AminaZana -> RE: Carski rez (23.5.2012 12:40:14)
|
IZVORNA PORUKA: mama mostar Joj bas me malo utjesi Amina[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ,zvucalo mi je malo skepticno sve to,a reci mi kakav je osjecaj kad ti daju spinalnu,neka bol,mislim zbog tog sto se ne smijes micati? Izvini al u vezi toga puna sam pitanja..... ma samo pitaj, tu sam :) meni je najveci bauzk bio sto moram biti gola i svi oni okolo gledaju hahahaha eto malo sale :P ja sam sjela na operacijski stol, razdvojis noge i nagnes ne prema naprijed, onda anesteziolog napipa mjesto uboda i nista nije druagcije nego obicna injekcija. onda osjetis blago hladjenje u jednoj, pa drugoj nozi i tako pocinje da djeluje anestezija. potom legnes, osoblje te prikopca na infuziju, aparate neke i onda pocinje operacija. mene su nakon poroda uspavali potpuno i spavala sam nekoliko sati. probudio me je muz sa cvijecem i supicom. prvi dan me je sestra podigla samo na kratko, naredni dan je dolazila vise puta i dizala me da hodam par koraka. bol je jedino prisutna prilikom saginjanja (sjedanje, okretanje, ustajanj itd), a dok hodas osjecas samo pritisak na mjestu reza. ono boli, sto jest jest, ali nisu bolovi koji se ne mogu podnijeti. i kada se porezes na prst, malo boli i prodje. misli pozitivno i pozitivno ce ti se i desiti. ne razmisljaj mnogo o tome. to ti je moj savjet ;) puno srece
|
|
|
|