Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 11.9.2015 10:12:32
rose
IZVORNA PORUKA: LieToMe
IZVORNA PORUKA: ninuska
Jutro zene..iza mene neprospavana noc. Jedva cekam kuci da odspavam malo. Jedna beba konstantno place . A i moj visio na siki...slomio me..cim je izbacim place ..
Znam mila sve, izdrzi. Bice bolje cim dodjete kuci. Meni je Nora bila komirana dva dana, valjda od buke i vriske drugih beba. Izdrzi jos malkice i ides kuci.
zato je meni GAK sad zakon cim se sjetim vojne i patnje...prvu noc kad sam dola kuci, sveki uzela bebu kod sebe da se ja naspavam nakon 2 neprospavane noci
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 11.9.2015 10:14:04
rose
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
JUtro zene, kako ste ? Ninuska izdrzi jos malo. Danas cete kuci pa ce ti biti lakse. Bar ces imati mir da se odmorite. Kako se meni spava to nije normalno. A mm cijelu sedmicu ide ranije na posao pa me alarm svako jutro probudi A basme krenulo da i ako se probudim u toku noci opet zaspim. NIsam dezurala ovu sedmicu
i moj ide ovu heftu ranije, pa se i L nadigne (jutros nije za divno cudo). N je super sastavila noc, 6 sati u komadu tako da sam i ja lijepo odspavala. evo sam svasta nesto uradila u medjuvremenu, i ves osuseni raspremila, i dnevni boravak, mm spremam na posao imam rucak za danas, uspjela sam sinoc nokte da nalakiram. trebam jos srediti kasnije spavacu i izvaditi iz kreveta stvari za Noru, ove deblje gegice plisane. mislila sam sutra izaci bar do konzuma i cma, treba mi nekih sitnica... L bi trebala kod sveki za vikend jer ona pocinje raditi od pon, pa da jos malo bude s njima. vjerovatno ce je mm poslije posla pokupiti i odvesti. vidjecu jos kakav je plan i program. a pcelice nemoj mi o spavanju ja sam se uhvatila juce da kunjam sjedeci dok je N dojila sreca pa je L glasna pa me trzne
mene muz redovno budi...ja legnem i dojim i zahrcem naravno
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 11.9.2015 10:16:50
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: rose
JUtro zene, kako ste ? Ninuska izdrzi jos malo. Danas cete kuci pa ce ti biti lakse. Bar ces imati mir da se odmorite. Kako se meni spava to nije normalno. A mm cijelu sedmicu ide ranije na posao pa me alarm svako jutro probudi A basme krenulo da i ako se probudim u toku noci opet zaspim. NIsam dezurala ovu sedmicu
i moj ide ovu heftu ranije, pa se i L nadigne (jutros nije za divno cudo). N je super sastavila noc, 6 sati u komadu tako da sam i ja lijepo odspavala. evo sam svasta nesto uradila u medjuvremenu, i ves osuseni raspremila, i dnevni boravak, mm spremam na posao imam rucak za danas, uspjela sam sinoc nokte da nalakiram. trebam jos srediti kasnije spavacu i izvaditi iz kreveta stvari za Noru, ove deblje gegice plisane. mislila sam sutra izaci bar do konzuma i cma, treba mi nekih sitnica... L bi trebala kod sveki za vikend jer ona pocinje raditi od pon, pa da jos malo bude s njima. vjerovatno ce je mm poslije posla pokupiti i odvesti. vidjecu jos kakav je plan i program. a pcelice nemoj mi o spavanju ja sam se uhvatila juce da kunjam sjedeci dok je N dojila sreca pa je L glasna pa me trzne
mene muz redovno budi...ja legnem i dojim i zahrcem naravno
Znaci nisam jedina Obje dok sam dojila obavezno zakunjam.Sad zasto, misterij
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 11.9.2015 10:24:26
lala88
zdravo Ninuska cestitam ti, sve najbolje i tebi i bebi, cekamo te na roditeljskoj temi iako sa ove nikako da odemo Mm i ja smo jutros ko zombi, vampiri i vukodlaci, mm nije vukodlak on je celav ja sam vukodlak. B sinoc nije htio spavati od 23 do 1h sam ga 5 puta uspavljivala, budi se svako malo. Od 1 do 3 je odspavao onda od 3 do 6 opet nosanje i igranje. Mm je nekako uspio otici na posao, a ja bojim se da cu zapucati u zid. Evo ga sad spava ko komiran, a ja nemogu, tacno zavidim zenama cije bebe spavaju po 4h, mene i ovo dojenje na svako 2h iscrpljuje haus, jos kad nespava postajem sizofrenik. LTM preuzimam ono ili pokojnik ili pukovnik
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 11.9.2015 10:56:33
Isha
Lala88, a i ostale prvorotke, sve je to uobicajeno, i ja nakon dvojice ne znam kako izgleda dojenje na 2,5 ili 3 sata. Moj stariji je 6 mj dojio na 1,5,a mladji na sat.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 11.9.2015 12:05:59
anitaa
Uh treba se boriti ko gerilac da upadnes na forum Ninuska cestitke.. Beba pravi pofine pauze u dojenju, zaspe oko 22, obicno doji sto godina prije toga, do 6 i po samo se jednom budila, ali stvarno s drugim sve lakse pada.. Starija cura krenula s obrnutom psihologijom, pa kao mene pravi ljubomornom, sve mora tata, mene na blagi ignore, dok nekom ne dosadi :-) sta se sve krije u tim malim glavicama, od E. osmijeha i gugutanja se svi topimo, samo sto to S. ne bi tako lako priznala, ali vidim vec se vezala za nju..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 11.9.2015 12:15:48
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: anitaa
Uh treba se boriti ko gerilac da upadnes na forum Ninuska cestitke.. Beba pravi pofine pauze u dojenju, zaspe oko 22, obicno doji sto godina prije toga, do 6 i po samo se jednom budila, ali stvarno s drugim sve lakse pada.. Starija cura krenula s obrnutom psihologijom, pa kao mene pravi ljubomornom, sve mora tata, mene na blagi ignore, dok nekom ne dosadi :-) sta se sve krije u tim malim glavicama, od E. osmijeha i gugutanja se svi topimo, samo sto to S. ne bi tako lako priznala, ali vidim vec se vezala za nju..
kod mene nema obrnute psihologije, kod nas sve moram ja cak i kad su mama i sveki tu. juce bile obje, ja morala i da je presvucem, nahranim, da se igram... tacno mi doslo da kazem i mami i svekrvi da idu kucama jer zene doslovno sjedile i unezgodile se. moja mama se na kraju pokupila i otisla u konzum u soping jutros horor nekih sat i po, budne obje, obje ih presvlacila na bracnom krevetu, L hranila dok mi je N visila preko koljena da uzrigne tacno cu morat nekog angazovat da uslika, ovo se ne moze rijecima opisati meni N so 10 siki do besvjesti, dva puta po dvije sike i onda se komira na 6-7 sati, sinoc je malo iza pola 11 zaspala i oko 5 se probudila, sasvim solidno za bebu od nepune 3 sedmice
lala88 ma hej, slobodno ti uzmi...ja kontam da cin malo unaprijedim u generala pukovnik je mala maca sta sam ja
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 11.9.2015 12:24:01
rose
kod mene obrnuto pa ja vodim u vrtic svako jutro
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 11.9.2015 12:27:42
maksi
Jutroooooo, Kod mene jutros super situacija svi slusaju samo sam neispavana imala sam goste sinoc do jedan bas nisam za nocne sjedaljke.
Ninuska cestitam od srca, ja sam mislila da ti nosis djevojcicu nek je braco ziv i zdrav
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 11.9.2015 12:31:41
maksi
Draga L ti je samo ljubomorna i skrece paznju na sebe i da oko nje ko oko N brzo ce proci vidjeces dok ona se navikne na bebu sasvim. Jesi li raznisljala da je posaljes u vrtic bar pola dana da se druzi sa svojim vrsnjacima
kod mene nema obrnute psihologije, kod nas sve moram ja cak i kad su mama i sveki tu. juce bile obje, ja morala i da je presvucem, nahranim, da se igram... tacno mi doslo da kazem i mami i svekrvi da idu kucama jer zene doslovno sjedile i unezgodile se. moja mama se na kraju pokupila i otisla u konzum u soping jutros horor nekih sat i po, budne obje, obje ih presvlacila na bracnom krevetu, L hranila dok mi je N visila preko koljena da uzrigne tacno cu morat nekog angazovat da uslika, ovo se ne moze rijecima opisati meni N so 10 siki do besvjesti, dva puta po dvije sike i onda se komira na 6-7 sati, sinoc je malo iza pola 11 zaspala i oko 5 se probudila, sasvim solidno za bebu od nepune 3 sedmice
lala88 ma hej, slobodno ti uzmi...ja kontam da cin malo unaprijedim u generala pukovnik je mala maca sta sam ja
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 11.9.2015 12:33:31
maksi
Jetrva bila na kontroli nema nama cure jos, opet ce u ponedeljak na kontrolu. Svi je zeljno iscekujemo ako Bog da eto nama princeze iduce sedmice....
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 11.9.2015 12:35:10
anitaa
LTM svaka cast, ma ta faza da mama mora sve je trajala jedno vrijeme, ocekujemo sljedecu :-) Sve jr to normalno, nije ni njima lako, a mi mame ko mame, pregrmicemo sve,nek su samo zdravi, jutros pupa bolila, pa me rastuzi, a kamoli da je nesto ozbiljnije... Evo prodoh i CR i prirodno, imala cast da me reckaju i tu i tamo, pa pod dojmom CR pitala cimerke kad skidaju konce bas se provalih :-)nisam ni skuzila da su capnuli, mozda 2 sava su bila, ponijela bila u bolnicu dvije spavacice, ko za modne revije, jer poslije CR svr drugacije, ali hajde sad se lako svemu tome smijati.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 11.9.2015 12:35:11
maksi
E vidite kad imam ja vremena nigdje ni jedne pa pisem monologe
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 11.9.2015 12:56:52
Farah 00
Neka nama vas mamica na ovoj temi, lijepo vas citati kako se koja organizuje i kako to sve ide, mi prvorotke pojma nemamo sta nas ceka ;-)
Lepriri ti brzo doletila nazad kuci ;-) Mi nismo jos, aBd sutra krecemo, pa smo navece vec u Sarajevu.
Gledala sam one majice za dojilje na H&M stranici, cijena im je 19 eura, s tim kad bi narucivala preko onih cura sa FB koji prodaju njihovu robu, doslo bi jos 15 KM na to, pa mi ne dodje bas povoljno. Ma bitno je aBd da uspostavimo dojenje, a snaci cemo se iz bez te majice, imaju one marame... ja ne znam kako bi se s nasla sa dojenjem u javnosti, zapetljala bi se u onoj marami
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 11.9.2015 13:34:16
anitaa
Smijesno mi bude kad E. doji mali meraklija pocesto ispusta zvukove uzivanja, a S. svaki put Mama sta joj je? Ili kad joj je prebirala po majici i pruzala jezick , a S. zapela izmedu smijeha i soka :-
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 11.9.2015 13:50:04
ziel
Caooo Ja bila u kupovini maloj i nabavila svasta dok je mm cekao u autu, kaze ucrvao se cekajuci Prvo smo hodali skupa pa onda njemu dosadilo i otisao u auto. Kupila sam sebi nekakve patike, veci br. nego sto inace nosim, morala sam zbog otoka, probala sam razne cipele ali nema sanse da ih mogu nositi tako da sam se pomirila sa sudbinom i kupila patike, udobne su, zadovoljna sam. I isla i u DM, kupila mrezaste gacice i vir uloske koje toliko spominjete gacice su bile 4KM dodje 5 komada, a ulosci nesto do 2 KM zaboravila sam, kupila sam za sad 3 pakovanja. I pempas od DM-a neki za novorodjencad 28 komada, i mast za bradavice i umetke za grudnjake kad bude mlijeko curilo Mozda sam poranila sa svim tim stvarima, al nikad se ne zna kad moze da krene porod, pa da saljem nekog po te stvari nece znati ni sta mi treba, a ovako sama sebi po spisku nabavljam i slazem u kuci. I opet gomila stvari fali, ali laganini, s mamom cu ostalo traziti jer s muskarcima je tesko , samo se zale kako mi dugo biramo
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 11.9.2015 15:23:55
*pcelica*
Sretno ninuska. Joj tih pola sata su najduzi, bar meni. Oduzi se a ja budem nestrpljiva da idem kuci Isla sam kod dr da joj odnesem nalaze. Ona danas opet bila prva smjena i imala bruku pacojentica. Nista nisam zavrsila. Narucila sam se u utorak. Tek sam sad skontala da sam narucena oko tri. Bit ce mi povuci a bogami i malo potegni da sve stignem. U tri imam kontrolu. U pet Atija ide u predskolsko a u sest Ajli roditeljski. Samo se nadam da mm nece duze raditi da uleti ako bude produzavao naj..... sam da prostite
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 11.9.2015 15:26:09
Carobno jutro
Sretno ninuska. Joj tih pola sata su najduzi, bar meni. Oduzi se a ja budem nestrpljiva da idem kuci Isla sam kod dr da joj odnesem nalaze. Ona danas opet bila prva smjena i imala bruku pacojentica. Nista nisam zavrsila. Narucila sam se u utorak. Tek sam sad skontala da sam narucena oko tri. Bit ce mi povuci a bogami i malo potegni da sve stignem. U tri imam kontrolu. U pet Atija ide u predskolsko a u sest Ajli roditeljski. Samo se nadam da mm nece duze raditi da uleti ako bude produzavao naj..... sam da prostite
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 11.9.2015 15:28:39
Carobno jutro
i mala digresija, mislim da se arraj porodila 01.09. i hexe cini mi se u srijedu je treala..elem ja sam jos ostala nada se da ce nam se araj i hexe javiti sa lijepimm vijestima