Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 22.9.2015 17:23:33
LieToMe RR
maksi draga, bravo za djecaka zet mi mashala dobro napreduje a i papa lijepo. nek vam je ziv i zdrav sa bracama drago mi je i da je stariji bolje, dusa draga, mogu misliti kako boli. nama je L pala proslo ljeto na moru na ledja, na beton, sreca nekako je ublazila pad ali zvuk udarca njene glavice od beton i sad cujem...budes i prodjes
Leena curice su masala divne ljepotice, nek su vam zive i zdrave!
farah hvala lijepo na komplimentima i za curu (a i onu manju) a i za mene i vidim da nisam jedina roda ovdje mada sam malkice visocija a ja boga mi nosim stikle i najljepse se osjecam na stiklama
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 22.9.2015 17:49:47
Travelove
IZVORNA PORUKA: ziel
IZVORNA PORUKA: Travelove
Ma totalno ne bitno sta je, samo zdravo i zivo. Meni su uvijek govorili svi da cu muske imati, kao znacu sa njima. Jer uvijek sam bila super sa rodjacima, tako da sam bila ubjedjena da nosim musko. Ali sam se obradovala za djevojcicu. Sad ne bih voljela da nas iznenadi, da bude djecak, jer sta da radim sa onih svih silnih stvari...heheeh Danas mi djevojka recdeda kod nas u Tz mora se iznjeti u ravnoj korpi beba, ne moze u AS... A bas mi se ne daju pare za taj jedan put.
Nije to bona ni skupo, malo proserpaj po vecim objektima Binga i Fisa. Ja sam vec kupila, korpu ravnu, a sjedalicu nismo jos, to cemo na kraju nekad. A i na one kotrole sto budu u prva 2-3 mjesea , vakcine i te nalaze neke sto se mora beba voditi , posluzice ti korpa svakako
U simpsonu sam gledala po 70 KM koliko me sluzi sjecanje. Ja znam da smo od brata malu na kontrolu vodili u as, znaci oni su samo jednom iskoristili. Ja imam jastuce kada su mene iznosili iz bolnice, al to mi opet nesto ne sigurno, kraj novembra, zima, moze i snijeg i led.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 22.9.2015 18:25:46
Farah 00
Ma totalno ne bitno sta je, samo zdravo i zivo. Meni su uvijek govorili svi da cu muske imati, kao znacu sa njima. Jer uvijek sam bila super sa rodjacima, tako da sam bila ubjedjena da nosim musko. Ali sam se obradovala za djevojcicu. Sad ne bih voljela da nas iznenadi, da bude djecak, jer sta da radim sa onih svih silnih stvari...heheeh Danas mi djevojka recdeda kod nas u Tz mora se iznjeti u ravnoj korpi beba, ne moze u AS... A bas mi se ne daju pare za taj jedan put.
Nije to bona ni skupo, malo proserpaj po vecim objektima Binga i Fisa. Ja sam vec kupila, korpu ravnu, a sjedalicu nismo jos, to cemo na kraju nekad. A i na one kotrole sto budu u prva 2-3 mjesea , vakcine i te nalaze neke sto se mora beba voditi , posluzice ti korpa svakako
U simpsonu sam gledala po 70 KM koliko me sluzi sjecanje. Ja znam da smo od brata malu na kontrolu vodili u as, znaci oni su samo jednom iskoristili. Ja imam jastuce kada su mene iznosili iz bolnice, al to mi opet nesto ne sigurno, kraj novembra, zima, moze i snijeg i led.
E zene koji ulosci VIR? Ima vise vrsta
Vir 80
U Sarajevu mogu iznijeti bebu u autosjedalici, a i na kontrole ih donose u tome... Ja imam i korpu i autosjedalicu jer sam uzela kolica 3u1, najvjerovatnije cemo bebu iznijeti u korpi. A jest glupo davati pare za korpu u kojoj ce beba samo jednom izaci, vidi imas li od koga posuditi, ili kupi tu sto je Ziel kupila, nesto pravo jeftino, 18 KM korpa plus ako se ne varam torba za bebine stvari.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 22.9.2015 18:29:58
Farah 00
Ja danas kad sam se vracala sa DIP-a svratim na pijacu i kupim dva grudnjaka za dojenje, po 5 KM Takve iste gledala u AlmaRas i cijena im 29 KM, mislile te kupiti, dok ovdje nisam procitala da su na pijaci 5 KM, a stvarno mekani, pamucni. Zaboravih pitati imaju li potkosulje za dojilje, jer ja zimi ne mogu bez potkosulje Vaznija mi potkosulja od grudnjaka
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 22.9.2015 18:52:51
ninuska
IZVORNA PORUKA: Farah 00
Ja danas kad sam se vracala sa DIP-a svratim na pijacu i kupim dva grudnjaka za dojenje, po 5 KM Takve iste gledala u AlmaRas i cijena im 29 KM, mislile te kupiti, dok ovdje nisam procitala da su na pijaci 5 KM, a stvarno mekani, pamucni. Zaboravih pitati imaju li potkosulje za dojilje, jer ja zimi ne mogu bez potkosulje Vaznija mi potkosulja od grudnjaka
Imaju potkosulje, ali ti ne trebaju. Bar meni nisu trebale. A ne mogu bez iste :). Samo malo spustis svoju potkosulju koju inace nosis :). Doduse, moje imaju elastina, pa su elasticne..a, malu sam dojila 1, 5 godinu :)
maksi, rose za kontrole..mashallah bebica..ko da ste jucer rodile :). A, sta je sa djecakom od maksi? Nisam u toku leena curice su ti preslatke. Da vam.budu zive i zd4ave :)
< Poruku je uredio ninuska -- 22.9.2015 18:55:48 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 22.9.2015 19:07:26
Leptirica87
Ziel ja vodim trudnocu kod dr Adjajlic.... zasto nije nikad spominjala kilazu...moze biti zato sto inace vodim u DZ a ne privatno,mada eto i jucer sam bila privatno ali nista...
I moji nalazi brisa su danas bili gotovi pokazuje prehladu da imam,al meni je moja dr vec dala terapiju da ne cekam rezultate... I da se pohvalim danas sam i ja konacno izabrala krevetic,posteljinicu i jos par sitnica....i Ziel nestalo je onih mrezica za banjice u simsonu imaju nesto drugo platneno sa stalkom sto se stavi u to beba i kupa i moze se fino skidat i prati tako da znas,a kosta 10,60KM ... Ma ne vjerujem ni ja u sujevjerje vezano za trudnice i spol bebe nego me samo zanimalo imal veze hormoni s tim promjenama na licu trudnice i spolom djeteta...ali eto ocito da nemaju
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 22.9.2015 19:12:04
ziel
Ja kupila 3 pakovanja VIR 90, jesam li pogrijesila? Ne znam ni koja je razlika izmedju njih? A sta je s pempasima za novorodjencad, jel ima neko pakovanje od 10-15 komada? Mi na UKC Tz moramo ponijeti pa da znam gdje da nadjem...
A ja sam vec nekoliko puta rekla pa da ponovim jos jednom mozda Travelove nije vidjela, ja kupila korpu i torbu u kompletu za 18,00KM u Fisu u Kalesiji.
Leptirice ako je i to prakticno i ako sluzi svrsi uzecu ili cu sacekati da nabave mrezice...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 22.9.2015 19:37:46
Farah 00
Ja kupila 3 pakovanja VIR 90, jesam li pogrijesila? Ne znam ni koja je razlika izmedju njih? A sta je s pempasima za novorodjencad, jel ima neko pakovanje od 10-15 komada? Mi na UKC Tz moramo ponijeti pa da znam gdje da nadjem...
A ja sam vec nekoliko puta rekla pa da ponovim jos jednom mozda Travelove nije vidjela, ja kupila korpu i torbu u kompletu za 18,00KM u Fisu u Kalesiji.
Leptirice ako je i to prakticno i ako sluzi svrsi uzecu ili cu sacekati da nabave mrezice...
Ne znam kakve su VIR 90, ove VIR 80 pise da su izgradjene od 100% prirodnog materijala, higijenski ulosci, i u uputstvu pise da se preporucuju ljudima sa osjetljivom kozom i porodiljama.
Imas ono neko malo pakovanje tih pelena, ali ne znam koliko dodje komada 20-30 Pa i ako ne nadjes to malo pakovanje, fino odvadis koliko ti treba iz velikog pakovanja i stavis u neku kesu
< Poruku je uredio Farah 00 -- 22.9.2015 19:41:01 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 22.9.2015 19:56:37
ninuska
Trebaju ti Vir 80. A inas malo pakovanje Violete i pampersa. A mozes odvojiti par komada iz velikog pakovanja i u kesu staviti.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 22.9.2015 19:59:38
*pcelica*
Vir 80 crvenim slovima pise. Oni su od vate presvucene gazom. Ne vrijedjaju ranu. Te vir 90 mozes ostaviti za kasnije svakako ce ti trebati. E a zene ja u bingu vidjela nekakve boni uloske isto ko vir 80 plavo pakovanmje. Je li neko probao. Cini mi se da im je cijena 1.90 Evo ove http://desmond.imageshack.us/Himg442/scaled.php?server=442&filename=bonii.jpg&res=landing
< Poruku je uredio *pcelica* -- 22.9.2015 20:03:57 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 22.9.2015 20:05:53
rose
mi smo danas Sabrinu odveli u autosjedalici na kontrolu....korpu samo za iznosenje...a sa Sorajom smo je koristili za iznosenje, par puta pedijatrija 3-5 dan zivota i prva kontrola s mjesec dana...imam osjecaj da je bila sitnija
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 22.9.2015 20:09:51
rose
vir 90 su papirnati cini mi se a tebi trebaa vata u mrezi
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 22.9.2015 20:21:19
Farah 00
Neko je u onoj grupi Trudnica na FB hvalio da su dobri i Jessa ulosci (ima ih kupiti u DM), ali obzirom da ima puno vrsta, ja sam uzela najsigurnije VIR 80
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 22.9.2015 20:23:28
ninuska
IZVORNA PORUKA: rose
mi smo danas Sabrinu odveli u autosjedalici na kontrolu....korpu samo za iznosenje...a sa Sorajom smo je koristili za iznosenje, par puta pedijatrija 3-5 dan zivota i prva kontrola s mjesec dana...imam osjecaj da je bila sitnija
I mi smo iznijeli curu i decka u autosjedalici. Vodili je u istoj na kontrolu sa mjesec dana, a tako planiramo i malca aBd.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 22.9.2015 20:27:29
Leptirica87
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Vir 80 crvenim slovima pise. Oni su od vate presvucene gazom. Ne vrijedjaju ranu. Te vir 90 mozes ostaviti za kasnije svakako ce ti trebati. E a zene ja u bingu vidjela nekakve boni uloske isto ko vir 80 plavo pakovanmje. Je li neko probao. Cini mi se da im je cijena 1.90 Evo ove http://desmond.imageshack.us/Himg442/scaled.php?server=442&filename=bonii.jpg&res=landing
Pcelice vidim da pitas za ove Boni uloske oni su isto super od vate su i presvuceni mrezicom mekani skroz moja mama njih koristi kod menstruacija jer su svakako zdraviji,a meni je takodje jedna prijateljica preporucila te da kupim i za bolnicu i za kod kuce ona kod oba poroda te koristila i zadovoljna... Ja sam sebi sad pripremila 3pakla Vir 80 da imam za ponijet u bolnicu a ove boni cu sigurno uzeti za kod kuce....
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 22.9.2015 20:31:27
ninuska
Mislim da sam cak negdje citala da zene uzimaju ove umjesto vir-a jer su povoljnije. Uzmi jedno pakovanje pa vidi. Po opisu su kao vir .
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 22.9.2015 20:40:48
*pcelica*
Ma sad nesto kontam sto ne uzeh koje pakovanje. Svakako ce trebati za kasnije. Ali nema veze uzet cu ima jos fore. Meni je najvaznije da se opskrbim uloscima za prvih sedam do deset dana. Jer nemam ovdje nigdje blizu tih virovih. Konzum i amko su mi blizu ali u nasem konzumu nema a u amku su 2,85 Bingo mi je malo dalje ali usput mi je kad malenu vodim u predskolsko. KOd njih je 2.50 ali nocas ih nije bilo i vidim ove boni
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 22.9.2015 20:44:50
ninuska
Ma sad nesto kontam sto ne uzeh koje pakovanje. Svakako ce trebati za kasnije. Ali nema veze uzet cu ima jos fore. Meni je najvaznije da se opskrbim uloscima za prvih sedam do deset dana. Jer nemam ovdje nigdje blizu tih virovih. Konzum i amko su mi blizu ali u nasem konzumu nema a u amku su 2,85 Bingo mi je malo dalje ali usput mi je kad malenu vodim u predskolsko. KOd njih je 2.50 ali nocas ih nije bilo i vidim ove boni
Ma ja..imas jos fore...ja sam.uzela kad su u dm-u bili 1+1 gratis. Uzela 7 paketa i dobila jos 7. Znaci ukupno 14. Sad vidim da mi je previse jer ne krvarim puno, pa stavljam po jedan. Al potrosice se
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 22.9.2015 21:07:40
Travelove
Ziel, ako mozes postavi sliku ili mi posalji u pp da vidim, to je strasno povoljno.
Znaci vir 80, upisano 10 komada.
Babylove pakovanje imaju manje, e sad ne znam koliko komada 8-9 KM. Ja mislim da kod nas moras donjeti originalno pakovanje pelena, ne mozes navaditi, i ostatak ostavlja se gore, jer imje bas potrebno nemaju.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 22.9.2015 21:52:45
*nur*
Drage moje samo jedno kratko pitanje.Boli me po dnu stomaka ne konstantno da me boli vec me nekakp ziga,hocu da ustanem bas jako proziga''hocu fa legnem isto. Bas me nesto strah,ima li ko iskustva sa ovim?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 22.9.2015 21:59:59
*nur*
Ne znam da li je i do probave.Danas sam trpila nužduu na poslu,pa kada sam dosla kuci isla na wc.Onda me je za vrijeme rucka bas presjeklo da sam prestala jesti.Bila sam u gostuma u jedva sam izdrzala.Evo dok sam pisala proziga me i ispustila sam zrak i prestade.Ali bojim se sto me i ledža krsta malo bole
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 22.9.2015 22:40:58
rose
Ziel, ako mozes postavi sliku ili mi posalji u pp da vidim, to je strasno povoljno.
Babylove pakovanje imaju manje, e sad ne znam koliko komada 8-9 KM. Ja mislim da kod nas moras donjeti originalno pakovanje pelena, ne mozes navaditi, i ostatak ostavlja se gore, jer imje bas potrebno nemaju.
evo da sam iz TZ ko sto nisam..al jel moj problem sto oni nemaju pelena i ja treba da im donira skoro cijeli paket? nije valda da ste blesave i da cete to uraditi? i da ponesem cijeli paket, ostatk je moj, ja ga platila i nosim ga kuci..a inace bih ponjale cca 10-ak kom...ne treba vam vise...ja sma u vojnu 2010 ponjela 10-ak..bebu su preslacili oni a preda mnom samo jednom i tada uzese tu pelenicu iz bunta koji donesoh
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 23.9.2015 6:38:54
ziel
IZVORNA PORUKA: rose
evo da sam iz TZ ko sto nisam..al jel moj problem sto oni nemaju pelena i ja treba da im donira skoro cijeli paket? nije valda da ste blesave i da cete to uraditi? i da ponesem cijeli paket, ostatk je moj, ja ga platila i nosim ga kuci..a inace bih ponjale cca 10-ak kom...ne treba vam vise...ja sma u vojnu 2010 ponjela 10-ak..bebu su preslacili oni a preda mnom samo jednom i tada uzese tu pelenicu iz bunta koji donesoh
E bas i ja isto htjedoh napisati. Nije nas problem sto oni nemaju. Otkud oni znaju u kakvoj smo mi situaciji i treba li i nama Danas cu bas da pitam drugaricu jesu li njeno pakovanje ostavili kod sebe, treba da izadje iz bolnice, jucer se porodila. Ali sve su sanse da ponesem samo 10 komada. A ako u nekom slucaju ostanem duze, nije tesko da mm donese jos.
Travelove evo slike http://postimg.org/image/y1qwglveb/ Nisu kod korpe debele ove pregrade kao kod onih sto su po 40-50 KM, ali posluzice za iznosenje i nekoliko dana nakon toga. Ja nisam mogla da ne kupim jer je u kompletu s torbom.