Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 17.10.2015 14:48:51
Farah 00
IZVORNA PORUKA: Leptirica87
Ziel ma samo ti reci da nisi bila na vjezbama jer kad kazes da jesi nece nista da ti govore,kontaju sve znas...a vala u tim momentima covjek moze i da zaboravi.Mene su tako posavjetovale ove moje sto su se vec poradjale gore.
I ja cu reci da nisam bila iako idem svake sedmice, ma zaboravim ja to svakako, cetiri teme se vrte i dok ponovo dodje na red disanje ja zaboravim kad sta i kako😆😄😄 Bolje da mi babice fino i na porodu daju upute😉
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 17.10.2015 16:12:28
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: Farah 00
IZVORNA PORUKA: Leptirica87
Ziel ma samo ti reci da nisi bila na vjezbama jer kad kazes da jesi nece nista da ti govore,kontaju sve znas...a vala u tim momentima covjek moze i da zaboravi.Mene su tako posavjetovale ove moje sto su se vec poradjale gore.
I ja cu reci da nisam bila iako idem svake sedmice, ma zaboravim ja to svakako, cetiri teme se vrte i dok ponovo dodje na red disanje ja zaboravim kad sta i kako😆😄😄 Bolje da mi babice fino i na porodu daju upute😉
A zar babice sad govore kako da dises.Ja znam da u drzavnoj prije nisu. Samo ako cuju da tiskas opomenu te i kazu "predisi mama bol"
E sad dobar dan vam drage moje. Kako ste sve redom. Novim clanicama zelim dobrodoslicu i urednu trudnocu. KOd mene standardno. Pospremipo kuci, nahrani djecu, malo odmori i tako u krug. Sad cekam mm da dodje pa da idem kod svojih nisam jos vidjela dajdzu i dajdzinicu. Bilo mi mrsko da idem sama s djecom jer nam vikendom neredovan red voznje a mladja nece s taksijem uvjek joj bude muka Kad idemo negdje s nasim autom rijetko kad joj bude mukai rijetko kad povraca a cim sjjede u taksi kesu moram pripremiti
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 17.10.2015 17:29:18
NandaT
Leptirice onda se vidimo u utorak na vjezbicama . I ja sam kontala da kazem da nisam isla na vjezbe da ne bude da jesam a nemam pojma o disanju . A i sestre nam kazu da ne pretjerujemo s disanjem mi koje smo blizu da se koja ne bi porodila
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 17.10.2015 19:08:58
demira
hvala svima na dobrodoslici
Masiceva vaga pokazuje manje od moje Znam da je presmijesno ali tako je. Ja jedem sve, ali jako pazim na kolicinu hrane, jer sam sklona strasnom debljanju. Za sada me Masko ne ruzi jer sam se od pocetka trudnoce udebljala 7kg i ako nastavim ovim tempom bice to oko 10-11kg na poroodu.
Sto se tice oscilacija u kilazi i doktori grijese u nekoliko stvari. Vaganje se uvijek mora raditi u istim ili priblizno istim uvjetima (doba dana, odjeca koja je na tebi, da li imas opstipaciju itd itd). Ja sam u sve tri trudnoce imala problem sa stolicom (bez obzira na Mg koji sam pila) i ako nekoliko dana ne odem u WC primjetim znatno povecanje kilaze
Te varijacije u kilazi su normalne i ne treba se nervirati oko toga. Cuvajte se zene prevelikog debljanja. Moja sestra i dalje muku muci sa tim. Nakon sto se u drugoj trudnoci udebljala 17,5kg jedva je smrsala, ali koza joj se nikada nije vratila Jako joj je tesko jer na plazi ne moze obuci nijedan kostim, a da joj se to ne primjeti, te njena porodica mora uvijek traziti zavucene plaze da bi se mogla skinuti u kupaci i opustiti . Ne plasim vas, samo vam kazem za sestrin slucaj...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 17.10.2015 19:19:03
mom2B
Samo da pozdravim i mame
demira dobrodosla sretno sa trecom bebicom Hvala na ohrabrujucim rijecima za ishranu, malo sam se jucer razocarala kad sam procitala sto se sve smije i ne smije jesti u trudnoci. No bilo kako bilo danas su dagnje bile na meniju i pukle su u minuti Sveki ih je jucer kupila na Grbavici 1kg=2KM.
sto se tice zatvora i Mg, ja pijem samo Donat Mg, svaki dan casu do dvije. Za sada mi kamilica ujutru pomaze, ali uvijek mogu uzeti te sumece Mg
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 17.10.2015 20:06:46
demira
IZVORNA PORUKA: Leena
Demira, dobro nam dosla Kod tebe isto stanje kao kod mene : mama dvije djevojcice i cekamo bracu 14.12.
ooo cestitam draga moja, kao i ostalim trudnicama koje ocekuju trece dijete a koliko vidimo dosta nas je tu A ko zna Leena mozda se potrefi da budemo u istoj sobi
ziel djecak je u pitanju
U ponedeljak imam novu kontrolu, ali vjerujem da nece biti problema
mom2B mislim da se radi o slucajnosti, ali jucer sam bila u istoj ribarnici u trenutku kad je jedna zena (koju znam preko svoje mame) kupovala bas dagnje... Samo mi jos reci da ti se svekrva zove A?
< Poruku je uredio demira -- 17.10.2015 20:08:14 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 17.10.2015 22:06:10
Leena
IZVORNA PORUKA: demira
IZVORNA PORUKA: Leena
Demira, dobro nam dosla Kod tebe isto stanje kao kod mene : mama dvije djevojcice i cekamo bracu 14.12.
ooo cestitam draga moja, kao i ostalim trudnicama koje ocekuju trece dijete a koliko vidimo dosta nas je tu A ko zna Leena mozda se potrefi da budemo u istoj sobi
ziel djecak je u pitanju
U ponedeljak imam novu kontrolu, ali vjerujem da nece biti problema
mom2B mislim da se radi o slucajnosti, ali jucer sam bila u istoj ribarnici u trenutku kad je jedna zena (koju znam preko svoje mame) kupovala bas dagnje... Samo mi jos reci da ti se svekrva zove A?
U koju ces bolnicu?
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 18.10.2015 0:57:32
Farah 00
Evo mene, ne spava mi se, mm i ja gledamo tv... Danas smo kupili i kadicu koja odgovara na stalak koji smo dobili od moje kume, podlogu za predvlacenje tako da mislim da nam za sad nista vise ne treba, spremni smo ☺ Imam jos jednu masinu vesa da ukljucim i to je to 😉
Leptirice pa ti si vec usla u 9., a dobila si optimalno na kilazi, sto je super, neces vise od dvije jos dobiti.... tako da je kod tebe to idealno☺
Demira Slazem se da treba pripaziti na kilazu, ali sto se tice same koze to je do genetike i elasticnosti koze. Znam zene koje su i 30 kg nabacile, smrsale naravno teskom mukom, a koza im cvrsca od moje... Ja evo trackam stomak svako vece da ne dobijem strije, mada i tu genetika igra ulogu...
Pcelice Ma nemam pojma da li babice na porodjaju govore sta u vezi disanja, vidim ove Tuzlanske trudnice spominju da kod njih pitaju da li su isle na vjezbe ili ne.... pa kontam tako i kod nas.... znaci da se ne uzdam u babicu, nego da zapamtim dobro sta, kad i kako predisat 😂😂😂😂😂
< Poruku je uredio Farah 00 -- 18.10.2015 1:02:01 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 18.10.2015 5:04:48
ziel
Kako grozna noc... Nisam sastavila ni sat vremena sna od ustajanja 5x u wc, trnjenja ruku, kukovi me poceli boljeti jer stalno na njih vrsim pritisak kad lezim... okrecem se citavu noc kao na rostilju, sad presla u dnevnu da vidim hocu li se ovdje moci namjestiti... a kad na ledja legnem kao da mi je neko sjeo na stomak a kako i nece kad ovo malo bebelo pritisce sve unutra... Jedva cekam da se porodim... ovo mi je najgora noc do sad