Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 7.5.2015 15:46:22
rose
ma sve su one folerke to trazi nacin da dobije sta zeli...ja se sjecam da sam i ja takva bila sa 3-4 godine...ja sam svoju nanu rahmetli htjela izvarat da me pusti vani...ona nije htjela a ja joj rekla da se sad igram da sam ja ko fol velika i idem na posao a posao mi dole na izlazu iz zgrade...i tako sam ja par puta sisla i popela se...i skotrljala se...skontala sam da mi je to kazna jer sam izvarala nanu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 7.5.2015 15:54:54
LieToMe RR
ma ja ne smijem ni pisati ni pricati svoje bisere
Nego drage moje trudnice koji magnezij pijete???
Ja sam u prvoj trudnici pila iskljucivo sumeci (cini mi se dietfarmov) a u ovoj trudnoci sam na pocetku uzela isti i pila i neki dan potrosim i odem kupiti i hajd kupim onaj direkt (biolecta). Medjutim u zadnje vrijeme primjetim malo ceste i jace grceve u nogama nego inace, cak i kad se nekad probudim u noci pa hocu da se namjestim pa nekako nogu valjda protegnem kad me uhvati grc ne bude mi dobro. Jutros sam recimo bila sva utrnuta kad sam ustala. Mahom je u pitanju desna noga (inace imam problem s tom nogom imam povredu jos od bavljenja sporta, problem sa hrskavicom i koljenom), mada me u zadnje vrijeme ponekad uhvati i grc u lijevoj.
Elem da ne duljim, rekoh da vidim jel neka imala problema sa ovim magnezijem. Pijem ja i donat obavezno, cak sad nekako i pojacam dozu. jesam malo pretjerala u zadnje vrijeme sa naporom i radovima ali opet nesto kontam pa u prvoj sam bila jos i aktivnija a nisam imala tih problema, svega par puta. Nisam citala sastav kontam da ovaj mozda neceg nema manjak u odnosu na onaj sumeci sto se s vodom razmuti. Jer bas mi se nekako poklopilo sa promjenom vrste mg.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 7.5.2015 16:02:26
M.A.M.
Ja sam pila magnetrans 375 mg,i stvarno nikada nisam imala grceve u nogama,medjutim zadnji put u apoteci uzmem direct jer nisu imali magnetrans,i sto kazes imam osjecaj da nije nesto ok,grceve imam pa skoro svaku trecu noc,tako da ga vise necu uzimati sigurno
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 7.5.2015 16:07:13
LieToMe RR
Ma i ja kontam da ne moze biti zbog moje aktivnosti, pa bila sam hiperaktivna u prvoj trudnoci, nego da je do njega. I ja cu definitivno ispiti tj pojesti ovo sto imam kesica i vracam se opet sumecima. A i jest mu nekako blazi ukus u odnosu na onaj sumeci.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 7.5.2015 16:19:06
alman
ja uzimam u dm maglezij pastile i meni su dobre, ako koji dan preskocim odmah me hoce uhvatiti grc, a ovo kako vise radim i stalno sam na nogama uzimam jednu ujutro jednu pred spavanje i dobro sam
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 7.5.2015 19:22:03
ziel
Ja pijem BIOLECTRA ali kad se sjetim , mozda svaki 2-3 dan...ali nisu jos poceli grcevi... nemam pojma ni kad pocinju? A jel pijete vi redovno vitamine ,npr meni dr. propisala CENTRAVIT PRENATAL i to zaboravljam piti, ne pijem redovno, ne znam jel to problem? Na pocetku sam folnu kiselinu pila bas svaki dan redovno 40 dana i prestala sam i to, vidim ne treba nakon 3. mjeseca...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 7.5.2015 19:29:21
rose
ja vitamine ne zaboravljam...svako jutro uredno dorucak+vitamin...ovo moji se razmute ko cedevita + omega + probiotik u tabletama...jedino juce propustih jer sam isla vadit krv i nalazi su mi dobri, zeljezo mi 23 bila sam na kontroli...moja dugonoga u skladu sa sedmicama, opet femur najduza mjera...25+6 u dn tacna imamo oko 800 grama a ja imam 81 kg bez cipela i od danas smo u dvocifrenom odbrojavanju...jos 99 dana
< Poruku je uredio rose -- 7.5.2015 19:30:22 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 7.5.2015 19:36:49
ziel
IZVORNA PORUKA: rose
ja vitamine ne zaboravljam...svako jutro uredno dorucak+vitamin...ovo moji se razmute ko cedevita + omega + probiotik u tabletama...jedino juce propustih jer sam isla vadit krv i nalazi su mi dobri, zeljezo mi 23 bila sam na kontroli...moja dugonoga u skladu sa sedmicama, opet femur najduza mjera...25+6 u dn tacna imamo oko 800 grama a ja imam 81 kg bez cipela i od danas smo u dvocifrenom odbrojavanju...jos 99 dana
Vas dvije bas dobro napredujete...a moram se i ja nakaniti pa staviti podsjetnik za vitamine... i kod mene u kutiji ima omega+neka velika tbl jedva progutam :-(
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 7.5.2015 19:46:31
ninuska
Vitamine pijem svaki dan. To ne preskacem. Uz to i dabroston 2X dnevno. Al mg nikako. Rose koje ti vitamine koristis? Ne skontah jel'' to sve u jednoj tbl sto razmutis ili? za curetak. Mashallah napredujete :) Ja pijem prenatal. To sam pila i u prvoj trudnoci
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 7.5.2015 19:51:48
alman
za urednu kontrolu, i za dugonogu curu, da tako nastavite do kraja
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 7.5.2015 19:57:23
alman
IZVORNA PORUKA: ninuska
Vitamine pijem svaki dan. To ne preskacem. Uz to i dabroston 2X dnevno. Al mg nikako. Rose koje ti vitamine koristis? Ne skontah jel' to sve u jednoj tbl sto razmutis ili? Ja pijem prenatal. To sam pila i u prvoj trudnoci
joj i ja zaboravljam vitamine, a pijem prenatal, kao i proslu trudnocu, a trebala bih sad do kraja malo uredovati, al nekako imam osjecaj da mi otvara apetit
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 7.5.2015 21:18:47
maksi
Masala napredujete,mi 26+5 imamo 980 grama a sada naam je ostalo jos 90 dana bogami se primaklo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 7.5.2015 21:25:46
maksi
Ja od vitamina pijem Pregnital,a nisam ni ja zadovoljna magnezijumom u granulicama,tako da cu kupiti sumeci. I jos pijem utrogestan 2/1
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 8.5.2015 8:12:55
*pcelica*
Dobro jutro i dobrodoslica novim clanicama. Urednu trudnocu im zelim Ja ispijam kafu pa da sespremam u setnju. Moram odnijeti nalaze dr. Usput uzeti svekrvinu penziju, platiti racune i mozda trknem do svojih da popijem kafu sa sestrom, jer mi roditelji nisu tu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 8.5.2015 8:16:12
Carobno jutro
Jutro,
Opet prekrasno jutro Jao sta ste se napisale...auuuuu
Upratila sam ove preslatke curiceeee prekrasne su. Rose i LTM, neka su vam zive i zdrave i vjecno nasmijane a i vi sa njima...sretne ste majke
Pijem i ja ujutro prenatal od natural wealth-a i jos milion lijekova . A da vam pravo kazem nisam ni ja zadovoljna sa ovim bioelectrinim mg. Uhvate me grcevi, popijem i nista, oni i dalje nastavljaju. Moram promijeniti definitivno.
Upratila sam da je MAM bila na kontroli SVe super mashAllah
i rose curica rasteee i kako toliko zeljezo Ja se satrah pijuci sve sto ga ima u sebi i jedva nagurala na 10
< Poruku je uredio Carobno jutro -- 8.5.2015 8:19:34 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 8.5.2015 8:23:39
LieToMe RR
Juttrrrrooooo i od mene ja pijuckam caj i donat (ponijela cijelu flasu od kuce), noge ispruzila na ovu kutiju ispod stola, redovne jutarnje aktivnosti
Hvala puno ninuska i carobno jutro neki vama vasi budu zivi i zdravi skupa s vama
rose za kontrolu, samo nek sve ide po planu i programu, odmah covjeku lakse.
Ja od ovih vitamina pijem prenatal centravitov isto kao i u prvoj trudnoci i stvarno svi su nalazi odlicni, svega ima koliko i treba , jedino me taj magnezij zeza ali i to cu cim ispijem vratiti se na ove sumece. Opet me jutros dok sam se okretala, pa valjda trznula nogu, uhvatio grc Zato se dodatno na poslu dopingujem donatom.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 8.5.2015 9:00:59
rose
IZVORNA PORUKA: maksi
Masala napredujete,mi 26+5 imamo 980 grama a sada naam je ostalo jos 90 dana bogami se primaklo
na tikeru ti pokazuje vise...ovo su ti mjere s UZ?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 8.5.2015 9:06:40
rose
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
Jutro,
Upratila sam ove preslatke curiceeee prekrasne su. Rose i LTM, neka su vam zive i zdrave i vjecno nasmijane a i vi sa njima...sretne ste majke
Pijem i ja ujutro prenatal od natural wealth-a i jos milion lijekova . A da vam pravo kazem nisam ni ja zadovoljna sa ovim bioelectrinim mg. Uhvate me grcevi, popijem i nista, oni i dalje nastavljaju. Moram promijeniti definitivno.
i rose curica rasteee i kako toliko zeljezo Ja se satrah pijuci sve sto ga ima u sebi i jedva nagurala na 10
hvala a za zeljezo se i moja dr malo cudi ali kaze da vjerovatno orthomol ga drzi visoko...nisam ti ja nikad imala posebno problem sa zeljezom a nisam ni pazila...a tvoje zeljezo ko kod moje S...njoj 9 bilo prije godinu kad smo krv vadili
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 8.5.2015 9:17:48
Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
Jutro,
hvala a za zeljezo se i moja dr malo cudi ali kaze da vjerovatno orthomol ga drzi visoko...nisam ti ja nikad imala posebno problem sa zeljezom a nisam ni pazila...a tvoje zeljezo ko kod moje S...njoj 9 bilo prije godinu kad smo krv vadili
ma ja sretna sto je 10 . Na pocetku trudnoce bilo 4, pa podigla na 16, pa sam bila sva ponosna i eto sad roknulo ali hematolog ne obraca paznju. Iako pijem od cvekle pa na dalje
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 8.5.2015 9:22:22
rose
moja S je jako bijele puti..bas djeluje anemicno pa me natjerase da joj vadim krv..elem sve u granicama normale a zeljeo joj 9...i ja skontam to je ta aristrokratska bijela put ....nema dalje