|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: zimnica
2.9.2011 22:41:44   
baby2
IZVORNA PORUKA: taurus

baby nemoj više gladna samuser posted image

Bujrum na zimnicu

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 401
3.9.2011 0:10:22   
zeze
IZVORNA PORUKA: baby2

Inace sam pravila sos paradajz,ajvar,bestilj,sok od drijena,pekmez od kruski onaj rijetki...aBd za koji dan cu praviti sok od grozdja...

A ovo slatko od tikve nisam pravila,ali od kore lubenice jesam na slican nacin,i gdje god se u receptu trazi prokuhavanje u vise voda ja prokuham max u dvije .

Mozes li mi molim te napisati kako si pravila ovaj paradajz sos? Koliko dugo moze stajati, gdje se drzi? Imam paradajza, samo ce mi propasti, zao mi. A kupujem paradajz sos user posted image

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu baby2)
Neposredna veza do poruke: 402
3.9.2011 11:55:42   
baby2
Proparsiram paradajz na pasirku koja odstrani kospice i ljusku paradajza,dobiveni sok prokuham i sipam vrelo u vrele boce sirokog grla(boce zagrijem u rerni na 200C),odma zatvorim cepovima koje prethotno obrisem medicinskim alkoholomi pokrijem tako zatvorene boce carsafom i dekom dok ne ohlade.
Paradajz ovako sterilizovan moze da stoji bukvalno kolko hoces bude vakumiran.

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 403
3.9.2011 12:03:29   
baby2
evo kako izglda sos paradajz
user posted image
user posted image
Vise volim u malim bocicam jer kad ga otvorim moze se koristiti 2-3 dana da ne ukisne jer nema nikakvih konzervanasa u sebi
A mi ga pijemo i kao sok.

(odgovor članu baby2)
Neposredna veza do poruke: 404
5.9.2011 14:24:37   
baby2
Gotova i prva tura soka od grožđa
user posted image

(odgovor članu baby2)
Neposredna veza do poruke: 405
8.9.2011 15:58:43   
dinaa
Pravi li iko dzem od sljiva,moze li recept?user posted image
Muz mi je donio dooooosta sljiva pa trebala bi ih iskoristiti sto prijeuser posted image

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu baby2)
Neposredna veza do poruke: 406
8.9.2011 16:19:23   
R&T@
baby2, gora si od HanadyRR i doublemam...user posted image user posted image user posted image

I da znas, to ti je golem komplimentuser posted image user posted image user posted image user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu baby2)
Neposredna veza do poruke: 407
8.9.2011 16:41:50   
Dida79

IZVORNA PORUKA: dinaa

Pravi li iko dzem od sljiva,moze li recept?user posted image
Muz mi je donio dooooosta sljiva pa trebala bi ih iskoristiti sto prijeuser posted image

Ako mislis na bestilj nista lakse...operes sljive, izvadis kospe,ako hoces da ti nema onih korica uzmes i sameljes sljive(ja obavezno ovo uradim)Stavis sljive u veliku serpu(kod mene je kazan od 80 litara u pitanjuuser posted image ) i onda na vatru moras neprestano neprestano mjesati da se sljive lijepo ukuhaju.Ocjenis kad ti je gustina djema dovoljna i onda dodas secer kolicina secera ti zavisi od kolicine sljiva kod mene to ide na veliko hhahaha na svoj vec pomenuti kazan stavim oko 5 kg secera i jos malo pustim da vri...kuhanje ti zavisi od toga koliko hoces da di djem bude gust cim ocjenis da ti je dovoljno skidaj sa vatre..kad se malo ohladi uzmes i pretpas u tegle i to je to...

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 408
8.9.2011 18:10:33   
dinaa
user posted image user posted image user posted image hvala a bestilj volimo,bice,bice bestiljauser posted image

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 409
11.9.2011 14:28:15   
selina
zdravo hanumice

da pitam zna li koja kako se pravi domaci sirup od grozdja a da moze da dugo stoji?? imal neki recept

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 410
11.9.2011 14:33:42   
selina

Gotova i prva tura soka od grožđa
user posted image

mila kako si pravila ja upravo trazim jedan fin recept??

(odgovor članu baby2)
Neposredna veza do poruke: 411
12.9.2011 11:53:33   
mamana
Imali neko od vas recept za džem od kruški? I da mi napiše koliko se dugo kuha.

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 412
12.9.2011 14:33:06   
baby2
IZVORNA PORUKA: selina
mila kako si pravila ja upravo trazim jedan fin recept??

Ja ne pravim nikad sirup,ja pravim bistri ili gusti sok bez ili sa vrlo malo secera.
A pravim ovako odvojim bobice grozdja u cjedaljku,operem,stavim u serpu,naspem vode malo iznad grozdja i kuham 20-ak min,procijedim sok kroz cjedaljku stavim vrlo malo secera i vradim na pec sam da prokuha,zatim sipam vrelo u vrele boce.
Upravo sam napravila drugu "turu" ovog soka.I sad sam dio sipala u male bocice od fruteka za svoju djevojcicuuser posted image .

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 413
12.9.2011 14:34:17   
Hanady RR
ja krenula u bestilj...
nek mi ej bog na pomoći...
a grožđe kod mene još nije prismjelo...čekam svojeuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu baby2)
Neposredna veza do poruke: 414
12.9.2011 14:38:20   
baby2
IZVORNA PORUKA: tajra

baby2, gora si od HanadyRR i doublemam...user posted image user posted image user posted image

A ne,ne... one su top...hmuser posted image user posted image user posted image ,kolko sam skontala i rade,a ja sam prava kuuucccaaanicaaaa,profesionalno totalno ne dokazanauser posted image user posted image ,pa se moram bar po kuhinji vrzmatiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 415
15.9.2011 22:33:20   
Anoniman
Aaaaaaaa procitala sam svih 17 stranica od A do Ž i ne mogu da vjerujem da niko nije napisao kako se kisele crvene paprike u paradaiz sosu. Ja sam predprosle godine pravila, ali sam izgubila recept, znam postupak, ali ne znam mjere za sos, pa ako ko zna da mi napise please user posted image

(odgovor članu baby2)
  Neposredna veza do poruke: 416
16.9.2011 0:01:43   
Hanady RR
jelena ja sam nkeda advno u nekoim novinama starim čak mislim Milla našla taj recept i prepisla u svoj rokovnik...
ja ti ga mogu prepisati al omah da ti kažem nisma ga nikada probala...
ap ako hoćeš da ti prepišem reci nije frkauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 417
16.9.2011 0:09:09   
Anoniman
Hvala Hanady nasla sam svoj recept po kome sam pravila par puta i koji je extra, a kako prosle godine ona frka sa Aninim usima nisam pravila i skroz zaboravila mjere. 

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 418
16.9.2011 12:04:50   
mala75

Ajvar od pecenih paprika i ptlidzana na zaru.
user posted image

ej draga kad stigneš napiši nam recept za ovaj ajvar, ja sam probala nešto al mi nije ispalo ok pa sam s oproštenjem sve pobacala.

(odgovor članu baby2)
Neposredna veza do poruke: 419
17.9.2011 19:04:20   
Malenaoduvijek
samo da doublemum kazem da je onaj kompot od sljiva i krusaka ispao vise nego dobro, hvala ti punooooo

ja koja nisam neki obozavatelj krusaka sam pojela pola tegle, a i djeca su.

moram napraviti jos definitivno...user posted image

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 420
18.9.2011 23:53:47   
Amam
Pozz zenice vrijedne imam dva pitanjca user posted image
-Da li je neka od vas kuhala crvene paprike i tako skuhane ih zaledila ono napravila pripremu za pohovanje i kako je uspjelo??
Meni ta ideja sinula i skuhala sam nekoliko samo ne znam hoce li od toga sta biti kad se odledi user posted image
-Drugo pitanje da li je neko kiselio crvene paprike koje su predhodno malo "preprzene" na rostilju?Ako jeste recept please

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 421
19.9.2011 0:10:00   
Hanady RR
ja crvene paprike za zamrzivač ili pečem u pećnici ili na roštilju...
lijepo ih ispečem, stavim u kesu najlonsku da tu prenoće pa ih lakše ohulim i onda ih stabvim u vrećice za zamrzivač po 12 komada iitpilikr...prije pripeme ih odledim i to je to...
stim da pri guljenju ja im lijepo očistim i peteljke i smo sejeme...

a kiseljenje crvenih radim na dva načina ali niti jedna od njih mi ne zajteva njihovor pečenje.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 422
19.9.2011 10:34:48   
Anoniman
Aman mozes pecene paprike zaliti kiselim paradaiz sosom koji napravis i to bude pravo ukusno. Paprike poredas u teglu, zalijes sosom i pasterizujes. Ako hoces mogu ti napisati recept za ovaj paradaiz sos sto ja pravim.

ja evo pocela sa ovim džemom od breskvih sto je Lejla stavila recept, nadam se da ce dobro ispastiuser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 423
19.9.2011 11:29:48   
Amam
Hanady ja sam paprike kuhala u vodi cijele samo ocistila sjeme,i sad fino izgledaju slijepljene,nadam se da ce biti dobre poslije odledjavanja za pohovati da ce moci 'metnut' sir unutra user posted image .
Jelena haj' ziva bila daj recept kad stignes znam da ti je frka,pa kad budes mogla.
Ove koje sam ja probala crvene su kupljene ali se vidi da su zapecene na rostilju i mirisu na dim user posted image ,valjda negdje na netu uganjam rp.

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 424
19.9.2011 14:02:21   
baby2
[/quote]
ej draga kad stigneš napiši nam recept za ovaj ajvar, ja sam probala nešto al mi nije ispalo ok pa sam s oproštenjem sve pobacala.
[/quote]

Ja pravim prema uputama iz ovog recepta:
Ispeci na zaru(moze i u rerni):
-10kg crvenih paprika,
-3kg patlidzana
Ocistiti ih i samljeti,zatim isjeckati 2 bijela luka i staviti sve da kuha sa 0,5l ulja.Kada se skuhastavi se jos 0,5l ulja i 50ml sirceta i so po zelji.Sipa se vruce u vruce tegle.

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *