Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 11.6.2015 21:02:55
ziel
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: ziel
LTM dobro je to sve, nek beba napreduje a bice sexa kasnije a nek su pramenovi tu sve je lakse
U mene mi cojek navalio da idemo za vikend do Neuma da se bucne, moji roditelji su tamo vec pa i njemu nesto naumpalo da ih iznenadimo, a kod mene none otecene i trne mi stopala jos na bolovanju a da idem na more i pristala sam , valjda nece biti problema tamo ili da me neko iz firme vidi bilo bi price...valja mi se sakriti negdje u hladovinu Vcrs idemo poslije ponoci oko 3 , bicemo sutra, prekosutra pa u nedjelju kuci nekad oko 15:00 najvjerovatnije... I da, zaboravila sam reci da nisam bila na pregledu skoro, bila prije 3 sedmice, valjda se smijem kupati u moru... A isto tako me zanima kada se rade brisevi u trudnoci? Ja jos ni jedan nisam radila.. Hmm...
rekla samti da nisam isla na bolovanje a ovako otecena sam bila do poslije poroda...ovdje sam negdje mozda 6-i mjesec a otecena bila od 17-e sedmice...i smijes se kupati u moru...godit ce ti
Uhh draga kod tebe na ovoj slici se izgubio oblik clanaka bas skroz... i kod mene evo od 17.ned.pocelo i povuce se malo preko noci iduci dan oko10-11 opet nateknu... i pete me bole .hodam na prstima :-) al hajd sta cemo malo cemo se patiti... a znas li za briseve kad se rade ?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 11.6.2015 23:23:11
aidana
lala vir ulozaka ponesi 1-2 paketa u bolnicu a kupi jos da imas u kuci pa ti samo neko donese ako zatreba. Ja sam u prvi put planirala ponijeti 3 paketa, ali kad sam krenula pakovati shvatila sam da mi ta 3 paketa zauzmu haman citavu torbu pa sam odvadila.
pandice za kontrolu
memsi nadam se da ce te uskoro popustiti. Jesi li isla u hitnu?
ziel ne znam kakav ti je pigment, ali kod vecine se ipak primjeti da su bili 3 dana na moru vjerovatno ce se naci neka brizna kolegica da provjeri sta i kako si radila na bolovanju
LTM uspori malo. Sto ides sutra na posao ako ti je naredio mirovanje? Ili nesto nisam dobro shvatila
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 11.6.2015 23:27:41
aidana
Ja veceras dosla kuci s kursa kad malac nesto pretjerano umiljat i mazan....izmjerim temperaturu 37,6 Moracu ga pratiti veceras, a trebali smo u subotu ujutro na more Bas mi krivo, obzirom da i idem na more zbog njega.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 8:13:25
M.A.M.
Jutro drage moje,kako ste spavale? Ja sanjam nocas da sam se porodila na carski,i citavu noc drzala bebu,bas sam se probudila sa osmjehom LTM odmaraj sad zeno,ne igraj se aidana bas mi je zao malca
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 8:21:07
pandica
Jutro drage moje. Ziel bucni se i za mene... Aidana kako je djecak jutros? Ja nekaka podbuhla sva, jedva sam se ustala, mastam o slobodnim danima... Valjda ovaj bebac nece pozuriti da se mama malo odmori Da li je neko slučajno koristio u trudnoci one na biljnoj bazi vaginalete (kantarion, neven)?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 8:22:07
LieToMe RR
juuutrrrrooooooo evo mene vratila se standardnim obavezama. juce sam se bas umorila, em Divke, pa kupovina, pa pramenovi, pa onda dosli tetak i tetka... otisli oko 10 (dok su se klipovi i slike s mora pregledali) pa dok smo oko malene, nju spremili za krevet pa dok sam se pripremila za posao (mm jos danas na godisnjem blago njemu). jutros jedva ustala (a na moru sam se ko vjesticva dizala i u pola 7 i u 6 bez ikakvih problema)
rose draga pogledah sliku, slatka si pravo ali mogu misliti kako ti je bilo nezgodno kad su ti noge oticale kad smo kod oticanja posto je sezona tresanja uveliko, tresnje su prirodni diuretik, takodjer caj od peteljki je odlican za mokracne kanale i bubrege i izbacivanje vode iz organizma (za vas koje ne pijete prolom vodu ) aidana jest mi rekao mirovanje i da usporim ali generalno meni lakse da mirujem na poslu nego kuci sa malenom jer mi ni mama ni svekrva jos nemaju slobodnih dana da je uzmu malo da bih se ja odmorila, tako da radim jos dvije i po sedmice (do 1.7. onda sam na godisnjem mjesec dana a onda cu na bolovanje poslije toga i porodiljsko kad se porodim aBd).
M.A.M. carobno jutro, ziel, ninuska, anita, pandica, memsi (ako sam koju zaboravila nemoj te se ljutiti molim vas) i sve vi drage moje trudnice (koje ne pobrojah) sve sam vas puno pozelila
upratih da ste briseve spominjali... ja jios uvijek nisam radila nikakve briseve (u prvoj trudnoci sad radila 2 puta u 7om mjesecu i pred porod), sad sam dobila u zadatak da radim urin, mada mi je juce na trakicu pogledao urin i odusevljen je a nemam ni iscjedaka... nista (ovo sve od prolom vode ) pa ce sad kad vidi nalaz po potrebi uraditi bris mada je rekao ako urin bude ok ko i svaki put nema potrebe sve do poroda uradi kontrolni bris. e da cisto info Divke je cini mi se od 6.7. na godisnjem (mene je narucio za 2.7. zbog grlica)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 8:27:34
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: pandica
Jutro drage moje. Ziel bucni se i za mene... Aidana kako je djecak jutros? Ja nekaka podbuhla sva, jedva sam se ustala, mastam o slobodnim danima... Valjda ovaj bebac nece pozuriti da se mama malo odmori Da li je neko slučajno koristio u trudnoci one na biljnoj bazi vaginalete (kantarion, neven)?
Juutrrroooo Sto se tice vaginaleta,te na biljnoj bazi mozes bez problema koristiti, ne mogu ti nikako odmoci naracito kantarion (cak mozes i oblogice od kantariona stavljati, mi smo malenoj znali kad je zubi podobro uhvate valjda jojurin bude jaci pa se malo pisa zacrveni mi joj navece na blaznicu samo stavimo kantariona ujutru pisa za 10 ) Ja sam u prvoj trudnoci iako su brisevi bili super na preporuku Nakasa koristila canesten i to cini mi se samo jednu vaginaletu (eno i sad imam kutiju i u njoj vaginaleta jos nisam bacila moram i rok da provjerim ) Tako da sto se tice tih na biljnoj bazi to nije lose ni sekunde preventivno s vremena na vrijeme
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 8:31:48
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Jutro drage moje,kako ste spavale? Ja sanjam nocas da sam se porodila na carski,i citavu noc drzala bebu,bas sam se probudila sa osmjehom LTM odmaraj sad zeno,ne igraj se aidana bas mi je zao malca
Juuutrrroooo draga moja ma vidi jest se skratio ali niej strasno nije ispod 3 tako da kazeon mogu jos ove dvije sedmice raditi bitno samo da ne dizem nista tesko da se ne naprezem i da nemam sexa mogu setat, hodat, sve ostalo normalno obavaljat Da je kojim slucajem ispod 3 poslao bi me momentalno na bolovanje, ovo stanje nije lose jer nije se puno skratio samo je vise gore usce otvoreno (onaj Y) ali s obzirom da je beba okrenuta kako je okrenuta i da je posteljica s prijeda nije opasnost ko u prvoj jer je meni L u prvoj od pocetka 7og mjeseca dubila na glavi pa je to bio veci rizik. Ova beba je ipak karlicno okrenuta tako da sto se grlica nije velika opasnost nego eto vise mi se navaljuje nogicama i udara me sve sa unutrasnje strane. Danas moram do apoteke da uzmem nesto za kiselinu, sta ono rekosmo da je jace od rennie ....ranisan ili ranibos (ja opet ne zapisah juce) ???
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 8:33:34
*pcelica*
Jutric Kako stemi sve redom, jeste li se naspavale? Aidana kako je djecak, ima li temperaturu? Samo da vam mahnem, idem djecu buditi da im dam dorucak. Pa da idemo malenu da upisem u predskolsko i produzit cemo do mojih na kafu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 8:39:39
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: aidana
Ja veceras dosla kuci s kursa kad malac nesto pretjerano umiljat i mazan....izmjerim temperaturu 37,6 Moracu ga pratiti veceras, a trebali smo u subotu ujutro na more Bas mi krivo, obzirom da i idem na more zbog njega.
nadam se da je malac bolje i da je temepraturica spala (mene je nedavno izmorila temepratura kod malene zbog zubica tako da znam kako je ), mada eto kazu da ta do 38 nije strasna i ne treba je skidati samo pratiti. drzim fige da danas bude ok i da nema temeprature da odete na more
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 8:48:43
pandica
LTM hvala puno na info, ma iskreno mene strah imala sam onaj trihomonaz, nalazi su prije maja bili ok, ali me opet neka suhva hvata, pa kontam malo da probam na biljnoj bazi. Sačekaću ove urinokulture pa cu poslije toga uzeti jednu turu. Jel kantarionovo kupujes u apoteci? Mene nesto strah uzeti od nekoga mimo apoteke, valjda i ono valja? E jest i taj Divke, sex zabrani, a posao ne zabrani pih kakav je
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 8:54:50
Dalija098
Jutro ženeeee
Lie To Me, pročitala sam za tvoj grlić, i ja bila na kontroli, beban super ali grlić se još skratio. Stavljena sam na strogo mirovanje, dobila dijagnozu rizične trudnoće i sad samo molim Boga da izdobri, kad uradim serklaž malo ću biti mirnija mada doktori na Jezeru me nisu baš ohrabrili. Govore kako se serklaž polahko izbacuje, nije dokazana njegova učinkovitost bla bla. A s obzirom da sam tek 4 mj., panika je još veća. Je li koja od vas ženskica radila taj serklaž?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 8:56:33
anitaa
Dobro jutro svima, divno, sunčano, mada mi je falilo još saaamo pola sata sna , sinoć bili na rođendanu u onoj igraonici Đ. dvor, došli oko 21 h, pa ni curi ni meni nikako san na oči...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 9:01:16
anitaa
Iznenadih se maloprije mm odveo S. u vrtić i ubrzo zove, vidim kao zabrinut, kontam njoj nešto bilo, šta je- kaže obje tete bolesne, a i ova što je došla na zamjenu jedva stoji...i sad ja govorim, nikakav problem, dovedi je meni na posao (pravo nas malo, a i meni se ovaj put nešto ne žuri ići s posla, zezam se -prvi put kad sam išla na porodiljno brojala sam dane, a sad drukčije, jer znam šta me čeka), kad klinac, ona se već zaigrala s ono malo dječice i neće ni makac (očigledno obje više preferiramo gužvu od kućne varijante, haha)... zvaću ipak kasnije pa ću vidjeti šta i kako...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 9:06:26
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: pandica
LTM hvala puno na info, ma iskreno mene strah imala sam onaj trihomonaz, nalazi su prije maja bili ok, ali me opet neka suhva hvata, pa kontam malo da probam na biljnoj bazi. Sačekaću ove urinokulture pa cu poslije toga uzeti jednu turu. Jel kantarionovo kupujes u apoteci? Mene nesto strah uzeti od nekoga mimo apoteke, valjda i ono valja? E jest i taj Divke, sex zabrani, a posao ne zabrani pih kakav je
ma nema na cemu draga moja, pa za sta sluzi forum. kantario je odlican ako ga imas da je neko pravio ono bas da je domaci (ali rekose mi i da ima u apotekama uzeti flasice kantariona) i lijepo na blaznice one malo vece (meni su odlicne one neke baby blaznice dm-ove) i lijepo natopis i dole metnes. najbolje ti navece pred spavanje, neki dnevni ulozak ili obicno ili vir i samo preko te blaznice i legnes. moja drugarica je imala nekih baja i crvenila, par sedmica stavljala kad je kasnije uradila nalaze bili odlicni.
jesi vidjela Divketa sto je bezobrazan nema sexa, nema dizanja teskog ali moze jos 2 hefte posla i setnja ppiiiiiihhhhh
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 9:11:36
pandica
Eh pa super, kupim onda kantarion, prolom i burisnicu i ima da ovo sredimo da bude ko bebina Strah me sad pred kraj da se sta ne zakomplikuje, a valjda nece ako Bog da
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 9:12:17
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: Dalija098
Jutro ženeeee
Lie To Me, pročitala sam za tvoj grlić, i ja bila na kontroli, beban super ali grlić se još skratio. Stavljena sam na strogo mirovanje, dobila dijagnozu rizične trudnoće i sad samo molim Boga da izdobri, kad uradim serklaž malo ću biti mirnija mada doktori na Jezeru me nisu baš ohrabrili. Govore kako se serklaž polahko izbacuje, nije dokazana njegova učinkovitost bla bla. A s obzirom da sam tek 4 mj., panika je još veća. Je li koja od vas ženskica radila taj serklaž?
draga Dalija nemoj da panicis bice to sve ok!!! najbolje ti je da se povezes sa M.A.M. ona je radila serklaz i cini mi se da je na bolovanju svo vrijeme i miruje. ja nisam imala iskustvo sa serklazom posto se meni i prvi put a i ovaj problem sa grlicem desava u ovom nekom periodu kad nema nikakvih solucija sem reduciranja napora i sexa generalno u ovoj trudnoci mi je grlic mnogo bolji nego u prvoj (kad se za mjesec dana potpuno skratio i ja otvoria) mada se sad isto skratio uslijed krecenja i malo vecih mojih fizickih aktivnosti. sad sam bila 10 dana na moru, plivala, sve najnormalnije radila, setali svaku noc minimum 5-6 km i uopste nije smanjen ni blizu koliko je samo u 10ak dana poslije krecenja i sredjivanja kuce (jebi ga morala sam bolje sad nego u 8om mjesecu). sto se tice mirovanja, odmaraj, dizi sto vise noge u vodoravan polozaj, najbolje akomozes da budes u onom nekom polulezecem polozaju. bice to sve ok. bilo je vjeruj mi i gorih slucajeva pa se trudnoca iznese do kraja samo uz disciplinu i motivaciju
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 9:20:14
LieToMe RR
LTM jesi ti ono pila sok od zove?
jesaaaaammmmmm ja obozavam sok od zove
joj scene na moru u srijedu, ovo vam moram ispricati. dosao i svekar na 2 dana da obidje sve prijatelje dole (njegovi vjencani kumovi iz brista i sva mu raja dole, godinama ljetovali u bristu, skoro pa domaci) i hajd mi sad po kucama obilazimo, voda on nas, voda unuku da je svima pokaze i mi sad kod tog nekog njegovog prijatelja iz mladih dana i njegova druga supruga hajd u pricu sa mnom...i eto kao ona djeci ne daje sokove ove kupovne bla bla eto mogu samo da piju domaci od drenjaka i zove kako rece zova ja progledala, oci mi se zacaklile, vec osjetim miris (ko u crticima ) kontam sad ce me ponuditi kad nista ona, predje na neku drugu temu...e reko cmicak ce ti iskociti garant nisi me sokom ponudila, trudnu zenu
kasnije ja pricam suprugu i svekru svekar se pravo naljutio, htjeo da se vrati da joj kaze, kaze kakvi su joj to maniri (a rodom je zena iz Bosne da bude tragedija veca ) elem ne popih ja soka od zove ali zato meni moja frizerka juce em me sredi em mi rece donijece mi domaceg soka, ona pravila ko je sretan ni u hali nije gladan
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 9:22:25
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: LieToMe
LTM jesi ti ono pila sok od zove?
jesaaaaammmmmm ja obozavam sok od zove
joj scene na moru u srijedu, ovo vam moram ispricati. dosao i svekar na 2 dana da obidje sve prijatelje dole (njegovi vjencani kumovi iz brista i sva mu raja dole, godinama ljetovali u bristu, skoro pa domaci) i hajd mi sad po kucama obilazimo, voda on nas, voda unuku da je svima pokaze i mi sad kod tog nekog njegovog prijatelja iz mladih dana i njegova druga supruga hajd u pricu sa mnom...i eto kao ona djeci ne daje sokove ove kupovne bla bla eto mogu samo da piju domaci od drenjaka i zove kako rece zova ja progledala, oci mi se zacaklile, vec osjetim miris (ko u crticima ) kontam sad ce me ponuditi kad nista ona, predje na neku drugu temu...e reko cmicak ce ti iskociti garant nisi me sokom ponudila, trudnu zenu
kasnije ja pricam suprugu i svekru svekar se pravo naljutio, htjeo da se vrati da joj kaze, kaze kakvi su joj to maniri (a rodom je zena iz Bosne da bude tragedija veca ) elem ne popih ja soka od zove ali zato meni moja frizerka juce em me sredi em mi rece donijece mi domaceg soka, ona pravila ko je sretan ni u hali nije gladan
meni prosle sedmice svekrva pravila,ja se ubijala,pila umjesto vode i nesto po netu,i naletim kao ne preporucuje se u trudnoci,ma reko pojma oni nemaju pitacu ja LTM