|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar
3.9.2015 20:03:18   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: ziel

LTM user posted image user posted image sta je ovo bona ovako medenooo Boze dragi pa vidi ti nogica i obraza user posted image ovako nekako zamisljam svog sina bucmastog i preslatkog kao sto je tvoja mala ljepotica... Jel spava na ledjima ikako ili joj samo ovako odgovara?

Imam jedno pitanje u vezi konzumiranja ribe u trudnoci...jel vi izbjegavate neku vrstu ili sve jedete?Ja strasno volim filete od skuse a procita na netu da nije preporucljivo u trudnoci user posted image

hvala hvala user posted image ima jos plavlje oci nego L, na mamu, da se zna...mada i mm ima predivnu boju ociju ali eto...cure su na mamu pokupile. e da N ima deblje usne na tatu...juce sam se smijala kumi, kaze jesi to djetetu botoksirala usne user posted image a fakat ima bas punane usnice.
ne spava stalno vako rotiram je stalno. imamo i ona jastuk za bocno spavanje pa je sve do danas spavala malo lijevo, malo desno. medjutim sinoc su je malo grcici uhvatili a pojma nemam od cega, stvarno pazim sta jedem... tako da smo danas dobar dio dana proveli na pupi, godilo joj, cak je sama glavicu podigla i okrenula na drugu stranu kad joj ej dosadilo user posted image
generalno, patronazna i pedijatri ce ti reci da ovo nije prihvatljivo (eto beba moze povratiti u snu, drzi nedaj... tonu nekih nebuloza) ali ja sam old school, sem toga moj omiljeni polozaj pri spavanju je bas ovakav user posted image

sto se tice ribe, ja sam je konzumirala bas dosta u trudnoci, najvise pastrmku, losos, na moru jela oradu, lubin, zubatac... tuna i jos neke ribe se ne preporucuju zbog zive i olova koju mogu sadrzavati u organizmu.
malo proguglaj pa vidi sta se prepurucuje. generalno, riba je odlicna u trudnoci

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 276
3.9.2015 20:19:19   
ziel

IZVORNA PORUKA: LieToMe

LTM user posted image user posted image sta je ovo bona ovako medenooo Boze dragi pa vidi ti nogica i obraza user posted image ovako nekako zamisljam svog sina bucmastog i preslatkog kao sto je tvoja mala ljepotica... Jel spava na ledjima ikako ili joj samo ovako odgovara?

Imam jedno pitanje u vezi konzumiranja ribe u trudnoci...jel vi izbjegavate neku vrstu ili sve jedete?Ja strasno volim filete od skuse a procita na netu da nije preporucljivo u trudnoci user posted image

hvala hvala user posted image ima jos plavlje oci nego L, na mamu, da se zna...mada i mm ima predivnu boju ociju ali eto...cure su na mamu pokupile. e da N ima deblje usne na tatu...juce sam se smijala kumi, kaze jesi to djetetu botoksirala usne user posted image a fakat ima bas punane usnice.
ne spava stalno vako rotiram je stalno. imamo i ona jastuk za bocno spavanje pa je sve do danas spavala malo lijevo, malo desno. medjutim sinoc su je malo grcici uhvatili a pojma nemam od cega, stvarno pazim sta jedem... tako da smo danas dobar dio dana proveli na pupi, godilo joj, cak je sama glavicu podigla i okrenula na drugu stranu kad joj ej dosadilo user posted image
generalno, patronazna i pedijatri ce ti reci da ovo nije prihvatljivo (eto beba moze povratiti u snu, drzi nedaj... tonu nekih nebuloza) ali ja sam old school, sem toga moj omiljeni polozaj pri spavanju je bas ovakav user posted image

sto se tice ribe, ja sam je konzumirala bas dosta u trudnoci, najvise pastrmku, losos, na moru jela oradu, lubin, zubatac... tuna i jos neke ribe se ne preporucuju zbog zive i olova koju mogu sadrzavati u organizmu.
malo proguglaj pa vidi sta se prepurucuje. generalno, riba je odlicna u trudnoci

A razumijem te potpuno sto se polozaja tice,i ja prije trudnoce sam ovako spavala i na ledjima mi je bilo ok a sad samo na boku... a ako se beba ne.buni ovako i ako zaspi zasto joj to.kvariti...ha ya... jesil sta nabavila za grceve? A sta ces mnogo djece to prodje dok.se naviknu na hranu...
A vidis ja skusu i tunjevinu volim a nije preporucljiva user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 277
3.9.2015 20:32:28   
ninuska

IZVORNA PORUKA: ninuska

Obavila kontrolu. Sve super hB. Narasli smo. Beba se skroz spustila, pa cemo vidjeti kad ce user posted image user posted image .

pcelice user posted image i za tvoje nalaze.
maksi dobro sam hB. Samo mi noge pocele oticati. Tj zglobovi.al eto jos malo user posted image . Da je i meni proslaviti rodjendan u srijedu, pa onda nek krene..al da ne bude ko s tobom user posted image

ja sve nesto kontam da ces i ti ko maksi, proslaviti pa otici da se porodis user posted image

Vidjecemo user posted image . A, opasno me kosti bole..i stomak s vremena na vrijeme.
user posted image user posted image ..kakva je ovo mrvica slatka..mashallah..ko med je user posted image .
I ja sam A tako prebacivala. Malo na lijevu malo na desnu stranu. S tim da ona nije nikad htjela na stomak :). Meni zao sto moja nije "pokupila" od oca pune usne..mozda se popravim ovaj put user posted image
Uzela sam od mame danas tablu analgina..nek se nadje user posted image . Ako ti bude trebalo da znas da imam user posted image

< Poruku je uredio ninuska -- 3.9.2015 20:36:02 >

Neposredna veza do poruke: 278
3.9.2015 20:33:25   
*pcelica*

Helou drage moje...
ja sam danas pokusavala tri puta da nesto napisem ali pored dvoje djece u rasponu od 10 dana i 2 godine i 8 mjeseci tacno izgleda kao nemoguca misija user posted image mm i ja smo sve danas pjevali nemam ti kad, nemam kad...nemam kad user posted image
Tacno sam u zacaranom krugu, jedna zavrsi rituale...dok sika, presvlacenje, pranje, mazenje, sika...spavanje...gdje Nora stane tu Leona produzi...isto mazenje, pravljenje dorucka, presvlacenje, hranjenje...sve mora mama...borimo se za ulogu odrasle sestre i prve unuke sto je sasvim logicno i opravdano.
Nema ljubomore, stvarno voli seku, sve ona mora da poprati, kad je kupamo, peremo guzu, presvlacimo ali hoce i ona svoje... ja u svemu tome samo gubim na kilazi (sto je eto recimo super stvar) jutros stanem na vagu jos 1 kg manje od juce... sad sam na plus 5 od pocetne, otislo 12 kg (tj vagala sam se dok nisam dosla do 105 radi mira u kuci muz zabranio vagu user posted image )
Velika cura je otisla kod sveki danas, ostace par dana, danas je ko velika, stavila ruksak na ledja, prije toga potrpala igracke u njega, ja je obukla sredila, haljinica, ona stavila sesir na glavu i zagrlila me i kaze papa...meni srce htjelo da pukne ali slomila sam se ova dva dana...tacno nisam imala kad u wc da odem piskiti.
Tako da ne zamjerite ja sve s brda s dola...stvarno se trudim da popratim ko sta pise...ali ne ide mi bas najbolje.
koliko sam upratila ninuska, pcelica i carobno jutro su imale uspjesne kontrole user posted image bravo cure user posted image
carobno jutro mila, citala sam post za carski i prirodni porod, znas da smo pricale o tome, ja ne sumnjam u tvoju odluku, i najbolje kao sto ti je neko rekao da ti i tm zajednicki sjednete i odlucite sta je najbolje po tebe i bebu... ne idi po svaku cijenu na prirodni ako je sa carskim bolje po bebu i tebe. kao sto ti maksi rece, koliko god porod bio lagan (evo mene za primjer) ne ide bas sve uvijek kao podmazano.
kod maksi i mene bilo slicno. ja se stiskala da beba ne izadje u autu, zauzvrat bila je ljubicas_ta kad se rodila, napacena, popucali joj kapilari u oba oka, imala blage traume po glavi... mislim sad je sve ok hvala Bogu. ja ti od srca zelim sve najbolje, znam da ti to mozes i da ce sve biti ok i da ce vasa cura uskoro biti u vasem zagrljaju

rose upratih za pupak, najbolje da pogleda patronazna ali desava se da i po mjesec dana pupak blago curka, nije to nista strasno. ali svakako ces skinuti teret kad patronazna pogleda.
ostale ste bile jako aktivne, ne zamjerite nisam bas puno upamtila ziel spominjala neki rostilj, vidjela sam da se i anita javila - hvala draga na komplimentu za ime user posted image

e sad premijerno, posto nigdje nismo objavili nijednu slikicu malene, mislim na ove drustvene mreze na kojima smo totalno neaktivni po tom pitanju, evo vam dvije slicice moje ljepotice user posted image
user posted image
user posted image

Med mali slatki.Rasplaka me kako je medena. Ziva i zdrava vam bila puno godina zajedno sa sestrom. Da je nikad ni prstic ne zaboli. Ovo je prvi put da neka bebica kod mene izazove bilo kakvu emociju. I bas Nora me rasplace ko kakvu pekmezusu Vidi samo kako se ona namjestila da pajki user posted image user posted image user posted image user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

Neposredna veza do poruke: 279
3.9.2015 20:37:00   
ziel
LTM koji sad br.bodica nosi Nora? user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 280
3.9.2015 20:37:13   
*pcelica*

A razumijem te potpuno sto se polozaja tice,i ja prije trudnoce sam ovako spavala i na ledjima mi je bilo ok a sad samo na boku... a ako se beba ne.buni ovako i ako zaspi zasto joj to.kvariti...ha ya... jesil sta nabavila za grceve? A sta ces mnogo djece to prodje dok.se naviknu na hranu...
A vidis ja skusu i tunjevinu volim a nije preporucljiva user posted image

I ja sam naucila da samo na stomaku spavam. Od kako mi je stomak narastao nisam se kako treba naspavala. Kad smo bili na moru i djecica se igrala u pijesku pravili tortr i dvorce i iskopali jednu onako povecu rupu. MM me onda zezao da legnem i u rupu ubacim stomak da se naspavam user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 281
3.9.2015 20:40:58   
ziel
Nije to lose ideja Pcelice user posted image trebaju nesto.tako izmislliti.za trudnice.koje vole spavati potrbuske user posted image vjeruj da i meni fali sna kako ne spavam tako

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 282
3.9.2015 20:41:41   
LieToMe RR

Obavila kontrolu. Sve super hB. Narasli smo. Beba se skroz spustila, pa cemo vidjeti kad ce user posted image user posted image .

pcelice user posted image i za tvoje nalaze.
maksi dobro sam hB. Samo mi noge pocele oticati. Tj zglobovi.al eto jos malo user posted image . Da je i meni proslaviti rodjendan u srijedu, pa onda nek krene..al da ne bude ko s tobom user posted image

ja sve nesto kontam da ces i ti ko maksi, proslaviti pa otici da se porodis user posted image

Vidjecemo user posted image . A, opasno me kosti bole..i stomak s vremena na vrijeme.
user posted image user posted image ..kakva je ovo mrvica slatka..mashallah..ko med je user posted image .
I ja sam A tako prebacivala. Malo na lijevu malo na desnu stranu. S tim da ona nije nikad htjela na stomak :).
Uzela sam od mane dabas tablu analgina..nek se nadje user posted image . Ako ti bude trebalo da znas da imam user posted image

mamrvica je mashala user posted image na njoj bodi 62 i dabogda da uspijemo ove pelene br 1 ispucati sve user posted image
mama mi je donijela analgin danas, zlu ne trebala, ja se nadam da je to malo od stresa jer sam juce sa curama bas bila pod nekim stresom, kako cu ja to, sta cu... jedna stane druga nastavi...kontam da su Noru grcevi malo mozda zbog toga i uhvatili, mozda mi je mlijeko bilo malo drugacije...
hvala pcelice i tebi na komplimentima user posted image i na ovim predivnim zeljama!

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 283
3.9.2015 20:43:07   
rose

rose upratih za pupak, najbolje da pogleda patronazna ali desava se da i po mjesec dana pupak blago curka, nije to nista strasno. ali svakako ces skinuti teret kad patronazna pogleda.
ostale ste bile jako aktivne, ne zamjerite nisam bas puno upamtila ziel spominjala neki rostilj, vidjela sam da se i anita javila - hvala draga na komplimentu za ime user posted image

e sad premijerno, posto nigdje nismo objavili nijednu slikicu malene, mislim na ove drustvene mreze na kojima smo totalno neaktivni po tom pitanju, evo vam dvije slicice moje ljepotice user posted image
user posted image
user posted image

ma da cim sutra pogleda bit ce mi lakse...mogla bih valja i ja sliku svoje cupe staviti user posted image ova tvoja ko bebica iz reklama..na pupi skupljena...ja svoju na pupu stavim samo sebi na prsa user posted image user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

Neposredna veza do poruke: 284
3.9.2015 20:46:56   
ninuska
Evo jos jedne sto voli spavati na stomaku :). Dugo sam i spavala sad u trudnoci. Ali vise nece da moze user posted image .
Sto se tice ribe ja jedem tunjevinu i pastrmku. Ostalo nista.
Vala rose mogla si "metnuti" koju slicicu :)

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 285
3.9.2015 20:46:59   
rose
evo i moje curice user posted image

user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 286
3.9.2015 20:47:47   
*pcelica*

Nije to lose ideja Pcelice user posted image trebaju nesto.tako izmislliti.za trudnice.koje vole spavati potrbuske user posted image vjeruj da i meni fali sna kako ne spavam tako

Ja jedva cekam da s eporodim, pa da se razbacam po onom krevetu dok mlijeko ne nadodje. Kasnije ne mogu od sika user posted image Budu ko baloni user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 287
3.9.2015 20:49:04   
LieToMe RR

LTM koji sad br.bodica nosi Nora? user posted image

ja napisah u svom postu a ti taman postavi pitanje
Nora nosi 62 i bas joj je taman...medjutim kako sam je presvlacila i stalno joj mjenjala...ispucam sve bodije 62 na preklop i juce joj obucem 68 bogam i nije joj sta plaho veliko user posted image
izasla je u bodiju 56 koji je rastegljivi pamuk, bilo joj bas knap, ali seka je izasla u njemu iz bolnice i ona je.
Ima nje masala, u startu je bila teza pola kg u odnosu na seku... nismo je vagali jos ali mislim onako laicki po tezini da lijepo napreduje.

e nisam vam se pohvalila, Nora i ja sutra idemo na gostovanje kod mojih a u nedjelju cemo kod sveki. sa drugim djetetom sve ide brze i bolje... sutra ujutru prije nego mm ode ganjati ostatak papirologije nas dvije cemo kod mojih, moja mama ce nas vratiti kuci. kontam svejedno mi ja sjedila kuci jal kod mojih, pa da malo promjenim cetiri zida user posted image

a nisam vam pricala ni za skerlicevu i mm user posted image otisao on u pon ili utorak vise ni ja ne znam da otvori ono porodiljsko i naravno ponjeo otpusna pisma. kad ga ta doktorica pita kao hoce li da mi otvori sa tim datumom porodiljsko. mm stao blijedo gleda, kaze kako mislite od danas beba prdjena 24og. kaze ona pa sta fali user posted image reko jesi ti nju pitao kako bi ja pravdala doznake i platu user posted image mislim ko bi mi dao doznake za 10 dana kojih sjedim kuci i dojim bebu user posted image
sreca majke mi pa ja ne hodam po ovim doktorima, ja bih to sve pobila. njemu svaka cast za strpljenje koje ulozi u sve ovo user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 288
3.9.2015 20:51:13   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: rose

user posted image

beba sa frizurom user posted image
user posted image user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 289
3.9.2015 20:56:49   
rose

user posted image

moje bebe cakaju da im frizura bude gotova da se rode...ova cak ia i oblikovane nokte na palcevima user posted image

Neposredna veza do poruke: 290
3.9.2015 20:57:12   
M.A.M.
LTM,rose ajjjj bebaca malih masAllah ,pa ko ih nebi pojeo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

10.08.2015

03.08.2017

Neposredna veza do poruke: 291
3.9.2015 20:58:22   
rose

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

LTM,rose ajjjj bebaca malih masAllah ,pa ko ih nebi pojeo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

hajd sad ti user posted image

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 292
3.9.2015 21:01:13   
ninuska

user posted image

user posted image user posted image preslatka je, rose...ma vidi joj kosice. Bas je ima dosta..crnka user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 293
3.9.2015 21:04:58   
ziel

user posted image

moje bebe cakaju da im frizura bude gotova da se rode...ova cak ia i oblikovane nokte na palcevima user posted image

O Boze frizure user posted image .. i jel istina Rose ono.sto kazu za kiselinu u trudnoci ako mama ima onda ce se beba roditi cupava ? user posted image .
]

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 294
3.9.2015 21:09:32   
rose

user posted image

O Boze frizure user posted image .. i jel istina Rose ono.sto kazu za kiselinu u trudnoci ako mama ima onda ce se beba roditi cupava ? user posted image .
]

u mom slucaju jeste...obje cure su bile ovako cupave i ja sam imala kiselinu...u ovoj trudnoci cak i goru...u pocetku mi se znao sadrzaj vratiti pa ga jos i udahnem pa se borim za dah....grozne kiseline sam imala user posted image a pred porod me ntjeralo da povratim...to su mlazevi bili, sreca stigoh do kupatila user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 295
3.9.2015 21:09:49   
ziel

Mi volimo gledati bebare male slatke samo vi.stavljajte slike user posted image
ja povremeno imam kiselinu ne stalno...ipak mi nece biti cupavac user posted image

< Poruku je uredio ziel -- 3.9.2015 21:12:06 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 296
3.9.2015 21:13:41   
rose

Mi volimo gledati bebare male slatke samo vi.stavljajte slike user posted image
ja povremeno imam kiselinu ne stalno...ipak mi nece biti cupavac user posted image

ma nakon prve bebe nisam ni sumnjala da ce ova biti cupava bila sam 100% sigurna user posted image jos kad mi na porodu prokomentarisase evo glavice, vidi bebi kose...definitivno sa znala da me ne lazu i da je glavica na izlazu user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 297
3.9.2015 21:14:45   
*pcelica*

user posted image

Cupa mala slatka. Vi bas odlucile da mi veceras dohakate. Sad sam sva raznjezena ne licim na sebe. Ne znam sta mi se desava. Gledam slike i suze same krenu user posted image user posted image user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 298
3.9.2015 21:14:59   
Leena
Ltm & rose, diiiiivne cure user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Rose, cupkica me podsjeca na moje cure kad su se rodile user posted image
Za taj pupak, sve hocu da ti napisem, pa zaboravim, izvini... I Lejli je isto bilo. Malo
Vise hidrogenom cistila i Bivacin stavljala i proslo. Ali reci ce ti i patronazna isto, jesi ti
Isto u Starom Gradu? Ova nasa patronazna je divna... I ima zena memoriju strasnu. Dosla meni kad se L rodila i kaze:"dobro, zuta je, ali nije koliko joj je sestra bila", ja se sokirala sto se sjeca, jos smo preselili, nije mogla po kuci zapamtiti.

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 299
3.9.2015 21:16:36   
rose

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

user posted image

Cupa mala slatka. Vi bas odlucile da mi veceras dohakate. Sad sam sva raznjezena ne licim na sebe. Ne znam sta mi se desava. Gledam slike i suze same krenu user posted image user posted image user posted image

ma aBd eto i tebi trece srece uskoro user posted image jos malkice user posted image

Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *