|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 25 26 [27]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: zimnica
9.7.2015 23:25:21   
minie

IZVORNA PORUKA: almondray

Zna li neko kako da napravim slatko od višanja da bude kao ono što dođe u lisnatom tjestu iz pekara? Ono da zadrži boju i miris višnje...ako znate na šta mislim.
Pravila sam neki džem što se dugo kuha ali je dosta potamnio,žestok je.


Ja pravila sa dzemfixom, isto bude kao kupovni, a brzo gotov i ukusan. Boja predivna kao i okus.


_____________________________

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 651
   RE: zimnica
9.7.2015 23:46:18   
Hanady RR
ja staltko od višanja radim godinama na isti način i ne mjenjam jer niko ne smatra da trebamuser posted image a sve se pojede...
kod mene dodouše manje u štrudlama koliko na sladoledu al opet dobro je i u štrudle...

elem ispučiš višnje ( što znači košpice sklonišuser posted image
)
u veliku šerpu staviš višnje ispučene i izvagane, koliko višanja koligramima toliko šećera u kilama znači 1:1 i promješaš...ostaviš da prenoći a mješaša par puta između da se šećer otopi, sok puste...

onda sutradan u šerpu staviš i kuhaš...

ja uglavnom kuham po 3 kg ...u onoj šerpi 5 litara...
''baca'' puno prska pa je ovako bolje...
kad prokuha kuhaš 15-tak minuta...
onda procjediš...pa višnje vratiš opet sa još jedno pola kile šećera do 800 gr najviše na ove 3 kile...
kuhaš da otopi i kad prokuha još 10-tak minuta skuhaš..
pa fino u vruće tegle vruće višnje slažeš, poklopiš i okreneš naopako da ohladi...


a onaj sok...
na šporet opet, u njega možeš a i ne moraš jedna limuntos na dva litra otprilike staviti...ja bez limuntosa radim...
dodoam još kilo šećera na ove tri kile, kuham oko 20 -25 minuta pa u vruće flaše, vruć sok sipam i ohladim...
ovaj sok se sa vodom razblažuje, moji ga vole jako...

i da znaš od 10 kg višanja 4 do 5 tegli onih od 750 grama slatka imaš a soka i do 10 litara ako ti je višnja sočna...a sočen su one krupne velike tamnije :)

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 652
   RE: zimnica
10.7.2015 23:58:19   
enči80
Hanady,kada pošećeriš višnje da li ih držiš u frižideru ili na sobnoj temperaturi?
Ja sam evo svoje upravo pošećerila,ali mi je šerpa prevelika za frižider i da li je neophodno ponovo dodavati tih 800gr šećera?



_____________________________

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 653
   RE: zimnica
11.7.2015 16:58:58   
Hanady RR


IZVORNA PORUKA: enči80

Hanady,kada pošećeriš višnje da li ih držiš u frižideru ili na sobnoj temperaturi?
Ja sam evo svoje upravo pošećerila,ali mi je šerpa prevelika za frižider i da li je neophodno ponovo dodavati tih 800gr šećera?



Na u frizider...van njega nek noci...,
A ovo dodoavanje nije neophodnono onda ne znam za stajanje koliko dugo mogu...jer realno meni zna slatko stajati i vise godina secer mu je konzervans

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 654
   RE: zimnica
11.7.2015 23:16:35   
enči80

IZVORNA PORUKA: Hanady RR



IZVORNA PORUKA: enči80

Hanady,kada pošećeriš višnje da li ih držiš u frižideru ili na sobnoj temperaturi?
Ja sam evo svoje upravo pošećerila,ali mi je šerpa prevelika za frižider i da li je neophodno ponovo dodavati tih 800gr šećera?



Na u frizider...van njega nek noci...,
A ovo dodoavanje nije neophodnono onda ne znam za stajanje koliko dugo mogu...jer realno meni zna slatko stajati i vise godina secer mu je konzervans

Hvalauser posted image Ma,ja to sve iako sterilišem tegle,naknadno pasterizujem a nešto sumnjam da će i dočekati zimuuser posted image Uglavnom,ukus za 10user posted image

_____________________________

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 655
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 25 26 [27]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 25 26 [27]
Idi na:








Anketa

Sedenje.
пеперутка16

Kada su vaše bebe počele čvrsto, samostalno da sede bez pomoći i savijanja?

Pre 6. meseca. (0%)

U 6. mesecu. (0%)

U 7. mesecu. (0%)

U 8. mesecu. (0%)

Posle 9 meseci. (0%)


Broj svih glasova: 0

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *