Gigana
|
IZVORNA PORUKA: Emina22 IZVORNA PORUKA: Gigana Prvi put je stvarno djelovalo da je sve u redu, ali nakon mjesec dana mu se kožica više nije mogla spuštati prema dole (navlačiti se prema dole). Mene je to zabrinulo i zato smo ga ponovo odveli na kontrolu, kad mi je rečeno da se sve mora uraditi ponovo! Ne razumijem kakvo je to sunecenje(i moze li se uopste zvati tako) ako se dijetu ne odsijece sva kozica... Kad se dijete pravilno obreze, ne ostane nikakva kozica preko glavice i nema se sta svlaciti na dole. Zato ne razumijem kako si ti mislila da je sunecenje proslo dobro ako si vidjela da je ostalo jos kozice koju si cak morala i povlaciti, kao kod ne osunecenog dijeta?!? Medjutim, cula sam da ima roditelja koji namjerno zahtjevaju samo djelimicno sunecenje(odsijece se samo vrh kozice), i tako dijete bude polu osuneceno, a sto je izgleda i kod tebe slucaj... Moj sinak je potpuno(normalno) osunecen. Kod njega nema uopste kozice da prekriva ni malo glavice, i nema se sta svlaciti. Po mome misljenju, ili treba dijete pravilno osunetiti(kao sto je moj mladji sin), ili ga ne sunetiti nikako(kao sto je moj stariji sin). Zato je vazno odvesti dijete pravoj osobi!! Obzirom da se nikad nisam sunetila , nisam imala pojma kako to treba izgledati. Zato sam pljusnula 300 KM i odvela dijete u Sanasu da mu se to uradi kako se radi i svoj ostaloj djeci, dakle bez ikakvih posebnih zahtijeva i zanovijetanja. Htjela sam da ispadne kako treba. Doktor nam je rekao da postoji 16 načina sunećenja i da će on njega osunetiti tako da neće imati nijednog konca i da garantuje da neće imati krvi. Meni to ništa nije značilo, jer sam laik po tom pitanju, rekla sam mu samo da uradi kako najbolje zna. Dakle, šta je to on njemu uradio, pa mu skinuo nedovoljno kože, koja se kasnije toliko stegnula oko glavića penisa, da se nije mogla uopšte navlačiti, što je izazvalo fimozu i zbog čega se moralo sve ponovo raditi, ne znam, znam samo da smo dijete onda odveli drugom doktoru u Koševo i on mu je skinuo ostatak kožice, očistio sve što se bilo nakupilo ispod, te ga zašio sa 8 konaca i evo, sve je, hvala bogu, u redu. Kad smo prvi put dijete odveli na "reklamaciju", doktor nas je uvjeravao da se to desilo zato što nismo redovno navlačili kožicu nakon suneta, na što sam mu ja odgovorila da nisam znala da se poslije suneta treba navlačiti kožica. Pa zar se sunetom ne riješava taj problem oko navlačenja kožice?! On nam je rekao da je mali bucko i da ima viška kože, pa smo je, kao, morali navlačiti. Naravno, ovo nema nikakvog smisla, pa smo ga odveli drugom ljekaru koji nam je rekao da ovaj prvi nije dobro uradio svoj posao i da se zato izvlači na povlačenje kožice. Da, i zaboravila sam napomenuti, nakon provog sunećenja, glavić je bio potpuno ogoljen, dakle nikakva kožica ga nije prekrivala, ali nakon mjesec dana, nastalo je zadebljanje (slično kao obruč koji ga je stezao oko glavića) ispod glavića (koji je i dalje ostao ogoljen), pa se ostatak kožice nije nikako mogao povući prema dole.
|