blue moon
|
IZVORNA PORUKA: Farah 00 Demira ako Bog da do sljedece kontrole pupcana ce se odmotati, ima jos vremena. Ziel i doktor potvrdio da je sve ok, u petak ides ponovo na kontrolu Ti jedva cekas da se aBd porodis, a meni sve nesto prebrzo, kontam da hoce do termina sacekati😊😊😊 Al sigurno ce i meni dotuziti, a ti si meni mjerilo, tacno si sedmicu ispred mene😊 Sto se tice trudova i bolnice tacno je da ne treba zuriti odmah u bolnicu, ali sto se tice plodne vode nama su na vjezbama rekli da se tad odmah javimo u bolnicu bez obzira da li imali trudove ili na njihovu ucestalost. Travelove Mashallah i tvoja bebica napredna, neka bice ti lakse oko nje, nego kad je sitnija, mada treba i porod proci☺ Kod mene na pune 32 nedjelje bila teska oko 1900 grama, jedva cekam sljedeci cetvrtak da vidim koliko je porasla Ja sam sinoc slabo spavala, cjelu noc mi trnula desna ruka, citala sam na netu kao da je to normalno u trudnoci Jutros sam bila kod svoje doktorice u ambulanti da uzmem uputnicu bris grla i nosa te za bris cerviksa jer su mi prosli put radili samo vaginalni. A ona mi usput da veliku uputnicu za bolnicu i 5 uputnica za ctg. Uglavnom odem ja na GAK u 11 kad sam bila narucena, dodjem na red oko pola 1, kad vidim opet pise da su uzeli bris vagine, ja kazem meni treba i cerviksa tako mi je ginekolog i trazio jer pise na njegovom nalazu, kad sestra fino rece da se trudnici sa cerviksa ne uzima, rizicno je, samo bris vagine. A znam da je Ziel spominjala da je privatno radila oba brisa. Bas cu vidjeti sta ce moj ginekolog reci. I ja sam jutros bila na Gak-u, dosla oko 10 a prozvali me oko 11, mimoisli smo se vjerojatno...dr pregledao ultrazvucno, sve super, 36 punih sedmica i cura ima oko 3 kile, dr kaže da odstupanje moze biti 10% gore-dole, poslije toga uradila sam i prvi ctg, a na kontrolu trebam doci za 7 dana, do tad moracu si nabaviti malih uputnica da imam za buduće preglede. Vezano za briseve ja sam u DZ Stari grad dobila dvije one posudice za briseve i dr je uzeo dva uzorka, kad sam donijela nazad, sestra koja je primila moje uzorke je spomenula kao da je jedan za vaginalni a drugi za cervikalni bris, sutra cu dobiti nalaze pa cu vidjeti koje su zapravo uradili. Za razliku od vas ja nemam problema sa spavanjem, jednom ili dvaput ustanem u wc, jedino sto se znojim ko luda, bas budem mokra i to po prsima i leđima, valjda hormoni cine svoje.
|