RE: Carski rez (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

jogobela -> RE: Carski rez (18.7.2012 10:50:53)

Emice o kojoj bolnici je rijec molim te... mislim to sa spinalnom

Emica_sa -> RE: Carski rez (18.7.2012 11:13:51)

jezero[sm=smiley1.gif]

milenium -> RE: Carski rez (18.7.2012 11:20:13)

a što nakon što vidiš bebu? da li te onda uspavaju?

Emica_sa -> RE: Carski rez (18.7.2012 11:30:19)

IZVORNA PORUKA: milenium

Ne,onda oni bebu nose na kupanje i standardne procedure,zavrse sve,zasiju rez i onda voze na intezivnu,gdje lezis,odmaras se jer ne smijes 12 sati ustati,tek onda ustanes.

Ne osjecam ja nista,samo osjetim kako nesto vuce malo,ali apsolutno nikakvu bol,niti neugodnost i sve bude gotovo jako brzo nekih 15 minuta[sm=smiley1.gif]

veeseelaa -> RE: Carski rez (18.7.2012 11:31:08)

Po njihovim procenama ja sam uska za bebicu od 4 kg ..

a kad se odredjuje to uska il ne? ja takvu vrstu pregleda nisam imala, niti mi je iko išta oko toga spominjao

Emica_sa -> RE: Carski rez (18.7.2012 11:34:59)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

a kad se odredjuje to uska il ne? ja takvu vrstu pregleda nisam imala, niti mi je iko išta oko toga spominjao

NI ja nisam imala tu vrstu pregleda,ne znam kako to uopce ustanoviti,jedino ako je majka izuzetno sitne grade

Mirkica -> RE: Carski rez (18.7.2012 11:58:42)

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

NI ja nisam imala tu vrstu pregleda,ne znam kako to uopce ustanoviti,jedino ako je majka izuzetno sitne grade

ja imam bas siroke kukove ono sto bi se reklo zenski gradjena i rekao bi covjek mogu roditi bebu od 5 kg lai jok vraga mu rekose da ne mogu i da sam extremno uska [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] ali et , ne znam kako su zakljucili ali akd su me prvi put porodili prirodnim putem tada su zakljucili a rodila sam bebu od 1 kg

Anoniman -> RE: Carski rez (18.7.2012 12:14:33)

Ja sam prilicno ''''''''muski'''''''' gradjena i rodila sam bebicu od 4kg prirodno i to nakon CR i pored hernije tj. bruha(velicine ko pola breskve). Moj ti je savjet rodi prirodno ako strucnjaci ne zagovaraju suprotno. Ja sam super lagan i brz porod imala, nisu me rezali. Dr. kaze da imam izuzetno elasticnu kozu.

Nemoj se plasiti unaprijed.

Mirkica -> RE: Carski rez (18.7.2012 12:16:51)

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Ja sam prilicno ''muski'' gradjena i rodila sam bebicu od 4kg prirodno i to nakon CR i pored hrenije tj. bruha(velicine ko pola breskve). Moj ti je savjet rodi prirodno ako strucnjaci ne zagovaraju suprotno. Ja sam se super lagan i brz porod imala, nisu me rezali. Dr. kaze da imam super elasticnu kozu.

a jesul ti prije toga rekli da nis uska tj. u tom djelu da si muski gradjena ???

Anoniman -> RE: Carski rez (18.7.2012 12:20:25)

IZVORNA PORUKA: Mirkica

Ja sam prilicno ''''muski'''' gradjena i rodila sam bebicu od 4kg prirodno i to nakon CR i pored hernije tj. bruha(velicine ko pola breskve). Moj ti je savjet rodi prirodno ako strucnjaci ne zagovaraju suprotno. Ja sam se super lagan i brz porod imala, nisu me rezali. Dr. kaze da imam super elasticnu kozu.

a jesul ti prije toga rekli da nis uska tj. u tom djelu da si muski gradjena ???

Trebao je biti CR zbog bruha. I prvi put je bio CR zbog bruha, ali i zato sto je dijete zadkom okrenuto.Pri prvom porodu dr. su rekli da sam uska.

novi kolacic -> RE: Carski rez (18.7.2012 12:30:06)

Ima li jedna kod nas, iz Sarajeva, da je radila prvi carski a onda normalan porod? Ja mislim da sve opet idu carski?
A velicina karlice se mjeri sa spravom, joj dal se zove kaliper il sl. zaboravih, uglavnom ko veliki sestar koji ti pri prijemu u bolnicu zabiju u karlicne kosti da vide sirinu istih. Joj, meni ga heknuli preko sala kojeg imam pozamasno, bas me bolilo...To redovno rade pri prijemu na Jezero. Ja lezala 3 dana na Patologiji prije 10 dana, daleko od poroda koji je u Septembru, pa su mi to obavezno odradili!

jogobela -> RE: Carski rez (18.7.2012 14:28:58)

nije pravilo ako je prvo isao carski da i drugi porod ide, sve zavisi od zene a najvise od doktora, oni kako kazu tako ti je, jedino ako si spreman da platis taj drugi carski

kinder suprise -> RE: Carski rez (18.7.2012 15:19:10)

nakon carskog pod opcom ovaj sad sa spinalnom je bio savrsen...bili su mi jako dobri dr. inekciju u spinalu sam dobila od prve,,,atmosfera u sali bila ugoda,,,svi se zezaju ..nakon toga odlezala 12 sati i sutra doslovce bila kao nova ...

yasemin -> RE: Carski rez (18.7.2012 15:29:46)

gdje si rađala carski sa spinalnom?

yasemin -> RE: Carski rez (18.7.2012 15:32:03)

hvala Emice [sm=smiley27.gif]

veeseelaa -> RE: Carski rez (18.7.2012 15:32:10)

mislim ja definitivno nisam uska, malena je rodjena sa 4350, prirodno
al kontam niko ništa o tome nije ni riječ rekao
da mjerili su mi karlicu pri prijemu na porod? jel to to??
i ništa niko ne reče, kao ok, ajde idi u salu za porod

Anoniman -> RE: Carski rez (18.7.2012 16:15:50)

IZVORNA PORUKA: novi kolacic

Ima li jedna kod nas, iz Sarajeva, da je radila prvi carski a onda normalan porod? Ja mislim da sve opet idu carski?
A velicina karlice se mjeri sa spravom, joj dal se zove kaliper il sl. zaboravih, uglavnom ko veliki sestar koji ti pri prijemu u bolnicu zabiju u karlicne kosti da vide sirinu istih. Joj, meni ga heknuli preko sala kojeg imam pozamasno, bas me bolilo...To redovno rade pri prijemu na Jezero. Ja lezala 3 dana na Patologiji prije 10 dana, daleko od poroda koji je u Septembru, pa su mi to obavezno odradili!

Ja sam TA[sm=smiley1.gif]. Zar ne skonta iz prethodnog posta?[sm=smiley36.gif]

Mirkica -> RE: Carski rez (18.7.2012 16:52:28)

ja tako iamm zelju da rim prirodno oaj put eto Pahuljica me ohrabri :))))
vesela meni nisu mejrili meni su pri porodu dosli do zakljucka aj cu ovaj put da mjerim a ti nem sta da se sikiras kad je izasla A. izace i ovo drugo :)) insalalh

novi kolacic -> RE: Carski rez (18.7.2012 17:19:26)

IZVORNA PORUKA: novi kolacic

Ja sam TA[sm=smiley1.gif]. Zar ne skonta iz prethodnog posta?[sm=smiley36.gif]

pa otkud znam da si iz SA? :)

Miimy -> RE: Carski rez (18.7.2012 17:32:23)

Joj ja ni sama vise neznam mene na carski nece posto me dr. pregledala i rekla konziliju i meni da sam fantasticno gradnjena i elasticna i da mogu bez problema roditi bebu od 5kg a moja beba u 34 imala vec 4 kg a sad sam 38 haj reko dobro prva mije beba da me strah jeste al valjda oni znaju , samo da hairli sve prodje...

jogobela -> RE: Carski rez (18.7.2012 17:54:34)

Mashallah Mimy krupna beba, samo hairli da bde, zivo i zdravo, ali kad su ti vec rekli da je krupna beba mozda si trebala mao zaganjati oko carskog. i meni su sa prvom bebom govorili krupna krupna, a niko nije spominjao carski, a ni ja, hajd reko bice to ok, ali eto u toku poroda se zakomplikovalo pa je ipak zavrseno carskim, i kad je sve bilo gotovo dosao meni Nakas i kaze tebe su trebali na carski odmah a ne patiti i tebe i bebu, a beba teska 4 kg, duga 54 cm

Miimy -> RE: Carski rez (18.7.2012 18:14:42)

Ma mamin pasa ako Bogda odma za obdanista ... ma ja njih donekle razumijem sto nece CR jer ja sam prije trudnoce bila buca cjeli zivot sam. i imam poveci stomak i sala i sad trudnoca kaze dr. bas bi tesko bilo napraviti normalan rez a brinuli bi za ranu oko zarastanja... al su mi i rekli da nebrinem jer svaki prirodni porod moze zavrsiti hitnim carskim ako bude trebalo da se opustim, pa sve je u Bozijim rukama i njihovim...

ferguson -> RE: Carski rez (18.7.2012 21:16:53)

IZVORNA PORUKA: milenium

Ne,onda oni bebu nose na kupanje i standardne procedure,zavrse sve,zasiju rez i onda voze na intezivnu,gdje lezis,odmaras se jer ne smijes 12 sati ustati,tek onda ustanes.

Ne osjecam ja nista,samo osjetim kako nesto vuce malo,ali apsolutno nikakvu bol,niti neugodnost i sve bude gotovo jako brzo nekih 15 minuta[sm=smiley1.gif]

zivjela spinalna anestezija...
i ja sam se tako porodila, i svima bih je preporucila ko vec mora na carski

kinder suprise -> RE: Carski rez (18.7.2012 22:06:32)

u mostaru na bb

SelmaK -> RE: Carski rez (18.7.2012 23:35:56)

Ja sam se u prvoj trudnoci porodila na carski, ali nakon 6 sati pokusaja prirodnog porodjaja. Odveli me u salu na crski u sred noci pod najvecim naponima...uzasno iskustvo... ali nakon carskog sve super hvala Bogu...olaksanje, oporavak u roku od 5-7 dana.

Medjutim hocu ovo da kazem, pri prijemu u bolnicu kada su pocele kontrakcije izmjere oni mene sa tom spravom, i kao nesto tamo upisu i niko nista ne govori, kao beba pravilno okrnuta idemo sve normalno. No, inace ja sam veoma niska i poprilicno sitne gradje, bez nekih izrazajnih kukova. Medjutim niko i nikada nije rekao, pa cak ni moj doktor koji me je vodio kroz trudnocu da to moze biti parametar za mogucu komplikaciju prirodnog poroda.
Krenuo meni porod, i traje neka 3-4 sata i ja vise ludim, kad ce se nesto pojaviti, kad dolazi dezurni doktor i pita me kao jesu li oni vas mjerili...kazem jesu..i pita sta su rekli...kazem, meni nista al su nesto upisali...on uzme i pogleda i doslovno kaze, pa prema vasim proporcijama i tjelesnoj gradji vi i niste bas za prirodnog porodjaja....i tako je na kraju bilo....moj sin bocno okrenuo glavu i zbog moje sitne konstrukcije nikkao nisu mogli da ga namjeste i izvuku vani....tako da ja u zadnji cas odoh na carski, koji mi poslije te patnje dodje kao svjetlo dana.....
Ne zelim da misliete da sam slaba i da ne mogu trpiti bolove, jer sam nesta svasta predeverala... izbacila piramidalni oblik kamena iz bubrega uz uzasne bolove, operisala stitnu zlijezdu... ali pored svega toga kazem...taj prirodni porod koji se nije zavrsio prirodno me je stvarno isfrustrirao, al uzasno... ne samo zbog bolova koje sam imala, vec i zbog straha za moju bebu....ipak nisam bila samo ja tu u pitanju...no hvala Bogu sve se dobro zabrsilo uz ovu drugu opciju (ja je zovem druga, jer realno i terba biti, prirodno je prirodno, al ako ne ide ona brate ima i ova druga)

Sad sam ponovo trudna i zaista razmisljam, i zelim se kosultovati sa vise doktora oko nacina poroda (tj moje konsgrukcije karlice sirine i slicnoga, koji je kao navodno bio uzrok nemoguncnosti nrmalnog poroda prvi put)....zelja za porirodnim porodom postoji, al sa odredjenom dozom straha.... a carski ako mi predloze, vjeruj te ja se necu uopste protiviti.....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>