ferguson -> RE: Carski rez (5.7.2012 20:05:18)
|
IZVORNA PORUKA: AYSA.86 pitanje za mame koje su radile CR u Tuzli: kada ti doktorica zakaze termin, jel' moras prije toga raditi kakve nalaze ili ti oni rade kada dodjes dole? meni je receno da dodjem s nalazima i uputnicom, ali u toj zbrci nisam se sjetila pitati da li trebaju novi nalazi ili ovi sto sam do sada radila, kako to funkcionise? nesto sam ovdje citala, ali uglavnom se odnosi na Sarajevo, spominje se komisija, da li se ide na komisiju i kada vec zakazu termin ili ne? koliko dugo to sve traje, kad se vidi beba prvi put, da li se sam moras brinuti za bebu kad je donesu ili se samo doji.... molim vas za sto vise informacija koji se odnose konkretno na Tuzlu... hvala unaprijed! ja neznam za Tuzlu, ali ako ti je zakazan CR, nalazi koji se vade su oni koji se vade inace za bilo koju operaciju. to je krvna slika, urin, EKG, pluca naravno ne slikas. kod nas u SA doneses krvnu sliku, a EKG ti rade u porodilistu i razgovor sa internistom. kod nas su i brisovi potrebni, radi MRSE. pitaj svog porodicnog (odnosno doktora opce prakse), oni inace znaju sta trebas uraditi prije CR
|
|
|
|