vec mogu s njom razgovarati. Pricam joj razne price, kojima joj nastojim objasniti kakav treba biti i vidim da me zaista slusa. Kada napravi nesto sto nije trebala posaljem je da sjedi na stolici u cosku i razmisli zasto je u kazni, a onda da dodje da mi kaze..i da li je to lose ponasanje ili dobro. Kada bi bas imala neki nalet bjesa, ja bi to ignorirala, a ona bi se poslije smirila i mi bi se pravili kao da nista nije bilo. Kada je kritikujem nikada ne kritikujem nju kao osobu u smislu (ne valjas i sl.), vec kritikujem njeno ponasanje (ne prilici ti to, nisi ti takva i sl.)..Meni je to dosta pomoglo...dusa moja mala...ponekada bi mi nesto pomogla, npr. odnijela prljavi tanjir na pranje, pa bi me pitala-jel ovo dobro ponasanje?-...a ja bi rekla da jeste i onda bih je nagradila..Uglavnom mi smo dosta napredovali user posted image user posted image user posted image ...i nadam se da cu s vremenom imati sve bolji odnos sa svojom djecom user posted image

Moje srecice ♥ ♥
15.6.2008.
16.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 428
6.1.2012 20:51:11   
Rabi
.A da sad je bitan svojoj seki, u zadnje vrijeme slabo hoće i da se odvaja od nje, skoro mi išli u grad a on kaže mama hajmo kući sama seka, pa reko nije sama s nanom je, ma kaže otići će nana kući user posted image user posted image hajmo m

joj blago tebi...kod mene je djecak kako koji dan sve ljubomorniji i ljubomorniji na sekuuser posted image
i zbog ljubomore radi mnoge stvari...
samo da bi se paznja usmjerila njemu, mada mu je ne nedostaje! Jednostavno neda da se njoj na bilo koji nacin obracamo...mislim nije da neda bukvalno...ali odmah on trazi da se njemu obratimo jer mu kao nesto treba!!
Sinoc legli da se uspavamo....ja pored Ajsice a on sam lezi....kaze hocu i ja kod tebeuser posted image joj jes mi bilo tesko nestouser posted image user posted image user posted image onda smo Ajsicu liferovali kod mm a mi smo se gililiuser posted image

< Poruku je uredio Rabi -- 6.1.2012 20:54:38 >

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

Neposredna veza do poruke: 429
6.1.2012 22:01:14   
neki x
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

kako ste vi smirene i diiivne mame al haman svaka, nevjerovatno
za ako Bog da 15-20 godina ovaj grad će biti preplavljen divnom omladinomuser posted image
mene zanimaju dječaci, mislim ipak ja dobijam zeta user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pocahontas,u dosta stvari se slazem s tobom...Sto se tice tog primjera sa prekidanjem u po recenice,to su obojica savladaliuser posted image Nista sladje nego kad Said kaze padon(pardon) a mogu ja nesto da jeknemuser posted image user posted image user posted image ...

A ne vidjeh ni jednu zenicu da je nesto napisala koja ima dva sina,osim Dide...
Znate,nama je malo tezeuser posted image

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 430
6.1.2012 22:03:36   
DM

Moji postovi nešto nevidljiviuser posted image user posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu neki x)
Neposredna veza do poruke: 431
6.1.2012 22:12:46   
Hanady RR
nisu doublemum.
ja uredno pročitala...svaki konkretni primjeruser posted image
u skaldu sa temom i mojom željom da konkretno savladam ko gradivouser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 432
6.1.2012 22:26:09   
DM
Ma nešto kontam ,tema nam-odgoj bez batina-konkretni primjeri, a ovdje svi postovi otuser posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 433
6.1.2012 22:28:44   
neki x
IZVORNA PORUKA: doublemum

Moji postovi nešto nevidljiviuser posted image user posted image

Evo procitah sad...Hanady i mene zanima tema,ali
ja sam zena zaposlena,koja bas nema po citav dan vremena iscitati sledecih 8 str. koje su napisane posle mog zadnjeg teksta.....A strasno me zanima tema...user posted image

Doublemumuser posted image

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 434
6.1.2012 22:56:39   
lepetetka
Rabi slatko, neka ste se malo giligili, i meni ga nekad bude žao ako stvarno nemam vremena za nešto što želi, imam scena kada nju dojim, ja jedem i njega hranim, zna sam ali eto hoće da ga ja hranim :) I on je ponekad ljubomoran, kada nju ono gnjavim a on kaže: a što mene ne voliš?, e onda zovnem i njega pa se svi tako gnjavimo, ne zna se ko koga ljubi ja njega on seku, u krug...Volim ih puuuuno ali nekad osjetim i da mi treba pomoć sa strane a baš je i nemam....
Ma sva djeca na neki način slušaju a opet na neki drugi ne slušaju...treba nalaziti najbolji put do njihovih čula, niko od ovih ženica nije zapostavio svoju djecu sigurno, te stvari se dešavaju pored nas i mi ih gledamo, a sve ove mame na forumu su tu da nešto novo nauče, razmijene iskustva, i tu su da shvate kako roditi, dojiti, hraniti, oblačiti, zabavljati, učiti lijepom ponašanju...Mene ne brinu ove mame, mene zabrinjavaju one koje stave nogu preko noge, zaždiju cigaru, kahvenišu i ne reaguju ni na koji način na ponašanje svoga djeteta, ne posežu ni za jednom vaspitno-odgojnom metodom, pa bilo to pričanje, zamajavanje, zaigravanje ili puc puc... Žene prepuste djecu samim sebi.. A mi ovdje sve na neki način reagujemo..

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 435
6.1.2012 22:59:12   
neki x
.Mene ne brinu ove mame, mene zabrinjavaju one koje stave nogu preko noge, zaždiju cigaru, kahvenišu i ne reaguju ni na koji način na ponašanje svoga djeteta, ne posežu ni za jednom vaspitno-odgojnom metodom, pa bilo to pričanje, zamajavanje, zaigravanje ili puc puc... Žene prepuste djecu samim sebi.. A mi ovdje sve na neki način reagujemo..

user posted image

Zabrinjavaju i mene i to pogotovo kad njihova djeca lose uticu na moju,tj. kad ih pocnu udarati,ma uopste kad su NEODGOJENA...

Neposredna veza do poruke: 436
6.1.2012 23:24:38   
klemzi
Mene je moja mama znala puc, puc kad sam bila mala...a ja se nikad u životi nisam ni s kim potukla...i sasvim sam dobra ispala user posted image OT je, ali moradoh napisati...
i hodža me je jednom udario šibom po leđima zbog napada smijeha user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu neki x)
Neposredna veza do poruke: 437
7.1.2012 0:41:00   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

nisu doublemum.
ja uredno pročitala...svaki konkretni primjeruser posted image
u skaldu sa temom i mojom željom da konkretno savladam ko gradivouser posted image

doublemama i ja procitala, takoder svaki primjer. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Nisam imala vremena da komentiram, stosta sam zapamtila i hvala na iskustvimauser posted image
E sad samo bih se osvrnula na ovo(eto me ko kakav politicaruser posted image ), a to je znacenje rijeci batina. Kada vas malo boli glava, onako da je dovoljna samo kavica ili opustanje, kada vas malo jace boli glava, da je potrebna ipak neka tableta ili kada vas jako boli glava da ne mozete izdrzati od bola, e sve je to za mene glavobolja! Isto tako postoji i batina kao sto vi kazete puc puc, ona koju ne osjeti, batina malo jaca, ne nasilje niti premlacivanje, nego ono da dijete osjeti bol i batina kao oblik nasilja. Ja to sve svrstajem u rijec "batina" i zato i takav nazim temeuser posted image A ja sam sto puta cula kako majka kaze djetetu "e sad ces dobit batina", a sigurno ste i vi(mozda i govorite) i onda ne premlati dijete nego ga pucne. Tako da rijec batina ne znaci uvijek i brutalno nasilje, premlacivanje.user posted image
A mene sad zivo interesuje i divim se djeci koja slusaju ako ih samo malo pucnete. Mislim kako ne skontaju(a moja je) da ta puc ne boli uopce i da mogu mirno nastaviti raditi svoe nestaslukeuser posted image user posted image E divim se takvoj djeciuser posted image Ne kazem sad prebijte dijete, ali ipak mislim da je potrebno da osjete neku bol da bi ipak razmislili kada ponovno pocnu sa nepodopstinamauser posted image user posted image
A mene su moja djeca danas izbijala iz cipela(dobro beba je jos mala, nezna)user posted image . N je dosla od bake bez jakne po ovom nevremenu. Ja je molila fino"ako obuces igraces play station, ovo ono, nece i gotovo". I ja prvo stojala na jednom mjestu, rekla tu ostajemo dok ne obuces, al posto je bio mrak i bilo hladno, kazem joj da nece igrati play station, jer nije obukla jaknu. Odgovorila je samo sa "vidjecemo", kao ona je sef. I cim smo dosli kuci, mm je spakirao ps i stavio ga na ormar. A mislila je da se salimo. Ista stvar je bila veceras sa pidamom, i da vidite kako je obukla. Danas je upalilo, a ko zna sutra. Hocu reci da sam sretna sto me nije uspjela izbit iz cipelauser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 438
7.1.2012 1:09:38   
neki x
Ouuuuuuuuuuuu kako bih se sada mogla nadovezati na ovaj zadnji post,ali necu,bice 100%OT...Helem nejse...

