LieToMe RR
|
IZVORNA PORUKA: araj IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: Farah 00 LTM ti i ja smo ista opstina, znaci da se naoruzam strpljenjem A sto se tice ugovora o radu apsolutno si u pravu, ja sam se isto zacudila kad sam vidjela spisak potrebne dokumentacije sto ce im ugovor kad traze obrazac JS3100, odnosno prijavu na obavezno osiguranje i jos potvrdu. Gdje je tu zastita licnih podataka ma fuj ovo kod nas u opstini mani sa L dali rjesenje tad na 461 KM dok su u drugim opstinama po 350 tad bile naknade. i malomalo isplate manje nego sto treba. kad sam na kraju sjela i sabrala zakinuli mi dijete za 80 KM. to sad sad ovoj rekla kad mi je rekla znate eto nije u redu da porodilje nisu u istoj sutuaciji, da neka bude povlastane neka ne (aludirajuci na to da meni poslodavac isplacuje platu a ja jos uzimam i naknadu) e tad joj se ja kulturno nagovorih: reko nemojte vi meni o povlastenim situacijama i povlastenim porodiljama, kolegica i ja u isto vrijeme se porodile, ona u opstini centar, dobija razliku plate a naknada joj 360 i isplate joj po 400, 420 zavisi kako opstina ima para a vi moje dijete zakinuli za 80 KM niste u stanju bili da isplatie ni ono sto ste propisali i za sta ste dali rjesenje. i nedam ugovor o radu kasnije je bila fina pravo valjda vidjela da ima posla sa ludjakinjom LTM tako su i meni u opcini Novi Grad trazili ugovor o radu. Ja sam odnjela, jer nemam zivaca se sa njima raspravljati. I onda mi postom urucili plavu kovertu, kako mi je ugovor koji sam im dostavila od 1.7.2015 god. da im dostavim ugovor koji dokazuje da radim u toj furmi duze od godinu dana, da bi dobivala iznos od 360 KM. Zovnem pravnika u opcini NG i kazem, zar vi nemate evidenciju da ja u toj firmi radim od 2002 godine, i da su mi placeni porezi doprinosi itd bez prekida. Kaze, mi radimo za dobrobit vas :) Da smo vam dali rijesenje od 180 KM, tad nista ne biste mogli uraditi. Ma uzas. I muz odnjeo drugi ugovor :) Samo traze nacina, da ti ne daju ono sto ti pripada. mene vise nisu zvali, to je bilo prije 2 sedmice. mm odnjeo M obrazac i to rjesenje da primam razliku plate (privremeno rjesenje koje mi je firma dala dok ovi ne izdaju trajno) ugovor nece dobiti niko me vise nije zvao, valjda ce sad i koverta. evo sad ce 2 mjeseca kako sam se porodila za koji dan. neko je ono pitao za papirologiju. znam da vecini treba ista dokumentacija: treba rodni list djeteta, cips, uvjerenje o drzavljanstvu i rodni list majke, potvrda o kretanju ili neki cips obrazac, kopija licne karte ovjerena, otpusna pisma, to je ovo sto 100% ide meni trazili ugovor o radu, izjavu poslodavca da ne primam punu platu tj da primam razliku plate umanjenu za naknadu (ja prilozila privremeno rjesenje), onda potvrda da sam u stalnom radnom odnosu, da su izmerena potrazivanja pio, mio i te djidje... ma vala bruka nekih papira treba