Anoniman -> RE: Carski rez (3.6.2008 20:05:33)
|
Draga Di, Ja sam radila carski u opstoj bolnici. Ja sam lezala na njihovoj patologiji i hitno su odlucili za carski, tako da nisam prosla ovu proceduru pripreme osim katetera koji ti stave prije. Odveli su me u porodiliste, to je sprat nize i rekli mi da legnem na jedan krevet, a imas dva. Ja sam prvo bila legla do prozora, pa me sestra zamolila da predjem na ovaj do vrata da me mogu lakse izvuc. Za par minuta dosla je opet sestra i rekla mi da skinem nakit, nausnice i sve to i da legnem i njih dvije su me na tom krevetu odvukle u salu. Sala nije na tom spratu, vidjeces vec. Kad dodjes pred samu salu, to je kao neka pripremna prostorija, tu te skinu i sve ostave na tvoj krevet i prelazis na sto. Na stolu tako malo price s anesteziologom i sl, sestra pita dr koji rez, da zna kako ce obrijat. Pocnu te pokrivat, vec ti ukljuce infuziju i slicno i dalje se niceg ne sjecam. Ja se sjecam kad su me prebacili na moj krevet ponovo i prilikom budjenja mi rekli da sam rodila prekrasnu curicu i da je sve ok. Pitali me kako ce se zvat, ja sam rekla ali oni nisu skontali i ponovili ali pogresno, ja sam pokusavala da im kazem nije tako ali nisam imala snage, nisam mogla. Vrate te u onu istu sobu iz koje su te izveli, i prije ulaska na odjeljenje sam vidjela muza, on mi je nesto govorio,a oni njemu da se ja toga necu sjecat i da ne cujem ali ja sam cula i sjecam se. I on je vidio kcerku dok su je u inkubatoru provukli na odjeljenje. Sestra me posle obukla, ja nisam mogla pomac se. Drugi dan su mi donijeli bebu. Dva dana nisam nista jela i pila i imala sam kateter. Oni se za to vrijeme brinu o bebi, presvlace i sve sto treba. Posle ti pokazu kako ces je hranit, premotavat, kako pupak i eto tako te sitnice. Sorry ako sam bila malo opsirna, ali znam kad sam ja u pitanju da me svaki detalj zanima Sretno ti i da sve prodje kako treba.
|
|
|
|