|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar
19.10.2015 15:28:00   
ziel
BlueMoon znaci moramo sacekati porod da bi otisli u Opstinu i podnijeli zahtjev?

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu blue moon)
Neposredna veza do poruke: 926
19.10.2015 15:30:17   
ziel
SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA user posted image user posted image
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) user posted image

OKTOBAR

06.10. Aidana user posted image porodila se 07.10.user posted image
09.10. Mojbebac user posted image porodila se 07.10.user posted image
23.10. Banancica user posted image

NOVEMBAR

02.11. Pcelica user posted image
05.11. NandaT user posted image
08.11. Blue moon user posted image
12.11. UmmuHamza2305 user posted image
15.11. Leptirica 87 user posted image
19.11. Ziel user posted image
22.11. *nur* user posted image
26.11. Farah 00 user posted image
28.11. Travelove user posted image

DECEMBAR

07.12 Elastigirl user posted image
14.12. Leena user posted image
15.12. Demira user posted image

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri user posted image
17.01. Sunce mojee user posted image
28.01. Pufnicaa user posted image
31.01. Mom2B user posted image
31.01. Sandraci

FEBRUAR 2016.

25.02. Andjela
28.02. Isha

MART 2016.

01.03. Ney75 user posted image
04.03. Škorpija user posted image

APRIL 2016.

06.04. Arya
08.04. Suncica15
18.04. Maya25

MAJ 2016.

09.05. Zeze

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 927
19.10.2015 15:40:19   
blue moon
IZVORNA PORUKA: ziel

BlueMoon znaci moramo sacekati porod da bi otisli u Opstinu i podnijeli zahtjev?

U sutini da, mada ako se zahtjev podnosi ranije u okviru onih 28 dana pred termin onda ne dostavlja papire koje realno nema otpusno lista iz bollnice i rodni list bebe.

< Poruku je uredio blue moon -- 19.10.2015 15:47:04 >

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 928
19.10.2015 16:00:43   
ziel

IZVORNA PORUKA: blue moon

U sutini da, mada ako se zahtjev podnosi ranije u okviru onih 28 dana pred termin onda ne dostavlja papire koje realno nema otpusno lista iz bollnice i rodni list bebe.

Aha... vidjecu ja to ovih dana raspitati se u Opstini sta treba od papira, jer kao sto kazes nije u svakom kantonu isto, mozda kod nas traze i br. cipela user posted image pa da pripremim to... ako vec mozemo dobiti neku naknadu da iskoristimo

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 929
19.10.2015 16:19:11   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Dobar dan drage moje
Kako ste mi sve redom. Slusaju li vas bebice? Ja sam danas bila na ctg-u. Za dva dana opet. Kad sam dosla kuci ukljucila masinu vesa, pripremila kesu s bebinim stvarima za iznosenje iz bbolnice dami je i to spremno user posted image Rucak se pece a ja sad odmaram.Zene moje iskocili su mi hemoroidi. Ne bole ali smetaju, kako je ruzan osjecaj. Bas zulja. Stavila sam obloge od krompira i kantarionovog ulja. Citala sam na netu da se ljudi kunu u krompir.user posted image
Nisam prijavila. U bolnici sam srela nasu ninusku. Da vidite zene kako izgleda. Ne bih joj dala da se porodila prije pola godine a ne prije mjesec dana. Prava zgodnica. Nisam je odmah prepoznala dok je nisu prozvali user posted image

Cao Pcelice user posted image
Pa otkud hemoroidi, jesu li sami iskocili ili si se napinjala sta user posted image
Znaci Ninuska pisi nam nacin ishrane, kako da dovedemo liniju ponovo u red, nakon poroda user posted image

Vjerujes li da ne znam. Na pocetku trudnoce sam imala problema sa stolicom sada ne. Svaki dan i normalna, nije tvrda. Bukvalno preko noci iskocili Pokusat vu ovim narodnim pripravcima da olaksam a ako ne onda pravac apoteka user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 930
19.10.2015 16:30:56   
Farah 00

IZVORNA PORUKA: blue moon

Joj ja nisam u toku nikako, jel ima neka naknada za porodilje koje su u radnom odnosu? Vidim neko vam trazi ugovor o radu, pa jel to kad ste ganjale tu naknadu ili? I ja sma u Federaciji... Koliko se para moze dobiti? user posted image

IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305

maya25 koliko je meni poznato imaju pravo na naknadu u iznosu od 180KM , godinu dana.. Mislim da je ninuska rekla napisati kako i šta ide.. Ja sam u Novom gradu, ako neka zna, bila bih zahvalna kada bi mi napisala šta će mi trebati od papira user posted image

Evo iz mog ličnog iskustva zasad, na trudničkom bolovanju sam već treći mjesec, na doznakama je šifra uzroka bolovanja 05, a od firme dobijam 100% platu, bez toplog obroka i naknade za prevoz. E sad svaki kanton ima svoj zakon o porodiljskim naknadama. Porodiljska naknada se isplaćuje za vrijeme porodiljskog odsustva koje se otvara najranije 28. dana prije predviđenog termina poroda, može ali ne mora, najbolje je sa danom poroda pa onda imaš fore godinu dana sa bebom. Za to vrijeme porodiljskog odsustva općine isplaćuju porodiljsku naknadu koja se razllikuje od toga da li ste do poroda bili u radnom odnosu i koliko dugo, pa se zavisno od toga definiše iznos naknade. Da bi dobijali porodiljsku naknadu morate podnijeti zahtjev za ostvarivanje iste u opštini u kojoj imate prebivalište, uz taj zahtjev se prilaže kamara nekih papira od kojih je većinu spomenula Ltm, a koje manje više određuje svaka općina za sebe. Kad općina obradi vaš zahtjev dobijate rješenje o porodiljskom odsustvu i stičete pravo na porodiljsku naknadu. Rok za podnošenje zahtjeva je max 60 dana od dana poroda. Za to vrijeme od firme dobijate 70% ili 80% plate ili neki drugi iznos kako je interno određeno, a koliko vidim neke firme ne isplaćuju ništa za vrijeme porodiljskog odsustva tako da neke žene imaju samo porodiljsku naknadu od opštine. Kod moje firme se dobija naknada plate koja predstavlja razliku između pune plate i naknade koju bi trebala dobijati od opštine, tako da opet mjesečno imam punu platu s tim da dio dobijam od firme dio od opštine.

Za one koji su u općini N.Sarajevo ovi zahtjevi u elektronskoj formi se mogu naći na ovom LINKU. One porodilje koje nisu u radnom odnosu a ispunjavaju neke uslove imaju pravo na neke druge jednokratne pomoći npr naknada za opremu za bebu, na mlijeko i dohranu, dječiji dodatak i slično.

Blue Moon i meni je ista sifra bolovanja, i primam kao i ti punu platu od poslodavca, jer poslodavac ima pravo na refundaciju od ZZO, a bolovanje zbog komplikacija u trudnoci i zbog povrede na radu je 100% placeno.

I ja sam skinula potrebnu dokumentaciju sa tog linka, jer pripadam opstini N.S.

Ziel pravo na porodiljsku naknadu regulisano je kantonalnim propisima, tako da su razliciti iznosi u kantonima, a u nekima nema uopste prava na naknadu. Najbolje ti je da prvo provjeris da li imas pravo i onda uzmes zahtjev sa potrebnom dokumentacijom da znas sta ce ti trebati, a tm ti to moze poslije predati. I naravno vidi koji je rok da ne fulas😊

Neposredna veza do poruke: 931
19.10.2015 16:46:15   
Leptirica87
Pozdrav drage moje
Vidim tema naknade,pa da se i ja ubacim i pitam znali neko kakva je situacija u Tuzli sto se tice porodilja koje su na birou...imajul ikakva prava?😊
Muz radi a ja ne radim zadnjih godinu dana,sad sam citala neki clanak na netu da ima nekih naknada ali sad neznam koliko se to moze ostvariti....
Ziel sretno na kontroli,javi nam kako je proslo to sve na UKC da znam i ja,i ako mi mozes reci kad treba se dodji u DZ u onu skolicu,jel treba ranije...pocinje jel da oko pola 1...ili??
user posted image

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 932
19.10.2015 16:59:01   
ninuska

Dobar dan drage moje
Kako ste mi sve redom. Slusaju li vas bebice? Ja sam danas bila na ctg-u. Za dva dana opet. Kad sam dosla kuci ukljucila masinu vesa, pripremila kesu s bebinim stvarima za iznosenje iz bbolnice dami je i to spremno user posted image Rucak se pece a ja sad odmaram.Zene moje iskocili su mi hemoroidi. Ne bole ali smetaju, kako je ruzan osjecaj. Bas zulja. Stavila sam obloge od krompira i kantarionovog ulja. Citala sam na netu da se ljudi kunu u krompir.user posted image
Nisam prijavila. U bolnici sam srela nasu ninusku. Da vidite zene kako izgleda. Ne bih joj dala da se porodila prije pola godine a ne prije mjesec dana. Prava zgodnica. Nisam je odmah prepoznala dok je nisu prozvali user posted image

Ti me sad postidi user posted image user posted image . Hvala na komplimentu, al ima se jos malo rsditi na kilaziuser posted image .
A, sebe ne hvalis user posted image . Mashallah da je ne ureknem samo stomak porastao :). Sad ces ti roditi aBd pa ce i on ispuhati hihi.
Otkud hemoroidi :(. Bas mi je zao. Pokusaj s tim narodnim ljekovima. Bar ne moras ko ja na doradu user posted image . S cim se zezam, muko moja user posted image

2011 ??
2015 ??

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 933
19.10.2015 17:46:10   
NandaT

IZVORNA PORUKA: Leptirica87

Pozdrav drage moje
Vidim tema naknade,pa da se i ja ubacim i pitam znali neko kakva je situacija u Tuzli sto se tice porodilja koje su na birou...imajul ikakva prava?😊
Muz radi a ja ne radim zadnjih godinu dana,sad sam citala neki clanak na netu da ima nekih naknada ali sad neznam koliko se to moze ostvariti....
Ziel sretno na kontroli,javi nam kako je proslo to sve na UKC da znam i ja,i ako mi mozes reci kad treba se dodji u DZ u onu skolicu,jel treba ranije...pocinje jel da oko pola 1...ili??
user posted image

Pocinje u pola 1 a sestre kazu da se dodje desetak minuta ranije.

(odgovor članu Leptirica87)
Neposredna veza do poruke: 934
19.10.2015 17:49:24   
Visnja RR

IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305

Ja predlažem Ziel.. Mislim da je ona najaktivnija na forumu.. A ima, čini mi se, i najduže porodiljsko user posted image

Do sad sam bila na trudnickom user posted image za nekoliko dana otvaram porodiljsko pa na posao tek u okt.ili nov.2016...

Visnja koje bi zadatke imala kao moderator?

ono što već uspješno radiš

azuriras listu...ako nekom treba neka tema o trudnoci ukazes na nju tj das link... (malo pregledas steme koje su bitne za trdunocu) i zajedno s našim aktivnim članicama ih dižeš da forum trudnoće bude živ i da nam dođe još više trudnica :)

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 935
19.10.2015 18:59:26   
Isha
Farah, meni sada nije jasno, ili ja nisam dobro procitala, ima li sifra 35? Na doznakama je zaokruzen jedini dio koji se odnosi na trudnice-komplikacije u trudnoci...? Kako onda meni isplacuje 80%, ako moze refundirati 100 %?

Znas li mi ti odgovoriti na ono pitanje sa prethodne stranice vezano za penziono?

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 936
19.10.2015 19:17:41   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: ninuska

Dobar dan drage moje

Ti me sad postidi user posted image user posted image . Hvala na komplimentu, al ima se jos malo rsditi na kilaziuser posted image .
A, sebe ne hvalis user posted image . Mashallah da je ne ureknem samo stomak porastao :). Sad ces ti roditi aBd pa ce i on ispuhati hihi.
Otkud hemoroidi :(. Bas mi je zao. Pokusaj s tim narodnim ljekovima. Bar ne moras ko ja na doradu user posted image . S cim se zezam, muko moja user posted image

Sza te briga nakon dorade mozes s dvoje djece proci pod nova user posted image
Sto se kilaze tice uvijek ima nesto zbog cega smo nezadovoljne,ali stvarno si liniju dotjerala za deset. Mada s dvoje male djece moras se istopiti user posted image
I ja glasam za ziel za moderatora

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 937
19.10.2015 20:10:02   
Leena
IZVORNA PORUKA: Elastigirl

Leena user posted image user posted image user posted image user posted image znam kako ti je. Sta su ti uradili da ponovo procujes user posted image user posted image

Ispiranje ono i odmah sam proculauser posted image jos cujem sve preglasno, kao sa
Ehomuser posted image zbunio mi se mozak, navikao na gluhocu.

Pcelice, ja sam bila dobila hemeroide poslije poroda sa L i pomogla mi je jedna krema, hemopropin, smjela sam k''o
Dojilja, valjda smiju i trudnice, na bazi propolisa je.

< Poruku je uredio Leena -- 19.10.2015 20:11:20 >

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Elastigirl)
Neposredna veza do poruke: 938
19.10.2015 20:17:09   
Leena
Ljudi moji koliko je ova Lejla ljubomorna, to je strasno... Evo tipkam vama i legla na kauc i bebi bas lupa, vidi se... I podigla majicu sa mm i Esma vide, mm stavio ruku na stomak, kad ona poce sa scenom: skloni bata skoni bata!
I spusta mi majicu i uvaljuje se mm u krilouser posted image
Bice veselo kad se bebi rodi aBd

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 939
19.10.2015 22:00:29   
ziel
Evo mene, bila sam na kontroli na UKC-u, sve je dobro proslo, nije me pregledao vaginalno jer sam prije 2 dana bila na pregledu, grlic 1cm zatvoren, radio je UZ i CTG,bas sam se zadrzala, mm se ucrvao u cekaonici...
Kaze dr.da nije stomko bebin onako velik kao sto je moja dr.napisala, jest beba krupnija ali nije previse, rekao je isto tako da su bebina crijeva blago dilatirana... Ne znam ni sta bi to moglo biti ali kaze ne mora da bude problem,kad se rodi kad isprazni crijeva bice ok..u petak cemo ponovo na kontrolu pa cemo napraviti pauzu 7 dana...
Eto idem spavati... user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 940
20.10.2015 7:04:12   
Leptirica87

Evo mene, bila sam na kontroli na UKC-u, sve je dobro proslo, nije me pregledao vaginalno jer sam prije 2 dana bila na pregledu, grlic 1cm zatvoren, radio je UZ i CTG,bas sam se zadrzala, mm se ucrvao u cekaonici...
Kaze dr.da nije stomko bebin onako velik kao sto je moja dr.napisala, jest beba krupnija ali nije previse, rekao je isto tako da su bebina crijeva blago dilatirana... Ne znam ni sta bi to moglo biti ali kaze ne mora da bude problem,kad se rodi kad isprazni crijeva bice ok..u petak cemo ponovo na kontrolu pa cemo napraviti pauzu 7 dana...

Ziel super za kontrolu,i bolje sto si se zadrzala barem znas da ti se Dr posvetio ....
A ja maksuz porani da vidim jesil se javljala jer sam sinoc rano zaspala ko' kokos 😊,i sanjala da si nam se javila ovdje da su te zadrzali i da si se porodila...hehe sad covjek nema sta ne sanja,sanjala sam i da mi je puko vodenjak pa sam nekoliko put ustajala u wc i sve pipam ispod sebe jel suho....ludnica

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 941
20.10.2015 7:11:09   
ziel

Ziel super za kontrolu,i bolje sto si se zadrzala barem znas da ti se Dr posvetio ....
A ja maksuz porani da vidim jesil se javljala jer sam sinoc rano zaspala ko' kokos 😊,i sanjala da si nam se javila ovdje da su te zadrzali i da si se porodila...hehe sad covjek nema sta ne sanja,sanjala sam i da mi je puko vodenjak pa sam nekoliko put ustajala u wc i sve pipam ispod sebe jel suho....ludnica

user posted image hahaha bas me nasmija user posted image
kako nam se blizi dan D, sve smo pod nekom tremom...
Eto kod mene ostalo jos 30 dana do termina, pa sad kad ce krenuti user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 942
20.10.2015 9:24:58   
*pcelica*
Dobro jutro user posted image i mamice
Jeste li se naspavale? Ja sam se oko cetiri probudila i bila budna do negdje pola sest. Onda sam se komirala do pola devet. Atija me probudila da joj dam pumpicu. Onda skontam da mi je starije dijete otislo u skolu bez para za uzinu, ni uzine nema nista. Morat cu kasnije trknuti do skole kad bude veliki odmor da joj dam da kupi sebi nesto
Ziel user posted image za kontrolu. Bolje sto te nije cackao vaginalno. On je vidio na uz sto je trebao ctg mu je isto pokazao tako da mislim da nije bilo potrebe ni da te gleda. Ni men jos niko nije gledao vaginalno, mozda bih trebala traziti zbog ovih sve cescih bolova dole ali mi nesto mrsko da me sad cackaju user posted image Vidjet cu sutra kad odem na ctg A ako me ne pogledaju sasd hoce 100% sljedece sedmice. Mene su juce par puta uhvatili jaci laznjaci. Bas sam utripovala da je krenulo. Spakovala i stavri za izlazak. Slozila ormar da se mm moze snaci u njemu ako nesto bude trebalo. Fino mu pokazala gdje sta stoji. Kad ono prestalo user posted image Kasnije me mm zeza hocemo li ici. Rekoh prestalo lazna uzbuna kad on govori, nema veze da ja tebe ipak odvucem kad si sve spremila user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 943
20.10.2015 9:36:18   
ziel

Dobro jutro user posted image i mamice
Jeste li se naspavale? Ja sam se oko cetiri probudila i bila budna do negdje pola sest. Onda sam se komirala do pola devet. Atija me probudila da joj dam pumpicu. Onda skontam da mi je starije dijete otislo u skolu bez para za uzinu, ni uzine nema nista. Morat cu kasnije trknuti do skole kad bude veliki odmor da joj dam da kupi sebi nesto
Ziel user posted image za kontrolu. Bolje sto te nije cackao vaginalno. On je vidio na uz sto je trebao ctg mu je isto pokazao tako da mislim da nije bilo potrebe ni da te gleda. Ni men jos niko nije gledao vaginalno, mozda bih trebala traziti zbog ovih sve cescih bolova dole ali mi nesto mrsko da me sad cackaju user posted image Vidjet cu sutra kad odem na ctg A ako me ne pogledaju sasd hoce 100% sljedece sedmice. Mene su juce par puta uhvatili jaci laznjaci. Bas sam utripovala da je krenulo. Spakovala i stavri za izlazak. Slozila ormar da se mm moze snaci u njemu ako nesto bude trebalo. Fino mu pokazala gdje sta stoji. Kad ono prestalo user posted image Kasnije me mm zeza hocemo li ici. Rekoh prestalo lazna uzbuna kad on govori, nema veze da ja tebe ipak odvucem kad si sve spremila user posted image

Jutro Pcelice, a nije mi ni krivo sto me nije gledao vag.jer realno za 2 dana u ovoj nedjelji u kojoj sam sad, rijetko ce se desiti neka promjena na grlicu, a i dr. mi moja rekla u petak da po grlicu, ne bi trebala roditi u iduce 2 nedjelje, a dalje ne zna se... Jel laznjaci se javljaju kod svake trudnice? Koliko dugo te boljelo? Sat-2-3 ? Ja i mm kad god krenemo negdje , sjedamo u auto a on pocne odmah HU-HU-HU ko fol dise kao da se poradja pa se pocnemo smijati user posted image
a zaboravila sam vam reci, mm u zadnja 2 mjeseca moje trudnoce ima iste simptome kao ja, osim pokreta bebe user posted image covjeku trne ruke, bole ga ledja, dodje mu muka, ne moze da spava , ne moze da se namjesti user posted image spopao ga onaj sindrom kad muzevi osjecaju trudnocu kao da se njima desava haha

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 944
20.10.2015 9:58:15   
*pcelica*
user posted image user posted image Dobar je. Ja sam sinoc mm zezala. Jedem mandarine i nudim njega i on nece kaze muci ga kiselina kasnije. A meni smijesno. Reko da nisi mozda trudan. Govori cije je user posted image A on kad mene necim nudi a ja necu zbog kiseline pocne me zezati sad i ja njega. Govorim mu vidis li kako je meni. A sto se laznjaka tice. Mene zaboli i drzi par sekundi i onda me nekad zaboli za sat ili nikako. Samo me je jednom zabolilo i nakon petnaest minuta opet pa nakon petnaest minuta ponovo. Tad sam se bila zabrinula jer sam tek usla u deveti ali nakon tog treceg bola prestalo user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 945
20.10.2015 10:19:29   
Leptirica87

user posted image user posted image Dobar je. Ja sam sinoc mm zezala. Jedem mandarine i nudim njega i on nece kaze muci ga kiselina kasnije. A meni smijesno. Reko da nisi mozda trudan. Govori cije je user posted image A on kad mene necim nudi a ja necu zbog kiseline pocne me zezati sad i ja njega. Govorim mu vidis li kako je meni. A sto se laznjaka tice. Mene zaboli i drzi par sekundi i onda me nekad zaboli za sat ili nikako. Samo me je jednom zabolilo i nakon petnaest minuta opet pa nakon petnaest minuta ponovo. Tad sam se bila zabrinula jer sam tek usla u deveti ali nakon tog treceg bola prestalo user posted image

nekad

Pcelice a kakav je tacno taj bol,jel to kao menstrualni u dnu stomaka k u krstima ili ipak nesto drugacije....meni su tako nekako objasnjavali.
Mada ja imam po cijeli dan neka kao ziganja ili presjecanja koja traju 3-4sek i to bas bude u stomaku ili sa strana,ja vjerujem da je to od pomjeranja bebe kako joj je usko pa da gura neki drugi organ dok se proteze ili tako nesto....to sam ja sebi laicki pojasnila heheh

Neposredna veza do poruke: 946
20.10.2015 10:22:48   
ney75
Jutro svima :)
Vidim da ste pisale za porodiljske naknade, ja sam upravo iz opcine dosla sa papirom (jest rano, ali me interesovalo sta treba user posted image )
ja sam u opcini Ilidza, na birou sam, i meni je teta zaokruzila da mi treba:
1. kopija licne karte
2. CIPS
3. uvjerenje o nezaposlenosti sa biroa
4. izvod iz MKR za dijete
Mozda kome pomogne :) ne znam daju li na ilidzi jednoratnu pomoc, pise ako ispunjavate uslove, a ne pisu uslovi user posted image

Neposredna veza do poruke: 947
20.10.2015 10:39:21   
Leena
Pcelice, pripremas se ti polakouser posted image Mene su u nedjelju bili laznjaci uhvatili, ali ja sam tek 32. sedmica, pa me bas panika uhvatila, planirala sam sto stvari uraditi, na kraju sam prelezala citav dan, bilo me strah da mrdnem...

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

Neposredna veza do poruke: 948
20.10.2015 10:43:39   
ziel
Blago vama vi znate sta su laznjaci user posted image
Sta cemo mi prvorotke, pojma nemamo ni o cemu, valjda nas nece laznjaci prevariti pa da se dzaba uzbudimo da je krenulo i odemo u bolnicu pa nas vrate, koji bi blam bio user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 949
20.10.2015 10:45:50   
Leena

nekad

Pcelice a kakav je tacno taj bol,jel to kao menstrualni u dnu stomaka k u krstima ili ipak nesto drugacije....meni su tako nekako objasnjavali.
Mada ja imam po cijeli dan neka kao ziganja ili presjecanja koja traju 3-4sek i to bas bude u stomaku ili sa strana,ja vjerujem da je to od pomjeranja bebe kako joj je usko pa da gura neki drugi organ dok se proteze ili tako nesto....to sam ja sebi laicki pojasnila heheh

Kao menstrualni samo grcevi, samo duze traju i imaju prekide u kojim te nista ne boliuser posted image Zavisi, nekoga boli naprijed, nekoga krsta, to zavisi od polozaja bebe, ali ne boli te ni svaka m isto... Mene su sa obje leđa boljela , tj krsta, mnogo vise nego stomak

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

Neposredna veza do poruke: 950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *