Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: neki x IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa IZVORNA PORUKA: neki x IZVORNA PORUKA: Dida79 IZVORNA PORUKA: neki x I vjerujem (profesionalno pogotovo) da je prevelika doze demokratije u odgoju djece dovela do toga da imamo društvo kakvo je upravo sada - definišite kako hoćete, ali je daleko od normalnog. Čast pojedincima. Bluerose,pretocila si moje misli u rijeci,svaka cas_t,to je sve sto cu reci na ovu temu Ma to je to djeca su svjesna da im niko nista ne moze a kako i ne bi kad svugdje vise natpisi o djecijim pravima. Jednom sam vec i pisala kad su par djecaka napravili urnebes u skoli iz igre umalo jedno djete ne ubise i kad je dezurna nastavnica prisla oni nisu dali da se pomogne nesretnom djecaku pa kad je dvojicu za usi uhvatila da ih odmakne da bi pomogla malenom..jedan se je okrenuo i kaze od kud tebi pravo da me za usi cupas ti to ne smijes a tad su bili prvi razred osnovne skole Tad je uciteljica sazvala roditelje i pred direktorom skole lijepo zena kaze nista prica samo sipka da im ne bi vise nikad palo na pamet da ovo urade Cuj molim te otkud tebi pravo da me cupas za usi,ma iscupala bih mu ga odmah,iz istih stopa,mislim tako neodgojenoj djeci...Ali mislim da su takva djeca,ustvari djeca roditelja koji nemaju vremena da odgajaju svoje dijete...Uzassss Evo iscitala sam svih 10str, ove teme,imala bih dosta toga za reci.... Ma pricam ko papagaj,trazim metode,upraznjavam ih,kazne,odvlacenje paznje,tj. usmjeravanje paznje na nesto drugo,etc.... Ali sa ovom mojom dvojicom,ne znam pomaze li ista...Tako da se desi i puc,puc... Evo vam ih na samo sat vremena,mislim da bi i te vase metode pokleknule Ali,i dalje pricamo,i pricamo,i pricamo,objasnjavamo,glumimo budale isl.(naumpade mi ova lizalica,zato napisah da glumimo budale) Ali kad nesto ne moze,onda ne moze i tacka,pa mu to bilo objasnjeno na ovaj ili onaj nacin,NE MOZE! Mogu se kladiti da su ta djeca koja su napravila urnebes u skoli djeca koju su roditelji 'riktali' sipkicama.Agresivnost se siri poput virusa... O neeeeeee,nikako se ne bih slozila s tobom...Bila sam ubijedjena da ce ovo neko napisati...Ja bih se kladila da su to djeca roditelja koji svojoj djeci nikad ne pricaju,niti ih puc,puc,ali im zato daju sve sto im mogu dati(materijalno),naravno sve,osim svog vremena... Ima nesto u rangu s batinama, a to je roditeljski materijalni nadomjestak vremena i ljubavi djeci.
|