|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar
18.10.2015 8:52:16   
Leena

IZVORNA PORUKA: ziel

Kako grozna noc... Nisam sastavila ni sat vremena sna od ustajanja 5x u wc, trnjenja ruku, kukovi me poceli boljeti jer stalno na njih vrsim pritisak kad lezim... okrecem se citavu noc kao na rostilju, sad presla u dnevnu da vidim hocu li se ovdje moci namjestiti... a kad na ledja legnem kao da mi je neko sjeo na stomak a kako i nece kad ovo malo bebelo pritisce sve unutra... Jedva cekam da se porodim... ovo mi je najgora noc do sad user posted image

Jos malo i eto bebelog, samo nemoj ocekivati da ces se naspavatiuser posted image barem u naredne 2-3 godine

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 851
18.10.2015 9:34:15   
ziel

IZVORNA PORUKA: Leena

Kako grozna noc... Nisam sastavila ni sat vremena sna od ustajanja 5x u wc, trnjenja ruku, kukovi me poceli boljeti jer stalno na njih vrsim pritisak kad lezim... okrecem se citavu noc kao na rostilju, sad presla u dnevnu da vidim hocu li se ovdje moci namjestiti... a kad na ledja legnem kao da mi je neko sjeo na stomak a kako i nece kad ovo malo bebelo pritisce sve unutra... Jedva cekam da se porodim... ovo mi je najgora noc do sad user posted image

Jos malo i eto bebelog, samo nemoj ocekivati da ces se naspavatiuser posted image barem u naredne 2-3 godine

Ma makar cu se moci namjestiti, ja sam oduvijek bila spavalica, a onda pocela raditi, radila u hitnoj u smjenama 4 god. i 4 mj. pa sam tu bas promjenila ritam spavanja i nije mi bio potreban san toliko, znala sam ne spavati po 2 dana i bila super sa snagom i raspolozenjem, bilo mi je dovoljno s vremena na vrijeme po 2-3 sata sna i ja super, pa se nadam da mi nece ni beba toliko smetati sa budjenjem user posted image a sad ovaj zadnji mjesec spavanje mi je nocna mora jer ne mogu da se namjestim... a i mm se zali na bolove u ledjima kad ujutro ustane, mozda nam je ovaj dusek na krevetu krivac za sve pa planiramo uskoro da ga promjenimo...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 852
18.10.2015 10:36:51   
ninuska

Ako bude ko kod mene onda nema spavanja skoro 3 godine user posted image .
A, mislila sam da ne moze gore. A, bice da moze user posted image . Malac ce me satrati.

2011 ??
2015 ??

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 853
18.10.2015 10:56:53   
ziel

IZVORNA PORUKA: ninuska

A, mislila sam da ne moze gore. A, bice da moze user posted image . Malac ce me satrati.

Jel to mala se budila po noci? Koliko puta i jel pila mlijeko?

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 854
18.10.2015 11:20:00   
demira
Dobro jutro drage zene

Iza mene poluprospavana noc, nece san na oci user posted image
ziel suosjecam s tobom ali probaj ako mozes danas odspavati u toku dana. Ja kad god sam imala burnu noc sljedeci dan prespavam, gostima otkazem i narucimo nesto za jelo user posted image user posted image user posted image

U koju ces bolnicu? user posted image

ja cu opet na GAK. Imala sam jako lijepo iskustvo gore. Prvi put me porodila L.Imsirija a drugi put Katica. Ti?

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Demira Slazem se da treba pripaziti na kilazu, ali sto se tice same koze to je do genetike i elasticnosti koze. Znam zene koje su i 30 kg nabacile, smrsale naravno teskom mukom, a koza im cvrsca od moje... Ja evo trackam stomak svako vece da ne dobijem strije, mada i tu genetika igra ulogu...

Apsolutno si u pravu Farah. Opet da se vatim na svoju sestru. U prvoj trudnoci je dobila oko 12kg, poslije 3-4 mjeseca opet je bila u staroj formi, ali zato u drugoj trudnoci belaj. Opustila se, jela je malo vise nego sto je trebala i ode joj kilaza do neba. Masic je ludio, poslao je na dijetu (koje se nije pridrzavala) i na kraju uspije skinuti kilograme ali koza joj ostane rastegnutauser posted image

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 855
18.10.2015 11:23:47   
demira

abd da ti budu kao moje djevojcice... obje su se budile jednom u toku noci i uvijek u isto vrijeme. Posike obje sike i prespavaju do jutra. Jo samo da i braco bude kao one user posted image user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 856
18.10.2015 11:30:22   
ziel
demira blago tebi user posted image tako je i curica od moje sestre, jednom se budila u toku noci, sad ima 3,5 god.ponekad se probudi trazi mlijeko pa joj mama ugrije ali inace kad zaspi oko pola 10 ,spava do ujutro do 9-pola 10... jest da ispocetka kad su bebe cesce se bude ali sve se to navikne, neka nama njih zivih i zdravih, zasto covjek da zivi ako nece za svoju djecu user posted image

< Poruku je uredio ziel -- 18.10.2015 11:33:04 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu demira)
Neposredna veza do poruke: 857
18.10.2015 11:31:00   
ninuska

IZVORNA PORUKA: ninuska

Ma jasta. Pisala sam. Tek kad se rodila budila se 2X (oko 2 i 5,6). A kasnije krenulo ludilo. Po 5-6 puta se budila. Nekad je znala i svako pola sata,a bilo je i perioda i na 10-15 minuta. Dojila je,.a kasnije smo presli na flasicu adaptiranog pa kravljeg mlijeka. Budjrnja je i tada bilo ali manje. Jedno dva puta u toku noci. Prvu noc prespavala pocetak proslog ljeta.
Izdevera se user posted image .
Da ne bude da je samo kudim. Preko dana je fino spavala. Do 18 mjeseci je imala 3 dnevna spavanj, a onda dva. I ona je dugo spavala do 9-9.30 ujutro

< Poruku je uredio ninuska -- 18.10.2015 11:33:29 >

2011 ??
2015 ??

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 858
18.10.2015 11:36:39   
ziel
ninuska to je bas previse 6x u toku noci pa onda svakih 15 min.uzas... to nije bila sigurno glad nego neka faza...pojma nemam. Kod mene u pupi ovo dijete bas mirnica neka, mozda bude i kasnije, idealno.je da se ne budi vise od 2x u toku noci user posted image

< Poruku je uredio ziel -- 18.10.2015 11:37:16 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 859
18.10.2015 11:57:31   
Farah 00
Ziel ja sam prosle sedmice imala dvije tako neprospavane noci, vrtila se ko na raznju, mene nista nije bolilo niti smetalo, jednostavno oci ko findzani😀
Sinoc sam bas kasno legla, bilo je i tri, gledali filmove, jutros duze odspavala, tako da ce i veceras biti tesko zaspati u normalna doba.
Ja se isto nadam da ce moja biti mirnica, u pupi je neka mirnica, hahaha mozemo se samo nadati 😊

Ninuska uh bas si imala neprospavanih noci, ali samo neka su nam zivi i zdraviuser posted image user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 860
18.10.2015 12:01:16   
ninuska
Jeste previse. Ne znam ni kako sam funkcionisala. Pretpostavljam da je nesto mucilo. Prvi zub smo dobili sa nepunih 6 mjeseci i nakon toga jedan za drugim. Neka djeca da i ne osjete nicanje zubica. A bilo je i navike, sigurno. Kako izadjose svi zubi tako i ona pocela spavati user posted image . Dok ne krenu sestice haha.

2011 ??
2015 ??

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 861
18.10.2015 13:50:11   
mojbebac
Moj Luka je u stomaku bio jako nemiran,nmg da Vam opisem to koliko se vrtio,do zadnjeg momenta..... od kako se rodio prava je dobrica,samo rucka i spava,po noci se budi 3 puta,pa hocu samo da kazem da nema veze kakva je beba u stomaku.... vidjecemo sta ce biti sada kad krenu grcici

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 862
18.10.2015 13:58:16   
ziel
Samo nam ostaje nada da ce nam djeca biti mirna i da ce paziti na svoju mamu, da se i mama ne premori user posted image

Ja evo pripremila tijesto i meso i luk za bureka, pa cu sacekati malo da se tijesto odmekne, a prije toga prala kupatilo dobrih 2 sata, pa na izgled nije tako prljavo , ali kad pocnes da ga cistis katastrofa, ne mozes da ne izmaknes sve i operes, bas sam se umorila, pa cu kad stavim burek da se pece da se istusiram... Mm dolazi u pola 5 s posla, pa smo se maloprije preko vibera dogovorili da odemo pogledati duseke za krevet, mozda i kupimo dormeo, vidjecemo kakva je ponuda, moze li sta na rate user posted image

Mojbebac koliko vec ima bebani tvojoj? Kad pocinju grcevi?

< Poruku je uredio ziel -- 18.10.2015 13:59:12 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 863
18.10.2015 14:06:38   
mojbebac
Ziel nama je danas 11 dana, za sada nema grceve, dr mi je rekla da mu od 15-og dana ukljucim espumisan kapi protiv grceva ili b colic sirup.... sa malom nisam imala velikih problema oko grceva,vidjecemo sta ce sa njim biti.... vidim da mu prija kad ga mm poslije ruckanja drzu na stonaku,moguce da su vec krenuli

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 864
18.10.2015 14:12:24   
ziel

IZVORNA PORUKA: mojbebac

Ziel nama je danas 11 dana, za sada nema grceve, dr mi je rekla da mu od 15-og dana ukljucim espumisan kapi protiv grceva ili b colic sirup.... sa malom nisam imala velikih problema oko grceva,vidjecemo sta ce sa njim biti.... vidim da mu prija kad ga mm poslije ruckanja drzu na stonaku,moguce da su vec krenuli

Nesto se mame zale na taj Espumisan, kao ne pomaze... sreca ima vise vrsta tih kapi pa ako jedne ne gode , onda ima nesto drugo... a nemaju ni sva djeca grceve pa mozda nista i ne bude trebalo aBd user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 865
18.10.2015 14:46:47   
Farah 00
Mojbebac kazu da bebe svakako prvih 15 dana samo spavaju, a onda dodje faza grcica😯

Ziel evo i ja prala kupatilo, ali nisam tako detaljno ko ti, ja za 40 min zavrsila, mada kanim se da ga generalno oribam, ali tu mi mm mora pomoci da izmakne masinu i ostale stvari....

Ja imam rucak od juce, al danas cu nekad napraviti za sutra 😊
MM prilegao, cekam njega da ustane pa da usisa i obrise podove, ja sam kuhinju, kupatilo, ves, kasnije cu rucak, dosta od mene😄

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 866
18.10.2015 14:57:08   
ziel

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Mojbebac kazu da bebe svakako prvih 15 dana samo spavaju, a onda dodje faza grcica😯

Ziel evo i ja prala kupatilo, ali nisam tako detaljno ko ti, ja za 40 min zavrsila, mada kanim se da ga generalno oribam, ali tu mi mm mora pomoci da izmakne masinu i ostale stvari....

Ja imam rucak od juce, al danas cu nekad napraviti za sutra 😊
MM prilegao, cekam njega da ustane pa da usisa i obrise podove, ja sam kuhinju, kupatilo, ves, kasnije cu rucak, dosta od mene😄

Hehehe super kako se vi rasporedite fino user posted image Moj nije taj kucanski tip nazalost, kad mu kazem nesto da mi pomogne onda ce pomoci, a sam nece nista uraditi, ali eto kod mene trudnoca u najboljem redu tece, pa mogu sve hvala Bogu, ali da moram mirovati, Bgm bi morao s posla odmah za usisivac user posted image Uhh sto burek fino mirise, jos malo pa gotov user posted image ne mogu ja cekati mm-a ja cu jesti cim se ispece user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 867
18.10.2015 16:39:00   
mojbebac
Mm se totalno promjenio od kako smo dobili drugu bebu... sve radi, sve mi pomaze,kupa bebu,presvlaci,ustaje po noci....to sa curicom nista nije htio,valjda bio mladji,ovo je sad totalna promjena,ja bukvalno samo lezim kuc kuc.... da ne ureknem

Jeste da sam mu nabijala na nos to ponasenje oko prvog djeteta pa valjda se opametio ;)

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 868
18.10.2015 16:45:00   
škorpija
Ziel ti si kraj mog imena bila stavila user posted image i sad ga nema, bome ako mi naslutiš user posted image gotova si user posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 869
18.10.2015 17:10:55   
ninuska

IZVORNA PORUKA: škorpija

Ziel ti si kraj mog imena bila stavila user posted image i sad ga nema, bome ako mi naslutiš user posted image gotova si user posted image

user posted image

2011 ??
2015 ??

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 870
18.10.2015 17:42:50   
ziel
Mojbebac a valjda su takvi muskarci, kasno sazrijevaju pa im kasno dolaze neke stvari do mozga user posted image nama taj osjecaj za dijete dolazi jos u trudnoci a kad se rodi pogotovo, a oni.... kad oni postanu svjesni da su tate Bog zna user posted image

Skorpijo evo sad cemo ubaciti ponovo user posted image Ne znam sta se desilo

Ja i mm htjeli pogledati u radnjama duseke, i Dormeo ponude pa se skontali nedjelja danas, na netu pise da su radili do 16:00, pa cemo sutra...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 871
18.10.2015 17:44:09   
ziel
SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA user posted image user posted image
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) user posted image

OKTOBAR

06.10. Aidana user posted image porodila se 07.10.user posted image
09.10. Mojbebac user posted image porodila se 07.10.user posted image
23.10. Banancica user posted image

NOVEMBAR

02.11. Pcelica user posted image
05.11. NandaT user posted image
08.11. Blue moon user posted image
12.11. UmmuHamza2305 user posted image
15.11. Leptirica 87 user posted image
19.11. Ziel user posted image
22.11. *nur* user posted image
26.11. Farah 00 user posted image
28.11. Travelove user posted image

DECEMBAR

07.12 Elastigirl user posted image
14.12. Leena user posted image
15.12. Demira user posted image

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri user posted image
17.01. Sunce mojee user posted image
28.01. Pufnicaa user posted image
31.01. Mom2B user posted image
31.01. Sandraci

FEBRUAR 2016.

25.02. Andjela
28.02. Isha

MART 2016.

01.03. Ney75 user posted image
04.03. Škorpija user posted image

APRIL 2016.

06.04. Arya
08.04. Suncica15
18.04. Maya25

MAJ 2016.

09.05. Zeze

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 872
18.10.2015 19:01:57   
maya25
Pozdrav drage moje... Mene cijelog vikenda nekakve emocije muce.. Cas se smijem cas nervozna pa pocnu suze same.. Boze sacuvaj... Jel to normalno tako u user posted image :)

27.03 rodila se moja srecica Semir

08.08 trudni ponovo :)

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 873
18.10.2015 20:27:49   
mojbebac
Normalno i u tridnoci i poslije.....ja sam sad oplakala

(odgovor članu maya25)
Neposredna veza do poruke: 874
18.10.2015 20:33:31   
Farah 00
Maya Mene nisu neke emocije posebno hvatale u trudnoci, ali druge zenice su govorile da njih jest, tako da ti je sve to normalno. Ja jedino ova dva dana nesto razmisljam kako mm i ja necemo jos dugo biti sami (naravno hvala Bogu), pa kontam obzirom da smo bas bliski i povezani kako ce se taj odnos dalje razvijati, nadam se da ce nas odnos biti samo jos vise ispunjeniji srecom. Valjda sto znam i par prica kako je dolaskom bebice sva paznja na bebu usmjerena a supruznici zapostavili jedne druge, godinu, dvije, tri i onda podju problemi, a to se posebno odnosi na majke.

Ziel ma i ja moram svog napominjati oko kucanskih poslova, ali ne buni se, samo rastegne sa nedjelje do petka user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Farah 00 -- 18.10.2015 20:35:18 >

(odgovor članu maya25)
Neposredna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *