|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: zimnica
23.10.2012 21:39:04   
Hanady RR
Hvala draguljše...
sutra uzmeme karfiol aBd i sprmeim...volim lagano a brzo a ukusnouser posted image user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu draguljče)
Neposredna veza do poruke: 576
   RE: zimnica
23.10.2012 21:39:13   
bananica

IZVORNA PORUKA: draguljče


Mjera je za nekih 4,5 kg očišćenog karfiola:
1 l alkoholnog sirćeta
4 l vode
1 vinobran
200 g soli
150 g šećera
To miješati dok se so i šećer ne istope. Karfiol složiti u tegle i zaliti smjesom. Ništa lakše, a nikad bolji karfiol nisam jela. Nećeš se pokajati. user posted image





user posted image

(odgovor članu draguljče)
Neposredna veza do poruke: 577
   RE: zimnica
23.10.2012 21:44:10   
draguljče
Ma nema načemu. user posted image A još ti je karfiol na pijaci na Stupu 1 KM po kg. user posted image

_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, pa kad ću onda živjeti?!

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 578
   RE: zimnica
23.10.2012 21:45:39   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: draguljče

Ma nema načemu. user posted image A još ti je karfiol na pijaci na Stupu 1 KM po kg. user posted image

legendo...
znam...imam dobavljača odozdo...user posted image
tetak mi živi na stupu...ujutro ga ja nazovem dok ja se okrenem po kući moj tetak meni to dovučeuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu draguljče)
Neposredna veza do poruke: 579
   RE: zimnica
16.7.2013 19:10:58   
gvendolina
kako na najbolji nacin ostaviti buraniju za zimuuser posted image jako je volim jesti a bice je dosta i kod sveki i kod mame u basti aBd pa kako je najbolje zamrznuti a da se ne osjeti onaj miris iz ledauser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 580
   RE: zimnica
16.7.2013 19:13:09   
koka i po
obaris li je u slanoj vodi prije smrzavanja?

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 581
   RE: zimnica
16.7.2013 19:17:26   
gvendolina
ne obarim,samo operem i zamrznem

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 582
   RE: zimnica
16.7.2013 19:19:39   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: gvendolina

kako na najbolji nacin ostaviti buraniju za zimuuser posted image jako je volim jesti a bice je dosta i kod sveki i kod mame u basti aBd pa kako je najbolje zamrznuti a da se ne osjeti onaj miris iz ledauser posted image


ja nikada ne barim buraniju...
to je raduila moja mama...al nema potrebe tako gubimo sve dobro iz nje
ja je ledim u plastičnim flašama :9 operem i osušim i očistim i u flače strpam...zatvorim flašu i u zamrzivač lijepo...
kad mi treba za ručak, prerečem flašu nožem i iz nje buraniju u pretis :)

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 583
   RE: zimnica
16.7.2013 19:19:57   
koka i po
obari i pusti da baci kljuc dok mahune ne promjene boju...jedno minutu dvije ne vise.
ohladi odmah u cjediljki pod mlazom hladne vode i pakuj.

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 584
   RE: zimnica
16.7.2013 19:24:13   
koka i po
ja barim skoro svo povce koje zamrzavam.
mahune,paprike,patlidžane,karfiol itd....to je par minuta i ne vjerujem da se moze mnogo vitamina izgubiti za tako malo vremena.ali eto...svi radimo onako kako mislimo da je najboljeuser posted image

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 585
   RE: zimnica
17.7.2013 0:10:33   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: koka i po

ja barim skoro svo povce koje zamrzavam.
mahune,paprike,patlidžane,karfiol itd....to je par minuta i ne vjerujem da se moze mnogo vitamina izgubiti za tako malo vremena.ali eto...svi radimo onako kako mislimo da je najboljeuser posted image


bariš i paprike...kako ih kasnije koristišuser posted image

ja ništa...
no nije ni bitno...ja ni patlidžan ne barim smao nasolim d aizađe ona gorčina i pakujem...
karfiol također pakujem odmah...
al hajd sve to i možeš obareno iskoristiti, kako paprike obarene koristiš...
obarena se spljošti...kako je kasnije filuješ...
ako je ostaviš da s edoledi pa filuješ zar ne potmani promjeni bojuuser posted image
ja crvene pečem, i ledim...al njih kad odledim one boju ne mjenjaju...žute i zelene me zanimaju kako se ponašaju

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 586
   RE: zimnica
17.7.2013 7:45:08   
koka i po
ma ne user posted image
ne kuham toliko da se spoljoste samo prebace kljuc.ostanu citave i napuhaneuser posted image
ne promjene boju kada se odlede uopsteuser posted image

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 587
   RE: zimnica
29.8.2013 19:47:45   
canim
Dzem od sljiva bez konzervansa

http://namirnice.ba/magazin/zdrav-bez-konzervansa-domaci-dzem-od-sljiva-recept-foto/

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 588
   RE: zimnica
29.8.2013 21:30:24   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: canim

Dzem od sljiva bez konzervansa

http://namirnice.ba/magazin/zdrav-bez-konzervansa-domaci-dzem-od-sljiva-recept-foto/

ovo kao bestilj...
s tim da ja nikada štapnim mikesorm ga ne pasiram niti ostavljam da prenoće šljive...ja to ipučim i odmah na ringu ukuhavama pa dodoma šećera na kraju ...vrlo malo...
a nisma porbala dodoati cimet ili klinčić...mogla sma jednu turu i sa njim porbati...

uskoro mi je to u planu....
šljive smao što nisu za bestilja a ia ih mašallahuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 589
   RE: zimnica
29.8.2013 21:31:02   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: koka i po

ja barim skoro svo povce koje zamrzavam.
mahune,paprike,patlidžane,karfiol itd....to je par minuta i ne vjerujem da se moze mnogo vitamina izgubiti za tako malo vremena.ali eto...svi radimo onako kako mislimo da je najboljeuser posted image


bariš i paprike...kako ih kasnije koristišuser posted image

ja ništa...
no nije ni bitno...ja ni patlidžan ne barim smao nasolim d aizađe ona gorčina i pakujem...
karfiol također pakujem odmah...
al hajd sve to i možeš obareno iskoristiti, kako paprike obarene koristiš...
obarena se spljošti...kako je kasnije filuješ...
ako je ostaviš da s edoledi pa filuješ zar ne potmani promjeni bojuuser posted image
ja crvene pečem, i ledim...al njih kad odledim one boju ne mjenjaju...žute i zelene me zanimaju kako se ponašaju


i ja barim sve osim paprika za filovanje.

ima li neko ideju kako da skinem kozicu s paprika koje idu za djuvec? da se ne skida kasnije kad budem kuhala. hoce li ostati ista od tih paprika ako ima skinem kozu posto nesto mislim da ta koza sprjecava da se raspadnu komadici paprika u djuvec

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 590
   RE: zimnica
29.8.2013 21:34:37   
Hanady RR
crvene paprike kako radiš...možeš i žute tako...ako su mesnate uredno ih ispečeš , staviš u najlonsku kesu i ostaviš da prenoće oguliš i koristiš dalje...


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 591
   RE: zimnica
29.8.2013 21:39:47   
Tuzlanka_
Drage moje,

Evo jedan brz i dobar sos od paradajza.Ja sam već drugu turu napravila i zaista je extra u bilo šta da se stavi.
http://www.coolinarika.com/recept/sos-za-domaca-tjestenina/

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 592
   RE: zimnica
29.8.2013 21:40:13   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

crvene paprike kako radiš...možeš i žute tako...ako su mesnate uredno ih ispečeš , staviš u najlonsku kesu i ostaviš da prenoće oguliš i koristiš dalje...



ahaaaa... vidis tako moze

hvala user posted image

ja ni crvene roge ne gulim nego ih onako pecene i ohladjene stavljam u kese pa ih ogulim kad ih odledim. lako tada ide. al one nisu za djuvec

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 593
   RE: zimnica
29.8.2013 21:49:27   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Tuzlanka_

Drage moje,

Evo jedan brz i dobar sos od paradajza.Ja sam već drugu turu napravila i zaista je extra u bilo šta da se stavi.
http://www.coolinarika.com/recept/sos-za-domaca-tjestenina/


a ja sma radila ovu varijantuuser posted image
http://www.coolinarika.com/recept/talijanska-salsa/

baš smo večeras pekli naan pogačice i umakali u ovo sretniuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Tuzlanka_)
Neposredna veza do poruke: 594
   RE: zimnica
29.8.2013 22:04:22   
muaaa
a ja sma radila ovu varijantu
http://www.coolinarika.com/recept/talijanska-salsa/

baš smo večeras pekli naan pogačice i umakali u ovo sretni


Uh sto ova salsa dobro izgleda,mogla bih i ja malo zakuhatiuser posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”



(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 595
   RE: zimnica
2.9.2013 11:21:05   
ziki

IZVORNA PORUKA: muaaa

a ja sma radila ovu varijantu
http://www.coolinarika.com/recept/talijanska-salsa/

baš smo večeras pekli naan pogačice i umakali u ovo sretni


Uh sto ova salsa dobro izgleda,mogla bih i ja malo zakuhatiuser posted image

koliko izađe ovog sosa, može li ovo stajat preko zime i van frižidera?

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 596
   RE: zimnica
2.9.2013 11:49:09   
veeseelaa

IZVORNA PORUKA: ziki


IZVORNA PORUKA: muaaa

a ja sma radila ovu varijantu
http://www.coolinarika.com/recept/talijanska-salsa/

baš smo večeras pekli naan pogačice i umakali u ovo sretni


Uh sto ova salsa dobro izgleda,mogla bih i ja malo zakuhatiuser posted image

koliko izađe ovog sosa, može li ovo stajat preko zime i van frižidera?



da, u nekom hladnijem prostoru, kao što se drži i ajvar
a koliko ispadne, pa treba više paradajza jer on se topi tokom kuhanja



_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 597
   RE: zimnica
2.9.2013 11:50:35   
damma
IZVORNA PORUKA: Alma_27


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

crvene paprike kako radiš...možeš i žute tako...ako su mesnate uredno ih ispečeš , staviš u najlonsku kesu i ostaviš da prenoće oguliš i koristiš dalje...



ahaaaa... vidis tako moze

hvala user posted image

ja ni crvene roge ne gulim nego ih onako pecene i ohladjene stavljam u kese pa ih ogulim kad ih odledim. lako tada ide. al one nisu za djuvec


i ja sam pravila ovako i zute, budu extra..

_____________________________

2004.
2008.

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 598
   RE: zimnica
2.9.2013 11:51:18   
ziki
hvala

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 599
   RE: zimnica
5.9.2013 17:11:15   
canim
Da vas pitam kako da ostavim roge za zime a da nisu u zamrzivacu user posted image svake godine ih zaledim a sad bih malo da promjenim i da ih stavim u teglu, dakle treba mi ideja kako da ih sacuvam u tegli ali bez alkoholnog sirceta, vinobrana, i esencije user posted image ima li kakav provjeren recept.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *