|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: zimnica
14.7.2011 18:08:10   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: doublemum

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

koliko šećera na kg malina si stavila....

i koliko si sutradan ukuhvala...u minutamauser posted image

i do koliko kg malina ti je ispalo koliko tegli ...
dja kaži...mee u subotu ujutro čeka ta aktivnost da se spremim na svojig 7 kguser posted image

Ja bih te maline fino-lijepo u kompot-od malina je skstra8sirnica i kompot od malina-njma,njam)user posted image user posted image user posted image

A kombinacija maline-borovnice-ma voda mi na usta!

ma ženo posebno su za kompota ostavljaneuser posted image
imama za kompota u zamrzivaču već 4 kg....
i borovnica i višanja i jagoda...ma sve sam sotavila...al mašalah rodilo...od svega imama i za soka i za džemova i slatka...
user posted image
slomih se da usaulišem sveuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 351
14.7.2011 18:08:17   
Anoniman
opet vas dvije navlacite zene na ''zimnicu''user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu DM)
  Neposredna veza do poruke: 352
14.7.2011 18:10:25   
Hanady RR
user posted image user posted image user posted image
ja kako nas vazda uhatiš na djeluuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 353
14.7.2011 18:11:54   
Anoniman
ili ovdje ili na foto kuhanjuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 354
14.7.2011 18:15:39   
DM
Ma ne te za kompota!
Znaš onaj način -u tegle?!
U teglu staviš voće po želji(već sam negdje pisala ovaj recept-možda i ovdje)dodaš šećera(4-5 kašika-ja sam probala i manje, ali mi bude ljutkasto, tako da ne znam je li ljuto ili pokvarenao)i doliješ vode do onog sužavanja na tegli!
Staviš ih u šerpu(na dno šerpe staviš salvetu) i poliješ hladnom vodom(neka cijele tegle budu u vodi ili bar do kapka) i staviš da kuhaju 5 min(nakon što proključaju), ostaviš da se ohlade , izvadiš i iamš kompot cijelu godinu! Možeš ga malo razblažiti vodom prilikom konzumiranja!

Hajd' probaj jednu teglu-navući ćeš se garantuser posted image user posted image user posted image a i ti noauser posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

Neposredna veza do poruke: 355
14.7.2011 18:16:28   
DM

IZVORNA PORUKA: noa

ili ovdje ili na foto kuhanjuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

Bjež' ba-ja ti još sve lijepo uslikala,a tebi opet mrskouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 356
14.7.2011 18:17:19   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image a jok poslat cete mi vi po tegluuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu DM)
  Neposredna veza do poruke: 357
14.7.2011 18:19:10   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: noa

Bjež' ba-ja ti još sve lijepo uslikala,a tebi opet mrskouser posted image user posted image user posted image

mislim da bi prije naucila variti nego jufku razvitiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu DM)
  Neposredna veza do poruke: 358
14.7.2011 18:19:21   
DM
Mogu ja tebi poslati-samo šta ćeš kad probaš , pa ti se osladi....................................................................a neeeema višeeeuser posted image user posted image user posted image

Na ovaj način pravim kompot od malina, borovnica, kombinaciju prethodnih, krušaka, breskvi,nekad sa mamom probala i šljive i smokve.....ma svi su ekstra!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 359
22.7.2011 0:13:49   
enči80

IZVORNA PORUKA: enči80

Na koji način zamrzavate grašak?

poberem ga, očistim iz ljuske is tavljam u plastične vrećice...ne peram ga prije toga jer ja stavljam onaj koji sama posadim i poberemeuser posted image
bitno je da vrećice čvrstio atvoriš, ja imama onja aparat koji lijepo vrećicu

Uradila sam ovako user posted image Hvala na savjetu tebi a i ostalima.
Kada ga poslije pripremaš pretpostavljam da ga obariš par minuta ,a nakon toga postupaš kao sa svježim???

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

Neposredna veza do poruke: 360
22.7.2011 0:20:35   
Hanady RR
ja ga ne barim....

ako mi treba mimo pretisa da ga spremim ja ga samo stavim u šerpu s aključalom vodom da se odledi i odna ga samo na cjediljki ''ofurim'' još vrućom vodom na par sekudni...
a ako ću ga u pretis...samo ga iz kese ubacim zaleđenog i spremamuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 361
3.8.2011 0:00:08   
klemzi
Danas sam spremila punjene patlidžane i evo skoro ih smjestila u zamrzivačuser posted image
Zanima me zna li ko kako sačuvati paradajz, oguljen i isjeckan, ne bih da bude nikako kiselkast, a ne bih ni da ga zamrzavam, a da imam za čorbe zimi. Je li ovo uopće moguće? Nešto poput paradajz pirea, ali domaći. Uh jesam zakomplikovala. Joj što ja volim paradajz, još kad sam neki dan pročitala koliko je zdrav, luda sam za njim.

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

Neposredna veza do poruke: 362
3.8.2011 0:11:06   
taurus
klemzi kako praviš punjene patliđane

ja sam ih do sada samo pohovala i ledila
tako pripremljene patliđane sam koristila za musaku

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 363
3.8.2011 0:28:56   
klemzi
Eto sad mi žao što nisam slikala, lakše bi bilo objasniti
user posted image
Ma nije to klasično punjenje, nego ogulim patlidžan, rasiječem ga po dužini dva puta, ali ne do kraja, da ostane cijeli, a ne u kriškama. Odvojeno nasiječem luk i paradjz, dodam začine i onda te rascjepe punim lukom i paradajzom. Pošto mi ove smjese za punjenje uvijek ostane, prelijem patlidžane s tim kad završim. Onda ih pečem u rerni i to je to. Ma vjerovatno si ovo pravila, samo možda ovako ne zoveš jelo. Ja bih to mogla jesti svaki dan ljeti, preukusno je, još ostavim da se pravo zapeku, dok sva ona voda iz paradajza ispari i oni fino porude. Ma mljac. I da, patlidžane trebaš nasoliti prije punjenja i iscijediti vodu koju otpuste, da ne bi bili ljuti.Ova smjesa za punjenje ispada izpatlidžana, ali ti natrpaj što je više moguće, i bitno je samo da dospije u tepsiju, poslije se to fino formira.

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 364
3.8.2011 0:49:04   
DM
Ovo je nešto kao imam baildi -jel' da klemzi?!

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 365
3.8.2011 0:53:17   
klemzi

Ne znam ja šta je ovo user posted image user posted image
Dobro je da ti napisa, mogla sam gdje u restoranu naručiti misleći da je neka egzotika, a ono patlidžani user posted image

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 366
3.8.2011 1:00:14   
DM
Nekad kad stignem slikaću postupak8mada ga nisam odavno napravila)-patlidžani se tako nasjeku i posole, te ocijede nakon što su odstajali...a povrće se dinsta i njime pune patlidžani(neko doda i mesa) i zatim zapeku u rerni -po mogućnosti u zemljanoj posudi!
Mi na faxu pravili-i pootimali se za nj!user posted image user posted image user posted image
A ime mu je po nekom imamu koji se baildisao kad ga je probaouser posted image

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 367
3.8.2011 1:06:18   
klemzi
A ime mu je po nekom imamu koji se baildisao kad ga je probao

user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 368
3.8.2011 1:12:59   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: klemzi

Ne znam ja šta je ovo user posted image user posted image
Dobro je da ti napisa, mogla sam gdje u restoranu naručiti misleći da je neka egzotika, a ono patlidžani user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image zamisljam uciteljka nadobudno narucuje neko stranjsko jelouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image kad tamo patlidžančina i jos bRez mesauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu klemzi)
  Neposredna veza do poruke: 369
3.8.2011 1:19:48   
DM
Ili k'o Kely i Brenda iz teen serije kad na nekom putovanju naruče neko jelo-milozvučnog naziva-kad tamo ohovani mozakuser posted image user posted image user posted image
P.S. Ti bi u potpis trebala dodati-gdje sam ja -tu i OT!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 370
3.8.2011 1:21:05   
Anoniman

Ili k'o Kely i Brenda iz teen serije kad na nekom putovanju naruče neko jelo-milozvučnog naziva-kad tamo ohovani mozakuser posted image user posted image user posted image
P.S. Ti bi u potpis trebala dodati-gdje sam ja -tu i OT!user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ma volim ja da moderatori placu zaradeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu DM)
  Neposredna veza do poruke: 371
3.8.2011 1:38:24   
klemzi
Noa, noa, nema me na dvajs minuta i ti već džumbus napravila user posted image user posted image user posted image
eh što volem što si taka user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 372
7.8.2011 12:48:53   
selmay
Molila bih recept za sirup od kupina ,nadam se da ce moja desetomjesecna beba htjeti da pije ,unaprijed hvala!user posted image

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 373
7.8.2011 13:29:27   
Anoniman

poberem ga, očistim iz ljuske is tavljam u plastične vrećice...ne peram ga prije toga jer ja stavljam onaj koji sama posadim i poberemeuser posted image

Kada ga poslije pripremaš pretpostavljam da ga obariš par minuta ,a nakon toga postupaš kao sa svježim???

I ja na isti nacin zamrzavam grasak(kao i mahune), ali prije upotrebe, obarim. Cula sam  da je zdravije obariti...

(odgovor članu enči80)
  Neposredna veza do poruke: 374
7.8.2011 13:30:52   
koka i po

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

I ja na isti nacin zamrzavam grasak(kao i mahune), ali prije upotrebe, obarim. Cula sam  da je zdravije obariti...

obariti i to u slanoj vodi.barem ja tako radim.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *