RE: Carski rez (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

Lulu_08 -> RE: Carski rez (31.12.2011 12:31:06)

IZVORNA PORUKA: Čupi

Draga moja, nakon 3 carska i evo 4 put akoBogda na ljeto opet...mogu ti samo reći da nije to nešto toliko strašno, nisam rodila prirodno, pa neznam razliku, ali sve zavisi od tebe i kako ti budes psihički jaka, ako se opustis i sama sebe uvjeris da ce biti problem ustati nakon operacije, onda će i biti, ali ako budeš jaka i govoriš sama sebi ja to hoću, ja to mogu...onda to ide, samo lagano, bez naglih pokreta i uredno se oporavis bez nekih posljedica, a što se tiče dojenja mlijeko ti i nedođe prvi dan, bar meni nije i dok se ti oporavis za 24 sata, dođe mlijeko, a i bebica može vući, ja sam rodila u Mostaru, bebu ti donesu čim se probudiš da je vidiš, ali je vidiš u magli...i kako se ti budes bolje osjećala oni ti je više donose, a svugdje potiču dojenje tako da mislim da neće biti iznimka gdje se ti porodiš... Samo čvrsta volja i sve se može...pozdrav!

Wow 4ti carski aBd, svaka cast!

Prilikom prvog poroda, CR, su bile 2 zene - obje treci CR, i na operaciji su im podvezali jajnike, jer kao ne smije vise od 3 puta. Sto je meni onako bas neobicno, jer u puno zemalja a evo i gradova unutar jedne zemlje se smije raditi vise CR.

Sandrich -> RE: Carski rez (31.12.2011 13:22:56)

Hvala vam na odgovorima, puno mi znace [sm=smiley1.gif]

Miracle*3 -> RE: Carski rez (31.12.2011 13:34:49)

Meni je prvi bio hitan, a drugi zakazan 7 dana prije termina

jasmin -> RE: Carski rez (1.1.2012 10:37:16)

IZVORNA PORUKA: Djana

IZVORNA PORUKA: Čupi

Draga moja, nakon 3 carska i evo 4 put akoBogda na ljeto opet...mogu ti samo reći da nije to nešto toliko strašno, nisam rodila prirodno, pa neznam razliku, ali sve zavisi od tebe i kako ti budes psihički jaka, ako se opustis i sama sebe uvjeris da ce biti problem ustati nakon operacije, onda će i biti, ali ako budeš jaka i govoriš sama sebi ja to hoću, ja to mogu...onda to ide, samo lagano, bez naglih pokreta i uredno se oporavis bez nekih posljedica, a što se tiče dojenja mlijeko ti i nedođe prvi dan, bar meni nije i dok se ti oporavis za 24 sata, dođe mlijeko, a i bebica može vući, ja sam rodila u Mostaru, bebu ti donesu čim se probudiš da je vidiš, ali je vidiš u magli...i kako se ti budes bolje osjećala oni ti je više donose, a svugdje potiču dojenje tako da mislim da neće biti iznimka gdje se ti porodiš... Samo čvrsta volja i sve se može...pozdrav!

Wow 4ti carski aBd, svaka cast!

Prilikom prvog poroda, CR, su bile 2 zene - obje treci CR, i na operaciji su im podvezali jajnike, jer kao ne smije vise od 3 puta. Sto je meni onako bas neobicno, jer u puno zemalja a evo i gradova unutar jedne zemlje se smije raditi vise CR.

Da,ovdje moze i 6 puta.A cekaj,je li to podvezivanje rade uz saglasnost pacijentkinje ili ???

lana32 -> RE: Carski rez (1.1.2012 15:36:14)

Pa nije nesto puno prije termina,po kalendaru je bilo 20.01 ,a ovi su zakazali 19.01 ,pa me sve strah da ne krene ranije [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Ombra -> RE: Carski rez (4.1.2012 20:30:08)

evo prije pet dana sam bila a carskom...nenadanom carskom...dosla na pregled i rekli mi sutra na carski....posto je bebaja velika...moja pjinceza 4850kg i 60cm duga dosla na svijet 29.12....na intenzivnoj bila jedan dan...bebu mi odmah dali da je dojim...anw...jedva cekala kad cu kuci...da se odmorim malo...sad polako dolazim sebi...bebaja slusa[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Sandrich -> RE: Carski rez (4.1.2012 21:12:07)

maslaa ombra bebaca [sm=bravo.gif]
nek je ziv i zdrav a tebi brz oporavak [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Lulu_08 -> RE: Carski rez (4.1.2012 21:29:50)

Ombra bebica je bas mashAllah, cura i pol [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Cestitam i brz oporavak zelim!

yasemin -> RE: Carski rez (17.1.2012 12:58:10)

pozz svima imam jedno pitanje da li se u MO radi CR sa spinalnom i da li se mogu pohraniti matične stanice ako rodiš carskim da li je neka od VAs pohranjivala iste???

maajaa -> RE: Carski rez (17.1.2012 22:08:59)

Yasemin, u MO rade carski sa spinalnom, ja sam tako rodila prije skoro devet godina (Brankovac). 

leona81 -> RE: Carski rez (17.1.2012 22:12:57)

IZVORNA PORUKA: yasemin

pozz svima imam jedno pitanje da li se u MO radi CR sa spinalnom i da li se mogu pohraniti matične stanice ako rodiš carskim da li je neka od VAs pohranjivala iste???

mogu se pohraniti ako rodis na carski

taurus -> RE: Carski rez (23.1.2012 9:57:16)

da li je HPV pozitivan nalaz indikacija za CR

dr. je mojoj prijateljici rekla da uradi HPV tipizaciju, pa ako bude pozitivna mora na CR[sm=zmeden.gif]
ja to do sada nisam čula...a vodim se logikom da ima milion žena koje i ne znaju da li su pozitivne ili ne, a porode se prirodno

leona81 -> RE: Carski rez (23.1.2012 10:01:31)

IZVORNA PORUKA: taurus

da li je HPV pozitivan nalaz indikacija za CR

dr. je mojoj prijateljici rekla da uradi HPV tipizaciju, pa ako bude pozitivna mora na CR[sm=zmeden.gif]
ja to do sada nisam čula...a vodim se logikom da ima milion žena koje i ne znaju da li su pozitivne ili ne, a porode se prirodno

nije koliko ja znam

taurus -> RE: Carski rez (23.1.2012 10:07:39)

leona i ja sam prvi put čula....a objašnjenje je da se beba može zaraziti u slučaju prirodnog poroda

ali HPV virus je normalno prisutan na koži i tada nije patogen...jedino kada dođe na vaginalnu sluznicu i grlić izaziva oboljnje, pa mi zbog toga opet nema logike[sm=zmeden.gif]

Monaa -> RE: Carski rez (23.1.2012 11:37:19)

Ja imam HPV visokog rizika i dr mi je rekao da nema problema za prirodan porod, tako da ne vjerujem da je zbog toga salju na carski rez. 

taurus -> RE: Carski rez (23.1.2012 12:51:48)

monaa hvala na odgovoru...svakako ću joj prenijeti i tvoje iskustvo[sm=smiley1.gif]

Mirela K -> RE: Carski rez (24.1.2012 11:44:32)

Drage mame, molim vas za jedan savjet! Naime, moj sin je rodjen prirodnim putem i bio je težak 4650g i dug 56 cm.Imala sam jako dug i tezak porod. Sad sam opet trudna i naravno mngo se plasim poroda. Buduci da znam da u vecini slucajeva druga beba bude krupnija s razlogom se plasim poroda [sm=smiley19.gif] Da li mi neko moze reci, mogu li ja u Sa traziti carski rec na svoju ruku. Sina sam rodila u Vojnoj bolnici. Hvala vam unaprijed

lelli -> RE: Carski rez (3.2.2012 11:26:16)

Draga Mirela, moj prvi sin je bio 4600g, 55cm. vidjelo se da je krupna beba ali ja sam imala jos i kamen u bubregu pa su me nakon dvije komisije ipak poslali na carski iako su predlagali da se pokusa prirodno. sada sam u devetom mjesecu i ponovo je beba krupna, vjerovatno i krupnija od prve i nema govora o prirodnom porodu. ne znam u kojem si mjesecu ali najbolje ce ti ljekar koji ti vodi trudnocu reci. sama ne mozes insistirati jer moras proci komisiju koja odlucuje a tvoj ljekar te posalje na komisiju zbog nekog razloga tj. velicina bebe, osim naravno izuzetaka odnosno "poznanstva".

Miracle*3 -> RE: Carski rez (3.2.2012 11:49:52)

IZVORNA PORUKA: Mirela K

Drage mame, molim vas za jedan savjet! Naime, moj sin je rodjen prirodnim putem i bio je težak 4650g i dug 56 cm.Imala sam jako dug i tezak porod. Sad sam opet trudna i naravno mngo se plasim poroda. Buduci da znam da u vecini slucajeva druga beba bude krupnija s razlogom se plasim poroda [sm=smiley19.gif] Da li mi neko moze reci, mogu li ja u Sa traziti carski rec na svoju ruku. Sina sam rodila u Vojnoj bolnici. Hvala vam unaprijed

Pa mozes pitati. U V. Britaniji je i strah od poroda indikacija za CR. Ako objasnis ginekologu kakav je bio porod i da imas strah, mozda te i posalju na CR, probaj, nista te ne kosta

Klara_ -> RE: Carski rez (6.2.2012 11:28:41)

Pozdrav ženicama na ovoj temi,

ja imam jedno pitanje, važnoooo jako, a kako nas ovaj snijeg zablokirao ne mogu doktoru da pitam niti da odem na pregled za ovaj mjesec.
naime, ja nosim fiksni ortodontski aparatić na zubima (ne mogu ga sama skinuti bez zubara), šta će se desiti ukoliko mi doktor na narednom pregledu kaže da moram roditi na carski rez, jer mi  bebica prednjači zatkom, da li ću morati skidati aparatić (to je popriličan posao i nije baš za čas gotovo), zašto se ne mogu imati nikakvi metali na tijelu prilikom operacija.... na sve ovo ja znam neki odgovor koji je logičan, ali me zanim ada li baš svakako bi morala ksinuti svju željezaru sa zuba.

još me zanima u kojoj sedmici se više bebica ne može okretati ...tj kad se namjesti, to je to do kraja.

ja sam 32 tj.

hvala,

jasmin -> RE: Carski rez (6.2.2012 11:34:20)

Draga Klara,pozdrav i tebi.
Na prvo pitanje ne znam odgovor,uskoro ce ti se javiti zenice koje znaju.
A sto se tice okretanja bebe,to ovisi,nema pravila.Ne znam kako je u BiH,ali pouzdano znam da npr.u Americi znaju okrenuti dijete i na porodu.
Nekada se beba sama okrene pred sami porod.Sve ovisi.Puno srece ti zelim.

rose 87 -> RE: Carski rez (6.2.2012 11:41:14)

aparatic mislim da ces morati skinuti,kod mene je bio hitni carski i 5 puta su me pitali jesu li sve moji zubi [sm=smiley29.gif],pitam se sta bi bilo da sam imala taj fiksni aparatic [sm=zmeden.gif]

balasgirl -> RE: Carski rez (6.2.2012 11:43:42)

Klara na prvo pitanje, evo ti odgovor iz prve ruke, ako je aparatić fiksni (a kažeš da jeste) ne moraš ići zubaru da ga skine. Ja imam takav na četvorki i isto me je brinulo, ali kad sam bila na razgovoru kod anesteziologa rečeno mi je da se to ne vadi, već samo one klasične zubne proteze (zbog ne daj Bože gušenja i sl). Fiksne Wisa-ilke se ne skidaju.
A za okretanje bebice, pa ja sam čula da to dr.Puzić radi i na samom porodu. Ja lično nisam bila u toj situaciji i nemam iskustva, al eto čula sam od nekih žena da to radi. E sed, ako ti je komisija potvrdila da ideš na cr, onda ne ramišljaj o okretanju bebice, fokusiraj se na cr (ja sam pred porod pročitala sve moguće što sam našla o cr, samom postupku, anesteziji, oporavku, dojenju nakon cr itd). Sretno!

ajnur -> RE: Carski rez (6.2.2012 11:49:01)

IK kod mene je bio isti slucaj 5 kg 58dug.Ja sam pitala dr kaze kako si prvi put mogla drugi ce jos lakse ici.Strah me pravo!!!Moze li mi neko objasniti to za komisiju?Kako ide?Stvarno nemam pojma?

Emica_sa -> RE: Carski rez (6.2.2012 11:50:47)

IZVORNA PORUKA: ajnur

IK kod mene je bio isti slucaj 5 kg 58dug.Ja sam pitala dr kaze kako si prvi put mogla drugi ce jos lakse ici.Strah me pravo!!!Moze li mi neko objasniti to za komisiju?Kako ide?Stvarno nemam pojma?

Tvoj doktor te mora poslati na komisiju,ako on misli da nema razlog za carski onda nista[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>