Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 10.6.2015 15:43:03
mala curica
Sve bilo super,usla u deveti i pocelo naticanje nogu....nosim 36 broj obuce,sada nosam 39 Kao patka hodam,od otoka ne mogu lijepo napraviti korak nece zglobovi da slusaju
Bravoooo za prve pokrete,i ja sam tako nekako osjetila prve,a prva mi je beba. Mazi pupu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 10.6.2015 15:45:42
lala88
mala curice masallah stomaka, bice to krupna bebaca. Zilel predpostavila sam da je ona, jer bas ona je mojoj sestri zadala kosmare, zbog nuhalnog od 3mm rekla joj da ce se djete roditi sa daunowim sindromom i slala je na dabl privatno pa na aminocintezu, i to je morala dva puta da je radi jer joj na UKC nisu od prvi put uspjeli izvaditi vodu, ma haus. I nakon mjesec dosao nalaz upotpunosti zdrava beba, i kad joj je sestra donijela nalaz nije se udostojila da joj se izvine za sav stres koji je imla zgod njene dijagnoze, jer je ona 100% tvrdila da ce djete imati daunow sindroma. Cak i kad je dosao nalaz ponovo je slala na color dopler privatno da vidi jel sve ok sa bebom. Ma ta dr mi je postala mrska haus samo zbog sestre. Tako da je neslusaj bas puno i mojoj sestri je preporucivala da pije uvu i davala joj tablete protiv kontrakcija jer je sestra imala kontrkcije ok 4 mjeseca moza ih je imal zbog uve, jer ni ja nisam znala da se ne smije piti da nisam zatrudnila.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 10.6.2015 15:49:10
lala88
bravo za pokrete, ja sam ih osjetila i ranje, ali moja beba je bas nemirna. Ali ja sam bebine prve pokrete najcesce osjecala navece pred spavanje, prvo kao crijeva pa kasnije lupkanje, kao pulsiranje, a u 17 sedmici i mm je mogao osjetiti pokret bebe.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 10.6.2015 15:54:39
ziel
Hvala MALA CURICE a to je ok u 9. poceti oticati, ja pocela prije 4 dana oticati, nije mi bas kao kod tebe ali se vidi oko zglobova na nogama i vec sam skinula prsten iz sigurnosnih razloga
Lala88 vjeruj da sam je prvi put vidjela i ne planiram joj ici na pregled, cak me ni jucer nije pregledala jer sam joj objasnila da cu na nekoliko dana kod svoje dr. da mi sad samo treba preporuka za bolovanje, bila je ljubazna i odmah mi napisala bez problema, a i meni je rekla kao da je ona na mom mjestu da bi radila amnio, kad je vidjela da mi je nuhalni 3mm, ja joj rekla svoje misljenje i da sam odlucila da ne radim a ona me cudno gledala Ali oni su tu da savjet daju a mi ako hocemo prihvatiti , ako necemo... Meni ona treba samo zbog bolovanja a idem kod dr. Blitvic Azre na Stupinama u TZ, ona mi je pouzdana i vidim kad radi da je sigurna u sebe, i to mi je vazno. Ima doktora pa nesto meljaju muljaju salju na kojekakve analize samo zbog svoje nesigurnosti, ako me razumijes... Ja sam za sad zadovoljna...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 10.6.2015 15:58:59
lala88
apsolutno te razumi, ali smo da ti kazem da je ona nepouzdana, i da se nesikiras zbog tog sto ti je rekla da ides na amino. 3mm nuhalnog je normalno, ali ona bas nije najbolji dr pa vise isprepada pacijente. Htjela sam da te umirim da znas da ona grjesi. A Azra je veliki strucnjak.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 10.6.2015 16:03:21
ziel
IZVORNA PORUKA: lala88
apsolutno te razumi, ali smo da ti kazem da je ona nepouzdana, i da se nesikiras zbog tog sto ti je rekla da ides na amino. 3mm nuhalnog je normalno, ali ona bas nije najbolji dr pa vise isprepada pacijente. Htjela sam da te umirim da znas da ona grjesi. A Azra je veliki strucnjak.
A ima nazalost dosta tih koji grijese, samo ne daj Boze potrefiti se u njihovim rukama kad budemo stvarno imale problem ili na porodu... Ne znam koliko ti je poznat dr. Music ginekolog radi na UKC-u, nekada je bio ministar zdravstva TK, poznajem ga od prije preko posla pa sam odlucila da njega angazujem na kraju kada mi bude pred porod, i moju sestru je porodio ona prezadovoljna.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 10.6.2015 16:18:07
mala curica
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Curice masAllah pupeee ,a none ko buhtlice heheeh,a hajde brzo ce to tebi proci,cim bebara dodje a nisi se ni puno ugojila blago tebi
Hvala mila Falit cr mi moj pupo i lupkanje Jesu,malo je reci buhtlice....ali sta cu .....Dobro sam izgurala pa tek u 9 pocelo oticati. Ugojila sam se 22kg,sto bas i nije malo....ali sreca pa se puno ne vidi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 10.6.2015 16:29:06
aidana
Juce sam procitala sta je Carobno napisala i bas sam se sokirala, znam ja da svega ima kod nas ali ipak je prestrasno svaki put kad cujem takve price Da ne kvarim sa ruznim temama....
rose kolac izgleda super a bgm si se ti dobro udala Da u buducnosti ganjam zeta iz Kaknja
ziel sve su ti zene rekle, i ja kasnim citavu svjetlosnu godinu uvin caj se ne pije u trudnoci. Nije mi jasno kako mi sve to znamo a dr ne btw meni je dr rekao i zalfiju da ne pijem.
Meni ce tata poslati sok od zove ali je isto rekao da je bolje da ga ne pijem. Nije ni on siguran sto, ali eto misli da u trudnoci ne bi trebala. Necu rizikovati, nije mi sad toliko stalo do zove.
Alman i mala curice jos malooooo
Ja ne znam kako vi, ali ja ne mogu disati u stanu. Nista ova kisa nije pomogla. Inace ja imam uzasnih problema sa venama i kapilarima. Na desnoj nozi mi je vena debljine prsta i pece. A kapilari su mi noge obojili u ljubicasto od sad nosim samo duge haljine i suknje. Vec sam se s mm dogovorila da cu kasnije ici na uklanjanje kapilara, da barem malo ublazim ovo stanje
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 10.6.2015 16:42:23
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: mala curica
Curice masAllah pupeee ,a none ko buhtlice heheeh,a hajde brzo ce to tebi proci,cim bebara dodje a nisi se ni puno ugojila blago tebi
Hvala mila Falit cr mi moj pupo i lupkanje Jesu,malo je reci buhtlice....ali sta cu .....Dobro sam izgurala pa tek u 9 pocelo oticati. Ugojila sam se 22kg,sto bas i nije malo....ali sreca pa se puno ne vidi
ma gdje su ti te 22 kg otisle ,onda si ti prije trudnoce bila sitnija sigurno,meni ovdje super izgledas nekako sva u stomak otisla
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 10.6.2015 16:43:57
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: aidana
Juce sam procitala sta je Carobno napisala i bas sam se sokirala, znam ja da svega ima kod nas ali ipak je prestrasno svaki put kad cujem takve price Da ne kvarim sa ruznim temama....
rose kolac izgleda super a bgm si se ti dobro udala Da u buducnosti ganjam zeta iz Kaknja
ziel sve su ti zene rekle, i ja kasnim citavu svjetlosnu godinu uvin caj se ne pije u trudnoci. Nije mi jasno kako mi sve to znamo a dr ne btw meni je dr rekao i zalfiju da ne pijem.
Meni ce tata poslati sok od zove ali je isto rekao da je bolje da ga ne pijem. Nije ni on siguran sto, ali eto misli da u trudnoci ne bi trebala. Necu rizikovati, nije mi sad toliko stalo do zove.
Alman i mala curice jos malooooo
Ja ne znam kako vi, ali ja ne mogu disati u stanu. Nista ova kisa nije pomogla. Inace ja imam uzasnih problema sa venama i kapilarima. Na desnoj nozi mi je vena debljine prsta i pece. A kapilari su mi noge obojili u ljubicasto od sad nosim samo duge haljine i suknje. Vec sam se s mm dogovorila da cu kasnije ici na uklanjanje kapilara, da barem malo ublazim ovo stanje
Draga zalfiju nemoj nikako,a za zohvu ja neki dan pitah ovdje nakon sto sam je popila litrima,nadjem na netu kao nije jos ispitano kako djeluje na plod pa eto da se zato ne pije,al dosta je zenica pilo pa i ja nastavila
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 10.6.2015 16:57:13
aidana
Draga zalfiju nemoj nikako,a za zohvu ja neki dan pitah ovdje nakon sto sam je popila litrima,nadjem na netu kao nije jos ispitano kako djeluje na plod pa eto da se zato ne pije,al dosta je zenica pilo pa i ja nastavila
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 10.6.2015 17:57:32
mala curica
ma gdje su ti te 22 kg otisle ,onda si ti prije trudnoce bila sitnija sigurno,meni ovdje super izgledas nekako sva u stomak otisla
Pojam nemam hahahaha Voda,beba i malo meni slaof da ostane Pa bila sam malo sitnija,nisam bila debela ,krupna....sitna sam bila.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 10.6.2015 18:07:32
Carobno jutro
mala curice divan je pupo. veliiikkkiiiiii mashAllah bit ce to velika cura.
ziel, i ja sam tako nekako osjetila bebu prvi put u toj sedmici.
e zene drage, meni dosao nalaz urinokulture, u prvvom uzorku mi nasli bakteriju enterokoku, malo je reci da sam se prepala i da sam sada prestravljena. Iscitah na internetu o njoj i jos vise se nasekirah. Ne znam gdje sam od straha. Moja dr radi tek sutra od dva pa moram cekati da joj nalaz odnesem. Antibiogram je na nalazu tako da cu vjerovatno dobiti neke antibiotike. Znaci plalcem cijelo popodne
< Poruku je uredio Carobno jutro -- 10.6.2015 18:08:32 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 10.6.2015 18:21:00
rose
IZVORNA PORUKA: aidana
to da zahvalim sveki i cinjenici da su on i brat 7 godina zivjeli sami kad su otisli iz kaknja pa ako neces suhu hranu onda naucis i da kuhas a na tu mi se foru prodao, sad nek kuha ,,, ja sam mu odmah rekla da ja ne volim da kuham
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 10.6.2015 18:24:36
ziel
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
e zene drage, meni dosao nalaz urinokulture, u prvvom uzorku mi nasli bakteriju enterokoku, malo je reci da sam se prepala i da sam sada prestravljena. Iscitah na internetu o njoj i jos vise se nasekirah. Ne znam gdje sam od straha. Moja dr radi tek sutra od dva pa moram cekati da joj nalaz odnesem. Antibiogram je na nalazu tako da cu vjerovatno dobiti neke antibiotike. Znaci plalcem cijelo popodne
Draga nemoj da se toliko brines, sama sebi za pocetak mozes bar malo pomoci ako budes smirena, a sutra ces sve znati, vjerujem da ima lijek i da ces to rijesiti, samo sabur
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 10.6.2015 19:02:43
aidana
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
Carobno zao mi je, vjerujem da si se zabrinula ali znas da ti citanje po netu nece donijeti olaksanje vec suprotno. Nemam iskustva s tom bakterijom, ali se iskreno nadam da ce sve biti ok.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 10.6.2015 21:09:57
maksi
Masala pupe bice krupna cura nek je ziva i zdrava. A ovakva su i meni stopala bila u prvoj trudnoci,ali su imam osjecaj dan nakon poroda se vratila se u normalu.
Ma divne ste mi cure
Nezz zasto,kada stavljam slike preko slikomata uvijek mi okrene naipako sliku a nema opcije za rotiranje.
Evo i nas dvije.Kod mene su stipala.uzasno natecena sto se moze i na slici vidjeti.
IZVORNA PORUKA: maksi
Dobar dan zene,
Napolju je takva sparina da se jedva moze disati,ja nesto jedva micem.
Mala curice eto tebi jos malo tvoje cure,trebala si nam sliku pupe staviti.
Alman i kod tebe jos malo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 10.6.2015 21:12:22
maksi
Djeca zaspala,muz radi ja legla umorila sam se
Kupili smo kolica,autosjedalicu i krevetac kako kaze moj muz jeli ti pao kamen sa srca,iskreno jeste to su najskuplje stvari i neka smo rijesili
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 10.6.2015 21:18:11
mala curica
Hvala maksi Drago mi je da ti se odmah vratilo u normalu,nadam se da ce tako i meni. Ja uopce ne osjecam da mi je pupo ovako veliki,ne smeta mi i nije mi tezak.Kada pogledam na ogledalo kao da je to drugi stomak ogroman.
Ja se okupala i evo sada pijem eiscaffe. Ove vrucine ubise me,ne mogu puno vani da budem.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 10.6.2015 22:26:16
lala88
vece zene, gdje ste sve, zahladnilo pa na spavanje? Prije neki dan smo pricale u vir uloscima i neko je rekao da su oko 4km, imate u Bingu po 2,55 ja kupila danas, bas oni crveni sa mrezicom, a imaju isti takvi samo od nekog makredonskog proizvodjaca oni kostaju 1,95km. Pa eto da ste upucene u cjene, ja kupovala sitnice za bolnicu, da pocnem sa pripremama mozda beba urani. Laku noc drage moje