pocahontas
|
IZVORNA PORUKA: MarinaDK IZVORNA PORUKA: tajra Kud me nadje s ovim tekstom... Kad neko napise puc-puc po guzi, ja bih njega toljagom zviz-zviz po glavi Moram ovo da potpisem, jednom je moja drugarica udarila svog sina u mom prisustvu inace ih ima trojicu pa je na kraju snaga jer su bas nemirni , ali ja tu gresku pridajem njoj ...I malac je otplakao turu i opet nastavio po starom , e nakon nekog vremena ona je proslula soljuicu kafe pa sam ja fino ustala i zveknula je po ruci iz sve snage, iznenadila se , bilo joj je krivo , bas sam je shebala i tad sam joj rekla eto vidis kao j e lijep osjecaj kad te neko tresne... I moj Adi je sad veci i zna da protestuje, nece da jede ili da obuce skafandercic, kapu, rukavice...Ja samo kazem ok nemoras , dace mama maci i maca bude lijepa i nece joj biti zima ili samo ostavim a ja se oblacim i dalje , onda on sam skonta da ga ne fermam pa donese kapu, cizme ...Ujedao je jedno vrijeme tetku , sva je modra od njega bila , po citav dan radi i on je pozeli pa kad dodje to je nacin na koji joj je izjavljivao ljubav, ne konta ona a on jos manje , ali ujedem malo i ja njega jedan dan samo toliko da skonta da boli, nikad vise nije ujeo nikoga, sad dodje i ljubi , salje puse ili zagrli... Pucnula sam ga jednom po guzi nakon sto se nije htjeo odmaci od uticnice...I nakon silnog pricanja da je to ziz ziz i da boli, dzaba , pa sam ga pucnula po peleni i nije pomoglo, vise sam se ja isplakala koliko mi je krivo bilo....Sad mu je zanimljivo da upali sporet , kolo , pa haj kontam upali nek se malo zagrije pa sam mu uzela rukicu i prislonila ne na kolo vec sa strane , bilo je malo vruce , e sad govori sam ziz ziz , pa i radijatoru se ne primice.... Ja stvarno izbjegavam batine , niti volim kad vidim da neko u mom prisustvu mlati svoje dijete...To je znak slabosti i gubitka samokontrole.... ovo mi nikako nije ok...ona odgaja svoju djecu...ti ne odgajas svoju jaranicu... puc puc po guzi ne treba biti pravilo, vec rijetki izuzetak... ja na R. nikad ne galamim ili puc puc kada u igri slucajno nesto slomi, prospe, obori i sl. to mi je kretenski..ali kada je krajnje bezobrazan (a i to je vrlo rijerko), kada sva ona silna prica i molba i sl. ne upali, zaprijetim mu puc pucom i odmah je drugaciji.. alarmantno je da je pravilo u odgoju djece prvo puc puc pa tek onda ostalo! to je problem..ali ponekak pribjeci ovoj metodi - ne vidim cemu panika i zgražavanje? a ja bih zviz zviz po glavi roditelje koje djeca doslovno jašu... R. na mene nikad nije podigao igracku ili zamahnuo rukom..jer smo to od pocetka rascistili...tetu je pukao u igri kockom ogromnom po nosu..ona nista..sta cu joj ja..ko dozvoli, neka mu bude...kad sam ja tu R. ne smije ni pomisliti da se tako ponasa..kada me nema, rekla sam teti da mu lijepo objasni da je ne smije udarati i neka zauzme stav..ako dozvolis, pregazice te svi, a ne dijete...uh djeca su jako zeznuta...
< Poruku je uredio pocahontas -- 6.1.2012 9:33:12 >