LekiMOM -> RE: sunet muškog djeteta (26.9.2007 16:05:35)
|
Sunetluk uspjesno obavili prije 5 mjeseci. Sve je proslo super. Detaljnije slijedi (jako sam detaljna i voljela bih da je meni neko ovako isto objasnio): dr. Emir Hadzihasanovic 061-142-419. Privatna ordinacija na Cobaniji, malo iznad Galije. Placa se 100KM. Prvo, super stvar je sto vi ne morate da budete s malim, mozete traziti totalnu a i lokalnu anesteziju, lokalna malo stresna a totalna je kazu gora za dijete jer kad se probudi gore za njega jer ga preplavi bol. Mi smo uzeli lokalnu. Bitno je i radi roditelja da niste s njim jer je to stresno i za njih, tako lagano ispred ordinacije cigareta i za 15 min te zovnu da uzmes dijete. Ni pod koju cijenu ne ulazi ja sam glupaca uletila da im dodam vlazne maramice za silne suze moga ceda i nije bio nimalo lijep prizor... Doktor je super fin i prijatan i otvoren za sva pitanja uzmucenih roditelja. Prvih 24 sata je zaista stravicno i prvo piskenje djecaka ali nakon tih krucijalnih 24 sata gdje moras paziti, ukoliko je nemiran kao moj, da se ne povrijedi ranu. Nafilujte kucnu apoteku bivacinom u velkim kolicinama. Kupi vece pelene za broj od onih koje inace nosi. I slobodno cim dodjete kuci daj mu sirup paracetamol ili lupocet, ja sam svom davala i bas ga je lijepo smirivalo. Nakon 24 sata od sunecenja sve zajebancije prolaze, hodace ko mali fudbaler – oksas jos jedno dva-tri dana poslije a vama ce biti drago sto ste to sve skinuli s vrata :) Pelene mijenjajte kad se napune , ni slucajno prati ranu nekoliko dana, kaku skidajte maramicama i ranu zaprasujte bivacinom maksimalno. i jos nesto imat ce malu gazu oko cune koju treba skinuti iduce jutro, polako i pazljivo s tim kad budete skidali i dobit cete jednu tecnost koju cete koristiti nekoliko puta da kapate po ranici. Uglavnom preporuke, sve je sad super kod mog decka cuna prava pionirska i ne sekirajte se, kako je prije brico dzenesio, nategni i fike-fike :) Pozdrav i sretno
|
|
|
|