|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj
8.5.2015 9:36:18   
LieToMe RR
Ja sam prije jedno 10 godina imala bas problema sa zeljezom. I ne bih ni saznala da nisam otisla dobrovoljno da dam krv i oni me spengase i na hematologiju user posted image  zeljezo bilo 1,8. Bila godinu dana na terapijama, pila totemu 2 ampule ujutru, jednu navece, tri mjeseca bez prekida, otisla prve nalaze vaditi zeljezo 8...i tako do u negdogled... vazda kuburila sa zeljezom. Jedva uspjela zeljezo na 16 podici.

Elem, prije 4 godine, taman prije nego cu ostati trudna napukne mi misic desne natkoljenice slikanje, uzv, magnetna...hrskavica totalno otisla, nema je, kost od kost struze user posted image  od prebacivanje opterecenja sa koljena na misice napukao misic...elem, to su muke zive bile pola godine. Operaciju izbjegnem doslovno za dlaku zahvaljujuci nekim americkim bobama koje su na bazi tih racica. Taman trebala krenuti na fizikalno ja to jutro uradim test i on pozitivan. Ali bobe su pomogle samo tako.
Em mi se koljeno oporavilo (do duse sad sam prije ove trudnoce trebala raditi magnetnu ali dobro je sto nisam) em mi je zeljezo bilo u nebesima user posted image
U prvoj trudnoci prve nalaze vadim i sa strahom ocekujem nalaze krvi kad zeljezo 36 user posted image user posted image user posted image  otad se nije spustilo ispod 20.
Onda sam nakon dojenja opet na savjet hirurga popila 2 doze tog lijeka i opet ovu trudnocu startala sa zeljezom iznad 30 user posted image
Generalno moracu bar godisnje popiti jednu dozu tih boba ako svom koljenu zelim dobro i ako ne zelim na operaciju...a pomaze i mom zeljezu.

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 526
8.5.2015 9:40:24   
Carobno jutro

ih kako skrsi nogu takouser posted image . Dobre ti te bobeuser posted image Tako sam i ja samo jednom uspjela podici zeljezo sa nekim americkim tabletama i to je bilo to. Ne popih ih vise i spade opetuser posted image . zakljucak: americke bobe najboljeuser posted image

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 527
8.5.2015 9:51:16   
LieToMe RR
Ma nije se skrsilo preko noci user posted image  bavila se sportom jako dugo... sve se to gomilalo godinama pa je eto kulminiralo.
Dobro sam prosla user posted image  bas sam imala tu neku srecu ali ja sam disciplinovana, ako doktor kaze moras mirovati moras. Ne smijes se saginjati, cucati, pij bobe i na kontrulu za mjesec dana.
Tad su tek pojavile na trzistu bile jako skupe, sad im je cijena ok za ono sto dobijes. Cak ih preporucuju i preventivno zbog osteoporze (a takav im i naziv (Osteo bi flex).
Hrskavica je specificna, obnavlja se sama u neko doba adolescencije a onda prestane i samo se trosi. Tako da morati stalno bar jednu kutiju s vremena na vrijeme cisto preventivno da popijem user posted image
Inace je zvanicna dijagnoza za ovo moje "Trkace koljeno" cesto je kod sportista. Koljena i nozni zglobovi uvijek prvi odu.

Neposredna veza do poruke: 528
8.5.2015 9:51:49   
rose
oo LTM ali kako sa tako nismim zeljezom moze covjek da funkcinise bez da skonta na sebi user posted image hajde srecom ima lijeka user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

Neposredna veza do poruke: 529
8.5.2015 9:57:59   
LieToMe RR
Ma normala funkcionisala, nikakvih naznaka. blijede puti inace, aristokrate koljenima unazad user posted image , stvarno nikakvih naznaka. Studirala sam, aktivan drustveni zivot user posted image  umoris se normalno, sve zivo jela, sport, posao... i dodjose nama na kraju faxa da damo dobrovoljno krv i ja hajd reko taman i da odredim krvnu grupu user posted image  kad oni mene otamo spengase na hematologiju, nazvase mamu, istraumirali zenu. Mama mi je isto uvijek kuburila sa zeljezom, vrlo vjerovatno nasljedni faktor u tom nekom mladalackom dobu. Uglavnom sad je super user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 530
8.5.2015 10:00:47   
Carobno jutro

nisam ni ja nikad imala simptome niskog zeljeza, iako je znalo tako nekako biti oko 2. Nije mi se nesvijestilo, nisam bila slaba, nistauser posted image

Neposredna veza do poruke: 531
8.5.2015 10:07:16   
LieToMe RR
Ma isto i kod mene, nikad naznaka. Kazu prvi simptomi niskog zeljena umaranje (pa kako sam aktivna i ne umorila se user posted image ), blijeda put inace, nikad usne nisu pucale ono na coskovima... Nalaze nikad nisam vadila, uvijek se ok osjecala. Jedino zubaru i ginekologu redovno isla od doktora.
Ma ima lijeka sto je najbitnije user posted image

Neposredna veza do poruke: 532
8.5.2015 11:20:02   
M.A.M.
Jutro zenice,vidim da ste se rastorokale user posted image ,kod mene jutros veselo,ustala kad u kupatilu voda,helem silikon negdje popustio i wc solja pusta vodu,sad cekam majstora da dodje
Dajte mi ideje sta za rucak,poludih vise kontajuci sta kuhati

10.08.2015

03.08.2017

Neposredna veza do poruke: 533
8.5.2015 11:55:20   
alman
pozzz drage moje evo i mene sa kontrole, sve je dobro hvala Bogu,m osim sto beba lezi poprecno, a prmjetila sam ja po guranju, zadnjih dana da nesto nije kao obicno, ulavnom rekao mi da uzmem mg 375 Lifelinov i da lezim vise na desnom boku, pa da za 15 dana dodjem ponovo na uz,

pritisak mi 120/70, za 6 sedm sam dobila 4 kg, a po njegovoj procjeni bebi je teska vise od 2kg

i jos jedna novina nije user posted image sad je siguran da je user posted image , kaze fino se vidi da su se testisi spustili user posted image

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 534
8.5.2015 11:57:54   
rose
o alman djevojcica postala deckic user posted image ma za vas je najbolje neutralno...ko nije radio genetiku...ne moze biti siguran do poroda user posted image

i moja je poprecno sada...ali ima jos fore...nije ko seka joj...S se okrenula na glavu u 6-om i ostala do kraja...ova se vrti ko velika user posted image

Neposredna veza do poruke: 535
8.5.2015 12:15:03   
Carobno jutro

ja izlazila vani..ljeto pravo..vrucina ali ja to volim pameni ne smeta..ja kao guster.user posted image

MAM, znaci vi plivateuser posted image nama se to nedavno desilo, zacepilo se nesto a bila nedjelja pa je mm sve sam rasforimirao...ko bombu da je nekoo baciouser posted image

alman, znaci deckic maliuser posted image ...hihih sto kaze rose, vi tek kad se rodi mozete biiti sigurne...mi sa amnio nema sanse da se predomisli u po frkeuser posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 536
8.5.2015 12:15:25   
alman
ma upavu si, ja sam to opet nekako sa rezervom uzela user posted image a mi se tamam navikli na sekicu, ured i ime usaglasili, a sad valja za djecaka smisljati ime user posted image
kaze mm ma ja sam bio ubjedjen da je djecak, hajd rekoh vidjet cemo,

sreca pa nisam jos uzela odjelce za iznijeti iz porodilista, a i onako ce i to bit nesto bijelo vjerovatno

i jos radila sam i ctg nemam pojma sto me je rano poslao da to radim, uglavnom je uredan, al ja cu za 15 dan aBd, naruciti se kod dr. sto me porodio prvi put, da cujem i njegovo misljenje da li cu morati ponovo na CR, jer ovaj mi rece i ako se okrene da ce ici Cr, pa ne znam ni samauser posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 537
8.5.2015 12:18:01   
alman

Psiholog27...04.05 user posted image valjda se porodila user posted image
Marien...13.05 user posted image
Scarlet...17.05 user posted image
No idea...25.05 user posted image

Pinkie pie...04.06. user posted image
Bella...08.06. user posted image
Alldi.. 10.06.
Seashells... 12.06. user posted image
Alman...29.06. user posted image
Mala curica...30.06. user posted image

Sabiinaa...01.07.user posted image
Mybaby...03.07.
Diska4....04.07. user posted image i user posted image
Lala88...20.07. user posted image
Adano...22.07. user posted image
Memsi ...22.07. user posted image
Anitaa...30.07. user posted image

Maksi....06.08.user posted image
Rose...14.08. user posted image
Pandica ...15.08. user posted image
Mastalica...15.08.
Meri1983...17.08. user posted image
Putujuca...18.08. user posted image
LieToMe....24.08.
Aleah...26.08.
MAM...28.8. user posted image
Bebac bucko...31.08.

Araj .... 12.09. user posted image
Pcelica Maja5.... 15.09.
Carobno Jutro ....20.09. user posted image
Ninuska ...23.09. user posted image

Aidana ...06.10.
Finepex..13.10.
Blue moon ... 22. 10.
Amiina ....24.10.

Pcelica...02.11.
ziel ...19.11.

Leena .....14.12.

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 538
8.5.2015 12:24:02   
M.A.M.

IZVORNA PORUKA: alman

pozzz drage moje evo i mene sa kontrole, sve je dobro hvala Bogu,m osim sto beba lezi poprecno, a prmjetila sam ja po guranju, zadnjih dana da nesto nije kao obicno, ulavnom rekao mi da uzmem mg 375 Lifelinov i da lezim vise na desnom boku, pa da za 15 dana dodjem ponovo na uz,

pritisak mi 120/70, za 6 sedm sam dobila 4 kg, a po njegovoj procjeni bebi je teska vise od 2kg

i jos jedna novina nije user posted image sad je siguran da je user posted image , kaze fino se vidi da su se testisi spustili user posted image

user posted image user posted image za kontrolu,samo nek je bebica uredu hvala Bogu

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 539
8.5.2015 12:40:38   
LieToMe RR
user posted image  za kontrolu
Najbolje kupovat neutralno user posted image  znas da neces pogrijesiti 100% user posted image

Napolju je divno, ja sam na pauzi malo noge protegnula, divan vjetric pirka a suncano...pravo proljece a ne ko ono u utorak i srijedu.

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 540
8.5.2015 12:49:22   
ziel
Ja još ne znam spol a već kupila roze majčicu, nek se nađe user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 541
8.5.2015 12:54:01   
lala88
zdravo loptice, alman user posted image za kontrolu, ma samo nek je zivo i zdravo. Pocele su tresnje, ja im nisam mogla odoljeti, ali nisu slatke. Moj dr otisao na godisnji do 1.6 sledece sedmice moram na kontrolu drugom dr user posted image

Neposredna veza do poruke: 542
8.5.2015 13:27:31   
*nur*
Ah što ste vi vrijedne ne mogu da vas upratim šta sve napisaste. Ja inace pijem od tih dodataka pijem folacin i Mg samo. A što se tiće željeza hvala Bogu sada mi je dobro, ne znam ni sama kako a uvijek sam imala problem sa tim. Doduše stalno jedem suho voće.
Ne znam šta vi jedete ženice, meni je patnja za jelo, ne znam šta više da jedem, pošto radim neznam šta da na poslu jedem, onda kada dodjem i kuci kasno mi bude da nešto specijalno pravim. Šta doručkovati na poslu?-stalno se pitam. Sve nešto vodim računa o tome a sve više imam osjećaj da se ne hranim dovoljno kvalitetno za user posted image
Naravno ne jedem hamburgere , grickalice a smanjila sam i slatkiše i izbacila kafu

I da veliki problem mi je probava nema ta nisam probala da je uredovim i "omekam"user posted image ali nita. a tenosti pijem dosta jer vodu jako volimuser posted image

< Poruku je uredio *nur* -- 8.5.2015 13:31:44 >

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 543
8.5.2015 13:31:03   
rose

IZVORNA PORUKA: *nur*

Ah što ste vi vrijedne ne mogu da vas upratim šta sve napisaste. Ja inace pijem od tih dodataka pijem folacin i Mg samo. Ašto se tiće željeza hvala Bogu sada mi je dobro, ne znam nisam kako a uvijek sam imala problem sa tim. Doduše stalno jedem suho voće.
Neznam šta vi jedete ženice, meni je patnja za jelo, neznam šta više da jedem, pošto radim neznam šta da na poslu jedem, onda kada dodjem i kuci kasno mi bude da nešto specijalno pravim. Šta doručkovati na poslu?-stalno se pitam. Sve nešto vodim računa o tome a sve više imam osjećaj da se ne hranim dovoljno kvalitetno za user posted image
Naravno ne jedem hamburgere , grickalice a smanjila sam i slatkiše i izbacila kafu

I da veliki problem mi je probava nema ta nisam probala da je uredovim i "omekam"user posted image ali nita. a tenosti pijem dosta jer vodu jako volimuser posted image

nur ista sam ti takva samo ja ne bjezim ni od hamburegara ni od kafe user posted image

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 544
8.5.2015 13:33:11   
*nur*
Ma kako sam na samom početku malo se cuvam a vjerovatno ću i ja vremenom posustatiuser posted image

Da mi je bar "stolicu" regulisati user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 545
8.5.2015 13:36:33   
rose
meni je stolica ok al ja uzimam probiotik uz vitamine...e sad mopzda da probas s jogurtom?

Neposredna veza do poruke: 546
8.5.2015 13:37:48   
*nur*

IZVORNA PORUKA: ziel

Ja još ne znam spol a već kupila roze majčicu, nek se nađe user posted image

Ziel dobra si, šta fali može i user posted image i user posted image nositi roze, ja baš volim dječake u tim nekim bojama.

Ja to još nista ne gledam i ne kupujem sve mi nekako rano,previše se o svemu brine, valjda sam normalna?user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 547
8.5.2015 13:39:21   
*nur*

IZVORNA PORUKA: rose

meni je stolica ok al ja uzimam probiotik uz vitamine...e sad mopzda da probas s jogurtom?

ma pila sam i jogurt često, ne svaki dan, ali mi se u zadnje vrijeme nikako ne pijeuser posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 548
8.5.2015 13:40:17   
LieToMe RR
nur ne znam jel volis tj imas li mogucnosti nositi na posao hranu. Ja recimo nosim sebi obroke na posao (tako sam i u prvoj trudnoci), cjedjene sokove, napravim frape ujutru (izblendam bananu, kivi, jabuku, dodam trunku vode ili iscjedim limun ili narandzu...kako koje voce se pojavljuje tako ubacujem).

Ja recimo znam ponijeti i corbice/variva i supe od dan prije koje su ostale, napravim si salatice, obavezno jogurt (neki tipa balans, lgg ili onu ab kulturu), neko pecivo. U principu gledam da bude svaki dan drugacije, ali obavezno popijem jogurt i bude neka salata.

Znam si napraviti i salatu sa tunjevinom (tunjevina, neki bijeli sir, kukuruz, paradajz...) ma u principu sve sto mi padne pod ruku, nije mi mrsko ujutru ni nesto napraviti. Rijetko kad jedem brzu hranu radje "zglajzam" sa nekom pastetom ili nekim drugim nezdravim jelom, ne narucujemo nikad jer i vecina kolega pazi na prehranu pa sebi nose. Nekad nam prahne pita pa kupimo u obliznjoj pitari ali u principu stalno nosim sebi.

Pijem puno vode i cajeva (cajeve zunam i paralelno dva napraviti zeleni, brusnica, aronija, majcina dusica,kopriva - to je sve trenutno u ladici), jutros recimo nisam ni nesicu popila nego odmah udarila po cajevima. U ladici uvijek imam neki welness keks (trenutno je na redu onaj sa cokoladom i ljesnjacima) i to pojedem jedan-dva onako da se pocas_tim.

Imam i voca na stolu obavezno (banane, jabuke, limun). U principu stalno nesto jedem user posted image  a vodu pijem ko kamila.

< Poruku je uredio LieToMe -- 8.5.2015 13:41:55 >

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 549
8.5.2015 13:48:35   
*nur*
LieToMe i ja često ponesem nešto od predhodnog dana, ali ima dana kada i zaredam samo sa pecivom i nekim namazom, ili samim kiflama ili pitom. Nemam naviku piti čajeve ali vodu pijem dosta.

Voće takođe volim i svaki dan na poslu pojedem po vočkicu-dvije, i naravno suho voče i orašaste plodove. Ali baš često mi ponestane ideje šta ponijeti od kuće?

Neposredna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *