n u r -> RE: Carski rez (19.8.2014 13:56:18)
|
Lijep pozdrav, nova sam na forumu, ali stara po porodu [sm=smiley36.gif] Ja sam rodila na Carski prije 5.mjeseci, cuvala sam trudnocu 2 mjeseca na patologiji i onda sam zbog abrupcije posteljice u 7. mjesecu trudnoce hitno zavrsila u operacionoj sali. Nije nista strasno pogotovo tebi koja ces biti sa svojombebom odmah sljedeci dan, a ja sam svog malenog tek nakon otpusta vidjela. Sve u svemu je super, meni je malo jezivo bilo kad sam vidjela da mi vezu noge i ruku a sve ostalo je dobro bilo, nisam ni znala da su me uspavali i porodili, cinilo mi seda je samo tren prosao. Jedino uz budjenje je ako hladno ja sam skakutala na krevetu od hladnoce. Malo u pocetku boli al oni odmah daju analgetike tako da i zaspis odmah jer potreban je odmor. Meni je prvo ustajanje bilo super, ako ustanes prvi put poslije ti je sve lakse. Kad sam presla na puerperij bila je druga prica, sama sam i ustajala i setala. Kretanje ti je najvaznije, sto vise se kreces prije ces se oporaviti, ma da sam se ja s nogu oporavila jer sam svaki dan isla na Jezero malenom u posjetu. Sretno ti i ne brini se nista...
|
|
|
|