Zene drage,koristite metode koje zelite(naravno ne maltretirajte i ne premlacujte djecu),ili se naduravajte sa njima danima i satima,ili ih malo puc,puc,svejedno,da se sad napise jos 300str. svaka bi od nas i dalje radila ono sto misli da je najbolje za njeno dijete...user posted image

P.S.Ipak ima stvari koje sam i na ovoj temi naucila...user posted image

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 439
7.1.2012 1:29:04   
sporty mamaa

Evo da vas pitam kako bi reagovale? Bez puc puc...user posted image
Idem u šetnju sa dvoje djece, jedan za koji dan četverogodišnjak i vozim malu bebu u kolicima..Ulazimo u Mercator i moj sin ode uz pokretne stepenice, a ja polako sa malenom se penjem,..On odfura brzinom munje, mislim stoji kod igraone, kad nigdje ga, pođem naprijed, okrećem se nigdje ga, ne smijem ni u jednu prodavnicu da uđem da ga tražim, bojim se mimoići ćemo se,...idem glavnim hodnikom i ko budala se osvrćem već na rubu živaca, a mali gospodin je već odfurao do marketa i stoji kod kolica, prva misao mi bila da je u TL ali nije bio, eto mogla sam ga izgubiti, ko zna gdje bi se stanio da me nije našao, i kakvu bi tek tada traumu doživio da vidi da je sam...Šta biste vi uradile?

Lepeptetka moja rodica je tako jednom odvela dijete na neko mjesto odakle ga je mogla vidjeti i kako on nije dao ruku i isao ispred nje ona mu se sakrila. Pustila ga kaze tako par minuta, on zvao mama, poceo plakati, i tek onda mu prisla. I rekla da vise nikad ne smije ici bez nje i trcati ispred. Rodica kaze da joj od tad uredno daje ruku. Ja sve hocu isprobat ovu taktiku al nikad nac mjesto i vrijemeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 440
7.1.2012 13:34:54   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Evo da vas pitam kako bi reagovale? Bez puc puc...user posted image
Idem u šetnju sa dvoje djece, jedan za koji dan četverogodišnjak i vozim malu bebu u kolicima..Ulazimo u Mercator i moj sin ode uz pokretne stepenice, a ja polako sa malenom se penjem,..On odfura brzinom munje, mislim stoji kod igraone, kad nigdje ga, pođem naprijed, okrećem se nigdje ga, ne smijem ni u jednu prodavnicu da uđem da ga tražim, bojim se mimoići ćemo se,...idem glavnim hodnikom i ko budala se osvrćem već na rubu živaca, a mali gospodin je već odfurao do marketa i stoji kod kolica, prva misao mi bila da je u TL ali nije bio, eto mogla sam ga izgubiti, ko zna gdje bi se stanio da me nije našao, i kakvu bi tek tada traumu doživio da vidi da je sam...Šta biste vi uradile?

Lepeptetka moja rodica je tako jednom odvela dijete na neko mjesto odakle ga je mogla vidjeti i kako on nije dao ruku i isao ispred nje ona mu se sakrila. Pustila ga kaze tako par minuta, on zvao mama, poceo plakati, i tek onda mu prisla. I rekla da vise nikad ne smije ici bez nje i trcati ispred. Rodica kaze da joj od tad uredno daje ruku. Ja sve hocu isprobat ovu taktiku al nikad nac mjesto i vrijemeuser posted image

zanimljivo kako djeca nisu nijedna ista  Dok sam bila na moru sa A ove god i prijeteljima koji imaju djecaka isto god. A . su skroz drugaciji ja sam sve mislila anel je sejtan nad sejtanimauser posted image al kad sam vidjela kakav je taj mali rekla sam A je cvjecka ba nije sejtan
Taj mali isto muha bez glave ode, ode odeeeeeeee niceg se ne boji ide sam po onim djindjama gdje  se prodaju ulazi ode na dr, stranu ceste
Na plazi ode znaci niko ga stic ne moze, oni samo jadni za njim satrase se trceci i vracajuci ga
Al nijednom ga da pucnu samo kazu nemoj il ga zaokrenuuser posted image on ode trazi drugi belaj najiskrenije ja bi ga pucnila nebi on meni tako (taka sam ja bar)
jbt ljudi dodju umorni ko pascad kao da nisu dosli na odmor zao mi ih bilo
Dok je A uzivao nije nidje bez mene isao hodao ,ma ja se tako dobro iznenadila prosle god nije htjeo u kolica ove je iso jer navecer bude guzva a ovaj se lomio nece , tako da su vecinom ostajali u stanu jer neda ni ruke
Al ama ja nekontam te ljude nista mu ne hajuuser posted image jednostavno pustili da djete njima upravlja .
Tako i dan danas mm kaze odu na kafu cesto jer se mm druzi stim covjekom on povede malog kaze ne sjedne popit kafu ode mali cundra po kaficima jednostavno odeeeeeeeee .....hahahahha
Dok A bilo dje da idem nece bez mene user posted image ne mrda sjedi strah ga samog ..sad da hoda cundra
I jah mi na moru i sad malo se odmako od mene vidim ga znaci i on se nesto zabuljio u neku curicu ne miga gledam ja njega on je tak u mjestu ukopan bio mozda, dvi min. kad se osvrnu nije gledao ravno vec oko sebe kad se zakoceno plakatuser posted image user posted image konto nema me izgubio se osla mama .....kad se okrenuo
A nije me vidio ja ba odma do njega evo me reko A nisam nidje osla user posted image
Tako da je on po tom pitanju pametan , i da DA mi rukicu bilo DJE DA IDEMO
Pricao putem , svasta .....

Neposredna veza do poruke: 441
7.1.2012 13:38:37   
Anoniman
i da sto mi je to vakoooooouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image svako se zali kad nedje ode bilo dje da djete nece da sjedi da ne slusa bla bla .
Moj A kuci je nako kako mu naleti a kad gdje odemo tipa kafic gosti, more, shoping  ma bilo dje drugdje van znaci taj je bubicauser posted image cojk bi reko aaa alaj ti imas mirno djete user posted image user posted image

(odgovor članu malena sharena)
  Neposredna veza do poruke: 442
7.1.2012 15:26:02   
veeseelaa
a najgore je kad odemo kod nane...onda ona opali...skace s kauca na kauc, penje se svuda, skace za vrat..i sta ja znam..zna da tada moze sve sta hoce i uopce me ne cuje, ne vidi, ne slusa.

ista je ovakva moja, kad smo doma sve je za 10

Meni je to dosta pomoglo...dusa moja mala...ponekada bi mi nesto pomogla, npr. odnijela prljavi tanjir na pranje, pa bi me pitala-jel ovo dobro ponasanje?-...a ja bi rekla da jeste i onda bih je nagradila..Uglavnom mi smo dosta napredovali

moja se već dugo ponaša ovako, sama nosi svoj tanjir, uvuče stolicu nakon jela, zna za nagradu i kaznu

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu *Boo*)
Neposredna veza do poruke: 443
8.1.2012 0:33:23   
bambi7
http://www.youtube.com/watch?v=dCq3Wf1ERhk

Ljubi mama princeze
L-23.02.2007
I-09.06.2011

"Žena nikad ne moze biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela!!!"

Neposredna veza do poruke: 444
8.1.2012 0:59:18   
sporty mamaa
Bambi, super pjesmicauser posted image user posted image

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 445
8.1.2012 1:14:18   
veeseelaa
užas

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=314932561884914&set=a.196946667016838.55326.118706871507485&type=1&theater

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 446
8.1.2012 1:19:15   
Medić*
Bas uzas user posted image Upravo citam na fb. Okice drage ....:(((( Katastrofa 

Nema vece institucije od roditelja!

Neposredna veza do poruke: 447
8.1.2012 1:21:35   
sporty mamaa
vesela strasno, ja ne mogu vjerovati da ovakvi ljudi postoje. Idemo ot, ali stvarno, kad gledas svoje dijete, pa kako bi imao srca ovako mu nauditi. Mene samo neka bol uhvati kad se sjetim zlostavljanja djece i silovanja, kao sto neko napisa bolje i da bude smak svijeta, nego da se ovakve stvari vise desavajuuser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 448
8.1.2012 9:43:57   
zeze
Ova ista slika je bila na nekom clanku ali je pisalo da je malu ozlijedila drugarica iz vrtica.

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

Neposredna veza do poruke: 449
8.1.2012 9:52:41   
teacher75

IZVORNA PORUKA: zeze

Ova ista slika je bila na nekom clanku ali je pisalo da je malu ozlijedila drugarica iz vrtica.

jeste, i ja sam citala, tako da je ovo na fb vjerovatno izmisljeno. al u svakom slucaju, jadno dijeteuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *