Suzana -> RE: Carski rez (21.1.2009 12:01:46)
|
@Minchica - Vjerovatno si procitala da sam blizance rodila putem CR i to uz pomoc spinalne anestezije, pa da o tome ne duzim. Na Kosevu mislim da mozes traziti ili jednu ili drugu. Kod mene je bila specificna situacija, jer sam privatno poznavala Dr pa me je "na foru" uhvatio i nije me ni pitao nego mi rekao da ce mi dati spinalnu. Ja se jesam malo iznenadila i reagovala ali mi je on rekao da je bolja, da cu djecu odmah vidjeti, ali da je oporavak mnogo laksi. Sto i jeste - ja sam izasla iz sale, odmah se prihvatila mobitela, nasmijana, ma ko da nisam ni rodila (OK, cinjenica da par sati nisam imala osjecaj u nogama), mama i MM kad su me vidjeli, bili su prijatno iznenadjeni. A npr. zene koje su se budile iz opste anestezije su bile u soku, nisu znale gdje se nalaze, imale su uzasne bolove.. Meni kada se vratio osjecaj u nogama, poceo je bol ali odmah su mi ukljucili analgetike, tako da je u principu najvise boljelo ustajanje, i rana kasnije... Nisam operisala slijepo crijevo, ali porediti tu operaciju sa CR.... Pa samo uporedi rez, izvade ti slijepo crijevo cija se duzina mjeri u milimetrima, a beba je ipak oko 50 cm + ti rezu matericu. I za 5 dana poslije CR neces moci na more, to je sigurno. 5. dan ces jos uvijek biti u bolnici. Nemoj me pogresno shvatiti, ne bih da te plasim, ali ti govorim iz iskustva. Meni je ipak najgori period bio kada sam iz intenzivne sisla u porodiljsko odjeljenje i toga se nerado sjecam. Brojala sam minute samo da idem svojoj kuci sa svojom djecom. Ali sve prodje. Tebi zelim puno srece u svakom slucaju.
|
|
|
|