Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 11.6.2015 6:57:59
LieToMe RR
Jutro drage moje trudnice mi stigliiiiiii!!! Vratili smo se sinoc oko pola 12, malena je spavala veci dio puta. Sto nije spavala to je povracala a i ja skupa s njom (kiselina me ubila u putu) tako da moze se reci da smo jedva nekako dopeljali. Bilo nam je predivno, vrijeme nas je odlicno posluzilo, odmorili se, uzivali...ona je pocrnila ko ugarak, ja malo manje (sve sam se hlada debelog drzala) a muz skoro nikako sto nije cudno jer ova njegova sorta gori na suncu dok mi sa 50% hercegovacke krvi valjda navikli na sunce i kamenje Elem, mi sinoc dosli, krepani, ja nas raspremila (to mi uvijek najgore) pustila i masinu vesa (ko kad ga ima s mora) i tek oko 2 na spavanje.
Sad cu kaficu i da se sredim za Divketa, u 8 nam je odmah pregled. U 2 idem na frizuru, izmedju cu sa muzem na kafu i soping, sad ce i teta koja cuva malenu i moja mama (naravno, nije unuku vidjela 10 dana)... uglavnom dinamican dan...drzite mi fige za pregled i grlic! Vagala sam se sinoc, 1,5 kg za 5 sedmica i od toga nista na moru nisam dobila, ista se vratila Eto, ljubim vas sve, nisam vas stigla iscitati (nesto sam uspjela prvih par dana a onda mi je muz zaplijenio mob jer smo s njim slikali malenu ). Uglavnom, ako vam se ne stignem javiti do 2 onda cu veceras sa detaljnim izvjedtajem.
Sve vas ljubimo i grlimo beba i ja Maksi upratih kupila kolica i opremu svaka cast. Vid koje ste krecile nadam se da ste uspjele (mislila sam iskreno na vas sve). Ostale moje trudnice sve vas do neba
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 11.6.2015 9:14:31
Carobno jutro
Jutro
LTM dobro nam dosla i sretno na kontroli. Javni nam sto prije kakva je situacija. Neka ste se vi proveli lijepo, to je najbitnije. Vjerujem da je mala najvise uzivala .
Gdje je ona rose, da je pitam je li mi rano sada na vjezbe za trudnice da idem
ziel, kako none?
< Poruku je uredio Carobno jutro -- 11.6.2015 9:19:26 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 11.6.2015 9:17:48
*pcelica*
Dobro jutro drage moje. Sinoc dok sve iscitah ne stigoh se javiti vec zaspala. Juce sam babu vodila na pet CT. Samo me bezveze izmaltretirao. Nije dao sestri da ona ide s njim. Onda sam ja otisla i poveli i sestru da mu je pri ruci ako mu bude lose. Elem dok su njega pripremali nas dvije popile kafu i ja nazad jer niti smijem blizu onog hodnika a ni blizu njega kad zavrsi sa snimanjem. Maksi Za kolica kreveti AS.Ti najvecu brigu smirila. LTM dobrodosli nazad. Da i danasnja kontrola prodje uredno. Mala curice ja sam se sokirala kad sam procitalakoliko si dobila u trudnoci. Zene drage gdje vam odu tekile. Ja dobila sest kila za pet mjeseci i izgledam ko da cu se sutra poroditi Super izgledas. Pupo pravi trudnicki Ziel jesu li none prestale oticati? Carobno jutro,vidjela sam za nalaz urinokulture Da se rijesis bestije sto prije i da sve bude uredu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 11.6.2015 9:21:34
ziel
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
Jutro
LTM dobro nam dosla i sretno na kontroli. Javni nam sto prije kakva je situacija. Neka ste se vi proveli lijepo, to je najbitnije. Vjerujem da je mala najvise uzivala .
Gdje je ona rose, da je pitam je li mi rano sada na vjezbe za trzdnice da iem
ziel, kako none?
I dalje ima otok oko zglobova, poveca se pred mrak i onda kad odem na spavanje malo se smanji gledam sad malo je manje, ali eto samo po kuci se vrtim i ispred kuce u hladu... moram danas do grada u kupovinu pa ce vjerovatno opet oteci od hodanja... Ne znam da li neka od vas zna da li imaju te vjezbe za trudnice u Tz negdje? Bas bih voljela ici.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 11.6.2015 9:22:41
Carobno jutro
pcelice, da vam nalaz pet ct-a bude najbolji sto moze aBd Nadam se da se i on dobro osjeca a stvarno nisam ocekivala nikakvu bajurinu, toliko ja tecnosti pijem, cajeva i ostalog. Non stop sam u wc-u. Ova se pokazala na prvom uzorku. Danas cu dr odnijeti nalaz pa ce mi dati antibiotike. Valjda je se rijesim. Prvi put mi je da imam bilo kakvu baju, pa sam se istravila
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 11.6.2015 9:23:32
Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: ziel
Jutro
ziel, kako none?
I dalje ima otok oko zglobova, poveca se pred mrak i onda kad odem na spavanje malo se smanji gledam sad malo je manje, ali eto samo po kuci se vrtim i ispred kuce u hladu... moram danas do grada u kupovinu pa ce vjerovatno opet oteci od hodanja... Ne znam da li neka od vas zna da li imaju te vjezbe za trudnice u Tz negdje? Bas bih voljela ici.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 11.6.2015 9:23:39
blue moon
Ćao ženice, ja juče bila na kontroli, bebica napreduje, doktor kaže 18 i po sedmica i da je sve ok da nastavim piti vitamine i pojačam mliječne proizvode, a drugi put će mi dati uputnice da vadim nalaze pa da vidimo kakvo je stanje.
Ziel i ja povremeno osjetim neke pokrete al ne mogu 100% reći da je beba, jedino što mi se taj osjećaj javlja zadnjih dana najćešće naveče poslije 10h...a biće i to uskoro sve jače i jače
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 11.6.2015 9:24:28
pandica
LTM Dobro dosla, neka si se odmorila i lijepo provela. Samo uzivajte.
Čarobno ne sekiraj se, bolje je sve sto se na vrijeme otkrije, te baje su očito sudbina svake trudnice. Nadam se da ćeš je što prije se riješiti Sretno..
Mi jos malo odosmo na kontrolu kod dr-a, jedva cekam da vidim koliko smo napredovali ako Bog da
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 11.6.2015 9:29:56
ziel
IZVORNA PORUKA: ziel
Jutro
ziel, kako none?
Mjeris li redovno tlak?
Zaboravila jucer izmjeriti, jesam neodgovorna Ali postavila sam sebi podsjetnik na mob. pa necu zaboravljati
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 11.6.2015 9:32:08
*pcelica*
Ja sam tek juce u toku dana osjetila pokrete. Uvijek uvece pocne dernek. Kad legnem i smirim se onda ih osjetim. A juce se probudim i lehzim u krevetu na ledjima i slucajno pogledam u stomak. Bas se vidi kako je bebica pobjegla na lijevu stranu stomaka. Tu mi stomak tako tvrd i ispupceniji a ovamo ostatak ko ispuhan
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 11.6.2015 9:39:41
M.A.M.
Jutro bebele moje,ako vas tjesi sta ja sam tek u 21 sedmici osjetila bebu,a sad tambura ko velika,imam osjecaj da nikad ne spava LTM dobro nam dosla ,vjerujem da si napunila baterije,blago tebi ostale sretno na kontrolama i da sve bude ok
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 11.6.2015 9:59:10
M.A.M.
Jutro
ziel, kako none?
ja koliko znam oni preporucuju nakon 25-e sedmice vjezbe,ja se kanim danima da idem
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 11.6.2015 10:03:28
rose
Jutro
ziel, kako none?
nije rano, samo furaj...ja sam prosli put u 25-oj krenula i isla do 41-e...ovaj put aBd ako mognem pred porod cu ugrabiti bar jednu seansu ...vrlo su korisne
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 11.6.2015 10:18:42
lala88
zdravo zenice, kako ste sve, kako podnosite vrucinu, ja nikako po 3 puta se tusiram. Koliko pari jednokratnih gaca treba ponijeti u bolnicu i koliko pakovanja ulozaka? Imate u apotekama jednokratne gace po 0,4km komad i kao bokserice su.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 11.6.2015 11:26:54
rose
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Kako se nose te jednokratne? Je li ko i obicne? Trebaju li pamucne preko njih? Ja sam oba puta za bolnicu kupovala one tzv bajramske. Pamucne duboke.
ako nosis pamucne onda ti ne trebaju jednokratne...ma jednokratne ti fakticki samo ulozak cuvaju meni su super bile one iz dm-a...samo ih poderes kad ih skidas...inace sam imala muku saget se i obuci gace e sad s ovim mrezastim ce biti frka ako te zahtjevaju
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 11.6.2015 11:31:10
memsi
Dancek drage trudnice, Samo da se javim kratko,ne mogu mnogo pisati ali vas redovno citam.Vec 3 dana imam ludacke bolove,izgleda da imam upalu zivca u desnoj ruci.Ovo ni najvecem dusmanu ne bi pozeljela.Tolike bolove imam da je porod mala maca.Najgore je sto ne mogu popiti nista sem paracetamola i apaurina,i samo mazanje kremom.Uzas,uzas...danas mi je i nalaz urinokulure gotov pa se nadam da ce on biti ok.U posljednja 3 dana spavala svega 6 sati.