Lejla Ka -> RE: Carski rez (19.5.2012 13:33:59)
|
IZVORNA PORUKA: idić Drage mame,puno hvala na savjetima i izdvojenom vremenu... nije jednostavno,znam žena je tad nekako posebno ranjiva i osjetljiva,potrebno joj je puno pomoći, ali sve se to nekako pregura, samo da je sve dobro s bebicom. Imam još jedno pitanje,nisam sigurna kako ide procedura oko zakazivnja komisijskog pregleda, kako izgleda taj pregled i za koliko dana zakažu sam termin sekcije.Još jednom veliko hvala Zavisi ko predlaže carski kao način poroda i zašto. Ako je ginekolog u sistemu zdravstvene zaštite, tj. "socijalac" on će ti dati uputnicu na kliniku koju hoćeš i onda ideš tamo, ljekaru kojeg izabereš sa tom uputnicom. Dalje će te procesuirati po njihovim procedurama. Ako trudnoću vodi privatnik on vjerovatno treba napisati neku anamnezu, istoriju bolesti i dati mišljenje zašto trebaš carski, a ti onda opet odeš u kliniku koju odabereš, zakažeš pregled kod njihovog ginekologa i na pregledu daš dosadašnje nalaze i istoriju, pa proces teče dalje. To bi bila neki standardni put. Naravno, ako si u nekoj "šemi" saradnje između ljekara onda će oni te procedure odraditi kako to kod njih ide. Komisijski pregled je zapravo vađenje svih nalaza potrebnih za pred operativnu pripremu, a onda se ti nalazi prezentiraju komisiji za odobravanje carskog. Ja sam dva put carski rodila, ni jednom nisam prisustvovala nekoj komisiji, samo bih nadležnom ljekaru predala sve nalaze.
|
|
|
|