SelmaK -> RE: Carski rez (18.7.2012 23:35:56)
|
Ja sam se u prvoj trudnoci porodila na carski, ali nakon 6 sati pokusaja prirodnog porodjaja. Odveli me u salu na crski u sred noci pod najvecim naponima...uzasno iskustvo... ali nakon carskog sve super hvala Bogu...olaksanje, oporavak u roku od 5-7 dana. Medjutim hocu ovo da kazem, pri prijemu u bolnicu kada su pocele kontrakcije izmjere oni mene sa tom spravom, i kao nesto tamo upisu i niko nista ne govori, kao beba pravilno okrnuta idemo sve normalno. No, inace ja sam veoma niska i poprilicno sitne gradje, bez nekih izrazajnih kukova. Medjutim niko i nikada nije rekao, pa cak ni moj doktor koji me je vodio kroz trudnocu da to moze biti parametar za mogucu komplikaciju prirodnog poroda. Krenuo meni porod, i traje neka 3-4 sata i ja vise ludim, kad ce se nesto pojaviti, kad dolazi dezurni doktor i pita me kao jesu li oni vas mjerili...kazem jesu..i pita sta su rekli...kazem, meni nista al su nesto upisali...on uzme i pogleda i doslovno kaze, pa prema vasim proporcijama i tjelesnoj gradji vi i niste bas za prirodnog porodjaja....i tako je na kraju bilo....moj sin bocno okrenuo glavu i zbog moje sitne konstrukcije nikkao nisu mogli da ga namjeste i izvuku vani....tako da ja u zadnji cas odoh na carski, koji mi poslije te patnje dodje kao svjetlo dana..... Ne zelim da misliete da sam slaba i da ne mogu trpiti bolove, jer sam nesta svasta predeverala... izbacila piramidalni oblik kamena iz bubrega uz uzasne bolove, operisala stitnu zlijezdu... ali pored svega toga kazem...taj prirodni porod koji se nije zavrsio prirodno me je stvarno isfrustrirao, al uzasno... ne samo zbog bolova koje sam imala, vec i zbog straha za moju bebu....ipak nisam bila samo ja tu u pitanju...no hvala Bogu sve se dobro zabrsilo uz ovu drugu opciju (ja je zovem druga, jer realno i terba biti, prirodno je prirodno, al ako ne ide ona brate ima i ova druga) Sad sam ponovo trudna i zaista razmisljam, i zelim se kosultovati sa vise doktora oko nacina poroda (tj moje konsgrukcije karlice sirine i slicnoga, koji je kao navodno bio uzrok nemoguncnosti nrmalnog poroda prvi put)....zelja za porirodnim porodom postoji, al sa odredjenom dozom straha.... a carski ako mi predloze, vjeruj te ja se necu uopste protiviti.....
|
|
|
|