|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar
3.9.2015 11:01:55   
rose

IZVORNA PORUKA: LieToMe

Jutro drage moje!
samo da cestitam na urednim kontroloma i da pozelim srecu onima koje tek idu na preglede.

mi smo fino proveli noc. opet nas cetvero...sinoc malo bilo guravo, malenu izgleda malo grcevi uhvatili, taman se izborila sa tim velika nicim izazvana povrati... te dok smo oko nje...
u 1 sam legla, sreca mala se nije budila do 4:15 pa sam lijepo sastavila. a glava me razvaljivala, uzas. mm otisao oko 9 do apoteke da uzme analgin kazu mora na recept. ne znam od kad zivota mi. sto komplikuju majko draga.

danas velika ode kod sveki da iskoriste jos malo bazen. nas dvije ostajemo same. moja mama ce doci nekad poodne da nam pravi drustvo. elem, guramo, dan po dan... navikavamo se sve cetvero...

velika vam pusa od cura i mene

jel smije analgin kad se doji..mene je neki dan glava bolila..ja popila paracetamol..i pila kafu...u neka doba prestala..a mislim da umjesto analgina moze nalgesin bez recepta

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 226
3.9.2015 11:05:02   
ziel

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Jutro drage moje
Nisam nista cula za araj al sigurno drzi svoj smotuljak u rukama user posted image

Carobno usitnilo i kod tebe,sad ce to brzo akoBogda,pa da ugledas srecicu svoju user posted image

Rose,LTM,maksi kakve ste vi sa hormonima?Ovo nije normalno koliko mene pucaju prenosi neki,samo bih plakala,sve mi smeta i zivcira me,pogotovo kad neko uzme bebu vristala bi,evo i od jutros bas ko da sam ustala na lijevu,odmah se zakacila sa mm,a da ne pricam da mi narod vise sjedi na glavi sa ovim dolascima,rekla sam jutros mm da cu zakljucat danas da vise ne mogu podnijeti narod,majkemi nisam jos stigla ni uzivati sa bebom kako treba user posted image

Izjadah se ja vama user posted image

Ostale zenice sretno na kontrolama user posted image

Joj draga MAM dok citam ovaj tvoj post kao da gledam sebe kada se porodim... Narod nema granica stvarno, i ja sam protiv tih dolazaka odmah po porodu, pa niko ne misli na mamu i bebu, da trebaju malo vremena sami. I ja bih na tvom mjestu nekoliko dana uzela pauze, nije ni sramota kad te neko zove da dodje, kazes da se ne osjecas dobro, da dodju za nekoliko dana... Niko ne treba da se ljuti.
Kad su ti prvi gosti poceli dolaziti? mislim osim tvojih najblizih -bebinih djedova i nena...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 227
3.9.2015 11:05:16   
rose

IZVORNA PORUKA: mom2B

IZVORNA PORUKA: suncica15

Sretno na pregledima mamice..a sretnicama kojima se termin približio neka je sa srećom. Ja sam danima bila nervozna i jutros kad sam ustala puna sam energije i vesela. .
imam jedno pitanje za trudnice jeste li se vi farbale prva 3 mjeseca. Nisam pametna..izrastak je poveliki a čitam da neko govori da je štetno dok druge se farbaju od početka.

Nije to toliki problem da se ofarbas. Mislim da su veci problem ovi dezodoransi na bazi aluminijum hlorohidrata nego farba za kosu...

ja se ni u jednoj trudnoci nisam farbala prva 3-4 mjeseca, do duse ja se i ne farbam cesto... u prvoj sam se farbala 2 puta tokom trudnoce a u drugoj jedno farbanje i drugi put pramenovi, preljev pred kraj ne pikam. e da i ofarbala se tik ono pred porod sad.
sta ja znam, meni je ginekolog savjetovao da se ne farbam prva 3 mjeseca pa sam ga poslusala.

sto se tice dezodoransa ja to ne koristim, ja samo one stikove za ispod pazuh. i to sam se odavno navukla na muzev pa kupim njemu a ja prisvojim user posted image

ja koristim onaj neki invisible stock..a sto se tice dezodoransa u spreju volim intesu koja je takodje unisex pa i mm i ja nekad isto mirisemo user posted image nisam ga odavno kupila

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 228
3.9.2015 11:07:07   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: rose

Jutro drage moje!
samo da cestitam na urednim kontroloma i da pozelim srecu onima koje tek idu na preglede.

mi smo fino proveli noc. opet nas cetvero...sinoc malo bilo guravo, malenu izgleda malo grcevi uhvatili, taman se izborila sa tim velika nicim izazvana povrati... te dok smo oko nje...
u 1 sam legla, sreca mala se nije budila do 4:15 pa sam lijepo sastavila. a glava me razvaljivala, uzas. mm otisao oko 9 do apoteke da uzme analgin kazu mora na recept. ne znam od kad zivota mi. sto komplikuju majko draga.

danas velika ode kod sveki da iskoriste jos malo bazen. nas dvije ostajemo same. moja mama ce doci nekad poodne da nam pravi drustvo. elem, guramo, dan po dan... navikavamo se sve cetvero...

velika vam pusa od cura i mene

jel smije analgin kad se doji..mene je neki dan glava bolila..ja popila paracetamol..i pila kafu...u neka doba prestala..a mislim da umjesto analgina moze nalgesin bez recepta

mene je glava uzasno bolila doslo mi da vristim. bas juce sa ninuskom pricam, ona ga pila, dali joj u bolnici a i ja kasnije kontam daju ga intravenozno porodiljama a odmah ti daju bebu da dojis. ja popila lekadol i bi mi mnogo bolje

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 229
3.9.2015 11:08:28   
rose

IZVORNA PORUKA: mom2B

IZVORNA PORUKA: suncica15

ziel i ltm prenjele na nas radne navike...od jutros samo nešto rasklanjam i slažem. ..
hoću se ja farbati u plavo...sad ispaštam debela dva-tri centa tamnog izrasta. Hvala na savjetima al skontat cu se do vikenda..al najvjerovatnije će pasti farbanje

Ja sam se prije par godina prestala farbati jer mi je doslo iz dupeta u glavu da imam ok prirodnu boju kose, nemam sijedih i stvarno nema potrebe da se farbam. Osim toga, posljednja boja u koju sam se farbala (tamno plava) je identicna mojoj prirodnoj boji pa se izrastak nije ni vidio user posted image user posted image user posted image Bez veze sam trosila i pare i vrijeme i unistavala kosu...

i ja sam prirodna brineta user posted image vec duze vrijeme ...u ovoj trudnoci se nisam nikako farbala...a u prosloj samo pramenove uradila par 7 dana prije termina ...i ofarbala se par mjeseci kasije jer nisam imala vremena opet ponavljati pramenove i sjediti kod frizera po 4 sata user posted image

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 230
3.9.2015 11:14:18   
rose

Jutro drage moje
Nisam nista cula za araj al sigurno drzi svoj smotuljak u rukama user posted image

Carobno usitnilo i kod tebe,sad ce to brzo akoBogda,pa da ugledas srecicu svoju user posted image

Rose,LTM,maksi kakve ste vi sa hormonima?Ovo nije normalno koliko mene pucaju prenosi neki,samo bih plakala,sve mi smeta i zivcira me,pogotovo kad neko uzme bebu vristala bi,evo i od jutros bas ko da sam ustala na lijevu,odmah se zakacila sa mm,a da ne pricam da mi narod vise sjedi na glavi sa ovim dolascima,rekla sam jutros mm da cu zakljucat danas da vise ne mogu podnijeti narod,majkemi nisam jos stigla ni uzivati sa bebom kako treba user posted image

ja sam ko pticica, posebno kad skontam da stanem u svoju odjecu od prije trudnoce user posted image ko jutros u neke kapri hlace user posted image ..samo bi hodala okolo...jutros odvedoh veliku curu u vrtic, bas mi je godilo a ona zeli da je ja vodim...place ako je mm odvede to je valjda malo ljubomore jer sam ja kuci sa sekom...elem nemam prenosa..a ja sam i najstarija ovdje...meni se hormoni istrosili user posted image

meni jos niko nije dolazio osim najblize familije...sto je ok user posted image user posted image

< Poruku je uredio rose -- 3.9.2015 11:16:17 >

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 231
3.9.2015 11:19:22   
ziel

Jutro drage moje

ja sam ko pticica, posebno kad skontam da stanem u svoju odjecu od prije trudnoce user posted image ko jutros u neke kapri hlace user posted image ..samo bi hodala okolo...jutros odvedoh veliku curu u vrtic, bas mi je godilo a ona zeli da je ja vodim...place ako je mm odvede to je valjda malo ljubomore jer sam ja kuci sa sekom...elem nemam prenosa..a ja sam i najstarija ovdje...meni se hormoni istrosili user posted image

meni jos niko nije dolazio osim najblize familije...sto je ok user posted image user posted image

Blago tebi Rose user posted image Bas te narod pazi a i bebara tvoja, bas to volim cuti user posted image

A vidim tema dezodorans, ja koristim stikove takodje iz kataloga Oriflame, imam neke zalihe sto sma narucivala jos prije nego sto cu se udati , oni mi najbolje pasu, prije 2-3 god. sam koristila Dove i Fa i od oba mi se pojavile neke gutice pod pazuhom, nisu mi odgovarali, mozda su puno jak, uglavnom sad sam se namjerila na ove iz Oriflame-a

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 232
3.9.2015 11:21:49   
M.A.M.

IZVORNA PORUKA: ziel

Jutro drage moje

Joj draga MAM dok citam ovaj tvoj post kao da gledam sebe kada se porodim... Narod nema granica stvarno, i ja sam protiv tih dolazaka odmah po porodu, pa niko ne misli na mamu i bebu, da trebaju malo vremena sami. I ja bih na tvom mjestu nekoliko dana uzela pauze, nije ni sramota kad te neko zove da dodje, kazes da se ne osjecas dobro, da dodju za nekoliko dana... Niko ne treba da se ljuti.
Kad su ti prvi gosti poceli dolaziti? mislim osim tvojih najblizih -bebinih djedova i nena...

Ma ni sama ne znam vise,sedmi dan smo bebi klali kurban tad je pocela guzva,al ok to ne smeta mi,bile su mama i sveki tu pa pomogle,e odmah nakon 7 dana poceo komsiluk dolaziti,jos plus svaki Bogov dan svekijevci tu,pa svega mi nedaju disati,jos kad pocnu trebala bi ovo ili ono,a nemoze covjek nista reci jer su stvarno previse dobri prema meni,i ja jutros pukla na mm sve njemu istresla reko necu nikog da vidim 5 danauser posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 233
3.9.2015 11:23:32   
anitaa
Sto se tice prenosa nadam se sto sam prenosila prenosila sam, mislim s prvom curom, od poroda pa cak i kad sam se vratila na posao, cini mi se dok nisam pozeljela drugu beba, znaci S. je imala oko godinu i po..bila sam osjetljiva na djecu, znala sam se rasplakati ako cujem negdje u daljini dijete da place..valjda neka prirodna ravnoteza, inace sam bas teska na suzama.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 234
3.9.2015 11:23:35   
maksi
Dan zene,

Ja malo setala sa A sada evo on doji a ja kuckam vama,vec je vruce haos, da hoce malo zahladiti.

Moze se piti analgin,meni dali u bolnici a moze i brufen slobodno kod dojenja.

Rose ja sam ti ko ti ja stanem u sve svoje stvari prije trudnoce a jos mi i bolje stoje jer sam mrsavijauser posted image nisam se vagala ali po stvarima vidim sve su mi farmerke u struku sirolke a i oko nogu olabavileuser posted image tako da sam zadovoljna.

Mam sto se tice ljudi meni su tek poceli dolaziti, a sto se tice hormona ja nemam ovaj put prenosa uopste a poslje drugog poroda sam nonstop bila cmizdrava i nervozno histericna ponekad user posted image

LTM mila da ti nije nizak pritisak kad te boli glava,mene je na pocetku bolila uzas ali zbog niskog pritiska,znaci polako se privikavate na zajednicki zivot

Carobno znaci nece beba jos,neka ljepo joj je u maminoj pupi

Pcelice sretno na kontroli

Ninuska kako si mi ti

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 235
3.9.2015 11:25:25   
ziel

Jutro drage moje

Ma ni sama ne znam vise,sedmi dan smo bebi klali kurban tad je pocela guzva,al ok to ne smeta mi,bile su mama i sveki tu pa pomogle,e odmah nakon 7 dana poceo komsiluk dolaziti,jos plus svaki Bogov dan svekijevci tu,pa svega mi nedaju disati,jos kad pocnu trebala bi ovo ili ono,a nemoze covjek nista reci jer su stvarno previse dobri prema meni,i ja jutros pukla na mm sve njemu istresla reko necu nikog da vidim 5 danauser posted image

Jojjjjj sve vise i vise me podsjecas na mene Bgm , i moji svekijevci zive u istoj kuci samo u donjem spratu, odjeljeni smo , mislim svako sebi i kuha i kupuje, nije zajednica ali ipak kad dodje beba ja mislim da ce mi se na glavu popeti, i svekjevci i zaova ,ja mislim da mi nece dati disati. Ali najbolje ti je tako sto si 5 dana odredila sebi odmora od gostiju, ti i beba ste najvazniji, a narod ima vremena dolaziti, necete vi nigdje pobjeci... A i brate poranili su s tim dolascima previse. Bas su bezobzirni

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 236
3.9.2015 11:34:39   
rose

Jutro drage moje

meni je moja sveki bila tu do prosle subote...i da je ko dosao ona bi oko gostiju, bas mi je valjala i pripazila me..sad je mm na godisnjem...pazi me i on..kuha rucak a ja perem sudje..svako radi ono sto smo se dogovorili jos prije 7 godina user posted image doduse jutros se ispalio na kafu lopinas user posted image al doci ce brzo i obaviti kupovinu usput user posted image

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 237
3.9.2015 11:35:50   
maksi
Drage moje moj vam je savjet da na pocetku morate staviti granice jer sto vise vrijeme prolazi bice teze morate znati reci da vam treba odmor i da ima vrijeme kad se dolazi jer ako ne onda ce vam se visiti po glavi. Morate znati reci ne i zakljucati vrata kad dodju ne otvarate a savrsen izgovor nisam mogla otvoriti hranim bebu,tako nekoliko puta i bice im jasno.

Jutro drage moje

Jojjjjj sve vise i vise me podsjecas na mene Bgm , i moji svekijevci zive u istoj kuci samo u donjem spratu, odjeljeni smo , mislim svako sebi i kuha i kupuje, nije zajednica ali ipak kad dodje beba ja mislim da ce mi se na glavu popeti, i svekjevci i zaova ,ja mislim da mi nece dati disati. Ali najbolje ti je tako sto si 5 dana odredila sebi odmora od gostiju, ti i beba ste najvazniji, a narod ima vremena dolaziti, necete vi nigdje pobjeci... A i brate poranili su s tim dolascima previse. Bas su bezobzirni

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 238
3.9.2015 11:38:31   
ziel
Bravo Maksi mudrice , trebas nam deifinitvno cesce navracati i dijeliti tako pametne savjete user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 239
3.9.2015 12:13:07   
M.A.M.
Ziel nisam ja u zajednici,svekijevci stanuju par kilometara od nas,al dzaba,mislim ja njih razumijem,prvo je unuce i sve to al brate mili previse je,jos mm na godisnjem,al cim pocne raditi kulturno cu ja rastjerati sveuser posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 240
3.9.2015 12:30:41   
ziel

Ziel nisam ja u zajednici,svekijevci stanuju par kilometara od nas,al dzaba,mislim ja njih razumijem,prvo je unuce i sve to al brate mili previse je,jos mm na godisnjem,al cim pocne raditi kulturno cu ja rastjerati sveuser posted image

Naravno, treba postaviti granice kao sto kaze Maksi kaze...cim ti m pocne raditi napravi sebi ugodjaj user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 241
3.9.2015 12:49:53   
Leena
Kako ste mi, drage user posted image ?

Ja danas jedva nesto... Leđa me bole, lose sam spavala, nisam jos imala pauzu na poslu, pa mislim da cu zbrisati ranije... Bas sam umorna... A i nervozna, slomise me hormoni ovu trudnocu, svako malo sam ili nervozna bez razloga ili bih mogla plakati user posted image
Nije mi se jos doktorica javila za one nalaze da mi kaze... Nisu bas idealni, i garant ce mi morati neko željezo ukljuciti, a muka mi kad pomislim...

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 242
3.9.2015 13:14:18   
mom2B

IZVORNA PORUKA: maksi

Drage moje moj vam je savjet da na pocetku morate staviti granice jer sto vise vrijeme prolazi bice teze morate znati reci da vam treba odmor i da ima vrijeme kad se dolazi jer ako ne onda ce vam se visiti po glavi. Morate znati reci ne i zakljucati vrata kad dodju ne otvarate a savrsen izgovor nisam mogla otvoriti hranim bebu,tako nekoliko puta i bice im jasno.

Apsolutno se slazem. Ja zivim u zajednici i uspjela sam svoje rashavizati da ne moramo biti tu uvijek za svakoga i da ne nije nikakav problem nekome reći da nismo slobodni da primimo goste. Do sad se niko nije naljutio (bar ne da smo mi saznali user posted image user posted image user posted image )
Sad sveki s lakocom rastjeruje goste kad nije sposobna da nekoga primi... Izgleda, osladilo joj se user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 243
3.9.2015 13:17:19   
mom2B

i ja sam prirodna brineta user posted image vec duze vrijeme ...u ovoj trudnoci se nisam nikako farbala...a u prosloj samo pramenove uradila par 7 dana prije termina ...i ofarbala se par mjeseci kasije jer nisam imala vremena opet ponavljati pramenove i sjediti kod frizera po 4 sata user posted image

Ma najbolje ti je tako... i rahat si user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 244
3.9.2015 13:29:01   
mom2B

IZVORNA PORUKA: Leena

Kako ste mi, drage user posted image ?

Ja danas jedva nesto... Leđa me bole, lose sam spavala, nisam jos imala pauzu na poslu, pa mislim da cu zbrisati ranije... Bas sam umorna... A i nervozna, slomise me hormoni ovu trudnocu, svako malo sam ili nervozna bez razloga ili bih mogla plakati user posted image
Nije mi se jos doktorica javila za one nalaze da mi kaze... Nisu bas idealni, i garant ce mi morati neko željezo ukljuciti, a muka mi kad pomislim...

Cao Leena user posted image

I mene su pomalo pocela boljeti ledja, ali nije nista strasno. Hormoni ne divljaju, jedino losije spavam pa sam zbog toga umorna.
Drzim fige da sve bude u redu user posted image

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 245
3.9.2015 13:37:56   
Farah 00
Suncice ja se isto farbam u plavo, ali se nisam farbala prva tri mjeseca, jednostavno sam tako osjecala, mada su mi drugi govorili da nije stetno.

Ziel i ti se razvaljanila jutros, covjek se vise ulijeni kad je na bolovanju, mada fino je omarati bez stresa i skrleta.

Rose ja se ziva isprepadoh zbog pupka, mada znam ja da je to normalno, sad su drugacije i te stipaljice. Nadam se da ce to uskoro biti ok, bez krvarenja.

Carobno prvi Ctg prosao odlicno, a cezi se jos ne zuri, lijepo joj u pupu, nek saceka jos malo.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 246
3.9.2015 13:43:55   
rose

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Suncice ja se isto farbam u plavo, ali se nisam farbala prva tri mjeseca, jednostavno sam tako osjecala, mada su mi drugi govorili da nije stetno.

Ziel i ti se razvaljanila jutros, covjek se vise ulijeni kad je na bolovanju, mada fino je omarati bez stresa i skrleta.

Rose ja se ziva isprepadoh zbog pupka, mada znam ja da je to normalno, sad su drugacije i te stipaljice. Nadam se da ce to uskoro biti ok, bez krvarenja.

Carobno prvi Ctg prosao odlicno, a cezi se jos ne zuri, lijepo joj u pupu, nek saceka jos malo.

zvala sam patronaznu pa rece da ce sutra svratiti da pogleda user posted image

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 247
3.9.2015 13:57:50   
Carobno jutro

ja sam se farbala uredno i u prva tri mjeseca. Tri doktora potvrdila da nema stete nikakve. Uredno se farbam i poslije. Plava sam pa me izrast uzasno nervirauser posted image

LTM, vi se navikavate polako. Nadam se da te ta glava vise nece boljeti.user posted image

Rose, carski zbog mojih situacija ranijih. Ja sam imala vec jedan porod, doduse u ranijim mjesecima i nije uopste bio kako da kazem normalan. Bolove smrtne sam imala ukupno 28 sati i u tih 28 sati sam se uspjela otvoriti samo tri prsta. U medjuvremenu padala u nesvijest, povracala, dehidrirala i sta veec ne. E sad, postoji mogucnost da je to tako jer je taj porod induciran i nije bilo pogodnog guranja bebe niti prirodnih kontrakcija. Iako dr kazu da ne mora to nista znaciti, da sada moze biti drugacije. E sad, ja sam poprilicno sitna, uske karlice, ja bih rado prirodno ako ces iskreno. Ali me strah za bebu. Danas me svi iznerivrase u porodici. Kad sam rekla da cemo pokusati prirodno, ne znam ko me nije nazva da kaze ni pod razno, samo carskiuser posted image Saad se i ja poljuljah totalno. Nije lako, valjda svi istraumirani mojim gubljenima trudnocaa i beba da sad svi isprepadani. Kad bih ti rekla ukupan broj izgubljenih ii trudnoca i beba, ne bi mi vjerovala ali radi psihickog zdravlja drugih trudnica, bolje je da ne govorimuser posted image elem evo me pred nervnim slomom od familije citave. Ne moram ti reci da sam se nagovorila svijetu samo takouser posted image Mislim da misle da sam pukla totalnouser posted image

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 248
3.9.2015 13:59:00   
Carobno jutro

IZVORNA PORUKA: Farah 00

zvala sam patronaznu pa rece da ce sutra svratiti da pogleda user posted image

a je li ima jos te krvi skorene ili je to samo jednom bilouser posted image nadam se da ce proci sto prije a i najbolje je da ona pogleda. ha ja

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 249
3.9.2015 14:16:42   
ziel

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

ja sam se farbala uredno i u prva tri mjeseca. Tri doktora potvrdila da nema stete nikakve. Uredno se farbam i poslije. Plava sam pa me izrast uzasno nervirauser posted image

LTM, vi se navikavate polako. Nadam se da te ta glava vise nece boljeti.user posted image

Rose, carski zbog mojih situacija ranijih. Ja sam imala vec jedan porod, doduse u ranijim mjesecima i nije uopste bio kako da kazem normalan. Bolove smrtne sam imala ukupno 28 sati i u tih 28 sati sam se uspjela otvoriti samo tri prsta. U medjuvremenu padala u nesvijest, povracala, dehidrirala i sta veec ne. E sad, postoji mogucnost da je to tako jer je taj porod induciran i nije bilo pogodnog guranja bebe niti prirodnih kontrakcija. Iako dr kazu da ne mora to nista znaciti, da sada moze biti drugacije. E sad, ja sam poprilicno sitna, uske karlice, ja bih rado prirodno ako ces iskreno. Ali me strah za bebu. Danas me svi iznerivrase u porodici. Kad sam rekla da cemo pokusati prirodno, ne znam ko me nije nazva da kaze ni pod razno, samo carskiuser posted image Saad se i ja poljuljah totalno. Nije lako, valjda svi istraumirani mojim gubljenima trudnocaa i beba da sad svi isprepadani. Kad bih ti rekla ukupan broj izgubljenih ii trudnoca i beba, ne bi mi vjerovala ali radi psihickog zdravlja drugih trudnica, bolje je da ne govorimuser posted image elem evo me pred nervnim slomom od familije citave. Ne moram ti reci da sam se nagovorila svijetu samo takouser posted image Mislim da misle da sam pukla totalnouser posted image

Nisam znala taj dio tvoje zivotne price i jako mi je zao a s druge strane mi je jako drago sto ces uskoro aBd u rukama drzati svoju bebaru, kako bilo ili prirodno ili carski zelim ti punoooo srece i sto manje muke na porodu, da nam nakon 2-3 dana od poroda napises post u kojem ce pisati IMALA SAM TAKO LAHAK POROD user posted image user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *