|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar
3.9.2015 14:20:51   
maksi
Carobno mila vjerujem da si u velikoj konfuziji,ja koja sam samo za prirodan porod ali ako je upitanju bebino i tvoje zdravlje ja bi izabrala carski pogotovo sto si sve to prezivjela. Moj momak se bas napatio sada na porodu iako sam ja imala lak porod pupcana mu je bila omotana oko vrata,plus je bio u kanalu dugo bez vode,bio je modar u glavici skoro mjesec plus popucani kapilari u ocima i na celu.
Ti ipak znas najbolje i dobro izvagaj,naravno svaka trudnoca i porod su drugaciji govorim ti iz iskustva ipak sam trostruka mamauser posted image
Ti sebi daj par dana da razmislis i odlucis bez icijeg pritiska
A sve ce biti uredu i eto tebi tvog mirisnog smotuljka u ruke jos malo
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

ja sam se farbala uredno i u prva tri mjeseca. Tri doktora potvrdila da nema stete nikakve. Uredno se farbam i poslije. Plava sam pa me izrast uzasno nervirauser posted image

LTM, vi se navikavate polako. Nadam se da te ta glava vise nece boljeti.user posted image

Rose, carski zbog mojih situacija ranijih. Ja sam imala vec jedan porod, doduse u ranijim mjesecima i nije uopste bio kako da kazem normalan. Bolove smrtne sam imala ukupno 28 sati i u tih 28 sati sam se uspjela otvoriti samo tri prsta. U medjuvremenu padala u nesvijest, povracala, dehidrirala i sta veec ne. E sad, postoji mogucnost da je to tako jer je taj porod induciran i nije bilo pogodnog guranja bebe niti prirodnih kontrakcija. Iako dr kazu da ne mora to nista znaciti, da sada moze biti drugacije. E sad, ja sam poprilicno sitna, uske karlice, ja bih rado prirodno ako ces iskreno. Ali me strah za bebu. Danas me svi iznerivrase u porodici. Kad sam rekla da cemo pokusati prirodno, ne znam ko me nije nazva da kaze ni pod razno, samo carskiuser posted image Saad se i ja poljuljah totalno. Nije lako, valjda svi istraumirani mojim gubljenima trudnocaa i beba da sad svi isprepadani. Kad bih ti rekla ukupan broj izgubljenih ii trudnoca i beba, ne bi mi vjerovala ali radi psihickog zdravlja drugih trudnica, bolje je da ne govorimuser posted image elem evo me pred nervnim slomom od familije citave. Ne moram ti reci da sam se nagovorila svijetu samo takouser posted image Mislim da misle da sam pukla totalnouser posted image

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 251
3.9.2015 14:25:54   
Carobno jutro

hvala vam maksi i ziel od srca na lijepim zeljama. Ja se nadam najboljemuser posted image

ma mene stvarno nije straah nicega, niti bolova, niti se bojim za sebe. Fakat. Jedino bih voljela da se beba ne pati i da za nju sve super prodje. Ja cu izdrzati sve. Ne smeta miuser posted image

maksi, vi ste se bas napatili. Dusa draga, vidis ti kako je on poplavio od svega.. Samo nek je sve proslo i da je sada sve superuser posted image

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 252
3.9.2015 14:41:11   
mom2B

ja sam se farbala uredno i u prva tri mjeseca. Tri doktora potvrdila da nema stete nikakve. Uredno se farbam i poslije. Plava sam pa me izrast uzasno nervirauser posted image

LTM, vi se navikavate polako. Nadam se da te ta glava vise nece boljeti.user posted image

Rose, carski zbog mojih situacija ranijih. Ja sam imala vec jedan porod, doduse u ranijim mjesecima i nije uopste bio kako da kazem normalan. Bolove smrtne sam imala ukupno 28 sati i u tih 28 sati sam se uspjela otvoriti samo tri prsta. U medjuvremenu padala u nesvijest, povracala, dehidrirala i sta veec ne. E sad, postoji mogucnost da je to tako jer je taj porod induciran i nije bilo pogodnog guranja bebe niti prirodnih kontrakcija. Iako dr kazu da ne mora to nista znaciti, da sada moze biti drugacije. E sad, ja sam poprilicno sitna, uske karlice, ja bih rado prirodno ako ces iskreno. Ali me strah za bebu. Danas me svi iznerivrase u porodici. Kad sam rekla da cemo pokusati prirodno, ne znam ko me nije nazva da kaze ni pod razno, samo carskiuser posted image Saad se i ja poljuljah totalno. Nije lako, valjda svi istraumirani mojim gubljenima trudnocaa i beba da sad svi isprepadani. Kad bih ti rekla ukupan broj izgubljenih ii trudnoca i beba, ne bi mi vjerovala ali radi psihickog zdravlja drugih trudnica, bolje je da ne govorimuser posted image elem evo me pred nervnim slomom od familije citave. Ne moram ti reci da sam se nagovorila svijetu samo takouser posted image Mislim da misle da sam pukla totalnouser posted image

user posted image user posted image user posted image tako sam se rastuzila citajuci tvoj post. Abd obradovaces nas kako si lijepo prosla na porodu user posted image user posted image
Ah familija i porodica... pa ne poradjaju se oni.. ti odaberi ono sto je najbolje za tebe i bebu, ostale ko sisa...

Neposredna veza do poruke: 253
3.9.2015 14:47:49   
Carobno jutro

IZVORNA PORUKA: mom2B

user posted image user posted image user posted image tako sam se rastuzila citajuci tvoj post. Abd obradovaces nas kako si lijepo prosla na porodu user posted image user posted image
Ah familija i porodica... pa ne poradjaju se oni.. ti odaberi ono sto je najbolje za tebe i bebu, ostale ko sisa...

Nemojte mi se rastuzivatiuser posted image user posted image user posted image ziv covjek svasta podnese, ali evo sada cemo uspjeti aBd i nadamo se najboljemuser posted image

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 254
3.9.2015 14:55:09   
mom2B

Nemojte mi se rastuzivatiuser posted image user posted image user posted image ziv covjek svasta podnese, ali evo sada cemo uspjeti aBd i nadamo se najboljemuser posted image

Covjek ne zna svoju pravu snagu dok ne dodje u situaciju da je isproba. Tebi zelim mnogo smirenosti da se sto manje nerviras oko nepotrebnih stvari sada kad bi trebala najvise da uzivas i da nas onda rasplaces najljepsom pricom za svoju user posted image

Neposredna veza do poruke: 255
3.9.2015 15:06:36   
rose

ma pominjala si ti i izgubljene trudnoce i sve muke...ja vjerujem da je tvoj porod trajao tako dugo i bio tezak iz gore navedenih razloga..e sad najbolje ipak slusati dr. meni da su iz nekog razloga predlozili carski ja bih pristala...zbog bebe...pa tako ces i ti user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

Neposredna veza do poruke: 256
3.9.2015 15:07:24   
rose

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Suncice ja se isto farbam u plavo, ali se nisam farbala prva tri mjeseca, jednostavno sam tako osjecala, mada su mi drugi govorili da nije stetno.

Ziel i ti se razvaljanila jutros, covjek se vise ulijeni kad je na bolovanju, mada fino je omarati bez stresa i skrleta.

Rose ja se ziva isprepadoh zbog pupka, mada znam ja da je to normalno, sad su drugacije i te stipaljice. Nadam se da ce to uskoro biti ok, bez krvarenja.

Carobno prvi Ctg prosao odlicno, a cezi se jos ne zuri, lijepo joj u pupu, nek saceka jos malo.

zvala sam patronaznu pa rece da ce sutra svratiti da pogleda user posted image

a je li ima jos te krvi skorene ili je to samo jednom bilouser posted image nadam se da ce proci sto prije a i najbolje je da ona pogleda. ha ja

skorena je..al cim naprskam necim...bude na gazici trag...a nek pogleda bit cu mirnija

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

Neposredna veza do poruke: 257
3.9.2015 15:09:11   
*pcelica*
Dobri dan. Evo i mene. Bila na kontroli onda sa sestrom na kafu pa malenoj trazila pape za vrtic. Elem ispunjen dan. Kontrola hB prosla ok.user posted image raste i napreduje ko veliki. Plodova voda mi se smanjila ali je jos uvijek ima viska. Sad je AFI 18 a na prosloj je bio 21,5. Posto su mi svi nalazi uredu bebica isto. Dala mi je da jos na kosevu uradim test na dijabetes, jer mi je mama dijabeticar, pa da budemo i tu sigurni. Dala mi je uputnicu na nuklearnu. Je li se to tu radi? nesto mi je spominjala da znaju trudnice poslati i na Jezero da tamo rade. Moram da radim OGTT, HgA1C,i jos nesto sa S ali ne mogu da procitam user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 258
3.9.2015 15:36:05   
Carobno jutro

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Dobri dan. Evo i mene. Bila na kontroli onda sa sestrom na kafu pa malenoj trazila pape za vrtic. Elem ispunjen dan. Kontrola hB prosla ok.user posted image raste i napreduje ko veliki. Plodova voda mi se smanjila ali je jos uvijek ima viska. Sad je AFI 18 a na prosloj je bio 21,5. Posto su mi svi nalazi uredu bebica isto. Dala mi je da jos na kosevu uradim test na dijabetes, jer mi je mama dijabeticar, pa da budemo i tu sigurni. Dala mi je uputnicu na nuklearnu. Je li se to tu radi? nesto mi je spominjala da znaju trudnice poslati i na Jezero da tamo rade. Moram da radim OGTT, HgA1C,i jos nesto sa S ali ne mogu da procitam user posted image

user posted image za kontrolu. Ja sam OGTT radila u Vrazovoj. Ovo ostalo nisam. Ali moze smao biti na nuklearnoj ili na endokrinologiji. Na endokrinologiji sam radila OGTt sa IRi. Dooduse prije godinu, Da li se sta promijenilo, ne znam, Najbolje ti je da ih nazoves na Dipu gore i pitaas da ne ides bezveze

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 259
3.9.2015 15:44:26   
Isha

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

HbA1C, OGTT, i fruktozamin najvjerovatnije. Meni je afi kada su mi inducirali porod bio preko 40, pucala sam. Meni su ovo radili u bolnici, pa ne znam gdje se inace rade.

Carobno, ne sekiraj se oko familije, a ja sam sigurna da ces odabrati najbolje i da ce biti sve u redu aBd.

Neposredna veza do poruke: 260
3.9.2015 15:57:36   
UmmuHamza2305
Joj Čarobno,baš si me rastužila user posted image Kad čitam tvoje postove ne bih nikad rekla da si sve to prošla .. Najbolja odluka je tvoja odluka u dogovoru s TM.. Naletio je neki val lakih poroda user posted image , pa da ,ako Bog da , i tvoj bude takav ili lakši user posted image

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 261
3.9.2015 16:22:27   
ziel
Joj zene moram oprati plocice na balkonu. Imate li ideju kako najlakse da to uradim? Pupo mi poveliki pa nezz kako cu se saginjati ima na mjestima nekih mrlja koje moram skinuti sa ribacom cetkom...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu UmmuHamza2305)
Neposredna veza do poruke: 262
3.9.2015 16:42:52   
lala88
zdravo trudnice,
Carobno jutro odluci sam bez icijeg pritiska, prirodni porod je zdraviji, ali i carski ima prednosti. Kao neko ko se porodio carski kazem da bi opet isla na carski, oporavak je malo zeznut, a sve ostalo je ok. Mom B se popucali kapilari na ocnim kapcima i jos uvjek nisu prosli, sta bi tek bilo da je islo prirodno. Ti sama odluci, ali nemoj bjezati ni od carskog.

8.7.2015g B

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 263
3.9.2015 16:44:38   
lala88
ziel za te mrlje dobar je domestos ili druga sestava na tu temu user posted image Samo ih izbjegaji, neka mrlja nece pobjeci user posted image

8.7.2015g B

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 264
3.9.2015 17:25:51   
ninuska

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: LieToMe

Jutro drage moje!
samo da cestitam na urednim kontroloma i da pozelim srecu onima koje tek idu na preglede.

mi smo fino proveli noc. opet nas cetvero...sinoc malo bilo guravo, malenu izgleda malo grcevi uhvatili, taman se izborila sa tim velika nicim izazvana povrati... te dok smo oko nje...
u 1 sam legla, sreca mala se nije budila do 4:15 pa sam lijepo sastavila. a glava me razvaljivala, uzas. mm otisao oko 9 do apoteke da uzme analgin kazu mora na recept. ne znam od kad zivota mi. sto komplikuju majko draga.

danas velika ode kod sveki da iskoriste jos malo bazen. nas dvije ostajemo same. moja mama ce doci nekad poodne da nam pravi drustvo. elem, guramo, dan po dan... navikavamo se sve cetvero...

velika vam pusa od cura i mene

jel smije analgin kad se doji..mene je neki dan glava bolila..ja popila paracetamol..i pila kafu...u neka doba prestala..a mislim da umjesto analgina moze nalgesin bez recepta

Smije, rose. Meni davali u bolnici, a kasnije sam kuci pila. Zbog bolova od rane :).
Sta je s pupkom? Dusa mala. Ma najbolje da dodje patronazna i to pogleda :)

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 265
3.9.2015 17:27:18   
mojbebac
Carobno jutro ja sam se prvi put porodila na carski,i super se oporavila,i dojila curu 17 mj. I nikakvih komplikacija i opet cu abd carski,tako da ako ne moze drugacije,ne treba se opterecivati.... najbolje je da sve bude dobro i za tebe i za bebu,a koji je nacin to je najmanje bitno

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 266
3.9.2015 17:29:20   
ninuska

IZVORNA PORUKA: mom2B

Da bude najbolje za tebe i bebu :). Najbolje da odlucis zajedno sa tm u dogovoru sa dr. HB i na carskom, draga moja.a, ljudi ko ljudi, petljaju se i gdje treba i gdje ne treba, nazalost. Samo ih na ignore

< Poruku je uredio ninuska -- 3.9.2015 17:30:48 >

Neposredna veza do poruke: 267
3.9.2015 17:33:58   
ninuska
Obavila kontrolu. Sve super hB. Narasli smo. Beba se skroz spustila, pa cemo vidjeti kad ce user posted image user posted image .

pcelice user posted image i za tvoje nalaze.
maksi dobro sam hB. Samo mi noge pocele oticati. Tj zglobovi.al eto jos malo user posted image . Da je i meni proslaviti rodjendan u srijedu, pa onda nek krene..al da ne bude ko s tobom user posted image

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 268
3.9.2015 17:36:20   
mom2B

*pcelica* i ninuska user posted image user posted image za uredne kontrole

< Poruku je uredio mom2B -- 3.9.2015 17:49:47 >

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 269
3.9.2015 17:49:39   
*pcelica*
Hvala svima user posted image na estitkama. Ja sam se toliko plasila danasnje kontrole zbog ove plodovevode. Ali sam kasnije se bas rasteretila user posted image Jos me ona pita zasto nisam isla Mehmedbasicu. Kao cim je ona napisala nije sigurna u svoj nalaz. Pa sto mi onda nije rekla. Nego mi je rekla i napisala da je nalaz uredan i da odem ako hocu da bih ja bila mirna. Ja sam poravnila, sta mogu. Da mi kaze nesto lose samo bih se sikirala. Najvaznije je da je s user posted image sve uredu. A ove nalaze radim cisto predostroznosti radi jer mi je mama dijabeticar i od sestre curica isto.A i on ce biti uredu. Meni je sudjeno da se malo sikiram jer sam se toliko protivila ovoj trudnoci pa mi je sad ovo sve iskusenje od Boga. Ellhamdulilah da na ovome ostane

Carobno ti najbolje znas sta je najbolje za tebe i user posted image Sve bi mi volile da porod ide prirodno ali ako postoji rizik nije ni cr nesto strasno. Opet ti i tm cete donijeti odluku jer samo vi i imate pravo na to. A bice sve ako Bog da uredu. Vidis da su krenuli ovi lagani i hairli porodi. Ako Bog da i tvoj ce biti takav

Ninuska user posted image za kontrolu. Znaci poklon bi seki mogao stici i oko rodjendana user posted image Samo da odradite dernek pa onda polahko

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 270
3.9.2015 17:55:44   
*pcelica*
A moram vam ispricati svoju bruku. Kad smo zavrsile s pregledom ja se obrisala i obukla sve zavrsila. Izasla zenska iz ordinacije i trebam da se nadjem sa sestrom i mladjom curicom. Slucajno kako sam silazila niz stepenice u domu zdravlja pogledam niz sebe meni crna suknja sva od bijelih fleka. Nisam onaj gel lijepo obrisala i kad sam se oblacila sve mi po garderobi ostalo. Jos na crnom izgleda ko sperma user posted image user posted image Uletim u vc u grand centru i cistila. Kad sam izasla iz vc a izgledala sam ko da sam se upiskila user posted image Ako na fbu vidite kakvu sliku trudnice sa flekom ispod stomaka to sam ja user posted image user posted image Ali nisam se upiskila majke mi user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

Neposredna veza do poruke: 271
3.9.2015 19:09:07   
ziel
IZVORNA PORUKA: lala88

ziel za te mrlje dobar je domestos ili druga sestava na tu temu user posted image Samo ih izbjegaji, neka mrlja nece pobjeci user posted image

Evo zavrsila napokon. ja sat i po prala balkon haman... muhe ukakile ogradu da vidite kakav je to haos bio jer je bijela ograda.bas sam se namucila.koristila arf.ali balkon preko.citave kuce pa mi je bas oduzelo vremena.evo ledja me bole a imam sudje da operem.pa narednih dana i prozore moram...
Edit: malo legla i evo ne mogu da se pomaknem svaka kost me boli .jb ti balkon sta uradi...

< Poruku je uredio ziel -- 3.9.2015 19:17:09 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 272
3.9.2015 19:41:08   
LieToMe RR
Helou drage moje...
ja sam danas pokusavala tri puta da nesto napisem ali pored dvoje djece u rasponu od 10 dana i 2 godine i 8 mjeseci tacno izgleda kao nemoguca misija user posted image mm i ja smo sve danas pjevali nemam ti kad, nemam kad...nemam kad user posted image
Tacno sam u zacaranom krugu, jedna zavrsi rituale...dok sika, presvlacenje, pranje, mazenje, sika...spavanje...gdje Nora stane tu Leona produzi...isto mazenje, pravljenje dorucka, presvlacenje, hranjenje...sve mora mama...borimo se za ulogu odrasle sestre i prve unuke sto je sasvim logicno i opravdano.
Nema ljubomore, stvarno voli seku, sve ona mora da poprati, kad je kupamo, peremo guzu, presvlacimo ali hoce i ona svoje... ja u svemu tome samo gubim na kilazi (sto je eto recimo super stvar) jutros stanem na vagu jos 1 kg manje od juce... sad sam na plus 5 od pocetne, otislo 12 kg (tj vagala sam se dok nisam dosla do 105 radi mira u kuci muz zabranio vagu user posted image )
Velika cura je otisla kod sveki danas, ostace par dana, danas je ko velika, stavila ruksak na ledja, prije toga potrpala igracke u njega, ja je obukla sredila, haljinica, ona stavila sesir na glavu i zagrlila me i kaze papa...meni srce htjelo da pukne ali slomila sam se ova dva dana...tacno nisam imala kad u wc da odem piskiti.
Tako da ne zamjerite ja sve s brda s dola...stvarno se trudim da popratim ko sta pise...ali ne ide mi bas najbolje.
koliko sam upratila ninuska, pcelica i carobno jutro su imale uspjesne kontrole user posted image bravo cure user posted image
carobno jutro mila, citala sam post za carski i prirodni porod, znas da smo pricale o tome, ja ne sumnjam u tvoju odluku, i najbolje kao sto ti je neko rekao da ti i tm zajednicki sjednete i odlucite sta je najbolje po tebe i bebu... ne idi po svaku cijenu na prirodni ako je sa carskim bolje po bebu i tebe. kao sto ti maksi rece, koliko god porod bio lagan (evo mene za primjer) ne ide bas sve uvijek kao podmazano.
kod maksi i mene bilo slicno. ja se stiskala da beba ne izadje u autu, zauzvrat bila je ljubicas_ta kad se rodila, napacena, popucali joj kapilari u oba oka, imala blage traume po glavi... mislim sad je sve ok hvala Bogu. ja ti od srca zelim sve najbolje, znam da ti to mozes i da ce sve biti ok i da ce vasa cura uskoro biti u vasem zagrljaju

rose upratih za pupak, najbolje da pogleda patronazna ali desava se da i po mjesec dana pupak blago curka, nije to nista strasno. ali svakako ces skinuti teret kad patronazna pogleda.
ostale ste bile jako aktivne, ne zamjerite nisam bas puno upamtila ziel spominjala neki rostilj, vidjela sam da se i anita javila - hvala draga na komplimentu za ime user posted image

e sad premijerno, posto nigdje nismo objavili nijednu slikicu malene, mislim na ove drustvene mreze na kojima smo totalno neaktivni po tom pitanju, evo vam dvije slicice moje ljepotice user posted image
user posted image
user posted image

< Poruku je uredio LieToMe -- 3.9.2015 19:45:39 >

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 273
3.9.2015 19:49:12   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: ninuska

Obavila kontrolu. Sve super hB. Narasli smo. Beba se skroz spustila, pa cemo vidjeti kad ce user posted image user posted image .

pcelice user posted image i za tvoje nalaze.
maksi dobro sam hB. Samo mi noge pocele oticati. Tj zglobovi.al eto jos malo user posted image . Da je i meni proslaviti rodjendan u srijedu, pa onda nek krene..al da ne bude ko s tobom user posted image

ja sve nesto kontam da ces i ti ko maksi, proslaviti pa otici da se porodis user posted image

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 274
3.9.2015 19:55:12   
ziel
LTM user posted image user posted image sta je ovo bona ovako medenooo Boze dragi pa vidi ti nogica i obraza user posted image ovako nekako zamisljam svog sina bucmastog i preslatkog kao sto je tvoja mala ljepotica... Jel spava na ledjima ikako ili joj samo ovako odgovara?

Imam jedno pitanje u vezi konzumiranja ribe u trudnoci...jel vi izbjegavate neku vrstu ili sve jedete?Ja strasno volim filete od skuse a procita na netu da nije preporucljivo u trudnoci user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *