Leena
|
IZVORNA PORUKA: ziel IZVORNA PORUKA: Leena IZVORNA PORUKA: ziel Blago vama vi znate sta su laznjaci Sta cemo mi prvorotke, pojma nemamo ni o cemu, valjda nas nece laznjaci prevariti pa da se dzaba uzbudimo da je krenulo i odemo u bolnicu pa nas vrate, koji bi blam bio Ma znat ces i ti, kad stvarno zaboli, nema dileme I ne ides na prv bol svakako, tako da i ako su jaci laznjaci, znat ces ako prestanu nakon nekog vremena A citala sam bas da ne treba odmah ici, nego cekati da kontrakcije budu na 5-10 min. jel tako? A ako pukne vodenjak opet imamo vremena da ne zurimo ako nema kontrakcija... Ne treba trcati u bolnicu. Ja sam bas neki dan rekla mm-u kad dodje vrijeme i zaboli necu niko da panici, ni da se brzo vozi , ni da se kroz crveno prolazi, tad bi mi jos gore bilo, ne volim frku trku... Ma ne znam sta bih ti rekla. Ako imas samo kontrakcije, jeste tako. Kod pucanja vodenjaka, ja bih uvijek otisla. A ja sam sa E realno prerano otisla, ali sam dobila jako krvarenje, tako da sve stvari koje nisu samo kontrakcije su po meni za kontrole... Pa vrate te kuci, vrate, ali si barem mirna... Pcelica, meni su sa E kontrakcije bile u nepravilnim razmacima sve vrijeme... Ne bih ni otisla da nisam krvarenje to dobila. Ali su sa L bile tacne kao svicarski sat MM je bio na porodu sa L, sa E mu nisu dali zbog komplikacija. Inace, jeste bez veze sto je samo tu u sali, koristio bi ranije za masazu... Ali meni ga je bilo drago vidjeti i u sali... Drzao mi glavu, drzao me za ruku, uzelo Lejlu, prvi je presvukao.. Nekako je bas lijepo bilo. Ali mm nije panicar ni sekunde i nista mu se ne gadi, tako da mi nije on pravio dodatne probleme padanjem u nesvijest i sl U stvari, u po'' frke je mene bilo nesto stid... Fino mu doktor rekao da stoji kod glave i ne gleda tamo dole Kad se rodila i kad je uzeo, nosi je sa babicom da je izvazu i lijepo se vrati i pogleda, jos meni pokazuje palac, kao sve ok... E kad u zemlju ne propadoh
< Poruku je uredio Leena -- 20.10.2015 12:44:36 >
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm) *Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm) Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm) All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
|