|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar
23.9.2015 11:45:32   
Leena

IZVORNA PORUKA: Isha

Ziel, nadam se da ce sve biti u redu sa bebicom. Znam iz pouzdanih izvora da u Tz neonatologija i intenzivna ne valjaju nazalost i ako ne daj Boze bude ikakvih komplikacija, neka pokusavaju bilo kako da ga prebace u Sa. Recimo da u Tz nijedna beba nije prezivjela sa deformitetom sa kojim je rodjen moj mladji, a u Sa je prvi prezivjeli 1999.
Sto se ljulje tice ako imas kod koga prvo je isprobaj da ne bacas pare.

Mila, Isha... Stresoh se sva kad procitah da je prvi prezivjeli u Sa! Bila sam u toku sve vrijeme, cula se sa S, pitala za vas, ali nekako nikada nisam shvatala da je stanje toliko ozbiljno... Hvala Bogu Dragom pa je sve dobro zavrsilo.
A sto se tice ovih lijekova, i ja sam ih sve pila, evo u sve tri trudnoce... Sa L i sada sam progesteron i u injekcijama primala...
Od kada su ti poceli primjecivati taj visak plodne vode, sjecas li se?

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 1826
23.9.2015 12:16:47   
M.A.M.

IZVORNA PORUKA: rose

e mi bili na kontroli...narasli smo 5 cm i sad iamo 56 a teski smo 4800 znaci 1250 gr. od porodjajne kilaze...mamine sike dobro rade user posted image

zdrava je, ima zraka u crevima jer je halapljiva...sve ok samo joj glavica u retrakciji kad je podize za rukcice i kaze da malo vjezbamo pa na kontrolu za 20-25 dana...nije joj dala vakcinu...starijami je imala retrakciju i u starijem uzrastu...tako da me za malu ne cudi..mada je inace cvrsca od starije seke..al nek je ona meni zdrava hvala Bogu i nek fino napreduje user posted image

user posted image user posted image mala rambo user posted image masala bas je lijepo napredovala,a izvini sta je to konkretno?

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1827
23.9.2015 12:30:50   
ziel
SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA user posted image user posted image
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) user posted image

SEPTEMBAR

12.09. Araj user posted image PORODILA 01.09.user posted image
20.09. Carobno Jutrouser posted image PORODILA SE 18.09.user posted image
23.09. Ninuska user posted image PORODILA SE 10.09. user posted image
23.09. Hexe user posted image PORODILA SE 09.09 user posted image

OKTOBAR

06.10. Aidana user posted image
09.10. Mojbebac user posted image
23.10. Banancica user posted image

NOVEMBAR

08.11. Blue moon user posted image
12.11. UmmuHamza2305 user posted image
12.11. Pcelica user posted image
15.11. Leptirica 87
19.11. Ziel user posted image
22.11. *nur* user posted image
26.11. Farah 00 user posted image
28.11. Travelove user posted image

DECEMBAR

07.12 Elastigirl user posted image
14.12. Leena user posted image

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri user posted image
28.01. Pufnicaa user posted image
31.01. Mom2B user posted image
31.01. Sandraci

FEBRUAR 2016.

25.02. Andjela
28.02. Isha

MART 2016.

04.03. Škorpija

APRIL 2016.

08.04. Suncica15
11.04. Arya

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1828
23.9.2015 12:36:59   
rose

IZVORNA PORUKA: ziel

IZVORNA PORUKA: Travelove

Ziel, ako mozes postavi sliku ili mi posalji u pp da vidim, to je strasno povoljno.

Znaci vir 80, upisano user posted image 10 komada.

Babylove pakovanje imaju manje, e sad ne znam koliko komada 8-9 KM.
Ja mislim da kod nas moras donjeti originalno pakovanje pelena, ne mozes navaditi, i ostatak ostavlja se gore, jer imje bas potrebno nemaju.

evo da sam iz TZ ko sto nisam..al jel moj problem sto oni nemaju pelena i ja treba da im donira skoro cijeli paket? nije valda da ste blesave i da cete to uraditi? i da ponesem cijeli paket, ostatk je moj, ja ga platila i nosim ga kuci..a inace bih ponjale cca 10-ak kom...ne treba vam vise...ja sma u vojnu 2010 ponjela 10-ak..bebu su preslacili oni a preda mnom samo jednom i tada uzese tu pelenicu iz bunta koji donesoh

E bas i ja isto htjedoh napisati. Nije nas problem sto oni nemaju. Otkud oni znaju u kakvoj smo mi situaciji i treba li i namauser posted image Danas cu bas da pitam drugaricu jesu li njeno pakovanje ostavili kod sebe, treba da izadje iz bolnice, jucer se porodila. Ali sve su sanse da ponesem samo 10 komada. A ako u nekom slucaju ostanem duze, nije tesko da mm donese jos.

Travelove evo slike
http://postimg.org/image/y1qwglveb/
Nisu kod korpe debele ove pregrade kao kod onih sto su po 40-50 KM, ali posluzice za iznosenje i nekoliko dana nakon toga. Ja nisam mogla da ne kupim jer je u kompletu s torbom. user posted image

kod mene je ovakva korpa+torba samo narandzasta bez aplikacije...sveki kupila jos 2010...odlicno je posluzila i 2010 a i sada user posted image i nije dzidzanska, nakicena masnama, volanima i cudima..nego bas pismena korpa user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1829
23.9.2015 12:41:28   
Isha

IZVORNA PORUKA: Leena

Ziel, nadam se da ce sve biti u redu sa bebicom. Znam iz pouzdanih izvora da u Tz neonatologija i intenzivna ne valjaju nazalost i ako ne daj Boze bude ikakvih komplikacija, neka pokusavaju bilo kako da ga prebace u Sa. Recimo da u Tz nijedna beba nije prezivjela sa deformitetom sa kojim je rodjen moj mladji, a u Sa je prvi prezivjeli 1999.

Mila, Isha... Stresoh se sva kad procitah da je prvi prezivjeli u Sa! Bila sam u toku sve vrijeme, cula se sa S, pitala za vas, ali nekako nikada nisam shvatala da je stanje toliko ozbiljno... Hvala Bogu Dragom pa je sve dobro zavrsilo.
A sto se tice ovih lijekova, i ja sam ih sve pila, evo u sve tri trudnoce... Sa L i sada sam progesteron i u injekcijama primala...
Od kada su ti poceli primjecivati taj visak plodne vode, sjecas li se?

Primijetili su u 32.sedmici i to u bolnici kada sam otisla prvi put na pregled. Nije on prvi prezivjeli, vec je 1999. g u Sa bio taj prvi slucaj da je dijete prezovjelo, interesantno, momak se zove isto kao nas D. Jeste, delikatns je operacija, ali hB dobro je on sada. Prosle god bila su jos dva djecaka i oni su dobro, u kontaktu sam sa mamama. U Tuzli jos niko niko nije prezivio, ps ni sa atrezijom debelog crijeva koja je laksi slucaj od ovog.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1830
23.9.2015 12:45:53   
rose

IZVORNA PORUKA: LieToMe

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Jutro user posted image
nur izbjegavaj situacije gdje moras dugo da trpis. Vjerovatno ti je od toga, mozda je beba jos vrsila pritisak na crijeva dok ti je poslije nuzde bilo lakse.

Japijem kafu. Moji otisli na posao i u skolu.Malena gleda nekakav djeciji film. Cekam da se zavrsi da je okupam pa da onda krenem da zavrsim kucu i kolac danapravim.Jos sam nesto htjela danapisem ali sam zaboravila, hajd sigurno nije ni vazno. Valjda cu se sjetiti user posted image

kad smo kod crtica, mi sinoc kako smo Noru nosali, pa malo sjedi, ona voli da je potrbuske na prsima i sad smjenjujemo se tako mm i ja, a sjedimo uredno na uglu i upali on onaj popcorn da vidi ima li kakvih filmova i naleti na spunge bob-a animirani film i kaze hajd da vidim kakav je eto kad se L vrati sa gostovanja pa da moze da joj navije
i pusti on kao da vidimo kakav je prevod i gledamo mi, gledamo user posted image jedno dobrih pola sata sam se ja udubila u pricu user posted image kad ugasi covjek. pa reko bolan sto mi ugasi taman sam se udubila user posted image
a totalno sam u fazonu spunge boba L skuplja one hepekove u konzumu, slicice, zetone, one figurice user posted image jos je najkomicnija ne zna reci spandz bob nego kaze spandj bodj user posted image user posted image

hej imamo milion duplih...fali nam od figurica samo vjeverica

a btw sto ne mozemo citruse...ja sma neki dan drmnula limunadu kad me prehlada spopala..nisam skontala da je maloj sta smetalo

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 1831
23.9.2015 12:51:05   
Isha
Rose, valjda citrusi smanjuju ponudu mlijeka, a svakako su alergeni za bebe do godinu. Ako joj ne smeta, ne moras bas izbaciti skroz.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1832
23.9.2015 12:54:27   
rose

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

e mi bili na kontroli...narasli smo 5 cm i sad iamo 56 a teski smo 4800 znaci 1250 gr. od porodjajne kilaze...mamine sike dobro rade user posted image

zdrava je, ima zraka u crevima jer je halapljiva...sve ok samo joj glavica u retrakciji kad je podize za rukcice i kaze da malo vjezbamo pa na kontrolu za 20-25 dana...nije joj dala vakcinu...starijami je imala retrakciju i u starijem uzrastu...tako da me za malu ne cudi..mada je inace cvrsca od starije seke..al nek je ona meni zdrava hvala Bogu i nek fino napreduje user posted image

user posted image user posted image mala rambo user posted image masala bas je lijepo napredovala,a izvini sta je to konkretno?

ono kad ih uzmu za rukice i podizu...trebaju glavu drzati a ona je zabaci nazad...msilim velika ju je zabacivala i u trecem mjesecu...drzala je samo kad mene u oci gleda user posted image

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1833
23.9.2015 12:58:05   
rose
mi jutros veliku seku u vrtic a onda nema vrtica do ponedjeljka..otisle nas dvije na kafu, pa u BBI kupiti pelena i cuda...onda odlucim kupiti curama neku odjecu za bajramluk..nadjem u OVS velikoj helanke sive kao pantole sa cipkom sa strane, snizene na cca 15 KM..i maloj u okaidiju dzemperak sivi isto tako oko 15-ak KM na onoj rafi snizenoj..stvari ima da se razbolis..al eto ovo im je bajramluk..meni jos nije bila plata ...sad ce user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1834
23.9.2015 13:07:15   
*pcelica*

Jutro user posted image
nur izbjegavaj situacije gdje moras dugo da trpis. Vjerovatno ti je od toga, mozda je beba jos vrsila pritisak na crijeva dok ti je poslije nuzde bilo lakse.

Japijem kafu. Moji otisli na posao i u skolu.Malena gleda nekakav djeciji film. Cekam da se zavrsi da je okupam pa da onda krenem da zavrsim kucu i kolac danapravim.Jos sam nesto htjela danapisem ali sam zaboravila, hajd sigurno nije ni vazno. Valjda cu se sjetiti user posted image

kad smo kod crtica, mi sinoc kako smo Noru nosali, pa malo sjedi, ona voli da je potrbuske na prsima i sad smjenjujemo se tako mm i ja, a sjedimo uredno na uglu i upali on onaj popcorn da vidi ima li kakvih filmova i naleti na spunge bob-a animirani film i kaze hajd da vidim kakav je eto kad se L vrati sa gostovanja pa da moze da joj navije
i pusti on kao da vidimo kakav je prevod i gledamo mi, gledamo user posted image jedno dobrih pola sata sam se ja udubila u pricu user posted image kad ugasi covjek. pa reko bolan sto mi ugasi taman sam se udubila user posted image
a totalno sam u fazonu spunge boba L skuplja one hepekove u konzumu, slicice, zetone, one figurice user posted image jos je najkomicnija ne zna reci spandz bob nego kaze spandj bodj user posted image user posted image

a btw sto ne mozemo citruse...ja sma neki dan drmnula limunadu kad me prehlada spopala..nisam skontala da je maloj sta smetalo

Kakva joj je bila stolica? Kad sam stariju dojila nakon citrusa i visanja ona se ukaki do glave user posted image Nakon toga sam je uvijek morala kupati nismo mogli drugacije da je ocistimo user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1835
23.9.2015 13:46:05   
rose

Jutro user posted image

Kakva joj je bila stolica? Kad sam stariju dojila nakon citrusa i visanja ona se ukaki do glave user posted image Nakon toga sam je uvijek morala kupati nismo mogli drugacije da je ocistimo user posted image

moja se ukaki kad prne user posted image

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 1836
23.9.2015 14:00:17   
Leptirica87
I ja sam pila dabroston na pocetku kada sam imala krvarenje a takodje i inekcije progesteron....poslije mu je Dr ukinula dabroston da bi mi sad ponovo ukljucila zbig bebinog niskog polozaja i da bi valjda sprijecilo prijevremeni otvaranje...
Ali mi jedna drugarica rekla da je njena sestra pila od 7mj progesteron i da je na porodjaju imala probleme s otvaranjem....neznam jel to od tih tableta....jel neko zna nesto o tome???

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1837
23.9.2015 14:18:12   
Pufnicaa
Nisam bila tu jedan dan a vi se bas raspisale...Nisam sve pohvatala pa ne zamjerite..

Ziel Bas mi je zao zbog tvoje drugarice i njene bebe nadam se da ce Abd sve biti uredu uz Boziju Pomoc... :(

Leptirica87 I ja sam primala i utrogestan i progesteron i dobrostan,tek nedavno mi ukinuli dobrostan jer sam pocela dobivati napade gusenja od njega,a progesteron su mi u 3ecem mj ukinuli jer sam na strogom mirovanju a ambulanta nije bas blizu.
Na jezeru sam se naslusala prica zena koje su primale progesterone i jako se mucile s otvaranjem a i onih koje su se otvorile za cas sto se kaze iako su imale istu terapiju tako da vjerujem da je to sve od osobe do osobe...

(odgovor članu Leptirica87)
Neposredna veza do poruke: 1838
23.9.2015 14:20:19   
NandaT
I ja sam pila Dabroston prva tri mjeseca, pa mi je dr rekao da prekinem. Ponovo su mi ukljucili u bolnici 3x2 ali mi je moj dr rekao da smanjim na 3x1. Koju dozu vi pijete? Ja cu sljedece sedmice na kontrolu pa cu pitati dr do kada trebam piti

(odgovor članu Pufnicaa)
Neposredna veza do poruke: 1839
23.9.2015 14:44:50   
ziel

IZVORNA PORUKA: NandaT

I ja sam pila Dabroston prva tri mjeseca, pa mi je dr rekao da prekinem. Ponovo su mi ukljucili u bolnici 3x2 ali mi je moj dr rekao da smanjim na 3x1. Koju dozu vi pijete? Ja cu sljedece sedmice na kontrolu pa cu pitati dr do kada trebam piti

Jesil to ti nama nova user posted image Dobrodosla...
Ako ces se druziti s nama i mladim mamicama ovdje, mogu te upisati na spisak s terminima poroda.
Napisi svoj termin i ako znas spol bebe user posted image

A sto se tice tvog pitanja, odgovorice ti user posted image koje piju Dabroston, ja sam samo jedno pakovanje ispila u 2.mj. trudnoce, kasnije vise nisam imala potrebe. Ne koristim nista osim vitamina i Mg, a doduse uvela mi je dr. na drugi dan Haemovit tbl.radi odrzavanja zeljeza.

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu NandaT)
Neposredna veza do poruke: 1840
23.9.2015 14:49:57   
NandaT
Pratim temu vec 4 mjeseca ali se nisam javljala. Mozes me ubaciti na spisak, termin je aBd 5.11.2015 user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1841
23.9.2015 14:53:39   
ziel
SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA user posted image user posted image
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) user posted image

SEPTEMBAR

12.09. Araj user posted image PORODILA 01.09.user posted image
20.09. Carobno Jutrouser posted image PORODILA SE 18.09.user posted image
23.09. Ninuska user posted image PORODILA SE 10.09. user posted image
23.09. Hexe user posted image PORODILA SE 09.09 user posted image

OKTOBAR

06.10. Aidana user posted image
09.10. Mojbebac user posted image
23.10. Banancica user posted image

NOVEMBAR

05.11. NandaT user posted image
08.11. Blue moon user posted image
12.11. UmmuHamza2305 user posted image
12.11. Pcelica user posted image
15.11. Leptirica 87
19.11. Ziel user posted image
22.11. *nur* user posted image
26.11. Farah 00 user posted image
28.11. Travelove user posted image

DECEMBAR

07.12 Elastigirl user posted image
14.12. Leena user posted image

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri user posted image
28.01. Pufnicaa user posted image
31.01. Mom2B user posted image
31.01. Sandraci

FEBRUAR 2016.

25.02. Andjela
28.02. Isha

MART 2016.

04.03. Škorpija

APRIL 2016.

08.04. Suncica15
11.04. Arya

< Poruku je uredio ziel -- 23.9.2015 14:54:29 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1842
23.9.2015 15:04:05   
ziel

Pratim temu vec 4 mjeseca ali se nisam javljala. Mozes me ubaciti na spisak, termin je aBd 5.11.2015 user posted image

Bas nas ima puno u novembru user posted image i djecaci su nam preuzeli vodstvo user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu NandaT)
Neposredna veza do poruke: 1843
23.9.2015 15:28:22   
LieToMe RR

Rose, valjda citrusi smanjuju ponudu mlijeka, a svakako su alergeni za bebe do godinu. Ako joj ne smeta, ne moras bas izbaciti skroz.

otprilike tako nekako, plus jos uzrokuju grceve...kao kupus kiseli recimo (i obicni)
ovoj mojoj doslovno sve zivo smeta. nisam vjerovala svekrvi kad je pricala za mm kad ga je dojila kaze sve mu zivo smetalo zena se usukala bila...meni bilo smijesno i komicno
e eto rugala se ruga user posted image
mojoj N doslovno sve smeta sta god da pojedem a spada u klasifikovane uzrocnike grceva user posted image tacno ima da se usucem. cak se i mm juce sazalio kaze pa sta ces da jedes pogledaj se, sva si ispijena.
ali mi je tetka udjelila kompliment rekla mi je da divno izgledam, kaze nemas ni stomaka ni nista a i ne izgledas iscrpljeno...pa nemam problem nocu imam danju user posted image valjda me to jos jedino tjesi zamisli da je ovako 24 sata dnevno gluho i daleko bilo user posted image

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 1844
23.9.2015 15:33:50   
LieToMe RR

Ltm, L.ima prelijepe oci masalah, i ako je na tebe mogu misliti samo kakva si "macka" user posted image
Moj mladji zaspao sinoc u jedan i naravno budi se da doji, slomi me bukvalno.

Nur, hoce ti bolovi od usporene probave, nemoj niposto da trpis.

Iz prve ruke user posted image Pile smo kafu par dana prije njenog poroda.Kukala zena ovdje koliko je kila nabacila. Ja kad sam je vidjela kontala da li da pridjem ili ne, jer sam poznata po tome da seuvijek obrukam. Na zeni se visak uopste nije vidio. Stomacic joj se sputiobio ali ni on nije bio toliko veliki koliko je ona ovdje pisala. Ja zamisljala sad kad dodje brdo od zene a ono macka i po. Ni ninuska ne zaostaje. NJu sam zamisljala starijom ne znam zasto. Dodje zena bas lijepa i mlada user posted image

user posted image user posted image user posted image ama i jest meni bio pupo ogroman za razliku od pupe u prvoj trudnoci u prvoj sam bila bas macka i po. sad sam bila prasence i po user posted image
dobro ja sam visoka pa se valjda to ne primjeti a i krupnije sam gradje imam teske kosti user posted image koscata sam pravo koljena mi strse, laktovi, kljucne kosti i kukovi...unatoc svim mojim kilama na meni na tim dijelovima anatomiju mozes uciti
mada hvala vama na komplimentima narocito tebi pcelice posto si me vidjela uzivo, a ne zezaj ja sam tebe zamisljala drugacije, valjda zato sto imas veliko dijete, o ninuski nisam imala predstavu ali ste me pravo dojmile user posted image jos ninuska dosla u haljinici uskoj user posted image

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

Neposredna veza do poruke: 1845
23.9.2015 15:38:37   
rose
moj pupo je bio u drugoj manji i bolje sam izgledala user posted image a inace sto se tice hrane ja nisam primjetila da ovoj ista smeta...nema te napade placa i vriske tj.klasicne grceve..mozda bude kasnije ali sada nema ...njoj je samo pupo napuhan i ukaki se ha prne user posted image al eto makar na taj nacin olaksa crijeva

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 1846
23.9.2015 16:33:25   
Leena
Isha, hvala Bogu da je dobro sada. Ima li neko dugorocno rjesenje za taj njegov problem ili mora uvijek biti pod nadzorom?

I meni je u drugoj trudnoci stomak bio puno veci, iako sam manje kila dobila, nego u prvoj

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1847
23.9.2015 16:54:59   
*pcelica*

Dobro nam dosla user posted image user posted image
Jesi li ti iz Sa? Ako jesi, mozda se sretnemo u porodilistu user posted image Ja gdje god dodjem ispitujem trudnice jesu li sa rr-a user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu NandaT)
Neposredna veza do poruke: 1848
23.9.2015 16:59:24   
*pcelica*

moj pupo je bio u drugoj manji i bolje sam izgledala user posted image a inace sto se tice hrane ja nisam primjetila da ovoj ista smeta...nema te napade placa i vriske tj.klasicne grceve..mozda bude kasnije ali sada nema ...njoj je samo pupo napuhan i ukaki se ha prne user posted image al eto makar na taj nacin olaksa crijeva

Ajli je eto smetalo ti citrusi i sok od visanja. Kad se prvi put desilo bili u gostima i ja popijem gusti sok od visnje. Poslije toga je podojila i nije proslo deset minuta kad ona prdnu i ukaki se. Ali hajd sto se ona ukakila, nego preslo meni na pantole,ona skroz do glave se ukakila. Ja se hvatala za glavu ne znam sta da radim s njom user posted image Sreca bili kod mmove dajdzinice a tu sam ko kod kuce Pa nam je dajdzinica donijela sve sto nam je bilo potrebno da je okupamo jer joj je i kosica bila sva prljava user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1849
23.9.2015 17:03:46   
NandaT
Hvala pcelice. Nisam iz Sa, iz Tz sam user posted image

Neposredna veza do poruke: 1850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *