|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar
18.10.2015 20:54:35   
maya25
Farah moje mišljenje je da je ljubav prema djetetu nesto potpuno drugačije od ljubavi prema partneru tako da vjerujem da ce ta ljubav mene i mm ostati ista mozda i veca... Tako da ne brini puno oko toga...

27.03 rodila se moja srecica Semir

08.08 trudni ponovo :)

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 876
18.10.2015 21:04:26   
Farah 00

IZVORNA PORUKA: maya25

Farah moje mišljenje je da je ljubav prema djetetu nesto potpuno drugačije od ljubavi prema partneru tako da vjerujem da ce ta ljubav mene i mm ostati ista mozda i veca... Tako da ne brini puno oko toga...

Ma naravno i ja tako mislim, nego cujes price druge pa tako mi doslo u misli 😉

(odgovor članu maya25)
Neposredna veza do poruke: 877
18.10.2015 21:04:38   
ziel
Kad ste kod ljubavi prema djetetu i partneru, ja se bojim da cu prva ja da zapostavim mm-a zbog sina, imam 24,5 god.nisam se napatila kao mnoge zene da zatrudnim, nakon 3mj.pokusavanja uspjeli smo, ali kad zamislim svoj zivot u buducnosti, smisao vidim prvo u djeci pa onda u partneru. Mozda to nije dobro sto o tome razmisljam ikako ali eto...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu maya25)
Neposredna veza do poruke: 878
18.10.2015 21:35:35   
Farah 00

IZVORNA PORUKA: ziel

Kad ste kod ljubavi prema djetetu i partneru, ja se bojim da cu prva ja da zapostavim mm-a zbog sina, imam 24,5 god.nisam se napatila kao mnoge zene da zatrudnim, nakon 3mj.pokusavanja uspjeli smo, ali kad zamislim svoj zivot u buducnosti, smisao vidim prvo u djeci pa onda u partneru. Mozda to nije dobro sto o tome razmisljam ikako ali eto...

Znam da su djeca ljubav najveca, ali nikako ne bi da zanemarim partnera u bilo kom smislu, a ni on mene 😆
Mi smo se oko bebice trudili godinu i 8 mjeseci, s tim da smo se u medjuvremenu morali tri mjeseca cuvati zbog moje operacije, koju sam imala prosle godine, a u braku smo 5 godina😍

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 879
18.10.2015 21:39:24   
Isha

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Znam da su djeca ljubav najveca, ali nikako ne bi da zanemarim partnera u bilo kom smislu, a ni on mene 😆
Mi smo se oko bebice trudili godinu i 8 mjeseci, s tim da smo se u medjuvremenu morali tri mjeseca cuvati zbog moje operacije, koju sam imala prosle godine, a u braku smo 5 godina😍

Samo da kazem da ce biti onako kako sami napravite, ne dopustite da zanemarite sebe, a ni svoj odnos sa partnerom, i ne slusajte negativne price iz okoline.

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 880
18.10.2015 21:46:31   
škorpija
Ja sam prve tri godine doslovno bila zaljubljena u sina, tek sam se kasnije unormalilauser posted image , mm nije previse patio zbog toga, razumio je da sam privremeno neuračunljiva, nadam se da sa drugom bebom neće biti tako jer sad ima dva muškarca željna pažnje u kućiuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 881
18.10.2015 22:04:18   
Visnja RR
Opet ja :)

djevojke da li ste razmisljale o novom moderatoru?
dakle treba nam jedna ili dvije trudnice ili vec mame koje bi mogle biti aktivne moderatorke ?

ajde budite dobre i dajte nam najbolje prijedloge user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 882
18.10.2015 22:12:58   
UmmuHamza2305
Ja predlažem Ziel.. Mislim da je ona najaktivnija na forumu.. A ima, čini mi se, i najduže porodiljsko user posted image

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 883
18.10.2015 22:27:46   
ziel
IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305

Ja predlažem Ziel.. Mislim da je ona najaktivnija na forumu.. A ima, čini mi se, i najduže porodiljsko user posted image

Do sad sam bila na trudnickom user posted image za nekoliko dana otvaram porodiljsko pa na posao tek u okt.ili nov.2016...

Visnja koje bi zadatke imala kao moderator?

< Poruku je uredio ziel -- 18.10.2015 22:29:46 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu UmmuHamza2305)
Neposredna veza do poruke: 884
18.10.2015 22:37:03   
ziel
IZVORNA PORUKA: škorpija

Ja sam prve tri godine doslovno bila zaljubljena u sina, tek sam se kasnije unormalilauser posted image , mm nije previse patio zbog toga, razumio je da sam privremeno neuračunljiva, nadam se da sa drugom bebom neće biti tako jer sad ima dva muškarca željna pažnje u kućiuser posted image

Tako se i ja nekako zamisljam u te prve 3 god.dijete ce biti centar svijeta, niko kao on... pa valjda to nadodje kasnije eto kod tebe se ustabililo user posted image

Eto odoh ja zene na spavanac, moram sutra ustati ranije, oko 9 idem na prvu kontrolu na UKC kod dr.koji ce me voditi do poroda aBd user posted image laku noc user posted image user posted image

< Poruku je uredio ziel -- 18.10.2015 22:40:57 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 885
18.10.2015 22:59:31   
*andjela*
Vece zenice,jeste zaspale,evo ja cu jos malo ,decak mi spava,MM radi veceras
Vidim da ste komentarisale spavanje,
joj mene je sin godinu dana bukvalno izmorio sto se tice ne spavanja,prvo kao beba budjenje zbog podoja...onda kad sam taman pomislila da ce krnuti malo bolje,ono jos gore budio se svaki cas,po 5/6 put,ja samo legnem,on place...i onda oko godinu dana prekinemo sa dojenjem,jer vise i nije bilo mleka,a njemu to postala navika,da je po citavu noc na siki...i posle prvog rodjendana,mesec /dva poceo fino spavati,hvala bogu,navce zaspi oko 9/10 i ujutro oko 8/9 ustaje ,sad ima 21 mjesec,nekad se probudi da popije vode,ili soka,
Mislila sam da se nikad necu naspavati,tada bi mi znacila bar 3 sata u komaduda sastavim,a sad spavamo super do 10 nekad.sta ce biti sad kad nam stigne druga bebica,vjerovtno sve ispocetka,al proce i to user posted image
Sara123 hahah kako si se ti mene sjetila,sjecam se i ja tebe ,ne bas do detalja...joj bas sam zgodna trudnica...dobila 20 kg u trudnoci ,sreca jedino bila sto sam bila mrsavica,evo sad jos malo u 6 mesec i tek krecu polako kg,isto kao u prvoj,al mi ne smetaju...jedino samo strije da ne krenu...Kako si ti?

< Poruku je uredio *andjela* -- 18.10.2015 23:01:33 >

01.01.2014 Mamin decak * VELJKO*

28.02.2016 Mamina princeza *Marija*

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 886
19.10.2015 7:52:23   
ziel
Jutro zene, ja poranila, ispratila mm-a na posao pa onda slozila jednu turu vesa, pospremila po kuci, obrisala povrsine, kontrola danas pa sta ja znam da me nece ostaviti user posted image 99% da nece ali ima onaj 1% koji mi ne da mira pa nisam mogla spavati dok nisam ovo pospremila po kuci... Sad sebi pravim supu, pijem limunadu pa onda sminkanje i oblacenje. Bebac udara, redovno ujutro ima show pa se kasnije umiri, na kontroli ce sigurno biti uspavan po obicaju.user posted image

Ugodan dan vam zelim, iako je vani neko tmurno vrijeme...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu *andjela*)
Neposredna veza do poruke: 887
19.10.2015 8:07:07   
*nur*
Jutro drage moje mame i user posted image . Jeste li se naspavale?

Ziel sretno draga na prvoj kontroli user posted image , ma neće te ostaviti, kako ostaviti rano je. A što ćeš otvarati porodiljsko prije poroda neka te na bolovanju sve do poroda, pa kada seporodiš neka muž ode i otvori ti porodiljsko, tako ćeš moći duže biti sa user posted image
Čekamo izvještaj sa kontrole.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 888
19.10.2015 8:16:24   
ziel

IZVORNA PORUKA: *nur*

Ziel sretno draga na prvoj kontroli user posted image , ma neće te ostaviti, kako ostaviti rano je. A što ćeš otvarati porodiljsko prije poroda neka te na bolovanju sve do poroda, pa kada seporodiš neka muž ode i otvori ti porodiljsko, tako ćeš moći duže biti sa user posted image

Sta ja znam draga ne razumijem se bas toliko u to, kad sam bila na komisiji za bolovanje trudnicko, napisali na onom svom nalazu da se otvori od 24.10. mada ja imam jos 10 radnih dana godisnjeg odmora pa moram otici u firmu porazgovarati s doticnim da mi pise godisnji da iskoristim, da ne propada user posted image pa cu malo prolongirati porodiljsko, do 7.11. tj. od 8.11. bi mi se trebalo racunati porodiljsko...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 889
19.10.2015 8:49:43   
Leena
Jutro moje dame
Evo mene u domu zdravlja, cekam uputnicu za orl, ne mogu vise ovo uho trpiti, a jutros me i grlo boli...

Demira, ja cu u opcu aBd, i ja sam prva dva puta bila tamo. Prvi put ne porodio divni Nakas, drugi put grozni Beciragic, ali nesto sam "navikla"user posted image

Ninuska, utjesila si me, nismo jedini mm i ja koji hodamo k'o zombijiuser posted image nama E pocela spavati u komadu tek prosle godine, a tada je vec Lejla bila tu... Sada se ona budi, jos beba kad stigne aBd...

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 890
19.10.2015 9:27:45   
Elastigirl
Jutro drage moje, evo i mene :)

Jutros malo oasnila sa posao, ustala i mastam o tom bolovanju kad necu morati se spremati ujutro. Mi za vikend bili kod svekijevaca, uspjela sam se malo i nahladiti ali nista previse. Jucer kad smo dosli prala prozor u spavacoj generalno, podovi, cijeli stan pomalo presla, navecer skuhala hranu za danas i sutra pustila masinu vesa. Na kraju se okupala i zaspala. U neka doba naravno moram u WC ali nema sanse, desni kuk haman pa otkazo user posted image i nisam mogla ustati. MM mi pokusao pomoci da me digne ali od bola nisam mogla, pa sam cekala jos jedan sat, on me sairao da se zivac malo opusti pa sam negdje oko 3:30 odgegala sama u bolovima do wc-a user posted image

Ono sto je najbolje u svemu tome je sto ujutro ustanem ko rukom odneseno hvala Bogu, samo mi je potrebno da se odmorim.

Mi smo danas 34-ta sedmica i sinoc me je suprug slikao sa pupom da imamo sliku i za ovaj mjesec. Pa smo pregledali stare mjesece, ismijali se, ja sam u sestom bila ubjeđena da mi je pupo bas onako vidljiv a sad kad uporedim sa osmim komotno mogu reci da mi je stomak bio ravan user posted image

Malo me nostalgija uhvatila za linijom koju sam imala prije, ali aBd sve ce se to polahko vratiti samo da nase bebice budu zdrave aBd.

Cuvajte mi se pa pisemo opet, ja sad user posted image da sta radim user posted image user posted image

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 891
19.10.2015 10:05:32   
Farah 00
Jutro drage moje☺

Ziel sretno na kontroli, nece tebe doktor jos ostaviti, ima jos vremena, ti u cetvrtak punis 36 sedmica i ulazis aBd u 9. ☺☺☺

Meni je cijelu noc trnula desna ruka, ne znam jel zato sto sam spavala najvise na desnoj strani, ili sta vec...

< Poruku je uredio Farah 00 -- 19.10.2015 10:09:08 >

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 892
19.10.2015 10:13:47   
Farah 00

Sta ja znam draga ne razumijem se bas toliko u to, kad sam bila na komisiji za bolovanje trudnicko, napisali na onom svom nalazu da se otvori od 24.10. mada ja imam jos 10 radnih dana godisnjeg odmora pa moram otici u firmu porazgovarati s doticnim da mi pise godisnji da iskoristim, da ne propada user posted image pa cu malo prolongirati porodiljsko, do 7.11. tj. od 8.11. bi mi se trebalo racunati porodiljsko...

Meni je moja doktorica rekla da kad si na bolovanju onda moras otvoriti porodiljsko ranije, tj 28 dana prije termina. Tako su mi i kolegice morale koje su bile na bolovanju, a nije nam isti doktor☺ Valjda kad otvoris porodiljsko tad vise nisi na teretu ZZO, kao dok si na bolovanju, vec si na teretu opstine i poslodavca.
Zato sam ja na bolovanju do 26.10, a onda uzimam cijeli g.o. za 2015. do termina, kako ne bi morala ranije otvarati porodiljsko 😊

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 893
19.10.2015 10:43:08   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Meni je moja doktorica rekla da kad si na bolovanju onda moras otvoriti porodiljsko ranije, tj 28 dana prije termina. Tako su mi i kolegice morale koje su bile na bolovanju, a nije nam isti doktor☺ Valjda kad otvoris porodiljsko tad vise nisi na teretu ZZO, kao dok si na bolovanju, vec si na teretu opstine i poslodavca.
Zato sam ja na bolovanju do 26.10, a onda uzimam cijeli g.o. za 2015. do termina, kako ne bi morala ranije otvarati porodiljsko 😊

potpuno tacno izuzev kad si na cuvanju trudnoce (kao ja oba puta zbog grlica) pa onda si na tom bolovanju do porada a porodiljsko otvaras danom poroda. inace poostrili su pravo ta bolovanja. ja sam iskoristila isto cijeli godisnji za 2015tu i onda sam bila na tom bolovanju i danom poroda mi mm otvorio porodiljsko. kasnije cu aBd vezati godisnji na kraj porodiljskog pa da budem jos malo sa curama.

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 894
19.10.2015 11:00:34   
Leena

IZVORNA PORUKA: LieToMe

potpuno tacno izuzev kad si na cuvanju trudnoce (kao ja oba puta zbog grlica) pa onda si na tom bolovanju do porada a porodiljsko otvaras danom poroda. inace poostrili su pravo ta bolovanja. ja sam iskoristila isto cijeli godisnji za 2015tu i onda sam bila na tom bolovanju i danom poroda mi mm otvorio porodiljsko. kasnije cu aBd vezati godisnji na kraj porodiljskog pa da budem jos malo sa curama.

A zna li neko sta treba za porodiljnu ovu kad zena ne radi? Proslu trudnocu sam bila prijavljena na poslu, sada nisam, a ne sjecam se sta mi je sa E trebalo, davno je to bilouser posted image

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 895
19.10.2015 11:06:46   
ziel
E zene moje , ja otisla na UKC i zovemo mi dr.da kazemo da smo tu, kaze covjek PA REKAO SAM M POSLIJE PODNE, NE MOGU VAS SAD PRIMITI, U POSLU SAM. Joj otac se iznervira jer je mama s dr.dogovarala da dodjem i skontala pogresno umjesto poslije podne ona nama rekla prije podne...pa smo dzaba isli, pa oca zovu nekim poslom, pa nema parkinga, pa kisa, obidjosmo citav UKC pjesice ja se toliko umorila pocela drhtati...jer nisam bila ni doruckovala. Sad sam malo bolje,napunila se kalorijama heh. I tako da cemo kad mm dodje s posla otici ponovo na UKC tako nam je rekao oko 5, taman da moj otac ne dolazi ponovo, uzela sam br.telefona da zovemo kad budemo gore...

LTM a moze li se to na porodiljsko odmah zakaciti godisnji? Zar ne mora se raditi 6 mj.pa da se ostvari pravo na jedan dio godisnjeg? Hmm...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 896
19.10.2015 11:25:43   
ninuska

IZVORNA PORUKA: Leena

A zna li neko sta treba za porodiljnu ovu kad zena ne radi? Proslu trudnocu sam bila prijavljena na poslu, sada nisam, a ne sjecam se sta mi je sa E trebalo, davno je to bilouser posted image

Svasta user posted image . Napisacu ti kasnije dok mali popusti. Svakako smo i na istoj opcini. Imas 200 KM gratis :)

2011 ??
2015 ??

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 897
19.10.2015 11:26:44   
LieToMe RR

sve ti zavisi od opstine do opstine, zivota mi. ja i kolegica na poslu skoro u isto vrijeme se porodile, ona opstina novi grad njoj trazili drugacije nego meni user posted image cirkus.

ja sam se neki dan svadjala sa ovima mojima iz opstine. nazvali me da mi kazu da mi nije potpuna dokumentacija, trebao mi M obrazac, na onom papiru nije pisalo, hajd reko ok donijecu vam, trazili mi ugovor u radu reko ne moze user posted image kaze ona eto svi nam donose. reko ne zanima me ja nisam svi, sta ce vam moj ugovor u radu ako sam vam donijela M obrazac, potvrudu od poslodavca da sam u stalnom radnom odnosu, eto kao vi naopaki, reko jesam, ugovor o radu nema zakona koji me prisiljava da vam donese i nema tamo nista sto vas zanima. eto kao nece oni meni isplatiti porodiljsku. reko odlicno, samo mi to napismeno napisite pa cu onda da vas tuzim i da vas dan u sve moguce novine i portale user posted image
eto kao sve su nam porodilje dostavile, reko ne zanima me.
pola sata smo se natezale. ja i kao trebam donijeti papir na kojem moj poslodavac treba da napise da mi ne isplacuje punu platu user posted image reko moj presjednik uprave to nece napisati jer je to sve regulisano internim pravilnicima i procedurama i to je poslovna tajna. ma to je horor bio. rekoh joj mogu joj samo donijeti privremeno rjesenje eto kao to je prihvatila i onda dodala eto i ugovor o radu. reko to zaboravite, ni muzu nisam pokazala zadnji ugovor o radu i sta vam znaci ugovor o radu kad na svakom drugom clanu pise "regulisano internim pravilnikom o radu" ma bas mi je naletila jesam bila plaho nasadjena. inace su mi pali u ocima kad su me zakinuli za oko 80 KM kad sam sa L bila trudna

ziel porodiljsko se ne tretira kao obicno bolovanje, imas u zakonu fino pise da su to odsustva (sluzenje vojnog roka, porodiljsko i ne znam sta tacno jos) koja nisu tvojom voljom izazvana pa imas sva prava i obaveze kao i da radis. bar u mojoj firmi se mogu vezati godisnja odsutva i porodiljsko.

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 898
19.10.2015 11:42:30   
Leena

IZVORNA PORUKA: ninuska

Svasta user posted image . Napisacu ti kasnije dok mali popusti. Svakako smo i na istoj opcini. Imas 200 KM gratis :)

Pa, krasno, kono, imas mi sve informacije user posted image

Vjerujte da odbrojavam minute do 1, tada idem ORL-u... Vise me ne boli uho, boli me grlo malo i slinava sam, da prostiteuser posted image , ali mi smeta biti gluha vise... Ja apsolutno nista na lijevo uho ne cujem.. Dovoljno da kazem da kad se u snu okrenem na desni bok, djeca mogu plakati do iznemoglosti, prije ce im komsinica doci, nego sto cu ja cutiuser posted image Sreca im je, pa mm dobro cuje i ima lagan sanuser posted image

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 899
19.10.2015 11:51:00   
Leena

sve ti zavisi od opstine do opstine, zivota mi. ja i kolegica na poslu skoro u isto vrijeme se porodile, ona opstina novi grad njoj trazili drugacije nego meni user posted image cirkus.

ja sam se neki dan svadjala sa ovima mojima iz opstine. nazvali me da mi kazu da mi nije potpuna dokumentacija, trebao mi M obrazac, na onom papiru nije pisalo, hajd reko ok donijecu vam, trazili mi ugovor u radu reko ne moze user posted image kaze ona eto svi nam donose. reko ne zanima me ja nisam svi, sta ce vam moj ugovor u radu ako sam vam donijela M obrazac, potvrudu od poslodavca da sam u stalnom radnom odnosu, eto kao vi naopaki, reko jesam, ugovor o radu nema zakona koji me prisiljava da vam donese i nema tamo nista sto vas zanima. eto kao nece oni meni isplatiti porodiljsku. reko odlicno, samo mi to napismeno napisite pa cu onda da vas tuzim i da vas dan u sve moguce novine i portale user posted image
eto kao sve su nam porodilje dostavile, reko ne zanima me.
pola sata smo se natezale. ja i kao trebam donijeti papir na kojem moj poslodavac treba da napise da mi ne isplacuje punu platu user posted image reko moj presjednik uprave to nece napisati jer je to sve regulisano internim pravilnicima i procedurama i to je poslovna tajna. ma to je horor bio. rekoh joj mogu joj samo donijeti privremeno rjesenje eto kao to je prihvatila i onda dodala eto i ugovor o radu. reko to zaboravite, ni muzu nisam pokazala zadnji ugovor o radu i sta vam znaci ugovor o radu kad na svakom drugom clanu pise "regulisano internim pravilnikom o radu" ma bas mi je naletila jesam bila plaho nasadjena. inace su mi pali u ocima kad su me zakinuli za oko 80 KM kad sam sa L bila trudna

ziel porodiljsko se ne tretira kao obicno bolovanje, imas u zakonu fino pise da su to odsustva (sluzenje vojnog roka, porodiljsko i ne znam sta tacno jos) koja nisu tvojom voljom izazvana pa imas sva prava i obaveze kao i da radis. bar u mojoj firmi se mogu vezati godisnja odsutva i porodiljsko.

Ma cirkus su fakat... Zato i pitam, da se pripremim.. Eto znat ce mi ninuska. Kako su tebe zakinuli? Mene su sa Luser posted image Za jednu naknadu... To nije 80KM, nego puna naknada za zaposlene za jedan mjesec. Kako sam se ja nakon 42 dana vratila na posao, nisu mi nista dali. A ja kolik oznam daje se za svaki mjesec godinu dana, ako jedan mjesec nisam radila, dajes za taj mjesec... Ali hajde... Ko bi se peglao... A da ne kazem da me neki advokat zaduzen za to u nasoj opstini rasplakao drzeci mi predavanje o tome kakva sam ja majka pa se vracam na posao nakon 42 dana... Tada sam plakala, hormoni... Danas bi ga stocem spucala. Svasta sebi ljudi daju za pravo.
Bas cudan narod fakat... ne znam odakle ljudima pravo i ideja da sude o ljudima koje ne poznaju... Danas se dvije tete posvađaše kod doktora koja treba prva ući i kojoj je teže u životu i koja je više bolesna... user posted image Kad dr prozva meneuser posted image Moram priznati da me iznenadilo, u nasem DZ trudnice nikada nisu nikakvu prednost imale. Ali ja odmah otkopcah jaknu i izbacih pupu dok nisu i mene napaleuser posted image

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *