|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Odgoj bez batina - konkretni primjeri
6.1.2012 13:51:04   
Blue rose RR
IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Jos kad pocne sa pitanjima hiljadu zasto. Mi smo jednom s pitanjima tako daleko otisli da me je Ajla u jednom momentu pitala a zasto mi disemo i ja stala neznam sta da joj kazem. Mislim neznam kako da se spustim na njenu razinu razmisljenje i da joj objasnim da razumije (a ni sebi neznam da objasnim)

Dobre ste, mene je kikica neki dan istraumirala, čujem je u sobi da plače user posted image ja gore ona grca (a otišla da donese puzzle) u suzama. poslije mog pitanja šta je bilo, je li se udarila, nešto je prepalo, kaže ona:
"Ne mama, plačem zato što ćete vi kad ostarite da umrite (umrete)!!!"user posted image user posted image user posted image

Stala sam udahnula i u milionitom dijelu sekunde odlučila da moram da odložim elaboriranje kad i kako i zašto ljudi umiru, i odlučim se da temu završim konstatacijom da mame i tate ne stare, oni su uvijek mladi.
Namah je prestala plakati, sva sretna.
Nisam joj imala srca obasniti - još uvijek .user posted image user posted image user posted image

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 401
6.1.2012 13:54:06   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

forumasica vesela je napisala isto sto i ja samo sto sad je imam kratak fitilj user posted image a ona je vesela i opustena user posted image . dobro, nju mozda poznajes samo mislim da si se zbunila ako mislis da poznajes i mene

ma nije moja ti, to su ti dupli aršiniuser posted image
ajde cure hebo vas svadja, dan je tako lijep, pahulje ko mandarine padaju, divno života mi
svakako se radujem kako će moja Ajša reagirati kad ih samnom bude gledala večeras, ona tako se ibreti na sve i svašta
a manite se ubjedjivanja, odgoj je komlicirana stvar, obično svi negdje zglajzamo
Meni je jako bitna da osoba ima karakter, da nije lopov, ulizica, lažov, petljaroš, da gazi preko mrtvih zbog svojih interesa, da je plemetina, humana, uredna, radišna, vesela osoba i da ipak ne da na sebe
e sad svi mi dajemo sve od sebe da nam djeca budu dobra na način koji je po nas dobar
Ličnim primjerom bi najbolje pokazale svom djetetu kakvo treba biti
zato budimo dobre user posted image

Alma, pogledaj koliko si ti ostavila postova na rr, a pogledaj broj postova od Vesele. Veselu svi dobro znamo, a i privatno je poznajem, tako da je zena fakat vesela.  Nisu dupli arsini, vec tebe ne poznajem, pa otud mogu samo da se osvrnem na tvoj post, bez slike o tebi.
Vesela, ovo je forum, na kojem se oduvjek ostavljalo misljenje. Ne znam o kakvoj svadji je rijec. Zar ovako svadja izgleda?user posted image I slazem se sa tvojim misljenjem ovo sto je boldirano. I da kazem da svi mi imamo karakter, ali kakavuser posted image i da se svi roditelji ne trude dovoljno i ne daju sve od sebe za svoje dijete. Eto toliko ovaj put, odoh spinat cistiti i jesti kolacuser posted image

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 402
6.1.2012 14:10:31   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

Dobre ste, mene je kikica neki dan istraumirala, čujem je u sobi da plače user posted image ja gore ona grca (a otišla da donese puzzle) u suzama. poslije mog pitanja šta je bilo, je li se udarila, nešto je prepalo, kaže ona:
"Ne mama, plačem zato što ćete vi kad ostarite da umrite (umrete)!!!"user posted image user posted image user posted image

Stala sam udahnula i u milionitom dijelu sekunde odlučila da moram da odložim elaboriranje kad i kako i zašto ljudi umiru, i odlučim se da temu završim konstatacijom da mame i tate ne stare, oni su uvijek mladi.
Namah je prestala plakati, sva sretna.
Nisam joj imala srca obasniti - još uvijek .user posted image user posted image user posted image

Kod nas je nana drzala predavanja o smrti i umiranju i na kraju joj je rekla: "Nano ti neces umrijeti i ako umres ja cu doci iskopati te i spasiti te" user posted image
Ja se stvarno nekad cudu nemogu nacuditi kakve stvari se njima motaju po glavi to su kao spuzve koje sve upijaju i onda kad mislimo da su nezainteresovani za nesto

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 403
6.1.2012 16:05:22   
lepetetka
Evo da vas pitam kako bi reagovale? Bez puc puc...user posted image
Idem u šetnju sa dvoje djece, jedan za koji dan četverogodišnjak i vozim malu bebu u kolicima..Ulazimo u Mercator i moj sin ode uz pokretne stepenice, a ja polako sa malenom se penjem,..On odfura brzinom munje, mislim stoji kod igraone, kad nigdje ga, pođem naprijed, okrećem se nigdje ga, ne smijem ni u jednu prodavnicu da uđem da ga tražim, bojim se mimoići ćemo se,...idem glavnim hodnikom i ko budala se osvrćem već na rubu živaca, a mali gospodin je već odfurao do marketa i stoji kod kolica, prva misao mi bila da je u TL ali nije bio, eto mogla sam ga izgubiti, ko zna gdje bi se stanio da me nije našao, i kakvu bi tek tada traumu doživio da vidi da je sam...Šta biste vi uradile?

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 404
6.1.2012 16:07:10   
lepetetka
I evo još jedna, ja moje dijete kada pošaljem u kaznu u njegovu sobu, nekad ode i isplače se, a nekad se vrati nama i urla na sav glas.. Je li vaša djeca ostanu u sobi kada su u kazni? Šta ako ne prihvata da bude u sobi-kažnjen?

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 405
6.1.2012 16:09:36   
Hanady RR
ja otplakala odmah....
sjela u prvi lokal sa njim, naručila mu piće i sebi i rekla da to što je uradio je strašno, da sis e prela, da s emogao povrijediti bez tebe...i da svaki vaš naredni izlazak iz kuće biće uvjetovan obećanjem da nikada neće se odvojiti do tebe. I toga s edražala...narednih 10 mjeseci na svaki izlazaka rekla'' nećeš ići do mene il neidmeo nigdje''
u svakoj prilici kad uradi nešto dobro nagradila ga žvakom ili lizalom i spomenula da ''onda kada si mi otišao u merkatoru nisi bio zaslužio ništa od mene la sad slušaš i zato dobiješ''

I svakako s aposebnom pažnjom bez puštanja ruke išla sa dvoje djece u šetnju....
Ja svoje nikada s akolicima il bez njih nisma pustila...to kako ja hodam sanjihovim jaknama zavezanim meni oko struka i tašnom oko vrata da bi mi ruke bile slobodne to je već drugi par rukavauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 406
6.1.2012 16:09:59   
lepetetka
I da moje dijete je bilo udarano od djece čiji roditelji navodno nikada ne koriste puc puc, i gurano, a on jadan stoji sa strane u parku i plače, neće da vrati... Ja ne volim nasilje i govorim mu da se kloni takvih situacija gdje se udara i gura, a nekad mi dođe da mu kažem da vrati istom mjerom, jer mi ide na živce da ga neko maltretira a on stoji i ne vraća user posted image

Neposredna veza do poruke: 407
6.1.2012 16:10:57   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: lepetetka

I evo još jedna, ja moje dijete kada pošaljem u kaznu u njegovu sobu, nekad ode i isplače se, a nekad se vrati nama i urla na sav glas.. Je li vaša djeca ostanu u sobi kada su u kazni? Šta ako ne prihvata da bude u sobi-kažnjen?

moja mlađa ne...nećeš je ptjerat nema šanse...al njoj je kazna d aja s anjom ne rpičam i pregolema...
doka starija hiće...ona ode i ja stavim sat na stol i kažem kad ovdj bude kazaljka doću po tebe al nema šanse da smiješ prije izaći...
uglavnom ''veličinu'' greške ona mjeri mjestom kazaljke na satuuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 408
6.1.2012 16:13:14   
Hanady RR

I da moje dijete je bilo udarano od djece čiji roditelji navodno nikada ne koriste puc puc, i gurano, a on jadan stoji sa strane u parku i plače, neće da vrati... Ja ne volim nasilje i govorim mu da se kloni takvih situacija gdje se udara i gura, a nekad mi dođe da mu kažem da vrati istom mjerom, jer mi ide na živce da ga neko maltretira a on stoji i ne vraća user posted image

Moja zaova svoga sina odgaja kako ona hoće...jako su bliski on i moja starija kćer...
al kada je počeo raditi kiksve udaraca i lomljenja njenih igrački a svi šute...ja sam rekla '' Moja H s eviše ne može družiti sa A oprostite ali je ona očito neodgojeno dijete pa ja treba da reagiram da je nebi neko povrijedio''
šta su oni kasnije kućži radili ja nemama pojma...al taj dečkić nema više ni primisli d abi to radio...
a ja sma dosljedna, mrstavs am ozbiljna bila...ne nebi s eviđali i druženje bi bilo disatncirano maksimalno

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 409
6.1.2012 16:15:05   
sabinos
ni moj nece u sobu za kaznu,nema sanse.kad pocne tek tada plakati,mene strah da ga herc ne strefi...i da,i njega udaraju djeca ciji roditelji nemaju puc pucuser posted image

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 410
6.1.2012 16:16:19   
lepetetka

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ja otplakala odmah....
sjela u prvi lokal sa njim, naručila mu piće i sebi i rekla da to što je uradio je strašno, da sis e prela, da s emogao povrijediti bez tebe...i da svaki vaš naredni izlazak iz kuće biće uvjetovan obećanjem da nikada neće se odvojiti do tebe. I toga s edražala...narednih 10 mjeseci na svaki izlazaka rekla'' nećeš ići do mene il neidmeo nigdje''
u svakoj prilici kad uradi nešto dobro nagradila ga žvakom ili lizalom i spomenula da ''onda kada si mi otišao u merkatoru nisi bio zaslužio ništa od mene la sad slušaš i zato dobiješ''

I svakako s aposebnom pažnjom bez puštanja ruke išla sa dvoje djece u šetnju....
Ja svoje nikada s akolicima il bez njih nisma pustila...to kako ja hodam sanjihovim jaknama zavezanim meni oko struka i tašnom oko vrata da bi mi ruke bile slobodne to je već drugi par rukavauser posted image

Hanady i plakala sam ali iza glasa kada sam došla kući, njemu momentalno bude žao ali se ponavlja,..I znala sam ga kazniti da ne ide van nikako par dana, i objašnjavala, on kaže :neću se mama izgubiti....user posted image On još ne shvata šta bi ga moglo snaći ne d'o Bog.. Bilo mi je katastrofa kada sam bila trudna, a on pun energije samo ide ispred mene i hoće da trči, pa otrči stotinjak metara ispred mene, vjeruj samo kad ga puc puc bivao je miran neko vrijeme, ne bi to ponavljao, dok se opet ne oslobodi...Pokušavala sam se i sakriti ali i to ne smijem skuži me, jer opet se bojim da gdje ne ode dok se ja krijem, pa izvirkujem...

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 411
6.1.2012 16:21:20   
chuci
ja svojoj uvijek kažem vrati, ali nju niko ne gurka osim što se sa malom od mog brata stalno kačka. jedna udari, druga vrati i ponovo se nastave igrati.

moja je još mala ali i njoj je kazna zabavna. i ako ja ne popuštam i kažem ne možeš se izvinuti moraš ostati u kazni ona misli to je igra pa stoji dok ja gledam u nju, kad se ja pomaknem i ona se pomakne kao da hoće bježati pa da je ja ganjam user posted image , i tako mi na jednu pa na drugu stranu mrdamo. nedavno je poderala stranicu iz knjige bajki. nije iz huje bilo je to čisto da vidi kako se dere papir, baš se vidjelo da joj je zanimljivo. tad je morala ostati u kazni i nije se mogla izvinuti knjizi, pa je na kraju počela plakati da hoće da se izvine babi i mami nije htjela, neće više itd. kad je odstajala jedno minutu iliti vječnost mogla je izaći. odmah se počela umiljavati. nije joj bilo jasno kako to da mi nismo ljuti na nju, pa nije znala šta da radi. knjiga je bila tužna i zatvorila se u ormar a mi nismo bili ljuti samo tužni. nije više ponovila.

kod nas kazna nije u njenoj sobi nego u ćošku u dnevnoj, čisto da ne povezuje kažnjavanje sa svojom sobom. to sam bolje napisano pročitala ovdje na forumu i izgledalo mi je logično pa se držim toga.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

Neposredna veza do poruke: 412
6.1.2012 16:21:36   
lepetetka

IZVORNA PORUKA: sabinos

ni moj nece u sobu za kaznu,nema sanse.kad pocne tek tada plakati,mene strah da ga herc ne strefi...i da,i njega udaraju djeca ciji roditelji nemaju puc pucuser posted image

joooj nekad ko pilana dernja se u sobi, pa dođe nama u dnevnu pa još pojača..
Ma meni se čini da su ipak curice poslušnije, i sažaljivije, meni je ova mala kao beba već bolja nego što je on bio kada je bio bebica, mada ima i tu izuzetaka :)

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 413
6.1.2012 16:29:05   
lepetetka
Chuchi ma kakav ćošak...ma taj kad pusti glas a nigdje suza, bolje bi bilo da ga kaznim a da ja iziđem van da ga ne slušam, pa nek odplače...
Ma on je meni stvarno super što se tiče ove svakodnevnice, ne pravi mi plaho problema ni oko oblačenja, ni jela, niti bebu gnjavi,niti ništi stvari, više ja prospem i razbijem nego on, ali to meni i nije za izružiti dijete ako to radi nenamjerno, ali ima te neke momente, kada nešto nije po njegovom, katastrofa...
haha kada je bio mali plakao je iz sveg glasa ode mu crtaniiiiiiii....vrištao bi što mu ode crtani, ja mu kažem odoše da spavaju a on jš više.... uh kad se sjetim..

Neposredna veza do poruke: 414
6.1.2012 16:39:41   
malena sharena

Idem u šetnju sa dvoje djece, jedan za koji dan četverogodišnjak i vozim malu bebu u kolicima..Ulazimo u Mercator i moj sin ode uz pokretne stepenice, a ja polako sa malenom se penjem,..On odfura brzinom munje, mislim stoji kod igraone, kad nigdje ga, pođem naprijed, okrećem se nigdje ga, ne smijem ni u jednu prodavnicu da uđem da ga tražim, bojim se mimoići ćemo se,...idem glavnim hodnikom i ko budala se osvrćem već na rubu živaca, a mali gospodin je već odfurao do marketa i stoji kod kolica, prva misao mi bila da je u TL ali nije bio, eto mogla sam ga izgubiti, ko zna gdje bi se stanio da me nije našao, i kakvu bi tek tada traumu doživio da vidi da je sam...Šta biste vi uradile?

Ja ne bih dozvolila da se uopstepenje uz pokretne stepenice bez mene, a kad bi krenuo, a ja ga nisam uspjela spijeciti jer sam s kolicima, doviknula bih mu da me saceka gore i pratila bih ga pogledom svo vrijeme i derala se za njim ako bi krenuo negdje.
Ako bi ipak iz nekog razloga nestao, drhtala bih kao prut, potrudila bih se da mi u svakom pokretu i izrazu lica vidi da sam prestravljena, cvrsto bih ga zagrlila i objasnila da to vise NIKAD ne smije uraditi. Mozda bih ga i prepala necim ili mu navela neki primjer, zavisi od njegovog karaktera i razvoja.

< Poruku je uredio malena sharena -- 6.1.2012 16:46:59 >

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

Neposredna veza do poruke: 415
6.1.2012 16:48:01   
malena sharena
Inace, kad su u pitanju uticnice, pec i slicne opasnosti kod nas je do sada zaista uvijek imalo efekta nesto za sta sam ja procijenila da bi moglo uticati na mog sina - da dotrcim do njega i usput panicno ponavljam - Ne daj Boze, ne daj Boze user posted image , a sve to popravljeno prestrasenim izrazom lica user posted image . J uvijek odreaguje isto - odmakne se odmah, stavi rukicu u rukicu i zabrinuto gleda cas u mene, cas u izvor opasnosti. Samo sam ga jednom instinktivno potkosuljom koja mi je bila u ruci ''opalila'' kad je krenuo prema uticnici, inace, uvijek primjenjujem ovaj odozgo metod.

Prilagodite metode djetetu.

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 416
6.1.2012 16:48:27   
sabinos
meni kad pocne da kmezi bezveze ja mu kazem uh sto dobro places,de jos malo nisam te dobro cula,jace,ne cuju te komsije...eeeeeeee kako to njega ljuti.prestane za minutu

veliki A 2009
mali A 2013

Neposredna veza do poruke: 417
6.1.2012 16:57:37   
lepetetka
Glumiti prestrašenost nisam trebala jer sam bila u.rana da prostiš,izbezumljena, haman pa mahnita....i vidio je to....a krenuli smo zajedno uz pokretne i on je otrčao ne osvrčući se, on je navikao da idemo u M stalno i valjda mu poznat teren pa se opustio, zvala sam ga da uspori , nije me "čuo", jednostavno to dijete voli da stalno negdje trči, pa i zaboravi da se osvrne, ko kad je navikao da mu stalno pušem za vrat, pa konta tu sam, ali ja sa kolicima nemogu više trčati ko nekad user posted image Bilo je i previše objašnjavanja i od mene i od mm, ali slabe fajde,.. Kda promijenimo lokaciju malo se primiri, jer nije upoznat sa istom, ali na Dobrinji mi je ludilo s njim, jer sve zna gdje je šta, znao bi on i kući doći sam ali je pitanje da li bi tamo krenuo user posted image Sada u zadnje vrijeme je dosta bolji što se toga tiče, jer ko fol mi pomaže da vozimo seku pa ga pustim da on vozi kolica, ali jedno vrijeme je bio nesnošljiv, nekad da ruku nekad ne da, kako mu se ćefne..

Neposredna veza do poruke: 418
6.1.2012 17:00:19   
lepetetka
IZVORNA PORUKA: malena sharena

Ja ne bih dozvolila da se uopstepenje uz pokretne stepenice bez mene, a kad bi krenuo, a ja ga nisam uspjela spijeciti jer sam s kolicima, doviknula bih mu da me saceka gore i pratila bih ga pogledom svo vrijeme i derala se za njim ako bi krenuo negdje.
Ako bi ipak iz nekog razloga nestao, drhtala bih kao prut, potrudila bih se da mi u svakom pokretu i izrazu lica vidi da sam prestravljena, cvrsto bih ga zagrlila i objasnila da to vise NIKAD ne smije uraditi. Mozda bih ga i prepala necim ili mu navela neki primjer, zavisi od njegovog karaktera i razvoja.

Izvini a kako ne bi dozvolila, pa jedino da ga sveem za sebe...Mogu ja ne dozvoliti rijeima i galamiti ali on ode..

< Poruku je uredio lepetetka -- 6.1.2012 17:01:15 >

Neposredna veza do poruke: 419
6.1.2012 17:00:49   
sabinos
eh moja ti,mozda na dobrinji sretnes jos jednu sa curicom koja ide svojim putem,kakva ruka,kavi bakraci,ulazi u prodavnice,prica sa ljudima,ma vodi svoju politiku...ako je vidis to ti je moja zaovauser posted image

veliki A 2009
mali A 2013

Neposredna veza do poruke: 420
6.1.2012 17:04:22   
malena sharena
Ma znam, moras im vazda nove folove iznalaziti, to sa vozenjem kolica mi je bas simpa, da se i on osjeca bitnim.

A kad se moj ono bas bezveze i nazor dere, ja mu nekad pjevam, kao sto je meni moja mama, a meni uvijek bilo krivo pa se usutim:

Zasto placko place?
Sto je mlijeko bijelo
Sto je jaje cijelo
Sto maca ima rep
Zato placko place
Dajte placku macku

Nekad odmah prestane, a nekad se dere jos vise, krivo mu user posted image . Ma s njima nikad dosadno.

Neposredna veza do poruke: 421
6.1.2012 17:04:59   
lepetetka
Ma kako mu nadođe Sabinos, ali sada je eto već bolje jer se vezao za sestru, pa hoće da je uz nas sam, pa je sada OK ali čovjeku svakakvih situacija dođe.... I onje imao strašnu fazu nedavanja ruke, kada bi se počeo izvijati i otimati kada bih ga držala za ručicu, pogotovo od 2-3 godine ...užas živi.

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 422
6.1.2012 17:06:40   
malena sharena

Izvini a kako ne bi dozvolila, pa jedino da ga sveem za sebe...Mogu ja ne dozvoliti rijeima i galamiti ali on ode..

To se rascisti dok je dijete mladje, kad tek pocne izvoljevati da hoda bez ruke. Sa cetiri godine je kasno da se uci tome. Hajd Dobrinja, mirno naselje, ima setaliste, sve siroko pa ga vidis, nema auta, ali trzni centri, ulica, pijaca, po meni, ako treba i zavezala bih ga.

Neposredna veza do poruke: 423
6.1.2012 17:10:40   
lepetetka

Ma znam, moras im vazda nove folove iznalaziti, to sa vozenjem kolica mi je bas simpa, da se i on osjeca bitnim.

A kad se moj ono bas bezveze i nazor dere, ja mu nekad pjevam, kao sto je meni moja mama, a meni uvijek bilo krivo pa se usutim:

Zasto placko place?
Sto je mlijeko bijelo
Sto je jaje cijelo
Sto maca ima rep
Zato placko place
Dajte placku macku

Nekad odmah prestane, a nekad se dere jos vise, krivo mu user posted image . Ma s njima nikad dosadno.

hehe pjesmica je super, baš je u fazi pjesmica pa ću morati naučiti..A da sad je bitan svojoj seki, u zadnje vrijeme slabo hoće i da se odvaja od nje, skoro mi išli u grad a on kaže mama hajmo kući sama seka, pa reko nije sama s nanom je, ma kaže otići će nana kući user posted image user posted image hajmo mi seki... Neće više ni kod mojih da ide nikako da ostane ono dan dva, jedno vrijeme je hti, a sada jok, samo da se ne razdvaja od nje.. A i ona mi dobro dođe u ovim odgojnim metodama, kada ona plače ja kažem , nemoj plakati vidiš kako braco ne plače on sluša bla bla a njemu drago user posted image

Neposredna veza do poruke: 424
6.1.2012 17:13:42   
lepetetka

To se rascisti dok je dijete mladje, kad tek pocne izvoljevati da hoda bez ruke. Sa cetiri godine je kasno da se uci tome. Hajd Dobrinja, mirno naselje, ima set_aliste, sve siroko pa ga vidis, nema auta, ali trzni centri, ulica, pijaca, po meni, ako treba i zavezala bih ga.

Pa varaš se ako misliš da nisam od malena radila na tomeuser posted image , nikad mi nije bilo drago da trči ispred mene a da mi ne da ruku user posted image ...I do sada sam bila majka, nisam ga tek sada počela učiti, ali jednostavno kod neke djece to ne pali dok sami ne ohlade ili dok ne nađu novu zanimaciju.. I kako se raisti, kao neto raistiti sa tvrdoglavim dvogodinjakom ili trogodinjakom????

< Poruku je uredio lepetetka -- 6.1.2012 17:14:54 >

Neposredna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *