|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar
23.9.2015 6:43:02   
mojbebac
Nisam sinoc stigla da pisem...uradim nalaze juce,kod interniste,ekg....pripremim sve to i odem kod dr-a i kaze on meni hladno kao nzm sto se tebi zuri,uspori,lezi,necemo jos,neka bebe jos 7 dana,kao 37+5 je....oko 3.5 kg sve fino,nisi otvorena....eeeee ja tu poludim,svasta mu kazem jer je on bio taj koji je govorio kad cemo..... elem znam da je upravu,znam da svaki dan bebi u stomaku znaci ali sam ja jednostavno mislila to je to....elem eto,ja sam vam na cekanju,iako je CR,do 1-og sigurno user posted image user posted image

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 1776
23.9.2015 6:46:14   
ziel

IZVORNA PORUKA: mojbebac

Nisam sinoc stigla da pisem...uradim nalaze juce,kod interniste,ekg....pripremim sve to i odem kod dr-a i kaze on meni hladno kao nzm sto se tebi zuri,uspori,lezi,necemo jos,neka bebe jos 7 dana,kao 37+5 je....oko 3.5 kg sve fino,nisi otvorena....eeeee ja tu poludim,svasta mu kazem jer je on bio taj koji je govorio kad cemo..... elem znam da je upravu,znam da svaki dan bebi u stomaku znaci ali sam ja jednostavno mislila to je to....elem eto,ja sam vam na cekanju,iako je CR,do 1-og sigurno user posted image user posted image

user posted image Joj pa sta je to, ti sve pripremila i papire i sebe psihicki da bi ti rekli odgadjamo. Ja bih rekla MA RADI ME, NECU VISE DA CEKAM user posted image Hajd svakako je bolje bebi da od tebe krade jos malo zeljeza, kalcija i vitamina user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 1777
23.9.2015 6:50:24   
mojbebac
Mozes misliti kako mi je,ja se juce i isplakala,i pozdravila sa svima,sredila kucu,ma sve zavrsila,kontam nema me 7 dana..... ali moram priznati da mi je laknulo kad sam se vratila kuci....jeste da cemo stici do 4 kg ali bolje i za mene i za njega user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1778
23.9.2015 6:51:11   
ziel
SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA user posted image user posted image
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) user posted image

SEPTEMBAR

12.09. Araj user posted image PORODILA 01.09.user posted image
20.09. Carobno Jutrouser posted image PORODILA SE 18.09.user posted image
23.09. Ninuska user posted image PORODILA SE 10.09. user posted image
23.09. Hexe user posted image PORODILA SE 09.09 user posted image

OKTOBAR

06.10. Aidana user posted image
09.10. Mojbebac user posted image
23.10. Banancica user posted image

NOVEMBAR

08.11. Blue moon user posted image
12.11. UmmuHamza2305 user posted image
12.11. Pcelica user posted image
15.11. Leptirica 87
19.11. Ziel user posted image
22.11. *nur* user posted image
26.11. Farah 00 user posted image
28.11. Travelove user posted image

DECEMBAR

07.12 Elastigirl user posted image
14.12. Leena user posted image

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri user posted image
28.01. Pufnicaa user posted image
31.01. Mom2B user posted image
31.01. Sandraci

FEBRUAR 2016.

25.02. Andjela
28.02. Isha

MART 2016.

04.03. Škorpija

APRIL 2016.

08.04. Suncica15
11.04. Arya

< Poruku je uredio ziel -- 23.9.2015 7:05:40 >

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1779
23.9.2015 6:52:22   
ziel

Mozes misliti kako mi je,ja se juce i isplakala,i pozdravila sa svima,sredila kucu,ma sve zavrsila,kontam nema me 7 dana..... ali moram priznati da mi je laknulo kad sam se vratila kuci....jeste da cemo stici do 4 kg ali bolje i za mene i za njega user posted image

user posted image bas su ti poremetili planove... hocemo li vratiti na spisku onaj termin sto je bio prije? nezz koji datum je bio ?

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 1780
23.9.2015 6:58:21   
Travelove
E hvala Ziel, pogledat cu danas na sickom da li ima.Nije mi bitna ni ta cvrstina zbog bukvalno pola sata. A torbu moramo neku da i tata nosi, nece mu se svidjeti zeke user posted image . Vidjeli smo u dm, ima bas lijepih torbi, malo su skuplje, ali su lijepe i kasnije mogu posluziti.
Sto se tice pelena, svejedno cu ostaviti, ako ce im i malo pomoci, ja necu propasti za tih par komada, a i ostalo cu sve da ostavim sto bude otvoreno, necu nista iz bolnice da nosim kuci.

Nur nemoj da trpis, to ti je sigurno od tog. Mene je isto malo stomak bolio juce poslije vjezbica, sinoc u setnji sam bas osjecala bebu nisko. Radujem se kontroli da vidim bebija, a ne radujem se kritikama doktorice, ali prezivjecu. user posted image Ja ne znam kako one pregledaju, al nadam se da me nece opet vaginalno, svaki put do sada jeste, makar samo da vidi imam li sekreta...

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1781
23.9.2015 7:00:23   
mojbebac
Vrati 9-ti oktobar user posted image user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1782
23.9.2015 7:05:01   
ziel

IZVORNA PORUKA: Travelove

E hvala Ziel, pogledat cu danas na sickom da li ima.Nije mi bitna ni ta cvrstina zbog bukvalno pola sata. A torbu moramo neku da i tata nosi, nece mu se svidjeti zeke user posted image . Vidjeli smo u dm, ima bas lijepih torbi, malo su skuplje, ali su lijepe i kasnije mogu posluziti.
Sto se tice pelena, svejedno cu ostaviti, ako ce im i malo pomoci, ja necu propasti za tih par komada, a i ostalo cu sve da ostavim sto bude otvoreno, necu nista iz bolnice da nosim kuci.

Nur nemoj da trpis, to ti je sigurno od tog. Mene je isto malo stomak bolio juce poslije vjezbica, sinoc u setnji sam bas osjecala bebu nisko. Radujem se kontroli da vidim bebija, a ne radujem se kritikama doktorice, ali prezivjecu. user posted image Ja ne znam kako one pregledaju, al nadam se da me nece opet vaginalno, svaki put do sada jeste, makar samo da vidi imam li sekreta...

Travelove jesil ti mozda plava? Da vidim jesam li pogodila koja si od zena s jucerasnjih vjezbica user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Travelove)
Neposredna veza do poruke: 1783
23.9.2015 7:18:58   
Travelove
E draga, nisam plava tamna sam user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1784
23.9.2015 7:21:57   
ziel

E draga, nisam plava tamna sam user posted image

E onda si negdje sjedila do prozora sigurno, bilo vas dosta tamnih ne bih sad znala reci koja si user posted image
A pitala si za vag.pregled.Ja idem privatno kod Blitvicke, na zadnjoj kontroli u 28.ned.me nije pregledala vaginalno kaze necemo cackati bez potrebe, ako imam krvarenje ili bolove onda ce provjerit. A sad ne znam na ovoj kontroli hoce li opet tako reci...

< Poruku je uredio ziel -- 23.9.2015 7:25:47 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 1785
23.9.2015 7:22:52   
Travelove
Jucer nam je na vjezbicama dosla nova mama, ja je bar ranije nisam primjetila i kada je sestra pitala za godiste 98 user posted image , ili ja nisam dobro cula.

Neposredna veza do poruke: 1786
23.9.2015 7:22:57   
ninuska

E, super..mislim nije super sto si se iznervirala, al neka bebe jos koi dan u pupi. A nalazi nece propasti.
nur jesi li bolje jutros? I mene je znalo zigati kad trpim. I jos jednom kad sam pojela bas puno lubenice. Bas sam pisala ovdje. Stomak me bolio i zigao malo je reci. Nisam m9gla ni po curicu u vrtic. Bas sam se bila prepala

< Poruku je uredio ninuska -- 23.9.2015 7:25:47 >

2011 ??
2015 ??

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 1787
23.9.2015 7:24:27   
Travelove
Jesam do prozora,visoka, mogu reci i krupna user posted image

Neposredna veza do poruke: 1788
23.9.2015 7:28:33   
ziel

Jucer nam je na vjezbicama dosla nova mama, ja je bar ranije nisam primjetila i kada je sestra pitala za godiste 98 user posted image , ili ja nisam dobro cula.

Eeee i ja sam ostala bez teksta svega mi kad rece godiste i njoj je bilo neprijatno zbog nase reakcije al jbg bas neobicno 18 god.zenica ima...kad je se onda udala i jel zavrsila uopste Srednju skolu user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 1789
23.9.2015 7:54:43   
Travelove
Znaci dobro sam cula, 17 godinica. A slatka je, desava se, sva se prepalaza porod i ja sam jos vise. I dalje mi nije jasno 10 cm i bebina glava, al hajde, kako svi tako i ja. Da li se u 9 mj krece sa pregledima na gradini?

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1790
23.9.2015 8:01:11   
ziel
Joj zene al me potrese jedna vijest.... ova drugarica sto se jucer porodila, imala tezi porod, beba nije odmah zaplakala na porodu nego su morali doktori da intervenisu.Ja se s njom cula odmah nakon poroda da bi kasno sinoc beba joj isla hitno na operaciju, ne znaju jel se to desilo prilikom poroda ili zadnjih 10dana trudnoce, dijafragma i crijeva bebina nisu bila na svom mjestu zakacilo nesto i plucno krilo, sad je beba u intenzivnoj, ne zna se ni koliko.ce trajati oporavak ali je dobro sto je krupniji, rodjen sa 4,250gr.pa je lakse podnio operaciju... drugarica mi nikako nije spavala, sad sam s njom pisala... sad je sve ostalo u Bozijim rukama..user posted image

Travelove ja mislim kad zena udje u 9.mj.e sad jel to sa punih 35 ned.da dr.koji ju je vodio kaze da je svoje odradio i da dalje ide na UKC... tako je bar moja sestra prije 3god.

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 1791
23.9.2015 8:07:10   
*nur*

[/quote]
nur jesi li bolje jutros? I mene je znalo zigati kad trpim. I jos jednom kad sam pojela bas puno lubenice. Bas sam pisala ovdje. Stomak me bolio i zigao malo je reci. Nisam m9gla ni po curicu u vrtic. Bas sam se bila prepala
[/quote]

Jutro drage moje user posted image , bolje mi je, baš me je nešto bilo strah. Malo sam i sinoc u neka doba osjetila ali sam našla da je to normalno da se valjda rasteže sve dole. A mislim da sam i ja tome doprinjela trpeći nuždu, jer cim sam taj dan po drugi put otišla na wc lakše mi je bilo.

Rose 31+4 sam, legla sam na lijevi bok i da izvinete koji vjetric pustila user posted image i odmah mi je nekako lakše bilo.

Travelove nastojat cu da ne trpim ali šta ću kada nemam uvijek uslove da idem na wc user posted image

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 1792
23.9.2015 8:44:01   
*pcelica*
Jutro user posted image
nur izbjegavaj situacije gdje moras dugo da trpis. Vjerovatno ti je od toga, mozda je beba jos vrsila pritisak na crijeva dok ti je poslije nuzde bilo lakse.

Japijem kafu. Moji otisli na posao i u skolu.Malena gleda nekakav djeciji film. Cekam da se zavrsi da je okupam pa da onda krenem da zavrsim kucu i kolac danapravim.Jos sam nesto htjela danapisem ali sam zaboravila, hajd sigurno nije ni vazno. Valjda cu se sjetiti user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 1793
23.9.2015 9:01:54   
mom2B
Dobro jutro drage moje user posted image

Kako ste mi jutros?

Joj ja sam se istopila gledajuci vasu djecu... Naprosto su divna user posted image user posted image Sinoc govorim mm da jedva cekam da se porodim user posted image user posted image i da zavidim vama koje ste pred terminom user posted image user posted image

Ja danas nastavljam sa ganjanjem papira... Sad me zakacilo da nakon 10 godina rada predjem da radim u struci i moram da polazem strucni sljedeci mjesec user posted image user posted image

nur izdrzi jos malo... uskoro ces se druziti sa svojom bebicom user posted image user posted image

ziel draga grozno je kad covjek cuje za takve situacije, ili ne daj Boze dozivi ih user posted image user posted image Zao mi je te zene i njene bebe, ali se nadam da ce se oboje izvuci zivi i zdravi...

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 1794
23.9.2015 9:06:02   
Travelove
Bas mi je zao za bebu od drugarice user posted image ne volim ni da pomislim na nesto tako, a kamo li da cujem da se desava. Nadam se i vjerujem da ce da bude sve u redu, bebe su pravi borci.

U petak mi je kontrola pa cu vidjeti sta i kako ce reci doktorica, da li cu jos jednom kod nje ili pravo na gradinu. Posto poslije ovog pregleda sledeci pada kada udjem u 9-i.

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 1795
23.9.2015 9:15:49   
LieToMe RR
Dobro jutro vam zelim, jeste li se naspavale? Kako bebice u pupi? Ja sam copy paste tekst sa druge teme da se ne ponavljam user posted image
Ja sam juce imala dernek vascijeli dan. Pravila one palacinke i taman zavrsim (negdje malo prije 2) kad eto N se probudila da siki. I hajd lijepo ona sikila i nece da spava i nece...i gotovo. I do 5:15 smo se mi tako natezale. Ona se taman uspava a ja dobijem napad kaslja (ubi me kasalj i nos) i onda opet sve u krug.
Mm trebao oko pola 5 da dodje s posla, iskrsne neki sastanak dosao tek oko pola 6 kuci...ja povilenila, bolesna, smrcava...nikakva. Elem, ona zaspala, mi taman rucali i nazvali tetak i tetka eto ih dolaze. Dosli oni, tetka nosi tortu user posted image kaze ona evo da se zasladimo da se ne mucis nista user posted image
Kontam mogla si mi javiti da se ne zajebajem oko palacinaka, ali dobro da jesam, tetka zaboravila da porodilje ne smiju citruse, a tetka ga masala nadjidjala sa citrusima po torti i u torti user posted image tako da smo tetak i ja jeli palacinke a tetka i mm tortu.
Elem, ha su oni dosli, nisu ni sjeli kako treba, eto i N user posted image da poprati desavanja. I tako negdje od 6 i nesto pa do pola 11 dijete je vise bilo budno nego sto je spavala. Zakunja ona, mi je taman transportujemo u spavacu, i sjednemo 10ak minuta, kafa prica... user posted image user posted image
Sikila do besvjesti, cini mi se na sako sat sat i nesto po jednu siku drmne. I onda se samo reset__ovala oko pola 11 i jutros u 6:15. Ja sebi nisam mogla da dodjem. Budili se mm i ja dva puta da vidimo jel sve ok sa nje. Spava dijete sve u 16.
I onda jutros parti. Prije je bilo podojim je i spustim ona vec skoro pri kraju sike zadrijema. Sipak jutros user posted image
Od 6:15 pa sve do negdje oko 8 bila budna. Pojela obje sike, uzrignula i onda bi ona da zvjera. Tako da smo vec bile malo na balkonu, obisle sve moguce prostorije po stanu, ja kasljala ko kreten, svaki put je moram spustiti da se nakasljem posteno, imam osjecaj pisnucu cu od srece i dragosti kad me spopadne euforija kaslja... user posted image elem, zakunjala je, ja je spustim i eno je spava. Dokle, vidjecemo.

Nemam planova danas, plan je prezivjeti. Unatoc palacinkama i koli sinoc (zbog grla) i jucerasnjem rucku ja jutros na vagu i kilica jos jedna dole. Tako da sam na samo 1 kg u plusu od pocetne kilaze. Otislo 16 kila za evo mjesec dana dok si rekao keks. Onih 16 sto znam da sam dobila jer se zadnje 2 i po sedmice nisam vagala radi mira u kuci user posted image
Nadam se da je kod vas bilo manje dinamicno nego kod mene
Ko je za slatko, bujrum, ima torte ima palacinaka (ja ne znam napraviti 10ak kod mene odma preko 25 bude moram danas po komsiluku podijeliti)

ziel zao mi je zbog drugarice i bebe user posted image drzim fige da sve bude ok! i vjerujem da hoce. bebe su veliki borci
pcelice, nur, travelove, mo2be i vi sve ostale cije nikove vise ne mogu da pohvatam user posted image imate jedan veliki user posted image
ninuska kako momak, kako grcevi...? kod nas je dinamicno poslijepodne i navece. do 1-2 je ne osjetim

< Poruku je uredio LieToMe -- 23.9.2015 9:20:21 >

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

Neposredna veza do poruke: 1796
23.9.2015 9:18:36   
Leptirica87
Jutro drage moje,i ja malo prije iz DZ morala vadit nalaze za leukocite valjda budu bolji nalazi jer sam pila terapiju...
Da se i ja pozalim da imam bolove vec drugi dan kad hodam boli me dole sve i kosti i zile ove medju nogama a izgleda u desni jajnik ako nije od te upale i prehlade koju sam imala mada jos pijem ampicilin i koristim vaginalete....al bas je nezgodno kad boli skroz me usporilo jedva ustanem do wc-a...nadam se samo da to ne moze naskoditi bebici...
Danas se sigurno spremaju baklave i kolaci za Bajram a ja cu morat i sutra prelezat...otici cu kratko kod muzeve familije reda radi i onda svojim roditeljima al ce me cekat pripremljen krevet....nazalost...al tako je kako je sad....zato ce slijedeci InsAllah biti s nas troje user posted image user posted image
A jel bilo jos sta na vjezbicama jucer u DZ Tuzla osim vjezbi disanja,neki savjet vezano za gore UKC sta ponijet od papira i nalaza,koja je procedura i sl....Mi se jel da gore presvucemo u njihove spavacice i nasa odjeca se vraca kuci a kad se izlazi donose nam odjecu za nas i za bebu u cemu cemo izaci....i jel mozda sta spominjano vezano za prisustvo muza
na porodu moj ima zelju da bude uz mene kao bit ce mi lakse kad je on tu,a ja i nisam nesto jos sigurna ....i znam da se popunjava zahtjev za to ali neznam jel se to mora unaprijed ili kad dodjes na porod...jer ipak neznam ni kad mozda pocet porod...

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 1797
23.9.2015 9:23:56   
Leptirica87
Ziel zaboravi napisat da mi je zao za drugaricinu bebu da joj dragi Bog olaksa i da se sve dobro zavrsi ..
Kad cujem tako nesto bas me pogodi i optereti....ne bih pozeljela nikom da prolazi kroz to...ja se i za malu sitnicu nasikiram iako je beba jos u stomaku,a sta ce bit tek poslije kad se rodi pa pocne rasti...
Tacno da majku vala niko zamjenit ne moze....od kad joj dijete u stomaku pa i kad naraste i osnuje svoju porodicu opet se brine za svoje dijete.....

(odgovor članu Leptirica87)
Neposredna veza do poruke: 1798
23.9.2015 9:27:51   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Jutro user posted image
nur izbjegavaj situacije gdje moras dugo da trpis. Vjerovatno ti je od toga, mozda je beba jos vrsila pritisak na crijeva dok ti je poslije nuzde bilo lakse.

Japijem kafu. Moji otisli na posao i u skolu.Malena gleda nekakav djeciji film. Cekam da se zavrsi da je okupam pa da onda krenem da zavrsim kucu i kolac danapravim.Jos sam nesto htjela danapisem ali sam zaboravila, hajd sigurno nije ni vazno. Valjda cu se sjetiti user posted image

kad smo kod crtica, mi sinoc kako smo Noru nosali, pa malo sjedi, ona voli da je potrbuske na prsima i sad smjenjujemo se tako mm i ja, a sjedimo uredno na uglu i upali on onaj popcorn da vidi ima li kakvih filmova i naleti na spunge bob-a animirani film i kaze hajd da vidim kakav je eto kad se L vrati sa gostovanja pa da moze da joj navije
i pusti on kao da vidimo kakav je prevod i gledamo mi, gledamo user posted image jedno dobrih pola sata sam se ja udubila u pricu user posted image kad ugasi covjek. pa reko bolan sto mi ugasi taman sam se udubila user posted image
a totalno sam u fazonu spunge boba L skuplja one hepekove u konzumu, slicice, zetone, one figurice user posted image jos je najkomicnija ne zna reci spandz bob nego kaze spandj bodj user posted image user posted image

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 1799
23.9.2015 9:28:58   
ziel
Hvala drage moje i ja se nadam da ce se izboriti s tim beba borac user posted image
Ova njena situacija me je podsjetila na Malu Curicu, nema je nikako da se javi ni ovoj temi ni na onoj BEBE DO PRVOG RODJENDANA... Jel zna neko nesto o tome? Bas sam nikakva, ovu drugaricu znam vec 11godina i ne mogu je uporediti s drugim, strasno mi je zao user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 1800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *