|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: zimnica
5.9.2013 17:27:14   
ananas_ze

IZVORNA PORUKA: canim

Da vas pitam kako da ostavim roge za zime a da nisu u zamrzivacu user posted image svake godine ih zaledim a sad bih malo da promjenim i da ih stavim u teglu, dakle treba mi ideja kako da ih sacuvam u tegli ali bez alkoholnog sirceta, vinobrana, i esencije user posted image ima li kakav provjeren recept.


jesi skromna, sto izmisljas toplu vodu, de zaledi i fiju user posted image

_____________________________

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.


S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 601
   RE: zimnica
5.9.2013 17:39:33   
canim

IZVORNA PORUKA: ananas_ze


IZVORNA PORUKA: canim

Da vas pitam kako da ostavim roge za zime a da nisu u zamrzivacu user posted image svake godine ih zaledim a sad bih malo da promjenim i da ih stavim u teglu, dakle treba mi ideja kako da ih sacuvam u tegli ali bez alkoholnog sirceta, vinobrana, i esencije user posted image ima li kakav provjeren recept.


jesi skromna, sto izmisljas toplu vodu, de zaledi i fiju user posted image

user posted image Ma voce i dzemove sam rjesila davno bez ikakvih konzervansa i dodataka a povrce sam uvijek ledila, tj uglavnom roge jer njih bas volim ovo ostalo onako ako naletim da mi se nesto svidja, eh sad bih i te roge pecene u tegle da naredam, nasla sam na jednom mjestu da mogu i jabukovo sirce umjesto alkoholnog ali ja bih nesto oprobano.

I jos jedno pitanje kako ispeci roge u sporetu a da se ne isprska sve okolo, probala da prekrijem folijom ali nije to to, jeli neko probao sa onim vrecicama za piletinu user posted image

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 602
   RE: zimnica
5.9.2013 23:21:27   
DM

IZVORNA PORUKA: canim


IZVORNA PORUKA: ananas_ze


IZVORNA PORUKA: canim

Da vas pitam kako da ostavim roge za zime a da nisu u zamrzivacu user posted image svake godine ih zaledim a sad bih malo da promjenim i da ih stavim u teglu, dakle treba mi ideja kako da ih sacuvam u tegli ali bez alkoholnog sirceta, vinobrana, i esencije user posted image ima li kakav provjeren recept.


jesi skromna, sto izmisljas toplu vodu, de zaledi i fiju user posted image

user posted image Ma voce i dzemove sam rjesila davno bez ikakvih konzervansa i dodataka a povrce sam uvijek ledila, tj uglavnom roge jer njih bas volim ovo ostalo onako ako naletim da mi se nesto svidja, eh sad bih i te roge pecene u tegle da naredam, nasla sam na jednom mjestu da mogu i jabukovo sirce umjesto alkoholnog ali ja bih nesto oprobano.

I jos jedno pitanje kako ispeci roge u sporetu a da se ne isprska sve okolo, probala da prekrijem folijom ali nije to to, jeli neko probao sa onim vrecicama za piletinu user posted image

Pa red bi bio i da nam napišeš recepteuser posted image

Mene interesuje je li iko probao ovo http://www.kupindo.com/Ostalo/9866689_Snizenje-Rucna-cepilica-za-flase-

_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 603
   RE: zimnica
6.9.2013 9:04:26   
canim
Ja imam pekac za hljeb u njemu dzemove kuham jer mi ispadnu bas kako hocu, dakle otprilike stavim na 1 kg voca 600 g secera, po zelji mozes dodati limuna, cimeta i ostalih dodataka, nakon sto se skuha pokupim pjenu preko i vruc dzem sipam u oprane, sterilisane tegle, zatvorim i okrenem naopacke da stoji na poklopcu sve dok se ne ohladi, do sad ovaj nacin mi je savrseno funkcionisao.
Eh ja volim komadice da osjetim u dzemu ali ako ne volis najbolje je izmiksati prije ubacivanja jer pekac nece toliko isitniti voce.
Evo ti recept za kompote
http://www.coolinarika.com/recept/705192/

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 604
   RE: zimnica
6.9.2013 9:16:15   
DM

IZVORNA PORUKA: canim

Ja imam pekac za hljeb u njemu dzemove kuham jer mi ispadnu bas kako hocu, dakle otprilike stavim na 1 kg voca 600 g secera, po zelji mozes dodati limuna, cimeta i ostalih dodataka, nakon sto se skuha pokupim pjenu preko i vruc dzem sipam u oprane, sterilisane tegle, zatvorim i okrenem naopacke da stoji na poklopcu sve dok se ne ohladi, do sad ovaj nacin mi je savrseno funkcionisao.
Eh ja volim komadice da osjetim u dzemu ali ako ne volis najbolje je izmiksati prije ubacivanja jer pekac nece toliko isitniti voce.
Evo ti recept za kompote
http://www.coolinarika.com/recept/705192/

Po ovome kompote pravim godinama-i extra su,džemove isto(samo bez pekača), a mislila sam sokove i co. da praviš bez konzervansa(limuntos, limun)
Hvala

_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 605
   RE: zimnica
6.9.2013 9:22:36   
mum82
i ja kompote pravim ovako,mene naucila svekiuser posted image ,i jako dobro funkcionise...

_____________________________

B -20.11.2010
S -7.7.2012
"Money is numbers and numbers never end.If it takes money to be happy,your search for happiness will never end"


(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 606
   RE: zimnica
6.9.2013 9:25:47   
DM

IZVORNA PORUKA: mum82

i ja kompote pravim ovako,mene naucila svekiuser posted image ,i jako dobro funkcionise...

A ja naučila svekiuser posted image

_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu mum82)
Neposredna veza do poruke: 607
   RE: zimnica
6.9.2013 9:27:54   
canim
Sokove sam pravila ali nisam ih ostavljala za zime vec u frizider pa dok se potrosi, sacuvala sam neke flase iz DM-a koji imaju sistem zatvaranja kao tegle pa nekad ako budem htjela praviti, pravit cu u tim teglama a evo ti recept za sok od maline.

Sok od maline

2,5kg malina opranih I prebranih staviti u serpu s 2, 5litra vode pustiti da prokuha pomalo mijesati I kuhati 15min. Maline puste sok raspadnu se...potom kroz cijetku (ugrubo) procijediti ispadne oko 3litra soka dodati 4kg secera da moze stajati I pustiti da prokuha mijesajuci da secer ne zagori na dnu serpe I da kuha dok ne postane sirup...otprilike najmanje pola sata da kuha na umjerenoj vatri I skida se pjena kasikom koja se stvara prilikom kljucanja
Pusti se da ohladi pa se kroz gazu ili sitnu cijetku procijedi bice oko 5l sirupa.

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 608
   RE: zimnica
6.9.2013 9:31:56   
mum82

IZVORNA PORUKA: DM


IZVORNA PORUKA: mum82

i ja kompote pravim ovako,mene naucila svekiuser posted image ,i jako dobro funkcionise...

A ja naučila svekiuser posted image


user posted image user posted image
dobro si,ja nemam moju sta naucit,to su ti godine i godine pravljenja zimnice,pa ja samo kupim info...pa da ja prenesem svojim snajkamauser posted image user posted image

_____________________________

B -20.11.2010
S -7.7.2012
"Money is numbers and numbers never end.If it takes money to be happy,your search for happiness will never end"


(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 609
   RE: zimnica
6.9.2013 9:43:41   
DM

IZVORNA PORUKA: canim

Sokove sam pravila ali nisam ih ostavljala za zime vec u frizider pa dok se potrosi, sacuvala sam neke flase iz DM-a koji imaju sistem zatvaranja kao tegle pa nekad ako budem htjela praviti, pravit cu u tim teglama a evo ti recept za sok od maline.

Sok od maline

2,5kg malina opranih I prebranih staviti u serpu s 2, 5litra vode pustiti da prokuha pomalo mijesati I kuhati 15min. Maline puste sok raspadnu se...potom kroz cijetku (ugrubo) procijediti ispadne oko 3litra soka dodati 4kg secera da moze stajati I pustiti da prokuha mijesajuci da secer ne zagori na dnu serpe I da kuha dok ne postane sirup...otprilike najmanje pola sata da kuha na umjerenoj vatri I skida se pjena kasikom koja se stvara prilikom kljucanja
Pusti se da ohladi pa se kroz gazu ili sitnu cijetku procijedi bice oko 5l sirupa.


Hvala canim, no prestala sam praviti sokove na ovaj način(jedino od drijenjka je u probnoj fazi, pa sam pola- pola)
Helem, ja stavim voće u posudu, propasiram ga onom spravicom za piru i dodam na 3kg voća-1 limuntos i 3 L vode.
Ostavim 24 sata i sutra to procijedim, dodam šećer(obično ide na 1 L soka 1 kg šećera, no ja to umanjim) i dodam još jedan limuntos.
Opet 24 sata da odstoji i miješam da se šećer istopi.
Sutradan u tegle ili one flaše što imaju isti poklopac kao i tegla i prokuham kao ovaj kompot!
Svaki sok ima svoj okus(malina je malina ...)
Meni ovi što se kuhaju svi istu okus imaju, a kontam da na ovaj način sačuvam bar malo više vitamina u voću

_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 610
   RE: zimnica
6.9.2013 9:50:51   
canim
Dm hvala na receptu, ja kao sto sam rekla nisam pravila za zime pa ne znam, ovaj sam recept uzela sa neke teme, kao isproban, pa vjerovatno nije los user posted image
Ja sokove pravim odokativno i uglavnom od borovnice jer mi je lose zeljezo pa se uvijek nadam da cu ga poboljsati, inace mi slabo pijemo sokove tako da ih i uglavnom ne pravim.

Kad vec pomenuh borovnicu ja nju zamrzavam, jeli moze i ona kao kompot u ove tegle, jeli ko probao user posted image

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 611
   RE: zimnica
6.9.2013 12:26:53   
DM

IZVORNA PORUKA: canim

Dm hvala na receptu, ja kao sto sam rekla nisam pravila za zime pa ne znam, ovaj sam recept uzela sa neke teme, kao isproban, pa vjerovatno nije los user posted image
Ja sokove pravim odokativno i uglavnom od borovnice jer mi je lose zeljezo pa se uvijek nadam da cu ga poboljsati, inace mi slabo pijemo sokove tako da ih i uglavnom ne pravim.

Kad vec pomenuh borovnicu ja nju zamrzavam, jeli moze i ona kao kompot u ove tegle, jeli ko probao user posted image

I borovnice i maline ikupine i breskve isve

_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 612
   RE: zimnica
6.9.2013 12:37:10   
canim
Super hvala, ja nisam borovnice i maline, kontam raspast ce se heheehe, znaci mogu i njih.

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 613
   RE: zimnica
13.9.2013 20:43:07   
draguljče
Danas gotovi zeleni paradjiz i karfiol. Ostaju mi još žute paprike, ribani kupus i crvene roge.

_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, pa kad ću onda živjeti?!

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 614
   RE: zimnica
13.9.2013 20:44:17   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: draguljče

Danas gotovi zeleni paradjiz i karfiol. Ostaju mi još žute paprike, ribani kupus i crvene roge.


da nsi poranila sa zelenim paradajzomuser posted image

a karfiol po onom tvom receptu ej super..ove ću godine više napravitiuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu draguljče)
Neposredna veza do poruke: 615
   RE: zimnica
14.9.2013 10:18:56   
draguljče
user posted image Ma vidim nema vajde od njega i poberem sav pa napravim salatu za zime. A karfiol je mmmmmmmm, jesi vidjela. Moram ga napraviti još, nešto mi ga malo izađe od one mjere. user posted image

_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, pa kad ću onda živjeti?!

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 616
   RE: zimnica
14.9.2013 10:21:39   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: draguljče

user posted image Ma vidim nema vajde od njega i poberem sav pa napravim salatu za zime. A karfiol je mmmmmmmm, jesi vidjela. Moram ga napraviti još, nešto mi ga malo izađe od one mjere. user posted image


pa da...i ja sma poršle godine od 5 kg radila ...sad ću bome poduplat mjeruuser posted image
isplae mi tri tegle one velike al ni 6 takvih malo nebi bilo...
posbeno se H svidio...već pita kad je on na reduuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu draguljče)
Neposredna veza do poruke: 617
   RE: zimnica
14.9.2013 10:22:55   
draguljče
Hvala, hvala. Nego, meni sad izađoše 2 velike i 2 male tegle. Šta da se radi kad je u 5 kg bilo 2 kg lišća. user posted image

_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, pa kad ću onda živjeti?!

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 618
   RE: zimnica
14.9.2013 10:24:35   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: draguljče

Hvala, hvala. Nego, meni sad izađoše 2 velike i 2 male tegle. Šta da se radi kad je u 5 kg bilo 2 kg lišća. user posted image


ma ja puno lisnat bio...
ja sam prošle godine kupila gajbicu od 7 kila...pa sa skidanjem otpada bilo je to malo jače cvjetauser posted image
tako da sma ja vagala cvijet 5 kl...
sa onom mjerom začina uradila...


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu draguljče)
Neposredna veza do poruke: 619
   RE: zimnica
14.9.2013 10:25:58   
draguljče
A evo i recept za zeleni paradajiz. Jede ga i onaj ko ga ne voli, a u tu skupinu spadam i ja. U turšiji ga ne bih pojela ni kad bih morala.

KLIK

< Poruku je uredio draguljče -- 14.9.2013 10:28:09 >


_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, pa kad ću onda živjeti?!

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

(odgovor članu draguljče)
Neposredna veza do poruke: 620
   RE: zimnica
14.9.2013 10:27:38   
draguljče

IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: draguljče

Hvala, hvala. Nego, meni sad izađoše 2 velike i 2 male tegle. Šta da se radi kad je u 5 kg bilo 2 kg lišća. user posted image


ma ja puno lisnat bio...
ja sam prošle godine kupila gajbicu od 7 kila...pa sa skidanjem otpada bilo je to malo jače cvjetauser posted image
tako da sma ja vagala cvijet 5 kl...
sa onom mjerom začina uradila...



Pa da, tako i treba da bude. Nego sam se ja zeznula, ali eto. Kupiću ga još danas, jer mi je ostalo onog začina za još 2 kg.


_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, pa kad ću onda živjeti?!

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 621
   RE: zimnica
14.9.2013 10:29:50   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: draguljče

A evo i recept za zeleni paradajiz. Jede ga i naj ko ga ne voli, a u tu skupinu spadam i ja. U turšiji ga ne bih pojela ni kad bih morala.

KLIK


ja zeleni radim kao krastavice...
imama super recept...
i jedu ga svi...koji nikada zeleni pojeli nebiuser posted image
a turšiju više i ne radim...uvjek ostane...pojedinačno sve bolje odeuser posted image

evo copy sa prethodnih strana
kisele krasatvice

5 kg kratsavica...onako manjih ili malih...
5 litara vode
2 fildžana esencije
2 fildžana šećera
2 fildžana soli
1 vonobran ( mala kesica)

malo kopra i hrena

e ovako ovaj kopar i hren vrlo su bitni...
oni čuvaju kiselinu daju šmek kao vegine krastavice a ukus ne ponovljiv....

na dno svake tegle staviti po cvijet kopra i 1-2 komadića oguljenok korijena hrena
krastavice oprati i naredati u tegle

skuhati u vodi esenciju, šećer, so. kad prokuha skinuti da se ohladi i u to usuti vinobran

skroz hladno sipatu u tegle na krastavice...
krastavice pritisnuti zatvoriti i za 20-tak dana na srednje toplom jestu spremne za jelo

a samo da napomenem...istim ovim receptom pravim i zeleni paradajz

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu draguljče)
Neposredna veza do poruke: 622
   RE: zimnica
14.9.2013 10:31:44   
MicoTico
E baš ste me zainteresovale za ovaj karfiol.Mi ga svi u kući volimo, a čini mi se da je ovo začas gotovo. Sad ću mm-a poslati na pijacu da mi kupi.

_____________________________

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 623
   RE: zimnica
14.9.2013 10:35:38   
draguljče

IZVORNA PORUKA: MicoTico

E baš ste me zainteresovale za ovaj karfiol.Mi ga svi u kući volimo, a čini mi se da je ovo začas gotovo. Sad ću mm-a poslati na pijacu da mi kupi.


Ma predobar je stvarno. Ko god ga je probao tražio je recept, a gotov za oko pola sata. user posted image


_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, pa kad ću onda živjeti?!

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 624
   RE: zimnica
14.9.2013 10:35:41   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: MicoTico

E baš ste me zainteresovale za ovaj karfiol.Mi ga svi u kući volimo, a čini mi se da je ovo začas gotovo. Sad ću mm-a poslati na pijacu da mi kupi.


predobar je...
zaista...
moj stalni dio zimice od poršlogoidšnjeg recepta od draguljčeuser posted image

IZVORNA PORUKA: draguljče


Mjera je za nekih 4,5 kg očišćenog karfiola:
1 l alkoholnog sirćeta
4 l vode
1 vinobran
200 g soli
150 g šećera
To miješati dok se so i šećer ne istope. Karfiol složiti u tegle i zaliti smjesom. Ništa lakše, a nikad bolji karfiol nisam jela. Nećeš se pokajati. user posted image




_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Jaslice ili teta čuvalica
пеперутка16

Da li biste radije upisale dijete u jaslice ili angažovale tetu čuvalicu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *