|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar
16.10.2015 22:27:57   
mom2B

IZVORNA PORUKA: *nur*

Uf drage moje sto se ja patim sa wc-velikom nuzdom evo par dana.Maloprije jedva izasla,nemoze pa nemoze,i napinjala sam se i sada se brinem sto sam bebija stiskalauser posted image ,al sta cu nisam mogla drugacije.

Auuuu draga moja sto sam se ja patila... po 4 dana nista i imam osjecaj da je u meni sve zacementirano... Meni kompot od suhih sljiva nije pomogao ali jeste posecerena kamilica. Pijem je ujutru umjesto kafe i smirila sam se nec duze vrijeme.

Sretno i da se sto prije kutarises belaja user posted image user posted image

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 801
17.10.2015 6:15:01   
ziel
Zenice ove sto imaju problem sa zatvorom... Jel koristite Mg u trudnoci? Mozda se sjecate kad sam pisala da je meni stolicu skroz proredio onaj Mg 375 sumece tbl.ni jednom od pocetka nisam imala zatvor. Pa sam presla na Mg direkt onaj u kesicama da mi malo ucvrsti heh pa mi sad on bas fino godi. Stolica normalna. Ponekad bude rijetka ali vecinom normalna. Nema zatvora ni sa njim. Trebate pokusati sa sumecim bar na drugi dan da ih pijete, uvjerena sam da cete stolicu dovesti u red.

< Poruku je uredio ziel -- 17.10.2015 6:19:50 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 802
17.10.2015 6:47:44   
ziel
Eh sad dobro jutro od mene, ustala ja da mm-a ispratim pa sam evo opet u krevetu pod jorganom. Ja pricam sestri sinoc za trenutnu kilazu mog deckica u pupi, kaze ona: pa moja curica rodjena s toliko kila heheh. A mi imamo jos citav mjesec da se debljamo. Bicemo krupna beba s velikim obrazima za mazenje user posted image bas su mi zato i pocele strije na donjem dijelu stomaka jer je tezak navalio se bas po dnu, ja se zezam s mm-om kazem: hajde malo ti ga uzmi, citavo ga vrijeme ja nosam ledja me bole user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 803
17.10.2015 6:55:13   
ziel
SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA user posted image user posted image
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) user posted image

OKTOBAR

06.10. Aidana user posted image porodila se 07.10.user posted image
09.10. Mojbebac user posted image porodila se 07.10.user posted image
23.10. Banancica user posted image

NOVEMBAR

02.11. Pcelica user posted image
05.11. NandaT user posted image
08.11. Blue moon user posted image
12.11. UmmuHamza2305 user posted image
15.11. Leptirica 87 user posted image
19.11. Ziel user posted image
22.11. *nur* user posted image
26.11. Farah 00 user posted image
28.11. Travelove user posted image

DECEMBAR

07.12 Elastigirl user posted image
14.12. Leena user posted image

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri user posted image
17.01. Sunce mojee user posted image
28.01. Pufnicaa user posted image
31.01. Mom2B user posted image
31.01. Sandraci

FEBRUAR 2016.

25.02. Andjela
28.02. Isha

MART 2016.

01.03. Ney75 user posted image
04.03. Škorpija

APRIL 2016.

06.04. Arya
08.04. Suncica15
18.04. Maya25

MAJ 2016.

09.05. Zeze

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 804
17.10.2015 7:52:23   
NandaT
Jutro drage moje

Nur slazem se sa Ziel da probas sa Mg. Meni licno ne gode sumece, gadne mi nesto skroz. Al zato Donat zakon, bas otvara fino user posted image user posted image . Bilo koji Mg da izaberes pomoci ce ti.
Ziel bravo za kontrolu, bebac masala napredanuser posted image .

Moj se bebac bio nesto smirio 2 dana a inace skace non stop, pa mi nesto cudno bilo. Al nocas je zato bio party u stomaku, nadoknadio je fazu mirovanja user posted image user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 805
17.10.2015 8:18:12   
ninuska
IZVORNA PORUKA: mom2B

IZVORNA PORUKA: *nur*

Uf drage moje sto se ja patim sa wc-velikom nuzdom evo par dana.Maloprije jedva izasla,nemoze pa nemoze,i napinjala sam se i sada se brinem sto sam bebija stiskalauser posted image ,al sta cu nisam mogla drugacije.

Auuuu draga moja sto sam se ja patila... po 4 dana nista i imam osjecaj da je u meni sve zacementirano... Meni kompot od suhih sljiva nije pomogao ali jeste posecerena kamilica. Pijem je ujutru umjesto kafe i smirila sam se nec duze vrijeme.

Sretno i da se sto prije kutarises belaja user posted image user posted image

Mekse kruske, kivi ( meksi) i suhe sljive solo (meni najbolje konzumove, Standard). Valjda nesto upali od toga

2011 ??
2015 ??

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 806
17.10.2015 8:26:11   
ninuska
ziel mashallah bebice. Samo neka raste :). Taman da ga stipnes za obrascice user posted image

pcelice svakako se dugo ceka ctg..srescemo se gore aBd. I ja bih trebala ranije jer muz radi od 2 pa da moze djecu pricuvati i da se stigne spremiti :)

2011 ??
2015 ??

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 807
17.10.2015 10:21:48   
demira
Dobro jutro svima

pratim vas odavno ali s obzirom na obaveze ne stignem da pisem. Ja sam ponosna majka 2 djevojcice i u decembru ocekujemo bracu user posted image Termin je 15.12.

Ako smijem ja bih se nadovezala na neke od posljednjih postova, najvise vezano za ishranu trudnica. Meni je obje trudnoce vodio Masic i svaki put mi je rekao da konzumiram sto vise mlijeka i sira zbog kalcija. Na portalima cete svasta naci, te smije se ovo, te ne smije se ono... U vecini slucajeva to su budalastine kojima se trudnice samo preopterete umjesto da uzivaju u najljepsem stanju user posted image Jedite sve sto vam se jede, ali voca i povrca najvise user posted image

Za sada toliko od mene

Sve vas puno puno pozdravljam user posted image

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 808
17.10.2015 10:28:57   
ziel

IZVORNA PORUKA: ninuska

ziel mashallah bebice. Samo neka raste :). Taman da ga stipnes za obrascice user posted image

pcelice svakako se dugo ceka ctg..srescemo se gore aBd. I ja bih trebala ranije jer muz radi od 2 pa da moze djecu pricuvati i da se stigne spremiti :)

Uhh Ninuska suti, sad vec ima 3300gr kako pokazuje UZ, a vjerujem da je tako jer mi je bas pupo veliki i tezak... Znaci do termina ce doci na 4000 gr user posted image nije lako Bgm, ne znam kako cu se poroditi jer mu je i glava veca...pa dok prodje... ima svu da me podere user posted image

Demira dobrodosla user posted image ako znas i spol bebe kazi nam da zabiljezimo. I ja kao i ti jedem sve sto mi se jede, do sad nisam imala imala zatvor...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 809
17.10.2015 10:44:35   
*nur*
ziel super za kontrolu user posted image veliki momak masAllah.

Što se tice ishrane ja nisam jela suhomesnate proizvode i ono što nije pasterizovani.Ali jela sam FETA sir jer je on pasterizovan,a neznam na koji ste vi feta sir mislile kada ste tekli da se ne smije.Takodje nusam jela ni tunjevinu ni skusu.Mlijeko i mlijecne proizvode sam unosila ali ne sada stalno.Al sam zato bas puno,puno jela voca i povrca.
Sto se tice zatvora pijem Donat,Mg direct,jedem i suhe sljive ali to sve ne svaki dan,sada cu jos malo na bolovanje pa cu malo vise posvetiti tome paznju.

Demira dobro dosla i mene vodi dr.Masic.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 810
17.10.2015 10:48:07   
*nur*

IZVORNA PORUKA: NandaT

Jutro drage moje

Nur slazem se sa Ziel da probas sa Mg. Meni licno ne gode sumece, gadne mi nesto skroz. Al zato Donat zakon, bas otvara fino user posted image user posted image . Bilo koji Mg da izaberes pomoci ce ti.
Ziel bravo za kontrolu, bebac masala napredanuser posted image .

Moj se bebac bio nesto smirio 2 dana a inace skace non stop, pa mi nesto cudno bilo. Al nocas je zato bio party u stomaku, nadoknadio je fazu mirovanja user posted image user posted image

Nanda i mi smo imali malo primirje dan-dva,samo smo se pomalo javljali i stucali,ali sinoc smo sto kazes sve nadoknadili.Valjda se i oni umore 😍

(odgovor članu NandaT)
Neposredna veza do poruke: 811
17.10.2015 10:48:11   
ninuska
Ziel..ima odstupanja od navedene tezine +-..nisu one precizne. Na zadnjoj kontroli meni pisalo da mali ima, cini mi se) 3.200 (+-400g), i rodio se sa 3.950 :). Napredan ti je svakako. A i moj je imao vecu glavu haha. I prodjoh sa dva koncica user posted image . Tako ces i ti,a mozda bez ijednog ;).

damira dobrodosla. Mashallah..troje djecice.
Svaka ti je zlatna :)
Sto se tice jela i ja sam sve jela. I bas dosta jela mladog sira. Doduse domaci je. I tunjevinu..

< Poruku je uredio ninuska -- 17.10.2015 10:49:52 >

2011 ??
2015 ??

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 812
17.10.2015 10:55:46   
ziel

IZVORNA PORUKA: ninuska

Ziel..ima odstupanja od navedene tezine +-..nisu one precizne. Na zadnjoj kontroli meni pisalo da mali ima, cini mi se) 3.200 (+-400g), i rodio se sa 3.950 :). Napredan ti je svakako. A i moj je imao vecu glavu haha. I prodjoh sa dva koncica user posted image . Tako ces i ti,a mozda bez ijednog ;).

damira dobrodosla. Mashallah..troje djecice.
Svaka ti je zlatna :)
Sto se tice jela i ja sam sve jela. I bas dosta jela mladog sira. Doduse domaci je. I tunjevinu..

E bas sta mislis prikazu kilazu bebe manju kao kod tebe a rodi se citav momak user posted image Valjda su djecaci na rodjenju u globalu krupniji od djevojcica, mislim uvijek ima izuzetaka... Jedna mi prijateljica pricala da nije ni jednom ni pucala, niti sivena, a 2djece rodila, a moje godiste , blago njoj, bas joj elasticna koza... Ne znam dal sta pomaze kantarionovo ulje za medjicu dal je razmeksava? Ja povremeno, mozda svaki 2. dan namazem, malo i promasiram 10 sekundi , sigurno nije dovoljno ali eto...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 813
17.10.2015 11:08:38   
Leena

IZVORNA PORUKA: demira

Dobro jutro svima

pratim vas odavno ali s obzirom na obaveze ne stignem da pisem. Ja sam ponosna majka 2 djevojcice i u decembru ocekujemo bracu user posted image Termin je 15.12.

Ako smijem ja bih se nadovezala na neke od posljednjih postova, najvise vezano za ishranu trudnica. Meni je obje trudnoce vodio Masic i svaki put mi je rekao da konzumiram sto vise mlijeka i sira zbog kalcija. Na portalima cete svasta naci, te smije se ovo, te ne smije se ono... U vecini slucajeva to su budalastine kojima se trudnice samo preopterete umjesto da uzivaju u najljepsem stanju user posted image Jedite sve sto vam se jede, ali voca i povrca najvise user posted image

Za sada toliko od mene

Sve vas puno puno pozdravljam user posted image

Demira, dobro nam doslauser posted image Kod tebe isto stanje kao kod mene : mama dvije djevojcice i cekamo bracu 14.12.user posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu demira)
Neposredna veza do poruke: 814
17.10.2015 11:42:04   
Isha
Jutro zene user posted image

Koliko nas ovo ima na temi koje ocekujemo treceuser posted image

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 815
17.10.2015 12:42:55   
Leptirica87
MasaAllah koje su nam trudnice strecom trudnocom,bas da vam se pozavidi ali u pozitivnom smislu.
I ja imam zelju troje,a obzirom da cu prvo rodit ako Bog da sad s 28. neznam kako ce dalje biti.Sad kad razmisljam sama sebi kazem sto to nisam prije bilo bih mi ovo drugo,ali opet tako sudjeno bilo.

Usput dok sam se sjetila da pitam Ziel kad si isla u onu skolicu za trudnice,sta si morala ponijet sa sobom papuce ili sl.posto cu ja u utorak ici ako Bog da barem sam tako zamislila...bit ce tema porodjaj pa da i ja sta cujem sto bih mi koristilo.user posted image
Pozdrav za sve trudnice i mame....

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 816
17.10.2015 12:49:25   
škorpija
Demira, Nur i ove ostale što vas vodi Mašić, jel njihova vaga tačna, kod njega imam 71 kilogram, a kod mene 67, a mm tvrdi da je naša tačnauser posted image , a Mašić me redovno ruži da sam se previše udebljala,al ja sam mu rekla da ne mogu gladovati, jedem isto kao i prije trudnoće i fakat ne planiram gladovati user posted image ,

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Leptirica87)
Neposredna veza do poruke: 817
17.10.2015 12:54:25   
ziel

IZVORNA PORUKA: Leptirica87

MasaAllah koje su nam trudnice strecom trudnocom,bas da vam se pozavidi ali u pozitivnom smislu.
I ja imam zelju troje,a obzirom da cu prvo rodit ako Bog da sad s 28. neznam kako ce dalje biti.Sad kad razmisljam sama sebi kazem sto to nisam prije bilo bih mi ovo drugo,ali opet tako sudjeno bilo.

Usput dok sam se sjetila da pitam Ziel kad si isla u onu skolicu za trudnice,sta si morala ponijet sa sobom papuce ili sl.posto cu ja u utorak ici ako Bog da barem sam tako zamislila...bit ce tema porodjaj pa da i ja sta cujem sto bih mi koristilo.user posted image
Pozdrav za sve trudnice i mame....

Leptirice trebace ti samo papuce i flasica vode, traje 2 sata najmanje pa da imas sta da pijes user posted image A ja isla dva puta, prvi put vjezbali disanje , drugi put nismo i ono sto sam prvi put vjezbala sad ne znam... nisam bila u mogucnosti ici ona preostala 2 utorka, nezz dal su jos vjezbali disanje. Ne znam sta da kazem na UKCu kad budu pitale jesam li isla na vjezbice user posted image jesam al nista ne znam user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Leptirica87)
Neposredna veza do poruke: 818
17.10.2015 13:05:37   
salmy
IZVORNA PORUKA: škorpija

Demira, Nur i ove ostale što vas vodi Mašić, jel njihova vaga tačna, kod njega imam 71 kilogram, a kod mene 67, a mm tvrdi da je naša tačnauser posted image , a Mašić me redovno ruži da sam se previše udebljala,al ja sam mu rekla da ne mogu gladovati, jedem isto kao i prije trudnoće i fakat ne planiram gladovati user posted image ,

jesam nesto propustila user posted image

< Poruku je uredio salmy -- 17.10.2015 13:06:04 >

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 819
17.10.2015 13:07:29   
*nur*
IZVORNA PORUKA: škorpija

Mislim da nije tacna,jer varira,predproslu kontrolu mi je pokazala kada da sam se udebljala 5kg izmedu kontrola, i ja sam i rekla da nije nesto OK da se vagam kuci ,da bi na prosloj kontroli pokazalo mi manje kg i pita me ona sto vaga kao jesi li ti smrsala,ma reko jok rekla sam vam da je do vage.
E sada na ovoj kontroli mi je bilo OK.Koliko si se udebljala pa da te ruzi,meni nikada nije ni spomenuo kg.Kaze sve je to OK.

< Poruku je uredio *nur* -- 17.10.2015 13:09:55 >

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 820
17.10.2015 13:14:44   
ziel
Joj zene, ja sa 79 kg, dosla vec na 96... a po terminu imam jos mjesec dana... tacno sam ko patkica user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 821
17.10.2015 13:21:17   
škorpija
Nur, meni je isto pokazalo da sam se za mjesec udebljala 4 kilograma, znači nema šanse, vidim i po svojoj vagi i po garderobi da je nemoguće, ali neću da se raspravljam s njima. A ostala sam trudna sa 65 kilograma, sad sam 20 sedmica, meni se čini da se nisam previe udebljala

Salmy ne znam kako si propustila user posted image , Ajdin će aBd najvjerovatnije dobiti seku user posted image

< Poruku je uredio škorpija -- 17.10.2015 13:27:38 >

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 822
17.10.2015 13:38:26   
Farah 00
Dan ☺
Sad mi evo ode majstor, mijenjali bojler u kupatilu, stari crko😀
MM ode na trening, kasnije cemo malo do SCC prohodat po radnjama...

Demira dobro dosla, da ti ostatak trudnoce prodje slatko, i da rodis zdravog bracu svojom kcerkamauser posted image

Ziel Mashallah bas je napredan sincina, ja se nadam da ce moja do termina bar toliko dogurati... Ja cu aBd 29.10 na kontrolu pa cemo vidjeti koliko smo narasli ☺
A mozes li jos koji put otici na vjezbe, obzirom da si zaboravila😊 Ja idem svake sedmice, i nekako mi bas gode vjezbice, korisnih savjeta cujem😊

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 823
17.10.2015 13:44:52   
ziel

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Dan ☺
Sad mi evo ode majstor, mijenjali bojler u kupatilu, stari crko😀
MM ode na trening, kasnije cemo malo do SCC prohodat po radnjama...

Demira dobro dosla, da ti ostatak trudnoce prodje slatko, i da rodis zdravog bracu svojom kcerkamauser posted image

Ziel Mashallah bas je napredan sincina, ja se nadam da ce moja do termina bar toliko dogurati... Ja cu aBd 29.10 na kontrolu pa cemo vidjeti koliko smo narasli ☺
A mozes li jos koji put otici na vjezbe, obzirom da si zaboravila😊 Ja idem svake sedmice, i nekako mi bas gode vjezbice, korisnih savjeta cujem😊

A bice aBd i tvoja okruglica mala user posted image
Ja znam dosta o porodu ali sam isla samo zbog onog disanja, ma hajd da se dzaba ne brinem, opet ce nam babice govoriti kad cemo disati, kad tiskati itd. user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 824
17.10.2015 13:59:35   
Leptirica87
Ziel ma samo ti reci da nisi bila na vjezbama jer kad kazes da jesi nece nista da ti govore,kontaju sve znas...a vala u tim momentima covjek moze i da zaboravi.Mene su tako posavjetovale ove moje sto su se vec poradjale gore.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *