|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: sunet muškog djeteta
30.9.2009 0:13:21   
acudesa
IZVORNA PORUKA: enisa_sara

IZVORNA PORUKA: enisa_sara

Jel stvarno na Koševu ne sunete djecu mlađu od 6 mj. user posted image i koja je cijena gore?

Hajde recite mi plizzzzzzzz user posted image
mila, ja ne znam ali ti se mogu raspitati ako ti niko ne kaže, napiši mi pp ako ti budem šta trebala

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 501
30.9.2009 0:15:58   
malena_t
enisa poslala sam ti pp

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 502
30.9.2009 0:17:54   
neki
acudesa,hvala na savjetu za bivacin,taman imam jednu bocicu zastekanuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 503
30.9.2009 0:20:12   
acudesa
IZVORNA PORUKA: neki

acudesa,hvala na savjetu za bivacin,taman imam jednu bocicu zastekanuuser posted image user posted image user posted image

provjeri ti i sa gosp drenjkom

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 504
30.9.2009 0:21:11   
neki
IZVORNA PORUKA: acudesa

IZVORNA PORUKA: neki

provjeri ti i sa gosp drenjkom

Ako baka ne zaboravi,posto je senilnauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 505
30.9.2009 0:26:57   
neki
enisa,jesi dobila odgovor???Ja sam ti vec pisala da mi je prijateljica nedavno gore sunetila sina,ne placa se nista,ona ih je samo pocastila;meni bilo bas cudno,ja sam mislila da imaju neki cjenovnik ili tako nesto...

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 506
30.9.2009 0:32:53   
Anoniman
malena, acudesa, neki hvala vam puno!!!
dobila sam odgovor, malena hvalaaaa user posted image

(odgovor članu neki)
  Neposredna veza do poruke: 507
30.9.2009 0:38:18   
acudesa
želim vam svima, koje to niste završile, da sve prođe što lakše i bezbolnije i za vas i piliće malene, ali mislite koliko olakšica imate poslije, evo, npr.na plaži jedino je nisam imala problema oko pijeska-ostale majke vazda nešto čistile, a ja rahat i još puno drugih stvari koje i same znate
odoh sleep

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 508
30.9.2009 9:22:06   
gvendolina
malena_t i Amela83 ljubite male pilice da cune sto prije zarastuuser posted image

Mi ako budemo isli kod privatnika to ce biti samo dr.Dizdarevic,bas kao sto acudesa rece on radi i na Kosevu.Nadam se da ce aBd sve dobro proci

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 509
30.9.2009 12:36:31   
martajay
a je l dr dizdarevic radi u "sanasi"?

7.4.2009.

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 510
30.9.2009 13:05:42   
maja78 RR
IZVORNA PORUKA: martajay

ja sam zvala kliniku "sanasa" i tamo ne rade obrezivanje dok beba ne napuni 6 m.

Prije par mjeseci su radili u Sanasi i mladju djecu jer sam ja htjela sina obrezati, i dr. Zvizdic radi tu, a dr Dizdarevic ima svoju ordinaciju na Grbavici.

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu martajay)
Neposredna veza do poruke: 511
30.9.2009 13:10:48   
martajay
hvala na odgovoru....
bas mi je vazna ova informacija.

7.4.2009.

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 512
30.9.2009 13:17:39   
martajay
da li neko ima broj telefona ordinacije dr dizdarevica?

7.4.2009.

(odgovor članu martajay)
Neposredna veza do poruke: 513
30.9.2009 13:32:00   
maja78 RR
http://prof-dr-sdizdarevic.com/

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu martajay)
Neposredna veza do poruke: 514
30.9.2009 13:36:30   
martajay
user posted image tnx

7.4.2009.

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 515
30.9.2009 19:14:13   
harun03
koja je cijena suneta kod kuće, dosta mama se odlucuje da pozove skaku kuci?

(odgovor članu martajay)
Neposredna veza do poruke: 516
30.9.2009 21:57:49   
Pacco
Pozdrav drage moje!

Nekad sam se prijavila na forum, ali ne pisem previse, uglavnom vas citam. Sad sam i ja tu s jednim problemom, mada mi se MM smije, i kaze da ne pravim bauka, ali sta cu... Bebacha smo sunetili u aprilu prosle godine, kad je imao 9.5 mjeseci, u "Sanasi"pod totalnom anestezijom. Odmah prije nego sto ce ga unijeti u salu, rekli su da je buco, i da ima dosta kozice, pa da ce to uraditi na neki "drugi nacin". U svom strahu, nisam ni znala sta mi govori, samo sam cula da ce sve to biti u redu. I jeste hvala Bogu, bebach je sada star 2 god i 3 mjeseca, chuna super izgleda, osim sto mu kozica nije skroz navucena, vec blago prekriva rub glavica, mada se moze navuci. Valjda je o tome pricao kad je rekao da ce sunet uraditi drugacije. Ono sto meni smeta i sto sam primjetila, je da kad mu se chuna digne  (a to radi vise puta dnevno), jedan mali dio kozice sa strane ostane nekako zaljepljen za chunu, ne vidim onaj rub glavica fino. MM me tjesi da ce se to "razvuci", kao da treba vremena da se kozica razvuce kod djece koja inace nisu osunecena, pa sta bi bilo da ga nismo sunetili, itd... To je nesto sto se ne primjeti dok se ne zagleda, ali eto, majka se uvijek brine. Procitala sam slican problem, mada ne tako drastican, ali upade mi u oko da se radi o "Sanasi"... 

IZVORNA PORUKA: Gigana

IZVORNA PORUKA: Emina22

IZVORNA PORUKA: Gigana
Prvi put je stvarno djelovalo da je sve u redu, ali nakon mjesec dana mu se kožica više nije mogla spuštati prema dole (navlačiti se prema dole).  Mene je to zabrinulo i zato smo ga ponovo odveli na kontrolu, kad mi je rečeno da se sve mora uraditi ponovo! 

Ne razumijem kakvo je to sunecenje(i moze li se uopste zvati tako) ako se dijetu ne odsijece sva kozica...user posted image   Kad se dijete pravilno obreze, ne ostane nikakva kozica preko glavice i nema se sta svlaciti na dole. Zato ne razumijem kako si ti mislila da je sunecenje proslo dobro ako si vidjela da je ostalo jos kozice koju si cak morala i povlaciti, kao kod ne osunecenog dijeta?!?user posted image

Medjutim, cula sam da ima roditelja koji namjerno zahtjevaju samo djelimicno sunecenje(odsijece se samo vrh kozice), i tako dijete bude polu osuneceno, a sto je izgleda i kod tebe slucaj...

Moj sinak je potpuno(normalno) osunecen. Kod njega nema uopste kozice da prekriva ni malo glavice, i nema se sta svlaciti.
Po mome misljenju, ili treba dijete pravilno osunetiti(kao sto je moj mladji sin), ili ga ne sunetiti nikako(kao sto je moj stariji sin).

Zato je vazno odvesti dijete pravoj osobi!!

Obzirom da se nikad nisam sunetila user posted image , nisam imala pojma kako to treba izgledati.  Zato sam pljusnula 300 KM i odvela dijete u Sanasu da mu se to uradi kako se radi i svoj ostaloj djeci, dakle bez ikakvih posebnih  zahtijeva i zanovijetanja.  Htjela sam da ispadne kako treba.  Doktor nam je rekao da postoji 16 načina sunećenja i da će on njega osunetiti tako da neće imati nijednog konca i da garantuje da neće imati krvi.  Meni to ništa nije značilo, jer sam laik po tom pitanju, rekla sam mu samo da uradi kako najbolje zna.  Dakle, šta je to on njemu uradio, pa mu skinuo nedovoljno kože, koja se kasnije toliko stegnula oko glavića penisa, da se nije mogla uopšte navlačiti, što je izazvalo fimozu i zbog čega se moralo sve ponovo raditi, ne znam, znam samo da smo dijete onda odveli drugom doktoru u Koševo i on mu je skinuo ostatak kožice, očistio sve što se bilo nakupilo ispod, te ga zašio sa 8 konaca i evo, sve je, hvala bogu, u redu. 

Kad smo prvi put dijete odveli na "reklamaciju", doktor nas je uvjeravao da se to desilo zato što nismo redovno navlačili kožicu nakon suneta, na što sam mu ja odgovorila da nisam znala da se poslije suneta treba navlačiti kožica.  Pa zar se sunetom ne riješava taj problem oko navlačenja kožice?! 
On nam je rekao da je mali bucko i da ima viška kože, pa smo je, kao, morali navlačiti. user posted image

Naravno, ovo nema nikakvog smisla, pa smo ga odveli drugom ljekaru koji nam je rekao da ovaj prvi nije dobro uradio svoj posao i da se zato izvlači na povlačenje kožice.

Da, i zaboravila sam napomenuti, nakon provog sunećenja, glavić je bio potpuno ogoljen, dakle nikakva kožica ga nije prekrivala, ali nakon mjesec dana, nastalo je zadebljanje (slično kao obruč koji ga je stezao oko glavića) ispod glavića (koji je i dalje ostao ogoljen), pa se ostatak kožice nije nikako mogao povući prema dole.

Odvescu ga dr. svakako, ali ako imate koji savjet, bila bih vam zahvalna! user posted image

(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 517
1.10.2009 11:10:14   
mamin sin
IZVORNA PORUKA: martajay

meni nije jasno kako cu ga oprati kad se ukaki, i kad isprlja i pišu, a tu je i zavoj?
iskusne mame, HELP!
koliko se nosi zavoj, gaza?
kako kupate bebu?

mi uskoro planiramo, i vec mi brrrrrrrrrrrrrr!

Mi smo guzu kada se ukaki normalno prali mlakom vodom, nisam koristila vlažne maramice ni u kom slučaju. Zavoj smo skinuli 1 sat nakon sunećenja, po uputama dr-a i nismo više vraćali. A savjetovano nam je da dijete ne kupamo 7 dana, zapravo nije dobro da duže sjedi u toploj vodi, ali možeš ga regularno oprati kada se ukaki...

IZVORNA PORUKA: malena_t

Ne znam šta bih ti rekla. Htjela sam sad da pišem iskustvo pa odustala. Konci su počeli ispadati, ali ima dosta zgrušane krvi koja sad izlazi...Kad god ga presvačim plače mi se, a najgore je kad se pelena zalijepi...user posted image  

Ne znam šta mu stavljaš na ćunu, vjerovatno kada se zalijepi pelena kako je skidas, nanovo skidas krasticu i stvaraju se ugrušci krvi. Nama je krvi bilo samo prva 2 dana , više par kapljica na peleni, kad su otpadali konci nije ništa bilo. Moj ti je savjet da koristiš kantarionovo ulje obilno kod svakog presvlačenja, da ga presvlačiš najduže na 2 sata, i koristiš broj veću pelenu nego što inače koristite. Ako se ipak desi da se pelena zalijepi bolje ti je da toplom vodom "raskvasiš" pelenu i krasticu nego da onako skidaš i svaki put se sigurno ozlijedi ranica...

(odgovor članu martajay)
Neposredna veza do poruke: 518
1.10.2009 11:12:15   
mamin sin
Btw mi smo se sunetili u SANASI kod dr. Zvizdića, pod totalnom anestezijom, pridržavali se uputa koje smo dobili na papiru i sve prošlo super! Samo nama je prvi dan bio bljak, treći dan nismo ni znali da smo se osunetili! user posted image

(odgovor članu mamin sin)
Neposredna veza do poruke: 519
1.10.2009 23:46:19   
laverna
Zdravo svima citam ovo sve par dana i juce smo osunetili moju bebacu. Radili su ga s lokalnom anestezijom ali mi je bio grozan kada su ga iznjeli. Vise nije imao ni snage da place, kapilari mu popucali po celu od naprezanja. Mojoj bebici je 8 mjeseci. popiskio se  u snu nije bilo krvi sinoc cijelu noc. Jutros kada sam ga presvlacila negdje je prokrvario. Ja ne znam je li to normalno da se desi? ima cijeli dan malo sukrvice ono roza boja ne mnogo. Sutra idemo na skidanje zavoja i tako me je strah. Šta ako bude krvarilo i kada skinu zavoje ima li ko takvog iskustva sta da radim?

(odgovor članu mamin sin)
Neposredna veza do poruke: 520
2.10.2009 14:52:59   
SelmaK
Laverna,

i kod moga sina je u vise navrata pomalo krvarilo. Ja se sjecam da smo mi to zaustavljali sam malo bivacina (praha) i sa kantarionovim uljem.
Malo mu je teze ranica zarasla, al je na kraju bilo sve ok! A sukrvica je u pocetku normalna, koliko ja znam!

Mislim da nemas potrebe da se sikiras! Ako si ga sunetila u SaNas-i, mozes ih nazvati i posavjetovati se sa njima!

Aladin zivot mamin, 26.07.08.

(odgovor članu laverna)
Neposredna veza do poruke: 521
4.10.2009 0:24:21   
Amela83
Iskusne mamice, na koji način ste čistile zekane bebaćima nakon sunećenja? Meni dr.rekao da pomalo navučem ostatak kožice, pa onda očistim...A mene strah. Vidim da bebija to boli. user posted image Moja sveki kaže da prije nisu ništa navlačili, samo su onako čistile glavić i mjesto gdje je šivano.

Mamina sreća *09.03.2009*

(odgovor članu SelmaK)
Neposredna veza do poruke: 522
4.10.2009 0:28:05   
DM
Ne znam ni šta da navlačim nakon sunneta, jer je i nema toliko!
Moji imaju mekanu kožicu koja se da malo slijepiti i ako je ne odvajam dan-dva(zalijepi se prema dole) malo se zacrveni,operem i naprašim bivacinom, a neposredno nakon sunneta kantarionovo ulje-po preporuci pedijatra!

(odgovor članu Amela83)
Neposredna veza do poruke: 523
4.10.2009 14:49:47   
Amela83
Ma i ja koristim kantarionovo ulje i bivacin mast, naizmjenično. Ali me zanima čime prije toga očistiti? user posted image
Na glaviću se stvara nešto kao kožica, bjelikasto- mislila sam da je gnoj, ali nije. Dr.mi rekao da to čistim gazom i čajem od žalfije(kadulje), i kad sam čistila sve je spalo. Ali to je bolno za bebija. Zato me zanima šta su činile ostale majke...
Ima li potrebe to skidati gazom, ili će to samo nestati s vremenom???

Mamina sreća *09.03.2009*

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 524
4.10.2009 15:02:49   
Anoniman
Amela jel nam se to Amar osunetiouser posted image -uf želim vam što prije da to prevaziđete
Ja sam mazala bivacinom i ispirala kamilicom i mene je bilo strah to navlačit pogotov onako upaljeno ali se poslije zalijepilo i morali smo kod Dr. da nam to sredi. Sretno vam

(odgovor članu Amela83)
  Neposredna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *