Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 8.5.2015 13:50:18
*nur*
Ni ja ne naručujem ništa , a od namaza ne uzimam paštete i sl. Gledam da je to neki sirni pasterizovani namaz. Nekada uzmem i ribu, mada eto kažu da nam i ne valja jesti skušu i tunjevinu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 8.5.2015 14:01:34
LieToMe RR
Ma sta ja znam vala ja gledam da je raznovrsno a nekad pojedem pastetu jednom u mjesec dana vikendom pozelim se i wudi virsli to mi bude ko gozba. Ja nosim doslovno sva variva (jer nikad ne mogu napraviti samo za nas troje uvijek ostane), tako da sam nosala i grah, lecu, variva sa mesom (ono mrkvice, krompirica, graska...svega).
Vala ja tunu jedem, ne cesto ali pojedem. Posto cesto znamo nedjeljom ribu za rucak, onda uvijek bude jedna vise za bebu i mene pa i to ponesem na posao.
Radujem se buraniji, prokulicama i ovim varivima i obozavam sebi napraviti salatu od paradajza, krastavica, paprika i onda pavlake i jogurta u to ja se sita najedem
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 8.5.2015 14:09:11
alman
nur ne znam jesam li te pitala a mozda si i pisala koja si sedmica i kad ti je tremin, jer sad vidjeh da te nemamo na spisku
ja bas volim proljece i ljeto zbog svjezeg voca i povrca, salatu bih mogla samu da rucam ili doruckujem, sa malo povlakice i sta bolje mozes pozeljeti, staras onako solo, ili sa rizom, ma ima kombinacija bas dosta,
ja neki dan nabrajam tako voce i povrce a moj mali se igrao i sutio, i kad sam ja stala sa nabrajanjem, on ko iz topa i uz to sve mesa ja oplakala od smijeha
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 8.5.2015 14:11:35
alman
danas je pravo lijepo vani, eno dvije masine plisanih igracki su oprane i suse se, a oprala je i okruglo 20 kosulja kratki rukav mm, odoh da sad stavim da se suse, a kad mi naumapadne da ih moram i ispeglati sve mi neka muka, rekla sam mu samo reci da ti treba kosulja ima da te nebude
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 8.5.2015 14:21:06
novo Ime
Drage pupare evo da se i ja prijavim..
Dugo sam bila na drugom forumu (problemi sa zatrudnjivanjem). U decembru uspjelo i ja se malo skinula sa neta, da ne bih ceprkala o ruznim stvarima. Helem termin mi je 2.9. i imam jednu malu cundarelu.
Zelim svima lijepu trudnocu i jos ljepsu i zdraviju djecicu...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 8.5.2015 14:26:46
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: novo Ime
Dugo sam bila na drugom forumu (problemi sa zatrudnjivanjem). U decembru uspjelo i ja se malo skinula sa neta, da ne bih ceprkala o ruznim stvarima. Helem termin mi je 2.9. i imam jednu malu cundarelu.
Dobro nam dosla i cestitam na bebici draga Zelim ti ugodnu i skolsku trudnocu i da nas sto vise bude na ovoj temi,i ja sam bila tamo do decembra,pa smo na neki nacin eto hvala Bogu uspjele,sad uzivaj jer znam koja je sreca to,jos jednom
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 8.5.2015 14:47:21
rose
dobro nam dosla...kako je meni drago vidjeti trudilice koje uspiju ne mogu zamsiliti tu borbu za bebu jer je nisam dozivjela ali kada vidim da to traje godinama i kada pomislim da se moglo desiti da sam svo ovo vrijeme u braku i pokusavam dobiti bebu ...bas mi nesto drago kada parovi konacno uspiju
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 8.5.2015 14:48:20
novo Ime
MAM Pa taman smo nekako zajedno i radile betu mi...doduse tvoja je bila puuuno veca jer kako vidim po terminu ti si i ranije zabebila. oni to racunaju po tansferu a ja po oplodjenju...
Ja sam eto 23+2...Nisam radila nikakve dabl tipl i to...samo sam imala taj fini ultrazvuk u 21+1. Od vitamina bilo je folna do 3 mj sa femibion tabletama za prvo tromjesece, pa femibion za dalje, ma neki materna od nestle..i sad mi je mama iz bh donijela Prenatal. Mg pijem negi u tabletama 3x2.. Uglavnom sve je ok Bogu dragom hvala.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 8.5.2015 15:14:53
M.A.M.
MAM Pa taman smo nekako zajedno i radile betu mi...doduse tvoja je bila puuuno veca jer kako vidim po terminu ti si i ranije zabebila. oni to racunaju po tansferu a ja po oplodjenju...
Ja sam eto 23+2...Nisam radila nikakve dabl tipl i to...samo sam imala taj fini ultrazvuk u 21+1. Od vitamina bilo je folna do 3 mj sa femibion tabletama za prvo tromjesece, pa femibion za dalje, ma neki materna od nestle..i sad mi je mama iz bh donijela Prenatal. Mg pijem negi u tabletama 3x2.. Uglavnom sve je ok Bogu dragom hvala.
A gledam sad termin nam u 5 dana,a ja sam radila betu nakon 5 dana kasnjenja m,jer nisam vjerovala da sam trudna Ma bas si mi uljepsala dan
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 8.5.2015 15:37:53
*pcelica*
NovoIme dorodosla. Ugodnu i skolsku trudnocu ti zelim Ja sam se danas bas nahodala. Kad sam dosla kuci popila kafu i sad odmaram. Rucak imam skuhan, masina pere ves. Jutros kad sam krenula ukljucila ali nestalo vode i tek sad dosla. Za sutra sam svasta nesto planirala da uradim po kuci pavidjet cu kako cu biti raspolozena
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 8.5.2015 15:54:15
alman
cestitam na trudnoci, bas mi je drago sto vam je usjepo, zelim ti urednu trudnocu do kraju i da sve bude u najboljem redu dobro nam dosla nadam se da ce ti bit lijepo sa nama na formu, sve su zenice super
evo sad cu te dodati na nas spisak i za jos jednu cundaricu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 8.5.2015 16:02:31
alman
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
NovoIme dorodosla. Ugodnu i skolsku trudnocu ti zelim Ja sam se danas bas nahodala. Kad sam dosla kuci popila kafu i sad odmaram. Rucak imam skuhan, masina pere ves. Jutros kad sam krenula ukljucila ali nestalo vode i tek sad dosla. Za sutra sam svasta nesto planirala da uradim po kuci pavidjet cu kako cu biti raspolozena
ja sam imal tako naviku da ukljucim masinu kad negdje krenem, ili kad podjem spavati, dok mi mama nedavno ne rece kako je kod njene kolegice eksplodirala ves masina, morala komplet stan renovirasti, namjestaj presvlacila, vecinu odjece morala baciti koliko je smrdilo kako se guma zapalila, i ja od tad ni slucajno ne ukljucujem kad nisam kuci
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 8.5.2015 16:05:07
ziel
Zeneee vidim pisete o hrani :-) i ja volim paradajz i krastavce to mogu svaki dan jesti sa kiflama hehe. Koliko vi jedete hljeba dnevno ili tjestenine uopste? Ja mislim da ce mene tjestenina uhakati, ne volim masnu i slaniju hranu ali pite i kifle su mi slaba tacka...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 8.5.2015 16:07:32
alman
IZVORNA PORUKA: rose
dobro nam dosla...kako je meni drago vidjeti trudilice koje uspiju ne mogu zamsiliti tu borbu za bebu jer je nisam dozivjela ali kada vidim da to traje godinama i kada pomislim da se moglo desiti da sam svo ovo vrijeme u braku i pokusavam dobiti bebu ...bas mi nesto drago kada parovi konacno uspiju
nismo ni svjesne koliko smo blagoslovljene stim sto nismo imale probleme da zatrdrudnimo, ja se skoro svaki dan molim Bogu da i moja kuma ostane trudna, kao i jos jedna rodica, da svakom uspije ko zeli bebicu, ne mogu ni da zamislil tu srecu kad se ugledaju dvije crtice na testu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 8.5.2015 16:08:05
LieToMe RR
Ma sta ja znam ja jedem umjereno (bar se tjesim ) ali kad ne pojedem nesto konkretno (hljeb, kiflu ili pitu) ja sam gladna. Ne bih mogla izgurati dan da ne unesem neki vid ugljikohidrata cisto da izguram naporan dan.
Ma samo treba biti umjeren i jesti raznovrsno i onda mozes jesti koliko hoces
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 8.5.2015 16:08:49
Snowflake84
Drage moje,
Jel ijedna od vas imala problema sa urinalnim bakterijama u teudnoci?? Ja sam imala problem, al sam sad za sad uspjela rijesiti to antibioticima.
Kada sa upitala ginekologa kako mogu preventivno djelovati, da mi se to opet ne ponovi, odgovorio mi je samo da moram puno tecnosti piti i cesto izmokravati.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 8.5.2015 16:12:11
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: Snowflake84
Drage moje,
Jel ijedna od vas imala problema sa urinalnim bakterijama u teudnoci?? Ja sam imala problem, al sam sad za sad uspjela rijesiti to antibioticima.
Kada sa upitala ginekologa kako mogu preventivno djelovati, da mi se to opet ne ponovi, odgovorio mi je samo da moram puno tecnosti piti i cesto izmokravati.
Ja bih mozda i neki caj pila, al opet ne znam?
Sta vi kazete?
Nisam imala problema sa bakterijama, kod mene urin i u prvoj bio ko kod bebe ali nekad davno sam imala upalu jaku i bakterije i tad mi je doktor rekao da trebam piti prolom vodu (imas je u svim vecim trznim centrima 1,5 l oko 1 KM), brusnicu (bilo u vidu caja bilo onako da grickas), i dosta dosta vode jer cesto mokrenje pomaze kod bilo kakvih infekcija. Takodjer mozes probati i sa drugim cajevima ali ja se ipak ne bih igrala i na svoju ruku nesto dok ne vidis sa ginekologom. U principu ovo bi ti trebalo pomoci. Ja gledam da sedmicno popijem bar dvije flase prolom vode (ne odjednom nego recimo flasu 2 dana pijem pa pauza pa opet tako).
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 8.5.2015 16:14:03
alman
kako kad nekad vise nekad manje, zavisi sta se jede pored toga, uglavnom volim manje hljeba a vise ostalog sta je na meniju
mislila sam danas praviti, telece snicle sa mladim krompirom, supica i salata, al ja pretezno rucak planiram tamo oko 6 i onda vise ne moram jesti, navece voce i to je to. 33 sed. 11 kg sam dobila, ja zadovoljna jer znam koliko sam sklona debljanju, proslu trudnocu dobila 22 ili 24 kg nisam tacno sigurna
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 8.5.2015 16:19:45
alman
IZVORNA PORUKA: Snowflake84
Drage moje,
Ja bih mozda i neki caj pila, al opet ne znam?
Sta vi kazete?
ja sam ti draga vukla tu urinarnu infekciju tri sedmice i dok mi nije dr. propisao antibiotike nije prestala, od cajeva mozes jedno brusnicu ja sam sebi kuhala po 3l i pila cijeli dan, a pored toga i vode dosta, al sam doslovno bila stalno na wc solji, a prije antibiotika propisao mi neke tablete na bazi brusnice i monural prasak, samo se jedan popije pred spavanje, i od to mi je bilo malo lakse al se brzo vratila
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 8.5.2015 16:31:57
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: alman
ja sam imal tako naviku da ukljucim masinu kad negdje krenem, ili kad podjem spavati, dok mi mama nedavno ne rece kako je kod njene kolegice eksplodirala ves masina, morala komplet stan renovirasti, namjestaj presvlacila, vecinu odjece morala baciti koliko je smrdilo kako se guma zapalila, i ja od tad ni slucajno ne ukljucujem kad nisam kuci
Ja zivim sa svekrvom u zajednici. Tako da me nije strah, a i kontam malo da je zaposlim da nije besposlena dok me nema Ali mi se nije dalo. Sve me cekalo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 8.5.2015 16:35:23
alman
IZVORNA PORUKA: alman
Ja zivim sa svekrvom u zajednici. Tako da me nije strah, a i kontam malo da je zaposlim da nije besposlena dok me nema Ali mi se nije dalo. Sve me cekalo
joj dobra si, hajd kad se osusi ves, ti opet negdje u setnju a nek ona ispegla