Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Odgoj bez batina - konkretni primjeri 6.1.2012 13:02:15
balasgirl
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
A mozda pricate telefonomuser posted image Stra ces onda?
rekla bi mu da je to lagano puckanje po guzi, može biti od milja a može biti jer je neko zločast, u biti ne boli al daje znak u slučaju kad je neko zločast da nešto nije ok uradjeno
hahhaahhah ova definicija puc puca mi je više za spavaće sobe
RE: Odgoj bez batina - konkretni primjeri 6.1.2012 13:03:54
veeseelaa
Mene ovakve stvari ne uzrujavaju...Mozda je vama potrebnije da popijete koji puckate, jer ocito vam je kratak fitiljuser posted image
to ću ti pokazati kad te vidim nemoj tako, ja sam takav veseljak, tek što mene ljudi ne mogu izbiti iz cipela, meni sve šega pa i dječiji nestašluci sve je to ok, sve su to faze, samo je bitno da se dijete ne povrijedi e tu nekad proradi puc puc a inače neeee majke mi sam mama za 10 svi mi to govore, mislim koji me poznaju, vi me ne poznajete
RE: Odgoj bez batina - konkretni primjeri 6.1.2012 13:04:41
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: balasgirl
A mozda pricate telefonomuser posted image Stra ces onda?
rekla bi mu da je to lagano puckanje po guzi, može biti od milja a može biti jer je neko zločast, u biti ne boli al daje znak u slučaju kad je neko zločast da nešto nije ok uradjeno
hahhaahhah ova definicija puc puca mi je više za spavaće sobe
RE: Odgoj bez batina - konkretni primjeri 6.1.2012 13:04:52
pocahontas
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa
IZVORNA PORUKA: Alma_27
Je li puc puc- milovanje?-Nije! Je li puc puc-udaranje?-Jest!
puc puc je puc puc
Haj molim te reci gdje je to tako objasnjeno, kako bi strancu prevela puc puc? U kojem rjecniku postoji takva rijec i ako bi postojala, kako bi je definisala?
RE: Odgoj bez batina - konkretni primjeri 6.1.2012 13:06:01
Anoniman
Mene ovakve stvari ne uzrujavaju...Mozda je vama potrebnije da popijete koji puckate, jer ocito vam je kratak fitiljuser posted image
to ću ti pokazati kad te vidim nemoj tako, ja sam takav veseljak, tek što mene ljudi ne mogu izbiti iz cipela, meni sve šega pa i dječiji nestašluci sve je to ok, sve su to faze, samo je bitno da se dijete ne povrijedi e tu nekad proradi puc puc a inače neeee majke mi sam mama za 10 svi mi to govore, mislim koji me poznaju, vi me ne poznajete
Vesela, tebe ovdje plaho ne pikam, jer mti mnoge stvari napises da podignes prasinu Znam ja da si ti vesela i opustena, ali ove neke mame sto puckaju, da sam im blize pucnule bi i mene, jer pobogu, kako mogu toliko biti drska i ovoliko postova napisati o NE NE puc pucu
RE: Odgoj bez batina - konkretni primjeri 6.1.2012 13:10:56
Blue rose RR
... ali ove neke mame sto puckaju, da sam im blize pucnule bi i mene, jer pobogu, kako mogu toliko biti drska i ovoliko postova napisati o NE NE puc pucu
Uopšte nisi drska već želiš apelirati umovima da koriste demokratski odgoj umjesto šipkice i poštujem. Ali isto tako poštuj i drugačiji pogled na odgoj, jer ipak sve mi možemo ovdje pretresati iz šupljeg u prazno, ali rezultate našeg odgoja ćemo spoznati tek za nekoliko desetina godina.
RE: Odgoj bez batina - konkretni primjeri 6.1.2012 13:18:10
Nedi
Da li vam se desilo da vam dođu gosti sa djetetom od cca 3 godine a da je dijete nemoguće? Roditelji pricaju i pricaju i pricaju ali dijete ne ferma ni 2%. I dalje želi sve samo za sebe i otima ako drugo dijete uzme igračku vrišti da se zgrada ori, kvari i baca igračke, ulazi u kuhinju otvara frižider, udara i gura djecu, ako ne jede keksić baci ga na pod i gazi po njemu, mokri po tepihu jer se zaigrala i zaboravila traziti a sjedi u lokvi mokraće? Znate ona je jedinica i imaju samo nju, i znate ona je mala treba joj npr moje dijete dati igračku ( razlika je 6 mjeseci) da ona nebi plakala.
RE: Odgoj bez batina - konkretni primjeri 6.1.2012 13:18:18
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Rabi
ovdje pretresati iz šupljeg u prazno, ali rezultate našeg odgoja ćemo spoznati tek za nekoliko desetina godina.
upravo tako
slazem se. Niko ne zna sta je najispravnije. Pa i ja se sama svaku vecer preispitujem jesam li taj dan pogrijesila, jesam li mogla drugacije, hoce li biti efekta to dugorocno?
A sto se tice ove danasnje omladine...mislim da je kljucni problem sto je drustvo otislo helac, roditelji su prezaposleni, nemaju vremena za svoje dijete, materijalno nadomiruje ljubav i vrijeme koje roditelji trebaju provesti sa svojom djecom, sto neki previse djecu stavljaju na tron i obozavaju kao bozanstvo...i masa jos stvari.
RE: Odgoj bez batina - konkretni primjeri 6.1.2012 13:25:57
Blue rose RR
IZVORNA PORUKA: Rabi
ovdje pretresati iz šupljeg u prazno, ali rezultate našeg odgoja ćemo spoznati tek za nekoliko desetina godina.
upravo tako
slazem se. Niko ne zna sta je najispravnije. Pa i ja se sama svaku vecer preispitujem jesam li taj dan pogrijesila, jesam li mogla drugacije, hoce li biti efekta to dugorocno?
A sto se tice ove danasnje omladine...mislim da je kljucni problem sto je drustvo otislo helac, roditelji su prezaposleni, nemaju vremena za svoje dijete, materijalno nadomiruje ljubav i vrijeme koje roditelji trebaju provesti sa svojom djecom, sto neki previse djecu stavljaju na tron i obozavaju kao bozanstvo...i masa jos stvari.
Slažem se, i čak smatram da je upravo taj osjećaj kod roditelja da zapostavljaju svoje potomke zbog prezaposlenisti, glavni uzročnik zašto se isti (roditelji) ponašaju da im je dijete "sveto janje" (to be jarrabi), i upravo zbog toga im dopuštaju ono što nekima ni u snu ne bi se smatralo pristojnim, a kamoli da dijete je sposobno učiniti.
Važno je djetetu pokazati, na način dostojan insana, šta je ispravno, a šta je ružno, i kada to uspijemo postići prvo kod djeteta, a kasnije se to ispolji kod odraslog čovjeka, onda možemo reći da smo uspjeli izvesti dijete na pravi put.
Važno je imati vremena prvo za sebe, a onda za dijete i tu pronaći balans realan.
Mada, ja prva, užasno često stavljam nju-kćerku, u prvi plan, upravo iz razloga što malo vremena provodim sa njom, ali nikako ne želim da to vrijeme bude materijalno nadopunjeno, i da iz tog vremena provedenog zajedno imamo kvalitetno vrijeme ispunjeno ljubavlju i ukazivanjem na to da je ona dijete, a ja roditelj, i da tako će biti.
RE: Odgoj bez batina - konkretni primjeri 6.1.2012 13:26:37
veeseelaa
jel se vi ovo presiptujete zaista svako veče il samo onda kad se desi neki neposluh djeteta? ja to ne radim svako veče zaista, jedino u situacijama kad me Ajša nije slušala pa se pitam jesam li joj lijepo objasnila i sl
RE: Odgoj bez batina - konkretni primjeri 6.1.2012 13:27:39
sabinos
e ovo da dijete koje dobije puc puc kasnije to primjenjuje na drugoj djeci kod mene apsolutno pada u vodu..moj A dobije puc puc ponekad od mene a od zaovine malene dobije i puc puc i cupanje i guranje i grebanje.ona njoj prica objasnjava ali ona to ponovi cim je ne gledas.i mi kazemo mom A vrati joj i nece te vise dirati i znate sta?on place koliko ga je napr ogrebala i kaze kroz plac necu udariti I.znaci nema sanse da udari nekog tako da je meni ta teorija nidje veze apsolutno..on je jednostavno takva dobrica a ona zivi vrag majke mi.al ja je volim, u srcu mi pored mog A,dzaba je...
RE: Odgoj bez batina - konkretni primjeri 6.1.2012 13:32:12
Anoniman
jel se vi ovo presiptujete zaista svako veče il samo onda kad se desi neki neposluh djeteta? ja to ne radim svako veče zaista, jedino u situacijama kad me Ajša nije slušala pa se pitam jesam li joj lijepo objasnila i sl
Kod nas gotovo svaki dan bude 'situacija', na koje moram reagovati kako najbolje znam i umijem, sama sam s njima 24/7, tako da toga ima, jer su mi stalno pred nosom. Kad zaspu, pa ih ususkavam...i gledam s ljubavlju koju samo mama moze imati...i pitam se. Ne znam sta je tu tako cudno.
RE: Odgoj bez batina - konkretni primjeri 6.1.2012 13:35:41
Alma_27
Vesela, tebe ovdje plaho ne pikam, jer mti mnoge stvari napises da podignes prasinu Znam ja da si ti vesela i opustena, ali ove neke mame sto puckaju, da sam im blize pucnule bi i mene, jer pobogu, kako mogu toliko biti drska i ovoliko postova napisati o NE NE puc pucu
forumasica vesela je napisala isto sto i ja samo sto sad je imam kratak fitilj a ona je vesela i opustena . dobro, nju mozda poznajes samo mislim da si se zbunila ako mislis da poznajes i mene
RE: Odgoj bez batina - konkretni primjeri 6.1.2012 13:35:55
veeseelaa
ma ne nije mi čudno.... sve je ok, nego nako pitam, ja se ne preisputujem svaki dan pa valjda zato pitah preuzmem je iz vrtića i provedem s njom 5-6-7 sati, uspavam je i mazim i onda idem mm mislim sve je ok, nemam razlog da budem zabrinuta il da se pitam jesam li šta kiksala jer je dan protekao mirno a o ljubavi o njoj razmišljam stalno, o njenoj budućnosti i sl
RE: Odgoj bez batina - konkretni primjeri 6.1.2012 13:40:37
veeseelaa
forumasica vesela je napisala isto sto i ja samo sto sad je imam kratak fitilj user posted image a ona je vesela i opustena user posted image . dobro, nju mozda poznajes samo mislim da si se zbunila ako mislis da poznajes i mene
ma nije moja ti, to su ti dupli aršini ajde cure hebo vas svadja, dan je tako lijep, pahulje ko mandarine padaju, divno života mi svakako se radujem kako će moja Ajša reagirati kad ih samnom bude gledala večeras, ona tako se ibreti na sve i svašta a manite se ubjedjivanja, odgoj je komlicirana stvar, obično svi negdje zglajzamo Meni je jako bitna da osoba ima karakter, da nije lopov, ulizica, lažov, petljaroš, da gazi preko mrtvih zbog svojih interesa, da je plemetina, humana, uredna, radišna, vesela osoba i da ipak ne da na sebe e sad svi mi dajemo sve od sebe da nam djeca budu dobra na način koji je po nas dobar Ličnim primjerom bi najbolje pokazale svom djetetu kakvo treba biti zato budimo dobre
RE: Odgoj bez batina - konkretni primjeri 6.1.2012 13:44:55
*pcelica*
forumasica vesela je napisala isto sto i ja samo sto sad je imam kratak fitilj user posted image a ona je vesela i opustena user posted image . dobro, nju mozda poznajes samo mislim da si se zbunila ako mislis da poznajes i mene
ma nije moja ti, to su ti dupli aršini ajde cure hebo vas svadja, dan je tako lijep, pahulje ko mandarine padaju, divno života mi svakako se radujem kako će moja Ajša reagirati kad ih samnom bude gledala večeras, ona tako se ibreti na sve i svašta a manite se ubjedjivanja, odgoj je komlicirana stvar, obično svi negdje zglajzamo Meni je jako bitna da osoba ima karakter, da nije lopov, ulizica, lažov, petljaroš, da gazi preko mrtvih zbog svojih interesa, da je plemetina, humana, uredna, radišna, vesela osoba i da ipak ne da na sebe e sad svi mi dajemo sve od sebe da nam djeca budu dobra na način koji je po nas dobar Ličnim primjerom bi najbolje pokazale svom djetetu kakvo treba biti zato budimo dobre
Jos kad pocne sa pitanjima hiljadu zasto. Mi smo jednom s pitanjima tako daleko otisli da me je Ajla u jednom momentu pitala a zasto mi disemo i ja stala neznam sta da joj kazem. Mislim neznam kako da se spustim na njenu razinu razmisljenje i da joj objasnim da razumije (a ni sebi neznam da objasnim)