|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Odgoj bez batina - konkretni primjeri
6.1.2012 11:33:21   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Breskva

Al hanady ti se zgrožavaš na tu metodu a nemaš pojma da drugi ljudi imaju možda problem koji se ne može riješiti kako ti opisuješ to sam htjela reći i ko ti garantuje da se ti nećeš naći u istom tom problemu.

ja se ne zgrožavam , ja razmjenjujem iskustav...
gdje si naišla na zgrožavanje u mojim postovimauser posted image

niko mi ne garantuje da mi sutra neće nešto pormjeniti, nisma ni rekla...
lijpo napisah ne znam što nosi dan a što noć...
sve sutra il već večras durgačije biti može...
al ja pričam sa ženama čiju djecu vidim, ta djeca nemaju porblema ovoga domena...

a ako je dijete bolesno i ima porblem i ako je to rješenje s tvoje stručne tačke gledišta...napiši ti knjigu iz prakse na tu temu pa stavi kao jedino rješenje da ga treba ''šipkom istući...''

s tobom čovjek ne može normalno razgovarati, kad sa napisala prvi post nisam se uopše obraćala tebi nego svima i čak me na to potakao onaj tekst od blueroseRR koji ću da sačuvam... al et ti hoćeš da guraš nos svugdje...
nema vremena više odoh da pišem knjigu

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 326
6.1.2012 11:33:25   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: taurus

ja ako saznam javim ti obavezno
naša učiteljica koja je vodila radionice je sa novom godinom otišla u penziju, pa nema koga u svom vrtiću da pitam
ali kada smo mi počinajli bila je obavijest na ulaznim vratima

ako ne organizuju ponovo ja ti iskopiram ove svoje materijale, jer oni su nama ono najvažnije dali i na papiru da imamo da se podsjetimouser posted image

user posted image user posted image

joj molim teuser posted image
hvalauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 327
6.1.2012 11:34:35   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

pocahontas...ja sam svaršno ozbiljan na temi koju je mjka dvoje djece postavila...
koja je sada u jednom vrlo teškom periodu za majku i ženu...
pokušava joj reći da ono što ne želi a to je svoje dijete puckati jer sma nam je to napisla...može uspjeti ali mora naći sistem poznajući svoje dijete...

no dobro...ja sma maetrijal šprdnje al sma isto tako ponosna što sma najmanje 30 puta boso dijete u sred zime do auta iznijela i odnijela na čuavnje...neš cipele nemoj...nećemo ih nositi znači ne trebaju ti...a ja mislila da idemo u igraonicu nakon odlaska do nana...sad nećemo moći nemaš cipele...

i ja isto ovako...samo sto moj odmah oblaci cipele kada mu spomenem nesto njemu srcu drago..
mislim da je majka dvoje djece koja je postavila temu dobila i vise nego dovoljno ZA i PROTIV i svi smo se složili da ovdje djecu niko ne zlostavlja

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 328
6.1.2012 11:34:55   
muby
Ja izasla sa jaranicom na kafu i poveli smo djecu. Ona ima curicu od 5 g i djecaka od 2,5 g koji je vrsnjak sa mojim H. Njena djeca su se samo svadjali, zadirkivali jedno drugo, cas place jedno cas drugo. Ona se cijelo vrijeme trudila da ih smiri pricom, zaista je bila strpljiva. A moj H je bio predivan. Samo je govorio Hara slusa. I kad mu je djecak mahao balonom ispred njega da ga isprovocira H je kulirao. Sam je jeo svoju pitu i samo govorio Hara slusa.
Jest da je na kraju na parkingu kod auta skocio u lokvu ali to sam mu oprostila :)

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 329
6.1.2012 11:34:56   
Rabi
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

IZVORNA PORUKA: neki x

IZVORNA PORUKA: Dida79

I vjerujem (profesionalno pogotovo) da je prevelika doze demokratije u odgoju djece dovela do toga da imamo društvo kakvo je upravo sada - definišite kako hoćete, ali je daleko od normalnog.

Čast pojedincima.

Bluerose,pretocila si moje misli u rijeci,svaka cas_t,to je sve sto cu reci na ovu temuuser posted image

Ma to je to djeca su svjesna da im niko nista ne moze a kako i ne bi kad svugdje vise natpisi o djecijim pravima.
Jednom sam vec i pisala kad su par djecaka napravili urnebes u skoli iz igre umalo jedno djete ne ubise user posted image i kad je dezurna nastavnica prisla oni nisu dali da se pomogne nesretnom djecaku pa kad je dvojicu za usi uhvatila da ih odmakne da bi pomogla malenom..jedan se je okrenuo i kaze od kud tebi pravo da me za usi cupas ti to ne smijes a tad su bili prvi razred osnovne skole user posted image
Tad je uciteljica sazvala roditelje i pred direktorom skole lijepo zena kaze nista prica samo sipka da im ne bi vise nikad palo na pamet da ovo uradeuser posted image

Cuj molim te otkud tebi pravo da me cupas za usi,ma iscupala bih mu ga odmah,iz istih stopa,mislim tako neodgojenoj djeci...Ali mislim da su takva djeca,ustvari djeca roditelja koji nemaju vremena da odgajaju svoje dijete...Uzassss

Evo iscitala sam svih 10str, ove teme,imala bih dosta toga za reci....
Ma pricam ko papagaj,trazim metode,upraznjavam ih,kazne,odvlacenje paznje,tj. usmjeravanje paznje na nesto drugo,etc....

Ali sa ovom mojom dvojicom,ne znam pomaze li ista...Tako da se desi i puc,puc...

Evo vam ih na samo sat vremena,mislim da bi i te vase metode pokleknuleuser posted image user posted image user posted image

Ali,i dalje pricamo,i pricamo,i pricamo,objasnjavamo,glumimo budale isl.(naumpade mi ova lizalica,zato napisah da glumimo budale)

Ali kad nesto ne moze,onda ne moze i tacka,pa mu to bilo objasnjeno na ovaj ili onaj nacin,NE MOZE!

Mogu se kladiti da su ta djeca koja su napravila urnebes u skoli djeca koju su roditelji 'riktali' sipkicama.Agresivnost se siri poput virusa...

Pahuljice, zelis reci da djeca koja su i ako su dobijala puc-puc po guzi agresivna? A ako dijete nikad nije dobilo po guzi, nece biti agrsivno, nestasno, ne poslusno....meni ovo nema smislauser posted image
ispade sad ovako, npr. djete ciji je roditelj alkohoricar(lupam) bice alkohoricar?
Prije je se znako ko je roditelj, odgajatelj, ucitelj, nana, dedo a ko je dijete i kako treba da se ponasa....a mnogo vise je bila zastupljena sipkica...a s druge strane, puno vise je bilo reda, rada i discipline! Danas je sve vise ''lose'' djece koja se ponasaju ovako kako se ponasaju! od sipkice i puc-puc, se sigurno ne ponasaju kao monstrumi i agrsivno....za ovakvo ponasanje su krive mnoge druge strvari a ne sama sipkica

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 330
6.1.2012 11:36:22   
Rabi

O neeeeeee,nikako se ne bih slozila s tobom...Bila sam ubijedjena da ce ovo neko napisati...Ja bih se kladila da su to djeca roditelja koji svojoj djeci nikad ne pricaju,niti ih puc,puc,ali im zato daju sve sto im mogu dati(materijalno),naravno sve,osim svog vremena...

user posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu neki x)
Neposredna veza do poruke: 331
6.1.2012 11:44:27   
leona81
ja ne znam sto se puc puc po guzi smatra batinama? znaci moje dijete koje ima malo vise od godinu dana nije nikako moglo shvatiti sta je pec, ziza  i sl...milion puta sam objasnjavala, pricala pricu, pa sta sam trebala da je pustim da se oprzi, jednom je dobila puc puc po guzi i nije vise isla na pec, onda sam bas ko mantru ponavljala da je to ziza pa je shvatila valjda nakon nekog vremena...isto tako ja nikad nisam dopustala daljinske, kljuceve, mobitele i sl...to smo rijesili razgovorom ali nam je trebalo jako dugoo, prvo jer gdje god odemo ljudi joj prvo to daju da se smiri a mene izludi, mama od mm bi joj zvijezde s neba skinula a ja poludim zbog toga, i godinu dana mi je trebalo da njoj i mm, objasnim da sam ja s njom 24h dnevno i da sta god oni mislili o mom odgoju i metodama trebaju da ustraju u onome sto sam ja gradila svo vrijeme...nije ni meni drago da je pucnem  i nikad to nije neki udarac vec cisto da shvati da nesto nije ok, npr kad je presvlacim zna me cesto udarati nogama, jednom me je opalila u usnu toliko jako da je raskrvarila, i bez obzira sto je vidjela da me boli i sto sam ja pricala uradila je to opet...dok nije dobila puc puc po guzi, ona sad vec razumije razliku izmedju dobrog i loseg i ne radi to vise...ona ne pravi probleme da ce npr uzeti nesto u radnji i traziti da joj kupimo, ona misli da je to vec njeno, kad vidi kremu koju ona ima u radnji ili nesto sl, ne razumije jos da smo u radnji i da to nije nase, ali ne pada mi napamet da je puc puc ako uzme nesto u radnji jer ona ne razumije jos, i da joj objasnjavam pola dana da to nije nase opet ne bi skontala. ako ne moze da se smiri ja samo izadjem iz radnje. vecinom izbjegavam da idem sama s njom, pa cekam mm ili odem dok je ona u vrticu. imali smo velikih problema i sa kompjuterom i tv-om, na kompjuter zna da ne smije i nikad ne gleda crtane na njemu, a vikendom gleda crtane kuci i onda preblizu sjedne ili hoce sama da promijeni dvd sto ja ne dopustam i nikad nije bila potrebna metoda puc puc vec samo gasenje crtanog dok ne sjedne gdje treba, i zna vrlo dobro da ne treba dirati dvd i daljinski, fino zovne mene ili mm i mi joj stavimo sta hoce, ali i za to nam je trebalo jako dugo.

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 332
6.1.2012 11:46:07   
animagical
a uzmite malo u obzir i da nije sve do odgoja...dvoje djece iste majke, isto odgojenih pa sasvim razlitog karakter...evo moja sestra i ja...nisu nas nikad tukli, ona je jako miran, stalozen tip,sve bi istrpila, dok sam ja svjetski ters ako mi neko stane na zulj... i to ne tek sada, nego od malih nogu... roditelji se trude da rade najbolje kako znaju, da ta djeca budu sutra ljudi, a opet nikad ne znas kakvi ce tacno ispasti.... mozes se samo nadati najboljem

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 333
6.1.2012 11:47:24   
veeseelaa
a uzmite malo u obzir i da nije sve do odgoja.

a to ne možemo uzeti u obzir, izvini

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 334
6.1.2012 11:48:33   
Visnja RR

IZVORNA PORUKA: leona81

ja ne znam sto se puc puc po guzi smatra batinama? znaci moje dijete koje ima malo vise od godinu dana nije nikako moglo shvatiti sta je pec, ziza  i sl...milion puta sam objasnjavala, pricala pricu, pa sta sam trebala da je pustim da se oprzi, jednom je dobila puc puc po guzi i nije vise isla na pec, onda sam bas ko mantru ponavljala da je to ziza pa je shvatila valjda nakon nekog vremena...isto tako ja nikad nisam dopustala daljinske, kljuceve, mobitele i sl...to smo rijesili razgovorom ali nam je trebalo jako dugoo, prvo jer gdje god odemo ljudi joj prvo to daju da se smiri a mene izludi, mama od mm bi joj zvijezde s neba skinula a ja poludim zbog toga, i godinu dana mi je trebalo da njoj i mm, objasnim da sam ja s njom 24h dnevno i da sta god oni mislili o mom odgoju i metodama trebaju da ustraju u onome sto sam ja gradila svo vrijeme...nije ni meni drago da je pucnem  i nikad to nije neki udarac vec cisto da shvati da nesto nije ok, npr kad je presvlacim zna me cesto udarati nogama, jednom me je opalila u usnu toliko jako da je raskrvarila, i bez obzira sto je vidjela da me boli i sto sam ja pricala uradila je to opet...dok nije dobila puc puc po guzi, ona sad vec razumije razliku izmedju dobrog i loseg i ne radi to vise...ona ne pravi probleme da ce npr uzeti nesto u radnji i traziti da joj kupimo, ona misli da je to vec njeno, kad vidi kremu koju ona ima u radnji ili nesto sl, ne razumije jos da smo u radnji i da to nije nase, ali ne pada mi napamet da je puc puc ako uzme nesto u radnji jer ona ne razumije jos, i da joj objasnjavam pola dana da to nije nase opet ne bi skontala. ako ne moze da se smiri ja samo izadjem iz radnje. vecinom izbjegavam da idem sama s njom, pa cekam mm ili odem dok je ona u vrticu. imali smo velikih problema i sa kompjuterom i tv-om, na kompjuter zna da ne smije i nikad ne gleda crtane na njemu, a vikendom gleda crtane kuci i onda preblizu sjedne ili hoce sama da promijeni dvd sto ja ne dopustam i nikad nije bila potrebna metoda puc puc vec samo gasenje crtanog dok ne sjedne gdje treba, i zna vrlo dobro da ne treba dirati dvd i daljinski, fino zovne mene ili mm i mi joj stavimo sta hoce, ali i za to nam je trebalo jako dugo.

ovo htjedoh da napisem jos juce... puc puc po guzi djete i ne osjeti pa ne vidim odkud misljenje da je to " fizicko nasilje nad djetetom" ...onda bi zastrasivanje sipkom ili necim slicnim bilo "psihicko nasilje nad djetetom" a u stvari nidje veze i jedno i drugo...
zna se sta su batine kad se djete istuce da ga boli...a puc puc to nikako nije...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 335
6.1.2012 11:51:00   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Rabi

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

IZVORNA PORUKA: Dida79

I vjerujem (profesionalno pogotovo) da je prevelika doze demokratije u odgoju djece dovela do toga da imamo društvo kakvo je upravo sada - definišite kako hoćete, ali je daleko od normalnog.

Čast pojedincima.

Bluerose,pretocila si moje misli u rijeci,svaka cas_t,to je sve sto cu reci na ovu temuuser posted image

Ma to je to djeca su svjesna da im niko nista ne moze a kako i ne bi kad svugdje vise natpisi o djecijim pravima.
Jednom sam vec i pisala kad su par djecaka napravili urnebes u skoli iz igre umalo jedno djete ne ubise user posted image i kad je dezurna nastavnica prisla oni nisu dali da se pomogne nesretnom djecaku pa kad je dvojicu za usi uhvatila da ih odmakne da bi pomogla malenom..jedan se je okrenuo i kaze od kud tebi pravo da me za usi cupas ti to ne smijes a tad su bili prvi razred osnovne skole user posted image
Tad je uciteljica sazvala roditelje i pred direktorom skole lijepo zena kaze nista prica samo sipka da im ne bi vise nikad palo na pamet da ovo uradeuser posted image

Cuj molim te otkud tebi pravo da me cupas za usi,ma iscupala bih mu ga odmah,iz istih stopa,mislim tako neodgojenoj djeci...Ali mislim da su takva djeca,ustvari djeca roditelja koji nemaju vremena da odgajaju svoje dijete...Uzassss

Evo iscitala sam svih 10str, ove teme,imala bih dosta toga za reci....
Ma pricam ko papagaj,trazim metode,upraznjavam ih,kazne,odvlacenje paznje,tj. usmjeravanje paznje na nesto drugo,etc....

Ali sa ovom mojom dvojicom,ne znam pomaze li ista...Tako da se desi i puc,puc...

Evo vam ih na samo sat vremena,mislim da bi i te vase metode pokleknuleuser posted image user posted image user posted image

Ali,i dalje pricamo,i pricamo,i pricamo,objasnjavamo,glumimo budale isl.(naumpade mi ova lizalica,zato napisah da glumimo budale)

Ali kad nesto ne moze,onda ne moze i tacka,pa mu to bilo objasnjeno na ovaj ili onaj nacin,NE MOZE!

Mogu se kladiti da su ta djeca koja su napravila urnebes u skoli djeca koju su roditelji 'riktali' sipkicama.Agresivnost se siri poput virusa...

Pahuljice, zelis reci da djeca koja su i ako su dobijala puc-puc po guzi agresivna? A ako dijete nikad nije dobilo po guzi, nece biti agrsivno, nestasno, ne poslusno....meni ovo nema smislauser posted image
ispade sad ovako, npr. djete ciji je roditelj alkohoricar(lupam) bice alkohoricar?
Prije je se znako ko je roditelj, odgajatelj, ucitelj, nana, dedo a ko je dijete i kako treba da se ponasa....a mnogo vise je bila zastupljena sipkica...a s druge strane, puno vise je bilo reda, rada i discipline! Danas je sve vise ''lose'' djece koja se ponasaju ovako kako se ponasaju! od sipkice i puc-puc, se sigurno ne ponasaju kao monstrumi i agrsivno....za ovakvo ponasanje su krive mnoge druge strvari a ne sama sipkica

Agresija se kao i sve ostalo se uci tokom zivota u interakciji sa roditeljima, drugom djecom, okolinom, a moze se mnogo toga pokupiti i od medija.
Ako dijete raste u agresivnoj porodici ili sredini, velika je sansa da i samo dijete izraste u agresivnu osobu. Ne znam sta tu ima nelogicno i kako to da nemate primjera za to iz vase sredine. ja imam masu. Moja djeca nisu agresivna, jer ne znaju sta je to, a mala sto sam gore pisala da je dobila samarcinu od mame kad je imala dvije godine, Bogme jeste.  Doduse, poznajem i neku djecu koja ne dobivaju batine, ali znaju klepiti moje dijete. Nisam neki aman strucnjak da definisem takvo ponasanje, ali pouzdano znam da ovo dijete koje zna udariti, a nije udarano ima hejbet propusta u odgoju. Znam da mu se roditelji nisu dovoljno posvecivali, kad god su imali priliku 'uvalili' su je majkama i dedama, pusteno joj je sve, jednom NE drugi put je DA, ako mala dovoljno histerise i sl.

A da li ce dijete alkoholicara biti i samo alkoholicar...pa mislim da takvo dijete ima vecu sansu da to postane nego dijete ciji roditelji to nisu, ali isto tako pouzdano je da takvo dijete ima citav zivot traume zbog roditelja alkoholicara.

(odgovor članu Rabi)
  Neposredna veza do poruke: 336
6.1.2012 11:52:50   
Rabi
IZVORNA PORUKA: pocahontas

ama draga, nekad ce se desiti situacija gdje ce moje dijete gledati kako neko drugo dijete doslovno jaše svoju mamu i tatu a oni ga na to ne opominju niti jednom odgojnom metodom..kako to djeluje na moje dijete? daje mu ohrabrenje da je to prihvatljivo ponasanje i vidi kako neka djeca nesto mogu da rade bez da budu kaznjena? meni je i ovo lose..totalnouser posted image
opet kazem, puc puc DA ali samo i vrlo izuzetno! nikad kao pravilo! i zna se sta je puc puc..halo, ba, pa niko nikad ne ide s tim da svoje dijete rani i krv mu otvori...user posted image

sveuser posted image a boldirano puta 2

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 337
6.1.2012 11:55:50   
Mirkica
Visnja potpisujem tebe s ovim gore postom , puc puc ono malko ma nije to problem, ali udariti djete ja ne znam ja nebih mogla , ja bi meni se cini sam sebe udarala mjesec posle .
Ja  ljude koji udaraju djecu smatram slabicima , psihopatam i nasilnicima,  ali ovdje mislim na osobe koje udaraju djecu. JA sam mog malca jednom pucnula po guzi imao je pepmas i to sto se naucio da baca na glavu sa kreveta i stavrno sam ga iz straha malko pucnula po pempasu i krivo mi je ali vise se ne baca na glavu user posted image user posted image user posted image user posted image

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 338
6.1.2012 11:56:36   
leona81
eh da, nas je troje, sestra, brat i ja, i znali smo s vremena na vrijeme dobiti puc puc, kaze mama, ali se ja toga ne sjecam, dakle nemam nikakve traume jer je bas bilo puc puc, poznavajuci moju nenu bilo je i vise od puc puc jer je ona kao gestapo:) znalo se kad se spava, jede i prestalo se piskiti u pelene sa godinu dana, mama se vratila nakon 6 mjeseci na posao, a mene i sestru dobila s razlikom od 13 mjeseci, a brat je imao 2 godine kad j poceo rat...ludilo. brat je najmanje dobivao puc puc a najvise svega ostalog jer je ratno dijete, prestao pisati u pelene malo prije osnovne skole, pa sve sto su mogli da priuste to su mu priustili, bio je jako bolestan kad je bio mali pa smo i zato se uvijek sazalili na njega da bi danas on bio najgori od nas troje, sto se tice discipline, ponasanja prema roditeljima i nama i uopsteno odgoja...kad god je pozelio nesto to je i dobio dok smo se ja i sestra grdno morale namuciti za nesto, konkretan primjer on je dobio comp u osnovnoj skoli, a meni i sestri nikad nije dopustao da sjednemo za komp jer je njegov...a mi smo bile u srednjoj, i isle smo po internet centrima da pisemo seminarske i maturske...nas dvije smo se namucile dobro na drzavnom fakultetu, a ja sam jos radila i placala sama studij, evo ja se jos mucim a on je upisao privatni i to veoma skup, a trecu godinu proveo u Dublinu, nikad nije ni dana radio niti zaradio svoje pare...nikad nije nazvao iz Irske. Ja sam svoje zvala svaki dan gdje god bila...srecom da je ispao normalan, da je zavrsio studij sa najvisim pohvalama, i da se malo promijenio otkako je zivio sam i sam se brinuo o novcu i ostalom...zato sam i rekla svojima pustite ga da ide, da vidi kako je kad si sam...jedva cekam da pocne da radi pa da shvati kako je tesko zaraditi i da nauci kako ce da trosi jer to dosad nije znao i nije zelio da zna...

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 339
6.1.2012 11:58:52   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: muby

Ja izasla sa jaranicom na kafu i poveli smo djecu. Ona ima curicu od 5 g i djecaka od 2,5 g koji je vrsnjak sa mojim H. Njena djeca su se samo svadjali, zadirkivali jedno drugo, cas place jedno cas drugo. Ona se cijelo vrijeme trudila da ih smiri pricom, zaista je bila strpljiva. A moj H je bio predivan. Samo je govorio Hara slusa. I kad mu je djecak mahao balonom ispred njega da ga isprovocira H je kulirao. Sam je jeo svoju pitu i samo govorio Hara slusa.
Jest da je na kraju na parkingu kod auta skocio u lokvu ali to sam mu oprostila :)

neka se HARA slusa dusa moja draga user posted image user posted image user posted image user posted image

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu muby)
Neposredna veza do poruke: 340
6.1.2012 12:00:18   
DM
Čitam vas i čitam i čitam....i niš ne kontamuser posted image
Ja sam mišljenja da svako dijete i svaka situacija zahtjeva od nas drugačiju metodu, drugi način za riješiti je....

Primjer1: neće da obuje obuću(mlađi sin)ja izađem , zatvorim vrata, stavim starijeg u auto i kažem mu -mi idemo tu i tu, a ti ako nećeš cipele-ne ideš s nama.....i upali....

Primjer2: hoće određenu igračku(koju nemam namjeru kupiti iz nekoliko razloga)-objašnjavam i slomih se objašnjavajući, ali on se dere(da bukvalno se dere, jer je takav;ali ne svaki put)uzmem igračku i kažem-možeš je malo pogledati i poigrati se snjom(naravno pazeći da se ne ošteti) i onda ćemo je vratiti kad završimo kupovinu-i to upali-mali milion puta se nije bunio kad smo istu vraćali na policu....

Primjer3:Pali mašinu za suđe, dirka tipke i ja 1000000X ponavljam ne, ne pokvariće se-on ništa-fino ga odmaknem i kažem NE i NE-nećeš je dirati, on se inati i plače(jer nije po njegovom)ali mu ne tako mirnim tonom ponavljam da to neće dirati i kada vidi da ja ne popuštam, krene plakati i kaže-jede mama ti mene jojis, i tada slijedi objašnjavanje da ja njega volim ,ali da se mašina ne smije dirati i na to odgovara sa -necu jise nikad mama(ta ista situacija se ponavlja više puta, ali...)

Primjer4user posted image (šta ću kad tema nosi takav naziv):hoće helikopter od starijeg sina koji je na daljinsko upravljanje i pošto nas uze  tako rastuže, pokušamo ga malo umiriti tako da ga postavim u krilo i s njim zajedno upravljamo helikopterom....ali ne, on hoće sam i kad nakon milion pokušaja da mu objasnim da ne smije, on plače i tersa! E tada opet konkretno i jasno i glasno kažem -nećeš to dobiti i tako nekoliko puta-on:daj, ja-ne dam(kontakt očima)i kad vidi da ne pali, postupi isto kao i sa mašinom...

Stariji sin je totalno druga priča....ne bi sada ni pisala o tome

možda i ja griješim (a sigurno griješim) ali mislim da ovaj moj način pali za sada!
Imam i ja šipkicu u kući(kojoj je nekoliko godina) i kojom im ponekad zaprijetim,ali je rijteko, vrlo rijetko upotrebijeljena(i u tim situacijama sam se izvinila djetetu i objasnila mu da sam pogriješila i da se on nije ponašao dobro)....
Nisam savršena mama, ali težim ka tome, i kao i sve vi želim da moja djeca budu dobra , poštena...i da se sutra ponosim njima...
BTW-ja sa svojom djecom provodim haman 24 sata dnevnouser posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 341
6.1.2012 12:00:21   
bananica
ovo htjedoh da napisem jos juce... puc puc po guzi djete i ne osjeti pa ne vidim odkud misljenje da je to " fizicko nasilje nad djetetom" ...onda bi zastrasivanje sipkom ili necim slicnim bilo "psihicko nasilje nad djetetom" a u stvari nidje veze i jedno i drugo...
zna se sta su batine kad se djete istuce da ga boli...a puc puc to nikako nije...

iz ovog razloga smo i govorili da je rijec batina preteska, nema nikakve veze sa puc,puc po guzi, jos preko pelene

Neposredna veza do poruke: 342
6.1.2012 12:00:34   
Rabi
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

kako ste vi smirene i diiivne mame al haman svaka, nevjerovatno
za ako Bog da 15-20 godina ovaj grad će biti preplavljen divnom omladinomuser posted image
mene zanimaju dječaci, mislim ipak ja dobijam zeta user posted image

evo mi se prijavljujemo namah na ovaj konkursuser posted image ako vec nije popunjenuser posted image
Samo i mi ponekad u vrlo iznimnim i jako tvrdoglavim situacijama koristimo pucuser posted image Mozemo li u reduser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

Neposredna veza do poruke: 343
6.1.2012 12:01:05   
Mirkica
leona81 bas sam htjela napisati da se oriditelji ne odnese prema svoj djeci isto.. iz milion nekih razloga

BA 13.12.2008

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 344
6.1.2012 12:03:01   
Rabi
a mozda si ti imala tako lose iskustvo time sto si umalo starijoj izbila oko kako kazes pa ti sad muka od ovoga puc puc...ja nisam nikad tako jako zamahnula i uvijek se kontrolisem..i nikad bezveze ne klepetam i po default-u...

user posted image Sta, kako, kuda, gdjeuser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

Neposredna veza do poruke: 345
6.1.2012 12:05:36   
leona81
IZVORNA PORUKA: Mirkica

leona81 bas sam htjela napisati da se oriditelji ne odnese prema svoj djeci isto.. iz milion nekih razloga

e pa to je to...ne kazem ja da je moj brat kriv za to, krivi su moji roditelji, mozda i nas dvije smo ga razmazile jer je mladji brat a velika razlika 8 i po, i 9 i po godina...pa bio je rat, pa bolestan, pa hiljadu zasto hiljadu zato...plus mislim da ima veze sto su ga moji dobili kasno mama sa 37, tata sa 47 i cinjenica da je sin sigurno mom tati puno znaci iako ne zeli javno da priznauser posted image

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 346
6.1.2012 12:11:03   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Najteze je ne bit egoista...a svi smo pomalo
malo dijete trazi nasu paznu odmah i sad...misljenja sam da kad izvodi zijan, tersa i tome sl. zapravo skrece paznju na sebe...iz boga pitaj kojeg razloga...nesto mu ne odgovara...u tim trenucima je najbitnije zadrzati hladnu glavu...ma kako nam to tesko palo...jer smo i mi samo ljudi..

treba nešto proučiti.... to smiruje

hahahhahaahahahahha

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 347
6.1.2012 12:13:16   
veeseelaa
i ako sam ja zbog ovoga stava i potrebe da shavtim dal griješim ako ih ne lupam po dupetu jer neće da se obuju tebi materijal za šprnju bujrum user posted image

wtf?
nije meni sprdnja tvoj odgoj, mislim ono što pišeš al tvoja navalentnost i citiranje svakog posta mi je smiješno
zato sam napisala da je tvoja metoda odgoja, što reče pocahontas ukoliko je doista rabiš  za 10 al ti moraš malo 'nako rad sebe opustiti se, na kraju krajeva hebe ti se kako ja svoje dijete odgajam ovaj il onaj

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 348
6.1.2012 12:16:08   
veeseelaa

da il ovo plakanje šatro pred djetetom, bilo bi udaranje po dječijim emocijama i sl

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 349
6.1.2012 12:16:24   
Rabi
znate sta mi je najsmjesnjije od svegauser posted image ma nije to sto neki misle da imaju najbolje odgojne metode i da su njihova djeca super odgojenauser posted image
Smjesna mi je cinjenica da kazu da ne grijese i da se kasnije nece imati za sta kajati jer su pravilno odgajali svoju djecuuser posted image Zar postoji pravilnik po kojem mozemo idealno odgojiti djecu....bez greske!!!
Pa bili bi onda svi savrseno odgojeniuser posted image mislim ne bas svi i sva djeca...ali vecinauser posted image

evo ja gubim vrijeme i tipkam beze ovdje...a djete mi cijelu maskaru izmazalo po rukamauser posted image pored mene ziveuser posted image
hahahahah.....sreca pa je stara!!!
evo sad je pocelo mazanje i po nogamauser posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Rabi -- 6.1.2012 12:19:20 >

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *