Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Evo i mi smo naručeni sutra... :( Sad bebi ima 6 i po mjeseci. Zaista ne znam kako ću to podnijeti... Žao mi je mog majenog, ali više ne mogu čekati... Kožicu mu sada ne mogu prevlačiti a u početku je moglo?! Kako vrijeme odmiče, sve je teže. Pokušala sam skoro, nakon kupanja, polaaako, ali je kožica malko napukla... Uplašila sam se, ali na svu sreću nije se inficiralo, zaraslo je... To me nagnalo da požurim s tim... Držite nam fige!
hej enisice nismo jos bili,Abd pocetkom mjeseca idemo.Samo sto se sad dvoumimo da li da idemo kod privatnika ili na Kosevo,bas sam u dilemi Kazu da nekad u bolnici dijete osunete pod totalnom anestezijom,sto mi je bas van pameti Ja bi voljela kad bi mi mogli biti prisutni.Hocu da znam sta mi rade sa bebicom.
Znate li da li se u privatnim klinikama moze biti sa djetetom? I kojeg bi privatnika preporucili za sunecenje?Cula sma da rade na Ilidzi,ima li ko iskustva?
Amela sretno sutra draga,d asve prodje u najboljem redu Abd.Ljubi malo pile i javi nam kako je proslo
Ja sam isto krenula na Koševo sa namjerom da prisustvujem sunecenju, ali to se vrlo brzo odvilo, samo su ga uzeli, ja ga zacas skinula, oni ga odveli i vratili za 15-20 min. Tako je vjerovatno bolje, jer ne bi mogla podnjeti da ga vidim da tako place a ne mogu mu pomoci. Plakao jeste, svi plaču. Ali oni se više prepadnu čitave situacije, jer navodno kad dobiju lokalnu anesteziju ne osjete nista vise, samo su prestravljeni od svega toga Ma sve ce to aBd proci kako treba. Na pocetku je tesko, ali pregurat cete vi to sve Puno srece svima....
gvendolina, ja sam se definitivno odlučila za privatnika, ne želim da dijete ima traumu još veću zato što nema oko njega poznato lice, sumnjam da ću ja imati snage da prisustvujem, ali mm hoće sigurno, a bebac je i za njega vezna dosta. Bože samo da mi je to preživjeti, ostaje mi onda samo još jedan stres: kad se akobogda oženi , e to ne znam kako ću preživjeti
škorpija i meni se cini da je privatnik bolja opcija,svakako isti dr rade .Ali naravno bolji je odnos kad njima licno lovu dajes. A i ja sam mislila pod ovim "da prisustvujemo" mislila na mm Ja ne bi mogla,trauma mi je kad mu vakcinu daju A kad ovo sa cunom sredimo jos samo da ih ozenimo,kao sto ti rece hahaha
evo samo na brzinu da se javim - danas se bebi osunetio u privatnoj ordinaciji Mediscan (Tuzla), sve je prošlo u najboljem redu...nismo puno pakili... Sad samo da se mali zeko oporavi! Miško je pravo dobar, plače samo kad piški - valjda ga to malo više peče! Pusa svim bebaćima a mamama poručujem da sunećenje čine, po mogućnosti do 6.mjeseca, dok beba nije mnogo aktivna (da se što manje vrijeđa). Pozz
meni nije jasno kako cu ga oprati kad se ukaki, i kad isprlja i pišu, a tu je i zavoj? iskusne mame, HELP! koliko se nosi zavoj, gaza? kako kupate bebu?
Martajay mi smo osunetili malenog prije sedam dana. Nismo ga kupali nikako i nećemo dok se na ranici ne stvori krasta ( tako nam doktor kazao ), samo suho pranje i glavica. Gaza se skida nakon par sati.
IZVORNA PORUKA: martajay
meni nije jasno kako cu ga oprati kad se ukaki, i kad isprlja i pišu, a tu je i zavoj?
Samo će ti se kazati. Meni se za ovih sedam dana to dva puta desilo Guzu sam oprala normalno, a kaku sa ćune sprala tako što sam je polila vodom iz ruke par puta. Znam da su neke mame čistile vlažnim maramicama, ali ja se to ne usudim uraditi.
Ne znam šta bih ti rekla. Htjela sam sad da pišem iskustvo pa odustala. Konci su počeli ispadati, ali ima dosta zgrušane krvi koja sad izlazi...Kad god ga presvačim plače mi se, a najgore je kad se pelena zalijepi...
obavezno perite od kake, lagano, topla voda i sapun su dezinfekcija za ranu, mislim da je gore ostaviti onako, nazovi doktora pa pitaj-imaš pravo dobiti informacije, nemoj se šaliti ja sam nakon carskog 7 dana prala onoliku veliku ranu i prijalo mi je, jer se i iščistila nekako time
ja sam malog sunetila kod dr.dizdarevića na grbavici, čini mi se da je cijena bila 100 KM, nisam sigurna bilo je davno, čim je napunio 6 mjeseci i vjerujte da se ne sjećam da je bilo išta posebno stresno (osim za mene) kod njega je to za par dana prošlo
ja sam malog sunetila kod dr.dizdarevića na grbavici, čini mi se da je cijena bila 100 KM, nisam sigurna bilo je davno, čim je napunio 6 mjeseci i vjerujte da se ne sjećam da je bilo išta posebno stresno (osim za mene) kod njega je to za par dana prošlo
To ti zezas za Dizdarevica???Ja hocu Saida da vodim kod njega,sada je sunet 150KM kod njega...
Joj ja sam nešto skeptik po pitanju privatnih ordinacija..... Nešto kontam da nam je to najbolje uraditi na hirurgiji (ne daj Bože da nešto krene po zlu pu pu pu)...... ne znam.....
To ti zezas za Dizdarevica???Ja hocu Saida da vodim kod njega,sada je sunet 150KM kod njega...
bejbe, nisam sigurna-vjeruj da mi nije bilo do toga uopšte-50 km dole gore ako je to u pitanju, možda je bilo i nešto skuplje, e stvarno ne mogu da se sjetim, ali mislim da nije prešlo 120KM
imam ja poznanicu na hirurgiji, i pita ona mene jesi li sunetila dijete, ja kažem da, privatno. ona me naružila pravo, ali kad sam rekla kod kojeg doktora, smirila se i kaže, ok on je naš doktor sad ako ti to nešto znači, znam kako vam je-prošla, ja sam bila prisutna tome, rekla sam j.... mene bitno mi je da mi dijete ima ko držati za ručicu-i nije strašno da znate, mada ja i nisam nešto osjetljiva na krv
"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"
bejbe, nisam sigurna-vjeruj da mi nije bilo do toga uopšte-50 km dole gore ako je to u pitanju, možda je bilo i nešto skuplje, e stvarno ne mogu da se sjetim, ali mislim da nije prešlo 120KM
Ama nije ni meni bitna cijena,ali sam cula da je cova extra A inace mi se Kosevo bas gadi,pricam iz iskustva,sjecam se kad sam Seada vodila da mu ciste cunu(infekcija uzasna,prije suneta),ma bas su uzasni...Ali da ne duljim,helem valja i to obaviti s hajrom i hairli..
eh, reallove, to je najbolja opcija, ali eto kod nas još nije u praksi, ne ispod 6 mjeseci,a zašto? možda ni oni sami ne znaju neki, njega svi hvale i jako je pristupačan divan doktor i vjeruj da je sve prošlo super samo, on će ti preporučiti bivacin sprej-ja bih ti ipak savjetovala prah, mi smo probali sprejom ali previše pršti i bilo nas je strah da ranica ne prokrvari, a ti opet vidi sa njim on će ti dati i br tel
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.