D_K -> RE: Carski rez (18.5.2012 10:52:51)
|
IZVORNA PORUKA: idić Pozdrav svima, imala bih pitanje za mame koje imaju iskustva sa carskim rezom...uskoro me najvjerovatnije čeka isti, ali ne mogu da se odlučim za bolnicu.Interesuje me gdje je po vašem mišljenju bolje po pitanju općenitih uslova -Jezero ili Opća.Interesuje me kolliko se dana ostaje, šta treba ponijeti,Kakva je njega majke i bebe.Znam da u općoj bolnici uzimaju bebu kad je majci potreban odmor, zanima me da li to rade i na Jezeru,obzirom da imam već tri poroda za sobom i znam da je tada ženi potrebna velika pomoć oko bebe,koju u suštini i ne dobije.Jedva sam izgurala onu jednu noć u bolnici, iskreno strah me ostanka 5 dana.Bilo kakav savjet je dobrodošao.Hvala dva carska - Opsta bolnica oba.. prvi put - miiislim da sam ostala 6 dana a drugi 7 - tako mi se potrefilo - vikend and stuff [sm=smiley13.gif].. ponesi svu potrebnu robu za bebu, pelene, sve one kremice i sebi mnogo vesa, ulozaka obicnih koje inacek koristis ali mnogo komada jer se krvari ko lud, nekoliko spavacica, ogrtac, papuce.. eto, toliko se sjecam.. sto se tice uslova, nije lose, cisto je onoliko koliko bolnica moze biti cista, sestre kako koja, neke su extra a neke su prave kobile, doktori ok, jedino je gadno sto je to prava operacija a beba trazi svoje ali eto..
|
|
|
|