|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: zimnica
29.6.2011 15:18:37   
sheri
ja sam napravila sok od zove, skoro se popio. stavila sam maline u zamrzivac, od njih necu nista kuhati, dok ih ne budem htjela koristiti. visnje evo danas uzela, pripremila slatko,  a veceras cu sok i marmeladu. ove godine nesto nemam voljuuser posted image

_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 301
   [Obrisana poruka]
29.6.2011 16:44:08   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu sheri)
  Neposredna veza do poruke: 302
   RE: zimnica
29.6.2011 17:17:11   
mala86

IZVORNA PORUKA: sheri

ja sam napravila sok od zove, skoro se popio. stavila sam maline u zamrzivac, od njih necu nista kuhati, dok ih ne budem htjela koristiti. visnje evo danas uzela, pripremila slatko,  a veceras cu sok i marmeladu. ove godine nesto nemam voljuuser posted image


kako pravis slatko od visanja user posted image

ja ih volim bas bi mogla i ja

_____________________________

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦






(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 303
   RE: zimnica
29.6.2011 17:23:40   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: mala86


IZVORNA PORUKA: sheri

ja sam napravila sok od zove, skoro se popio. stavila sam maline u zamrzivac, od njih necu nista kuhati, dok ih ne budem htjela koristiti. visnje evo danas uzela, pripremila slatko,  a veceras cu sok i marmeladu. ove godine nesto nemam voljuuser posted image


kako pravis slatko od visanja user posted image

ja ih volim bas bi mogla i ja

evo ja ovako radim u isto vrijeme i sok i slatkouser posted image

koliko kg višanja ispučenih toliko kg šećera

Oprati višnje i očistiti ih i izvaditi košpice.

Takve višnje staviti u šerpu u kojoj će se sutradan kuhati, staviti red višanja red šećera ostaviti do sutra na sobnoj temp. pokriveno poklopcem, par puta promiješati, nek se šećer fino rastopi.

Sutradan skuhati višnje, skinuti im pjenu da ne kipi dok se kuhaju, kuhati 15-tak min.

Kutlačom vaditi vruće višnje sa dijelom sirupa u staklene tegle s metalnim poklopcem, dobro zatvoriti i okrenuti tegle naopačke dok se ohlade, na ovaj način se hermetički zatvore.

Sirup procijediti kroz cjediljku i sipati ga u staklene flaše prethodno sterilizirane

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 304
   RE: zimnica
29.6.2011 18:07:25   
sheri
IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: mala86


IZVORNA PORUKA: sheri

ja sam napravila sok od zove, skoro se popio. stavila sam maline u zamrzivac, od njih necu nista kuhati, dok ih ne budem htjela koristiti. visnje evo danas uzela, pripremila slatko,  a veceras cu sok i marmeladu. ove godine nesto nemam voljuuser posted image


kako pravis slatko od visanja user posted image

ja ih volim bas bi mogla i ja

evo ja ovako radim u isto vrijeme i sok i slatkouser posted image

koliko kg višanja ispučenih toliko kg šećera

Oprati višnje i očistiti ih i izvaditi košpice.

Takve višnje staviti u šerpu u kojoj će se sutradan kuhati, staviti red višanja red šećera ostaviti do sutra na sobnoj temp. pokriveno poklopcem, par puta promiješati, nek se šećer fino rastopi.

Sutradan skuhati višnje, skinuti im pjenu da ne kipi dok se kuhaju, kuhati 15-tak min.

Kutlačom vaditi vruće višnje sa dijelom sirupa u staklene tegle s metalnim poklopcem, dobro zatvoriti i okrenuti tegle naopačke dok se ohlade, na ovaj način se hermetički zatvore.

Sirup procijediti kroz cjediljku i sipati ga u staklene flaše prethodno sterilizirane

ovako i ja pravim.user posted image


_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 305
   RE: zimnica
29.6.2011 18:23:27   
mala86
hvala user posted image

probat cu ovig dana sa kilom-dvije ne treba meni to puno kad sama ja jedem

_____________________________

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦






(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 306
   RE: zimnica
3.7.2011 23:54:35   
enči80

IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: mala86


IZVORNA PORUKA: sheri

ja sam napravila sok od zove, skoro se popio. stavila sam maline u zamrzivac, od njih necu nista kuhati, dok ih ne budem htjela koristiti. visnje evo danas uzela, pripremila slatko,  a veceras cu sok i marmeladu. ove godine nesto nemam voljuuser posted image


kako pravis slatko od visanja user posted image

ja ih volim bas bi mogla i ja

evo ja ovako radim u isto vrijeme i sok i slatkouser posted image

koliko kg višanja ispučenih toliko kg šećera

Oprati višnje i očistiti ih i izvaditi košpice.

Takve višnje staviti u šerpu u kojoj će se sutradan kuhati, staviti red višanja red šećera ostaviti do sutra na sobnoj temp. pokriveno poklopcem, par puta promiješati, nek se šećer fino rastopi.

Sutradan skuhati višnje, skinuti im pjenu da ne kipi dok se kuhaju, kuhati 15-tak min.

Kutlačom vaditi vruće višnje sa dijelom sirupa u staklene tegle s metalnim poklopcem, dobro zatvoriti i okrenuti tegle naopačke dok se ohlade, na ovaj način se hermetički zatvore.

Sirup procijediti kroz cjediljku i sipati ga u staklene flaše prethodno sterilizirane


Da li se stavlja limuntos u sirup???
Slično sam pravila sa jagodama,samo što sam dodavala sok od limuna.


_____________________________

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 307
   RE: zimnica
4.7.2011 8:42:44   
sheri
IZVORNA PORUKA: enči80


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: mala86


IZVORNA PORUKA: sheri

ja sam napravila sok od zove, skoro se popio. stavila sam maline u zamrzivac, od njih necu nista kuhati, dok ih ne budem htjela koristiti. visnje evo danas uzela, pripremila slatko,  a veceras cu sok i marmeladu. ove godine nesto nemam voljuuser posted image


kako pravis slatko od visanja user posted image

ja ih volim bas bi mogla i ja

evo ja ovako radim u isto vrijeme i sok i slatkouser posted image

koliko kg višanja ispučenih toliko kg šećera

Oprati višnje i očistiti ih i izvaditi košpice.

Takve višnje staviti u šerpu u kojoj će se sutradan kuhati, staviti red višanja red šećera ostaviti do sutra na sobnoj temp. pokriveno poklopcem, par puta promiješati, nek se šećer fino rastopi.

Sutradan skuhati višnje, skinuti im pjenu da ne kipi dok se kuhaju, kuhati 15-tak min.

Kutlačom vaditi vruće višnje sa dijelom sirupa u staklene tegle s metalnim poklopcem, dobro zatvoriti i okrenuti tegle naopačke dok se ohlade, na ovaj način se hermetički zatvore.

Sirup procijediti kroz cjediljku i sipati ga u staklene flaše prethodno sterilizirane


Da li se stavlja limuntos u sirup???
Slično sam pravila sa jagodama,samo što sam dodavala sok od limuna.


ja dosad nisam, ali sam ovaj put stavila i dosta mi je ljepse, onako mi je preslatko.


_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 308
   RE: zimnica
4.7.2011 23:37:28   
enči80
Hvala sheriuser posted image

_____________________________

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 309
   RE: zimnica
12.7.2011 13:33:22   
mala86

IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: mala86


IZVORNA PORUKA: sheri

ja sam napravila sok od zove, skoro se popio. stavila sam maline u zamrzivac, od njih necu nista kuhati, dok ih ne budem htjela koristiti. visnje evo danas uzela, pripremila slatko,  a veceras cu sok i marmeladu. ove godine nesto nemam voljuuser posted image


kako pravis slatko od visanja user posted image

ja ih volim bas bi mogla i ja

evo ja ovako radim u isto vrijeme i sok i slatkouser posted image

koliko kg višanja ispučenih toliko kg šećera

Oprati višnje i očistiti ih i izvaditi košpice.

Takve višnje staviti u šerpu u kojoj će se sutradan kuhati, staviti red višanja red šećera ostaviti do sutra na sobnoj temp. pokriveno poklopcem, par puta promiješati, nek se šećer fino rastopi.

Sutradan skuhati višnje, skinuti im pjenu da ne kipi dok se kuhaju, kuhati 15-tak min.

Kutlačom vaditi vruće višnje sa dijelom sirupa u staklene tegle s metalnim poklopcem, dobro zatvoriti i okrenuti tegle naopačke dok se ohlade, na ovaj način se hermetički zatvore.

Sirup procijediti kroz cjediljku i sipati ga u staklene flaše prethodno sterilizirane


evo ja sam u fazi pripreme ovog slatka,ocistila sam visnje stavila secer,i stoje u serpi

al me interesuje-sutra kad sve skuham i ostane ovaj sirup-za sta on sluzi user posted image ,jel to neki sok ili?


_____________________________

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦






(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 310
   RE: zimnica
12.7.2011 13:45:27   
Hanady RR
pa jeste...sok odvojiš i porkuhaš ga 15 minuta, staviš u flaše staklne edok je vruć i neka s eohladi...to je sok -sirup...razblažuješ sa vodom i super jeuser posted image

nego žene jel ko porbao ove nake džemfiksove...kaće mi kolegica njena mama od 1 kg malina dobila haman 3 kg džema sa ovim...ne kontam kakao majkemi...al jel neko porbao i na bazi čega je takj džem.fix od dr.otkerauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 311
   RE: zimnica
12.7.2011 13:55:11   
bebacha
kad njega stavljas ne ukuhavas,nego ono samo prokukas malo,djeluje kao zelatin,samo manje crsto bude.neznam na bazi cega.nisam ga licno koristila,nesto sam tezila da bude bas prirodno

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 312
   RE: zimnica
12.7.2011 13:56:59   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: bebacha

kad njega stavljas ne ukuhavas,nego ono samo prokukas malo,djeluje kao zelatin,samo manje crsto bude.neznam na bazi cega.nisam ga licno koristila,nesto sam tezila da bude bas prirodno


a i ja isto samo prirodno...ma kontam da mi je znati na bazi čega je...al nema tu prirode ni sekunde mislimuser posted image
ništa idu mlaine ''po starinski''user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 313
   RE: zimnica
12.7.2011 14:23:22   
Lejla Ka
Dobila domaće Stolačke breskve preksinoć i odmah se dala na posao:
http://www.coolinarika.com/recept/dzem-od-bresaka-sa-cimetom-i-limunom-by-marijafilakov-iz-pekaca-za-hljeb/

Ako nemate pekač, kliknite na orginalni recept:
http://www.coolinarika.com/recept/dzem-od-bresaka-sa-cimetom-i-limunom

Cimet tako divno ističe okus breskvi.

Napomena: ja ne koristim ni želin ni đemfix, bude mi malo rjeđe, ali nije mi važno. I ne ispada sad neka velika količina da se stigne pokvariti. Ne pravim ja (nažalost) kao moja nana da se njena slatka iz frižidera vade i nakon njene smrti.


< Poruku je uredio Lejla Ka -- 12.7.2011 14:25:46 >


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 314
   RE: zimnica
12.7.2011 14:26:03   
sheri
Lejla Ka, probaj u breskve dodati malo djumbira narendanog...mmmmm kako je to dobro.

_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 315
   RE: zimnica
12.7.2011 14:26:13   
koka i po
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

pa jeste...sok odvojiš i porkuhaš ga 15 minuta, staviš u flaše staklne edok je vruć i neka s eohladi...to je sok -sirup...razblažuješ sa vodom i super jeuser posted image

nego žene jel ko porbao ove nake džemfiksove...kaće mi kolegica njena mama od 1 kg malina dobila haman 3 kg džema sa ovim...ne kontam kakao majkemi...al jel neko porbao i na bazi čega je takj džem.fix od dr.otkerauser posted image


ja probala...bezveze...napravila jednu turu dzema od malina sa njim a drugu po starinski.bolja je druga verzija.

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 316
   RE: zimnica
12.7.2011 14:33:24   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: koka i po

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

pa jeste...sok odvojiš i porkuhaš ga 15 minuta, staviš u flaše staklne edok je vruć i neka s eohladi...to je sok -sirup...razblažuješ sa vodom i super jeuser posted image

nego žene jel ko porbao ove nake džemfiksove...kaće mi kolegica njena mama od 1 kg malina dobila haman 3 kg džema sa ovim...ne kontam kakao majkemi...al jel neko porbao i na bazi čega je takj džem.fix od dr.otkerauser posted image


ja probala...bezveze...napravila jednu turu dzema od malina sa njim a drugu po starinski.bolja je druga verzija.


I ja sam probala sa džemom od višanja i okus je baš bljak , možda jer podsvjeno znam da je hemija neka pa mi ima i takav šmek-.........A pravila sam dvijer ture po 6 tegli ,od onog džema kuhanog prirodno  je ostalo još dvije tegle,a one sa džemfiksom je otvorena jedna tegla i slabo se jede...........

Iskreno ja nisam zadovoljna user posted image  

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 317
   RE: zimnica
12.7.2011 14:35:25   
Hanady RR
ma smao po starinski vidim ja...uh ljela ovaj džem od breski...ja ih čekam ovih dana iz počiteljauser posted image
nego jel ne ide želatin u ovaj drugi recept...
ako ne ide da ga odmah pritefetrim

koko hvakla...e vidiš i ja bih imala sigurno takvu konstataciju...ma neću ni porbat...po starisnki ionako s esve to pojedeuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 318
   RE: zimnica
12.7.2011 14:37:16   
koka i po
nego jel ne ide želatin u ovaj drugi recept...
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ma smao po starinski vidim ja...uh ljela ovaj džem od breski...ja ih čekam ovih dana iz počiteljauser posted image
nego jel ne ide želatin u ovaj drugi recept...
ako ne ide da ga odmah pritefetrim

koko hvakla...e vidiš i ja bih imala sigurno takvu konstataciju...ma neću ni porbat...po starisnki ionako s esve to pojedeuser posted image


ja ne stavljam...ukuham dobro

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 319
   RE: zimnica
12.7.2011 14:38:48   
Hanady RR
ja ga inače ne kosritim sve ukuhavam...al reko d ašta recept ne zezenm...
uh jedva čekam...sutra maline
a za vikend breske...

moji pojedoše višnje majkemiuser posted image tako d aza zimnicu morat ću ja jođš jedno 7 kfg opalituser posted image

< Poruku je uredio Hanady RR -- 12.7.2011 14:39:10 >


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 320
   RE: zimnica
12.7.2011 14:39:54   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: koka i po

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

pa jeste...sok odvojiš i porkuhaš ga 15 minuta, staviš u flaše staklne edok je vruć i neka s eohladi...to je sok -sirup...razblažuješ sa vodom i super jeuser posted image

nego žene jel ko porbao ove nake džemfiksove...kaće mi kolegica njena mama od 1 kg malina dobila haman 3 kg džema sa ovim...ne kontam kakao majkemi...al jel neko porbao i na bazi čega je takj džem.fix od dr.otkerauser posted image


ja probala...bezveze...napravila jednu turu dzema od malina sa njim a drugu po starinski.bolja je druga verzija.


koko kako pravis dzem od malina po starinski please


_____________________________

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 321
   RE: zimnica
12.7.2011 14:42:38   
R&T@
Moze li neko kopirati ovaj recept za dzem od breskvi sto je lejla ka postavila, molim lijepo...

I gajba breskvi je 5 KM u Počiteljuuser posted image

_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 322
   RE: zimnica
12.7.2011 14:45:33   
koka i po
IZVORNA PORUKA: MALA1994

IZVORNA PORUKA: koka i po

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

pa jeste...sok odvojiš i porkuhaš ga 15 minuta, staviš u flaše staklne edok je vruć i neka s eohladi...to je sok -sirup...razblažuješ sa vodom i super jeuser posted image

nego žene jel ko porbao ove nake džemfiksove...kaće mi kolegica njena mama od 1 kg malina dobila haman 3 kg džema sa ovim...ne kontam kakao majkemi...al jel neko porbao i na bazi čega je takj džem.fix od dr.otkerauser posted image


ja probala...bezveze...napravila jednu turu dzema od malina sa njim a drugu po starinski.bolja je druga verzija.


koko kako pravis dzem od malina po starinski please


sve ofrljoke....tako mi najbolje ispadneuser posted image
ocistis maline,malo ih "izgnjavis" ..odoka secera i ukuhavaj...ne stavljam nikakav konzervans
kad se ukuha vruce sipam u zagrijane tegle iz rerne dobro zatvorim i to je to..

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 323
   RE: zimnica
12.7.2011 15:02:04   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: sheri

Lejla Ka, probaj u breskve dodati malo djumbira narendanog...mmmmm kako je to dobro.


U đem ili onako? Ako je u đem, jel prije ili poslije kuhanja?

Ja nigdje ne stavljam želatin. Samo ga odignorišem iz recepta.

Đem od breskvi sa limunom i cimetom:

1kg bresaka 
1/2kg šećera 
1 limun 
1/2 kašićice cimeta

Breskve oguliš, isječeš na kockice, staviš u posudu u kojoj ćeš kuhati, pospeš šećerom, dodaš sok od limuna i cimet. Mješaš na srednje jakoj vatri do željene gustoće.

Teta od koje sam pokupila recept kad pospe šećer po breskvama ostavi ih da stoje 5-6 sati u frižideru, ja nisam. I ja malo pojačam količinu cimeta jer volim.


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 324
   RE: zimnica
12.7.2011 15:14:12   
sheri
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: sheri

Lejla Ka, probaj u breskve dodati malo djumbira narendanog...mmmmm kako je to dobro.


U đem ili onako? Ako je u đem, jel prije ili poslije kuhanja?

Ja nigdje ne stavljam želatin. Samo ga odignorišem iz recepta.

Đem od breskvi sa limunom i cimetom:

1kg bresaka 
1/2kg šećera 
1 limun 
1/2 kašićice cimeta

Breskve oguliš, isječeš na kockice, staviš u posudu u kojoj ćeš kuhati, pospeš šećerom, dodaš sok od limuna i cimet. Mješaš na srednje jakoj vatri do željene gustoće.

Teta od koje sam pokupila recept kad pospe šećer po breskvama ostavi ih da stoje 5-6 sati u frižideru, ja nisam. I ja malo pojačam količinu cimeta jer volim.


na sredini kuhanja stavis.


_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Jaslice ili teta čuvalica
пеперутка16

Da li biste radije upisale dijete u jaslice ili angažovale tetu čuvalicu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *