lepetetka
|
IZVORNA PORUKA: malena sharena IZVORNA PORUKA: lepetetka IZVORNA PORUKA: malena sharena IZVORNA PORUKA: lepetetka Evo da vas pitam kako bi reagovale? Bez puc puc... Idem u šetnju sa dvoje djece, jedan za koji dan četverogodišnjak i vozim malu bebu u kolicima..Ulazimo u Mercator i moj sin ode uz pokretne stepenice, a ja polako sa malenom se penjem,..On odfura brzinom munje, mislim stoji kod igraone, kad nigdje ga, pođem naprijed, okrećem se nigdje ga, ne smijem ni u jednu prodavnicu da uđem da ga tražim, bojim se mimoići ćemo se,...idem glavnim hodnikom i ko budala se osvrćem već na rubu živaca, a mali gospodin je već odfurao do marketa i stoji kod kolica, prva misao mi bila da je u TL ali nije bio, eto mogla sam ga izgubiti, ko zna gdje bi se stanio da me nije našao, i kakvu bi tek tada traumu doživio da vidi da je sam...Šta biste vi uradile? Ja ne bih dozvolila da se uopstepenje uz pokretne stepenice bez mene, a kad bi krenuo, a ja ga nisam uspjela spijeciti jer sam s kolicima, doviknula bih mu da me saceka gore i pratila bih ga pogledom svo vrijeme i derala se za njim ako bi krenuo negdje. Ako bi ipak iz nekog razloga nestao, drhtala bih kao prut, potrudila bih se da mi u svakom pokretu i izrazu lica vidi da sam prestravljena, cvrsto bih ga zagrlila i objasnila da to vise NIKAD ne smije uraditi. Mozda bih ga i prepala necim ili mu navela neki primjer, zavisi od njegovog karaktera i razvoja. Izvini a kako ne bi dozvolila, pa jedino da ga sveem za sebe...Mogu ja ne dozvoliti rijeima i galamiti ali on ode.. To se rascisti dok je dijete mladje, kad tek pocne izvoljevati da hoda bez ruke. Sa cetiri godine je kasno da se uci tome. Hajd Dobrinja, mirno naselje, ima set_aliste, sve siroko pa ga vidis, nema auta, ali trzni centri, ulica, pijaca, po meni, ako treba i zavezala bih ga. Pa varaš se ako misliš da nisam od malena radila na tome , nikad mi nije bilo drago da trči ispred mene a da mi ne da ruku ...I do sada sam bila majka, nisam ga tek sada počela učiti, ali jednostavno kod neke djece to ne pali dok sami ne ohlade ili dok ne nađu novu zanimaciju.. I kako se raisti, kao neto raistiti sa tvrdoglavim dvogodinjakom ili trogodinjakom????
< Poruku je uredio lepetetka -- 6.1.2012 17:14:54 >