Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 9:27:56
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
IZVORNA PORUKA: LieToMe
LTM jesi ti ono pila sok od zove?
jesaaaaammmmmm ja obozavam sok od zove
joj scene na moru u srijedu, ovo vam moram ispricati. dosao i svekar na 2 dana da obidje sve prijatelje dole (njegovi vjencani kumovi iz brista i sva mu raja dole, godinama ljetovali u bristu, skoro pa domaci) i hajd mi sad po kucama obilazimo, voda on nas, voda unuku da je svima pokaze i mi sad kod tog nekog njegovog prijatelja iz mladih dana i njegova druga supruga hajd u pricu sa mnom...i eto kao ona djeci ne daje sokove ove kupovne bla bla eto mogu samo da piju domaci od drenjaka i zove kako rece zova ja progledala, oci mi se zacaklile, vec osjetim miris (ko u crticima ) kontam sad ce me ponuditi kad nista ona, predje na neku drugu temu...e reko cmicak ce ti iskociti garant nisi me sokom ponudila, trudnu zenu
kasnije ja pricam suprugu i svekru svekar se pravo naljutio, htjeo da se vrati da joj kaze, kaze kakvi su joj to maniri (a rodom je zena iz Bosne da bude tragedija veca ) elem ne popih ja soka od zove ali zato meni moja frizerka juce em me sredi em mi rece donijece mi domaceg soka, ona pravila ko je sretan ni u hali nije gladan
meni prosle sedmice svekrva pravila,ja se ubijala,pila umjesto vode i nesto po netu,i naletim kao ne preporucuje se u trudnoci,ma reko pojma oni nemaju pitacu ja LTM
ama nidje veze, prirodni sok pa ljudi piju svakakvo smece...sprite, kolu, fantu nedavno mi se jedna trudnica hvalila kaze popije red bull kad joj je lose a ti kao ne mozes prirodni sok, ne kontam...nema u soku nista sto ti moze naskoditi. ja u prvoj trudnoci a bila bas rana trudnoca to ljeto, cijelo ga ljeto pila. boga mi nista mi nije bilo i prvi put cujem da ne smije. ja ga vala pijem ali ti ako si procitala nemoj posalji meni
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 9:28:15
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: Dalija098
Hvala LTM, divna si.
MAM Znači ti si radila serklaž, kakvo je tvoje iskustvo? Utješi meeeeeeee
nisam ja draga radila serklaz,al prosle godine radila konus,al eto hvala Bogu grlic je jos uvijek ok,vidjecemo iduce sedmice na kontroli drzi li se jos
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 9:30:38
M.A.M.
ma ja cu ga piti,grehota je da stoji a da si mi blize majkemi bi ti dala flasu,a ovako sunce ja ti sad samo na kontrolu i nazad,malo do mame i to mi je sve,a navece izadjem kad prehladi bas skroz
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 9:30:42
LieToMe RR
Hvala LTM, divna si.
MAM Znači ti si radila serklaž, kakvo je tvoje iskustvo? Utješi meeeeeeee
nisam ja draga radila serklaz,al prosle godine radila konus,al eto hvala Bogu grlic je jos uvijek ok,vidjecemo iduce sedmice na kontroli drzi li se jos
ja pogresno onda uputih, mea culpa ja sve kontam cijelo vrijeme da si ti radi serklaza na mirovanju
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 9:33:10
LieToMe RR
ma ja cu ga piti,grehota je da stoji a da si mi blize majkemi bi ti dala flasu,a ovako sunce ja ti sad samo na kontrolu i nazad,malo do mame i to mi je sve,a navece izadjem kad prehladi bas skroz
naravno da je grehota da stoji pa neces ga gledat kako propada ja evo cijelo jutro jedem tresnje domace iz brista (ponijela onu kutiju od quatro sladoleda ) jos sve nudim pokancelariji ali muski ko muski njima mrsko kasnije cu da predjem na prolom vodu i caj
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 9:37:04
LieToMe RR
nisam ja,al meni se cini da je neka radila jel ona aidana ili ko vec,memorija mi je 0
ja se mogu zakleti da je neka od trudnica radila serklaz ali da me ubijes isto ne znam koja, hajd javice se valjda vec. dalija moj topli savjet ti je da sto manjem guglas i citas (ja kad sam u prvoj trudnoci proguglala ovu moju dijagnozu (nema grlica ja otvorena tek usla u 8mi) i jos kad proguglah ginipral i nus pojave i apaurine...ma cirkus zivi...kao rizik od prijevremenog poroda i gubitka bebe 95% sjela i dobro se isplakala kad sam se smirila suprug me nalijepio, vise nikad mi nije palo na pamet da ukucavam dijagnoze i tablete. kasnije procitam ginipral zabranili ma nema sanse da vise citam bilo sta (evo i zova dokaz ) nego ti fino drzi se doktora, ako ne vjerujes njemu potrazi i drugo misljenje i misli pozitivno, to je najbitnije za tvoje i bebino zdravlje, pozitiva, optimizam i sve ce biti ok!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 9:38:01
Dalija098
Uh taj veseli grlić Meni je mjerio ultrazvučno, LTM znaš i sama da on nije pobornik čačkanja dolje pretjeranog. Ja na netu čitam kao mekan, čvrst grlić bla bla, to ne znam kakav je. Na nalazu piše samo dužina cerviksa i unutarnje ušće da je zatvoreno. Mirujem baš, uzimam dosta magnezija i svu terapiju koju moram...šta ću
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 9:52:31
Carobno jutro
Znaci ko mace malo cu se roknut Ode mi kilometarski post. Kreten najveci kad nisam kopirala, ko mi je kriv
elem dobih antibiotike, ampicilin, 5 dana da pijem pa ponoviti nakon sedam dana od zadnjeg urinokulturu pa da vidimo sta smo ucinili po pitanju baja
LTM, draga usporiiiiiiiii Tebi ni taj grlic ne moze nista O kakvom sexu pricas, ja ne znam sta je to I ko kaze da musko zenska prijateljstva ne mogu uspjeti. Ja i moj jaran fino zivimo, pazimo se i tako i Poslusah te za prolom vodu. Naizmjenicno pijem nju sa brusnicom.
pandice, ja uzmem brusnicu onu suseno po centrima na kilo sto se kupuje i onda iskuhavam. Evo vec treca urinokultura mi je bila sa manje bakterija a bez antibiotika. Prve dvije bile 10 na petu a treca je bila 10 na 3. Dosta manje a pijem prolom vodu i caj taj od brusnice. Meni je dr poslije antibiotika propisala canesten vaginalete i rekla da slobodno mogu koristiti vaginalete od kantariona i stavljati obloge od istog kako ti i objasnise. Meni je to super, pomaze mi jer sam vec to radila.
Alman, jesi li ti radil urinokulturu pa ti dali antibioitik ili samo na osnovu nalaza urina
Memsi draga, tebe ta ruka bas boli, sto ne odes dr mozda ima neki lije sto mozes, jer i ta bol smeta tolika bebi, bas mi je zao
ziel, sretno na putu
rose, ti si preslatkaaaaaaaaa ali none su sou
MaM, ja cekam upravo da mi donesu par flasa zove, jos ne nadjoh zasto se ne smije piti
gdje nam je ovo terminusa, m curice javni se
Dalija, ne znam nista o tim grlicima stvarno ali znam da ne smijes googlat. Ja neki dan napravih tu gresku, zagooglah ovu svoju bajku i nasekiraj se istog trena. Oplakah. Ti samo slusaj doktore i lezi, miruj. Bit ce to ok.
eto, ono sto se sjetih to i napisah ponovo. Svojutro pisem jedan post
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 9:57:12
Dalija098
Čarobno jutro sve si nas obuhvatila haha. Super ste ženske, utješile ste me. Šta ću, očito ne može lahko Kad se vama vidio spol bebe? Ja pitala sad na pregledu kaže ne vidi se još
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 10:00:58
Carobno jutro
Ja sam saznala spol jer sam radila amniocintezu pa relativno rano, a vidjeli smo tek ono fino na uzv kad sam bila na kontroli u 21. sedmici. Cura se rasirila lijepo, nije stidna nikako, jadna mi majka . Mi gledamo a ona nas uslika fino. Kaze dr evo vidite ovo vam je analni otvor a ovo je vaginalni . A ona se jos namjesta, bestidnica majkina . Nije na mater
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 10:03:27
LieToMe RR
Uh taj veseli grlić Meni je mjerio ultrazvučno, LTM znaš i sama da on nije pobornik čačkanja dolje pretjeranog. Ja na netu čitam kao mekan, čvrst grlić bla bla, to ne znam kakav je. Na nalazu piše samo dužina cerviksa i unutarnje ušće da je zatvoreno. Mirujem baš, uzimam dosta magnezija i svu terapiju koju moram...šta ću
koliko skontah i ti si kod Divketa (ako dobro shvatih). Ako si kod njega vjeruj mi nemas prostora za paniku, on je toliko temeljit i oprezan da je to nevjerovatno. mene nijedanput nije u prvoj ginekoloski pregledao a nisu me vala cackali ni u drzavnoj samo jednom me nakas pregledao ginekoloski 4 dana pred porod. najbitnije je da je usce zatvoreno. kod mene je duzina za ove sedmice trudnoce solidna oko 31 mm ali je usce Y (sto znaci da se grlic moze i skracivati i otvarati jer beba se navaljuje). ali on je opusten tako da meni to dosta govori. prati ja ga slusam i to je to
carobno jutro ja sam na moru negdje na redini odmora napisala vellliikiiii post i posto je aplikacija glupa i posto je pravo tesko copy uraditi post naravno nije prosao meni doslo da se ubijem sa kompa je mnogo lakse, za svaki slucaj copy kliknem meni moj muz sad donuio uputnice, uspio je da u brzinskom roku podigne uputnice za dip ovo sto moram raditi urin, krv, zeljezo i ove popratne djidje i bas smo se ona drugarski ispricali u holu mada vec vidim bice nam veselo narocito kad malena ode kod mojih i kod svekrve na par dana bas cemo prijateljstvovat vec nas vidim svak u svojoj sobi ma da se covjek ne sali i sve ne okrene na salu pa gdje bi bio
eeee da, samo ti pij prolom vodu ja sam je i na more nosila jedva se mi ukrcali jos velik gepek ali dok malenoj krevet, kolica kisobran, madrac, tri velike torbe, frizider, igracke, pa dva kofera za onu licnu prtljagu (tu sam stavila nasu i kozmetiku od malene i apoteku) i jos karton prolom vode kaze mm pa jebem mu valjda imaju dole prolom vodu reko samo ti nosi, necu ja da se kockam ima li nema li
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 10:04:45
aidana
Ja sam sinoc pratila temperaturu, oko pola 1 izmjerim 38,4 i dam mu paracetamol. Kasnije se preznoio, presvukla ga i spala mu temperatura evo jos uvijek se nije vratila ali mi nije bas sav svoj...premiran je. Sutra def necemo ici, ali ovisno o tome kakav bude danas/ sutra, mozda se u nedjelju usudimo na put....nadati se...
Doruckovala sam tresnje ja bih mogla kile i kile pojesti...
A i ja sam juce popila zove, pomalo cu ja....razgoditi...svakako imam samo 2 flase.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 10:07:25
aidana
Čarobno jutro sve si nas obuhvatila haha. Super ste ženske, utješile ste me. Šta ću, očito ne može lahko Kad se vama vidio spol bebe? Ja pitala sad na pregledu kaže ne vidi se još
Dalia samo slusaj dr, ipak on zna najbolje. Meni je na proslom pregledu sa 20 sedmica rekao da je curica, ali nije 100% siguran. U prosloj trudnoci mi je isto u petom mjesecu rekao sta je a cini mi se da kod LTM jos uvijek nije rekao sta je treba biti i dobar polozaj bebe
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 10:07:41
LieToMe RR
e kod nas je spol misterija u prvoj trudnoci u 8mom mjesecu mislili i Divke i Nakas da je curica ali niko nije 100% rekao mada sam ja slutila da je curica, imala vec i ime i bi curica sad u ovoj na proslom pregledu rekao da "misli" nekih 30% da je curica (eto curice se kriju) a ova se nasa krije i u pravo je cudnim polozajima juce se napatio jadan dobrih 20ak minuta dok je uzeo dimenzije em beba karlicno, em posteljica sprijeda em bebi noga u ustima ne moze mozak, glavu da izmjeri ma oznojio se ziv...ja samo cekala kad ce mm da pita doktore jel curica da leti iz ordinacije zavrsio on sve sjeo da kuca nalaz i gleda u nas kaze ne znam sta je ne pitajte me nista
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 10:11:57
aidana
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
Znaci ko mace malo cu se roknut Ode mi kilometarski post. Kreten najveci kad nisam kopirala, ko mi je kriv
elem dobih antibiotike, ampicilin, 5 dana da pijem pa ponoviti nakon sedam dana od zadnjeg urinokulturu pa da vidimo sta smo ucinili po pitanju baja
LTM, draga usporiiiiiiiii Tebi ni taj grlic ne moze nista O kakvom sexu pricas, ja ne znam sta je to I ko kaze da musko zenska prijateljstva ne mogu uspjeti. Ja i moj jaran fino zivimo, pazimo se i tako i Poslusah te za prolom vodu. Naizmjenicno pijem nju sa brusnicom.
Da antibiotik pomogne i da odahnes
A ovaj drugi dio posta gledala sam ja prije dosta vremena na tv-u neki kao dokumentarac, ne sjecam se vise sta tacno.... selo u BiH i ide zena da se poradja, vozice je neko do bolnice i muz se oprasta s njom ispred kuce...pruzi joj ruku i kao nek je sretno onako bas jaranski...i na kraju je jos potapsa po ramenu ne znam kako su njih dvoje to djete napravili, pa ja i moj komso od 80 godina smo prisniji
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 10:12:37
Carobno jutro
E LTM, zamisljam vam gepek sa tim stvarima tolikim a post me iznervira dobro. Znaci sat vremena sam kucala iscitavala i on ode u puh. Uzas. Meni ovaj moj jaran sto s n jim ziivm kupi te prolom vode pa i nazdravimo i tako. LIjepo nam je uglavnom
aidana, da se malom ne vrati tura pa da mozete fino na more kako ste i planirali a kad neko spomene tresnje vazda mi padne na pamet situacija koju mi moj rodjak pricao. On je inace dr na Kosevu i vrlo cesto dezura na KUM-u. Upozorenje, ako ste gadljive dalje ne citajte Prica on, dosla djevojka navece u neka doba, ne moze na wc, veliku nuzdu a ide joj se. Ima nagon, ima sve ali nece pa nece. I kaze hajde da je prije klistiranja za svaki slucaj pogledam vidim, stvarno nesto kao da je zaglavilo i na rengen, kad tamo na slici hrpa kospica. Vrati se on sa slikom njoj i pita je sta bi to moglo biti. Kaze ona aaaaaaaa ja jela tresnje pa mogu biti kospice. KAze on, ja je blijedo gledam pa nisi jela kospice, jesam kaze, pojela dvije kile tresanja ali ja ne izbacujem kospice, mrsko mi i zapekle joj Kaze mene muka uhvatila i sta cu, hajde na ciscenje. Kaze brdo kospica
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 10:14:50
Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: aidana
Da antibiotik pomogne i da odahnes
A ovaj drugi dio posta gledala sam ja prije dosta vremena na tv-u neki kao dokumentarac, ne sjecam se vise sta tacno.... selo u BiH i ide zena da se poradja, vozice je neko do bolnice i muz se oprasta s njom ispred kuce...pruzi joj ruku i kao nek je sretno onako bas jaranski...i na kraju je jos potapsa po ramenu ne znam kako su njih dvoje to djete napravili, pa ja i moj komso od 80 godina smo prisniji
Mozda ih je bilo stid Ja malo predjem ponekad te jaranske granice ali samo ponekad i povucem se....ipak drugovi su drugovi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 10:16:43
rose
IZVORNA PORUKA: LieToMe
nisam ja,al meni se cini da je neka radila jel ona aidana ili ko vec,memorija mi je 0
ja se mogu zakleti da je neka od trudnica radila serklaz ali da me ubijes isto ne znam koja, hajd javice se valjda vec. dalija moj topli savjet ti je da sto manjem guglas i citas (ja kad sam u prvoj trudnoci proguglala ovu moju dijagnozu (nema grlica ja otvorena tek usla u 8mi) i jos kad proguglah ginipral i nus pojave i apaurine...ma cirkus zivi...kao rizik od prijevremenog poroda i gubitka bebe 95% sjela i dobro se isplakala kad sam se smirila suprug me nalijepio, vise nikad mi nije palo na pamet da ukucavam dijagnoze i tablete. kasnije procitam ginipral zabranili ma nema sanse da vise citam bilo sta (evo i zova dokaz ) nego ti fino drzi se doktora, ako ne vjerujes njemu potrazi i drugo misljenje i misli pozitivno, to je najbitnije za tvoje i bebino zdravlje, pozitiva, optimizam i sve ce biti ok!
ynam da je no idea radila al ona se porodila..ne ynam jel ima neko od trenutnih
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 10:17:49
pandica
Carobno hvala. Poslusat cu te. Sinoc sam uzela uputnice za urinokulturu, pa cemo da vidimo ako Bog da. Kupicu danas i prolom, a kantarion cu onda nakon urinokulture da ne bi sta zeznula. Samo ako Bog da da se rijesimo svih cuda prije poroda Cuj 2 kg tresanja sa kospicama, e svaka joj cast Aidana nadm se da ce ljepotan sto prije biti dobro ako Bog da.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 10:23:19
Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: pandica
Carobno hvala. Poslusat cu te. Sinoc sam uzela uputnice za urinokulturu, pa cemo da vidimo ako Bog da. Kupicu danas i prolom, a kantarion cu onda nakon urinokulture da ne bi sta zeznula. Samo ako Bog da da se rijesimo svih cuda prije poroda Cuj 2 kg tresanja sa kospicama, e svaka joj cast Aidana nadm se da ce ljepotan sto prije biti dobro ako Bog da.
Tako i meni dr juce rece, samo da se rijesimo ovih baja do poroda. Pa sad sa svih strana napast. Artiljerija, pjesadija, avijacija, sve
A ove tresnje, oplacem svaki put. On kaze, da ona nije jedina koja je dosla sa tim problemom. Ljudi jedu visnje i tresnje sa kospicama, kaze,mrsko im izbacivati Ma joj, ovo su kulturnije dogodovstine sa KUM-a, sta sve ima
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 12.6.2015 10:29:23
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: pandica
Tako i meni dr juce rece, samo da se rijesimo ovih baja do poroda. Pa sad sa svih strana napast. Artiljerija, pjesadija, avijacija, sve
A ove tresnje, oplacem svaki put. On kaze, da ona nije jedina koja je dosla sa tim problemom. Ljudi jedu visnje i tresnje sa kospicama, kaze,mrsko im izbacivati Ma joj, ovo su kulturnije dogodovstine sa KUM-a, sta sve ima
ne kontam fakat kako neko moze kospe jesti, mislim jest peglanje pljuvat svako malo kospe ali umjesto pola kg kospi bolje pojest jos pola kg tresanja moj drug je u hitnoj radio a muz je zavrsio srednju medicinsku, obisao sve klinike, svega se nagledao... nemoj da vam sad pocnem vaditi bisere ko iz rukava jedan od meni najkrvavijih je kad je dosla starica preko 70 banki i kod ginekologa, kaze zapelo dole nesto kad imaju sta vidjeti, cep od dezodoransa nana bila malo nestasna pa se zaigrala i ostao cep