hanabanana -> RE: Carski rez (14.2.2012 10:07:15)
|
IZVORNA PORUKA: mama alma RR Drage mame koje ste prošle kroz CZ, ja sam u 6.mjesecu, imam porod iza sebe, i evo već nekoliko noći ne spavama razmišljam o porodu, šta je incikacija za CZ, koje sulove treba ispuniti pa da se ide na CZ, Tek sada povezala da si trudna. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Plavuša, šta da se radi. Indikacija je valjda jasna - koverta, unutra 200-300 maraka. Ja nisam dala kovertu, moja indikacija je bio položaj dijeteta, ledja i zadak. Mada.......pazi sada ovamo, to u biti i nije indikacija za CR jer i to je normalan položaj za radjanje dijeteta. Mom ginekologu nije bio normalan, i rekao je da ne poradja prirodnim putem kada je takav položaj dijeteta. Tako da ja nisam išla na komisiju, nego njemu na pregled svak treći dan po ulasku u deveti mjesec. Dvije sedmice nosila torbu u autu, na zadnjem pregledu mu rekla: slušaj, ja se ne vraćam danas. Meni je torba u autu, i ja ću danas roditi!! Šta me više šetaš, 40 -ta sam sedmica. Tako je i bilo.
|
|
|
|