|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: zimnica
26.10.2010 12:43:32   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: milenium

IZVORNA PORUKA: DobraVila

Hanady upooomoc user posted image ...

Ja sam super napravila onu sarenu salatu,i sada odem u spajz,otvorim jednu teglu...kod sam probala suze su me oblile,tako intenzivan miris i ukus ima moja salata user posted image ,ne znam sta nisam dobro uradila,kao da se "alkoholizirala"user posted image .I onda otvorim drugu teglu,i salata ok.Ne znam u cemu bi mogao biti problem?

poslat ću ti ja večeras jedan recept za salate na pp neću ovdje jer je tako jednostavan da bi ga neke ismijale.ako ništa možeš bar do godine tako praviti.recept je od ''vitaminke''user posted image user posted image user posted image ja kad sam prvi put pravila nisam pogriješila pa tako nećeš ni ti.user posted image user posted image user posted image

bože milenium
koji je to recept ikada ismijan ovdje.user posted image
Svašat...nikada niko nije ismijao recept niti jedan...a jednostavno je uvijek i poežljno ženo draga.

Mislim ne moraš ga stavljat javno, nemoj me pogrešno shavtiti samo nemoj navoditi razlog za stavljanje neko ismijava...pa najednostavniji recepti sa svih tema recepata RR imaju najviše kuharica trenutno hit je monte pravi se za 10 minuta i pahuljičina pita za 30...mislim jednostavno, ukusno, efikasno, jeftino...što bi bilo ismijano.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 276
26.10.2010 12:54:39   
taurus
Hanady šta ti uradi sa svojim grožđem
ja juče dobila pola vreće i ne znam šta ću sa njim
probala sam sinoć u sokovnik, pa i nije tako loš sok ali je malo kiseo
jedino da pravim pola jabuke i pola grožđeuser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 277
26.10.2010 12:58:26   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: taurus

Hanady šta ti uradi sa svojim grožđem
ja juče dobila pola vreće i ne znam šta ću sa njim
probala sam sinoć u sokovnik, pa i nije tako loš sok ali je malo kiseo
jedino da pravim pola jabuke i pola grožđeuser posted image

evo zaha mi dala recept za sirup...
paravo je finio ispao...
čak i meni godi da ga pijem ne smeta mi...pa ga i pijem sad aktivno...

IZVORNA PORUKA: zaha

eh ovako "sok od grozdja"
prebrati grozdje(otkidati bobice),oprati i u lonac potopiti vodom,da voda bude iznad grozdja mozda nekih 5cm.Staviti da prokuha i kad prokuha neka kuha 10-15 min.zatim procijediti.U sok staviti secer na 3,5l ide 1 kg.secera i to samo da prokuha i sipati vreo sok u vrele flase taj sok je kao sirup, ide mozda pola case soka pola vode,kako ko voli sok je pravo ukusan i bas mirise na grozdje

ja sam ga cijedila na sitnom dževđiru bakrenom pa sam malo rukom odozgo pritiskala da mi izađe sve što treba dole za ukuhavanje a da mi ona koživa i male košpe ne porđu.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 278
26.10.2010 13:00:54   
taurus
hvala puno user posted image user posted image
sutra se zadam u sok user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 279
26.10.2010 13:05:10   
ena0002
Ja sarenu salatu pravim tako sto kupus, paprike (malo crvenih, malo zutih), mrkvu, zeleni paradajz i jos plus ko voli crveni i bijeli luk izerendam u veci vajnik i posolim, dobro izmesam rukama i odmah redam u tegle ali dobro rukama pritiscem i kad napunim tegle vodu, koju je u medjuvremenu salata pustila, naspem u tegl,e stavim one plasticne djakonije i poklopim. Znaci odmah sve to odradim ali obavezno neku tepsiju ili nesto sl. stavim ispod tegli jer kako salata nadolazi nadoalzi i ta voda pa malo zna iscuriti.
A kad je stavljam u malo burece ne napunim ga do vrha i nista ne curi.
Eto jednostavno je user posted image  

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

Neposredna veza do poruke: 280
26.10.2010 17:43:21   
DobraVila
Ma sve sam ja uradila kako je Hanady rekla,samo izgleda nisam dobro zatvorila ovu teglu sto sam jutros prvo otvorila user posted image ,pa je salata bas ispala user posted image ,ali sreca pa su ostale dobre user posted image .Uglavnom recept mi je super!!!

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 281
26.10.2010 19:46:58   
jasmin
Ja kupila povrce i veceras bih trebala u probnu akciju akobogda.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu DobraVila)
Neposredna veza do poruke: 282
26.10.2010 19:50:37   
Honey3
moja zimnica je gotova:ajvar,salata od kuhanih paprika,salata od crvenih paprika(recept mamine oci),cvekla salata,dzem sipurak, dosta graha i krompirauser posted image ,jos kiseli kupus,malo kasnijeuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 283
26.10.2010 21:24:03   
DM
Da sad ne nabrajam krompir i lukuser posted image user posted image user posted image user posted image
Elem u mene ove god u škrinjiciuser posted image :
kkompoti od malina, borovnica,kupina brusnica
sok od cvekle na 2 načina
sok od drijenja na milion načina
bestilj
slatko od šljiva
džem od šipurka
ajvar
pekmez od slatke repe
džem od drijenja
salata od žutih paprika(mislim da smo je već odradili)user posted image
salata od roga
ribana salata od kupusa
salata od cvekle
kiseli kupus
još da od dinje nešto napravimo(mada ja i ne bi -cijela mi kuća njom miriše)
Nek' mi samo neko spomene z od zimnice-upucaću gauser posted image user posted image user posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 284
27.10.2010 12:24:02   
DM

IZVORNA PORUKA: doublemum

Da sad ne nabrajam krompir i lukuser posted image user posted image user posted image user posted image
Elem u mene ove god u škrinjiciuser posted image :
kkompoti od malina, borovnica,kupina brusnica
sok od cvekle na 2 načina
sok od drijenja na milion načina
bestilj
slatko od šljiva
džem od šipurka
ajvar
pekmez od slatke repe
džem od drijenja
salata od žutih paprika(mislim da smo je već odradili)user posted image
salata od roga
ribana salata od kupusa
salata od cvekle
kiseli kupus
još da od dinje nešto napravimo(mada ja i ne bi -cijela mi kuća njom miriše)
Nek' mi samo neko spomene z od zimnice-upucaću gauser posted image user posted image user posted image

Ah da pripremila sam i mljevenu mrkvu i peršun u teglamauser posted image user posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 285
27.10.2010 13:26:41   
jasmin
zaha,doublemum...bas ste prave domacice.Moja salata u tegli...pa sad...vidjecemo.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 286
28.10.2010 9:28:54   
Hanady RR
meni je još ostalo kupus u bure i paprike sa sirom.
Kupus može muž bez mene a paprike sa sirom ću ja smao ne znam kada...sve kontam rano mi ovaj vikend a opet neki naredni dali ću moćiuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 287
31.10.2010 15:58:26   
jasmin
Da pribiljezim da je salatica uspjela,ukusna je...gotovo da smo je pojeli.Sutra planiram grah,a s grahom mi je poseban uzitak.
Hvala Hany za recept.user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 288
7.11.2010 0:10:14   
Hanady RR

eh evo moje zimnice, zvanično sev sam završila:

škrinja:
maline, kupine, jagode, borovnice, šljive
peršun, mrkva, celer
paprike žute za filovanje
crvene paprike pečene
tikva
tikvice
grašak
buranija žuta puterica
buranija zelena olovka
paprike žute i zeleni pradajz za satarš
paradjz crveni
karfiol, brokula i prokula
patlidžan

šapiz i frižider kombinovanouser posted image :
sok o drenjaka
sok od grožđa
sok od borovnica
džem od borovnica
džem od drenjaka
slatko od dunja
bestilj
zeleni ajvar
kiseli zeleni paradjz
kisele paprike žute
salata od crvenih paprika
šarena salata
kupus glavice
kisele krastavice
salat od cvekle
žute paprike narezan sa sirom ( od domaćeg mlijeka)
sos od pradajza

trap:
krompir
cvekla
crna repica
luk crveni

i još moram prasu utrapit i još mrkvu al dok zahladni finouser posted image

i čajevi:
majčina dušica
jagorečevina
maslačak
šipurak
kora od nara nam se suši
dunja se suši
ćubra
zova

i dostauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 289
7.11.2010 0:16:53   
lila25
eh drage domacice sa iskustvom kako mrkvu da upakujem za zimnicu.
Hanady svaka cast pa kad stizes sve ovo pripremiti.

Neposredna veza do poruke: 290
7.11.2010 0:17:12   
klemzi
Samo ovo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Baš si lijena user posted image user posted image user posted image  

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

Neposredna veza do poruke: 291
7.11.2010 0:20:03   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: lila25

eh drage domacice sa iskustvom kako mrkvu da upakujem za zimnicu.
Hanady svaka cast pa kad stizes sve ovo pripremiti.

noću sestro noću sve upakujemuser posted image user posted image user posted image
ja mrku operem, pa je očistim, pa izerežm na kolutove i stavim je da se osuši cijeli dan arspoređenu na salvete...
onda je upakujem zajedno sa peršunom koji sam isjekla i prosušila tako i celerom na kockice i list kao peršun...u kesice za zamrzivač...

kad uzimam samo iz kesice ostkinem onoliko koliko mi treba i vratim nazad u zamrzivač...
u svako kuhanje ovako stavljamuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 292
7.11.2010 0:26:02   
lila25
ehh draga ma noc je za spavanjeuser posted image ja napravila malo sarene salate pa kukam umorila se da mi ovo muz vidi kako vrijednih zenica ima cccc,super savjet ja sam do sad uvijek ostavljala sve posebno i nisam zamrzavala mrkvu pa mi se brzo osusi.hvala punoooo.

Neposredna veza do poruke: 293
7.11.2010 0:27:59   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: lila25

ehh draga ma noc je za spavanjeuser posted image ja napravila malo sarene salate pa kukam umorila se da mi ovo muz vidi kako vrijednih zenica ima cccc,super savjet ja sam do sad uvijek ostavljala sve posebno i nisam zamrzavala mrkvu pa mi se brzo osusi.hvala punoooo.

ma ja sa mužem sve ovo radim jok sama....
i njega ja upregnem za revkanje i to...
a imam dosta pomagala tipa recko za kupus, dževdžir za demove i muša za ukuhavanje kad prigustiuser posted image user posted image user posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 294
20.2.2011 23:42:49   
taurus
samo da provjerim kakva je kod vas situacija sa zimnicom

kod mene se ništa nije pojelouser posted image user posted image user posted image
jednu teglu zelenog ajvara sam bacila jer je dugo stajala neotvorena, a druge dvije nismo ni dotakli
imam još pola bureta turšije i nju smo baš slabo jeli
a zamrzivač mi je pun paprika, patliđana, paradajza, mrkve

s ove tačke gledišta slijedeće jeseni neću praviti zimnicu

Neposredna veza do poruke: 295
20.2.2011 23:45:15   
Hanady RR
damo da prijavim da od salata nemamo ama baš ništa, ni ajvara...
u zamrzivaču možda još koja vrećica crvenih paprika...
ima džemova a sokova nema odavno

pored svega što smo pojeli pojeli smo i sva kiseli kus...posljednju glavicu iz bureta od 120 kg smao napravili sarmu za farahin rođendanuser posted image

kako stavri stoje ja ću morati povećati količineuser posted image user posted image user posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 296
20.2.2011 23:52:51   
taurus
hanady jesam li dobro pročitala, bure od 120 litara i sve ste pojeli user posted image

ja sam samo dva puta pravila sarmu (jednom mi svekrva dala kupus, a drugi put tetka), a prije par dana mi svekrva donijela šerpu sarme koju smo jeli dva dana i nama dosta sarme do slijedeće zimeuser posted image user posted image user posted image

paprike nam se nešto ne jedu, kad kod mm pitam hoćemo li paprike on uvijek predloži nešto drugouser posted image user posted image user posted image

najviše sam iskoristila pohovane patliđane, jer sam više puta pravila musaku tako da ću slijedeće zime povećati količinu patliđana

a ne znam što nam turšija ovako slabo ideuser posted image user posted image user posted image
ko god je probao rekao je da je super, a mi je baš malo jedemo
ma kod mene mm i nije neka poguzijauser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 297
20.2.2011 23:57:50   
Hanady RR
vjeruj taurus bure od 120 litara u njega ide 5 vreća kupusa onih velikih...pojeli...
a ja još nisma ni jela sve to kjer nisma smjela...
al ja kad sarmu pravim ja odmah uzmeme 2 glavice i dvije kile mesa...al majkemi kod mene se sve pojede.
meni mama kaže da je i ona kuhla i kod nje s ejelo dok smo bile mlae al kaže kod mene bi moja djeca stalno jela...
ja fakata ne znam kako nemamo svi po 100 kg koliko kuhamouser posted image

i suprug mi jede al nije sad provalija...al istina taj mora uz ručak imat salate il ga jeo nebi....

mi smo danas kupili zelenu salatuuser posted image jer nemamo ništa naše više na salatu stavituser posted image

doduše dođe s ekod nas...stavrno kod mene niko ne ide iz kuće da ne jede...pa jesma dala malo mami svega pomalo...pa mlađoj zaovi po teglicu i možda 2-3 glavice kupusa...al opet...kad mi je mm rekao nema više kupusa ovo je posljednja glavica ja se tačno šokirala...al ove moje dvije vole kiseli kupus...one glavicu pojedu uz ručak i što im ostane do spavanja grickajuuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 298
21.2.2011 0:05:49   
taurus
user posted image user posted image user posted image user posted image kad ti se sve pojede, tebi se i isplati praviti

moj R neće nikakvu salatuuser posted image user posted image user posted image

sad nešto rzmišljam, manje mi se i dolazilo preko zime, valjda su svi htjeli da me poštede jer sam trudnauser posted image user posted image user posted image user posted image
a od kad sam se porodila, evo već 20-ak dana, još ništa nisam skuhala
uvijek mi neko (mama, snaha, svekrva, dajđinica, tetka) donosi ručak
baš su me razmazili, od sutra i ja počinjem kuhati i trošiti zalihe iz zamrzivača user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio taurus -- 21.2.2011 0:09:53 >

Neposredna veza do poruke: 299
29.6.2011 13:47:06   
Hanady RR
jeste krenuleuser posted image

ja borovnice spremila u zamrzivač, napravila slatko i sirup
jagode u zamrzivač i marmelade 4 kg
eh sad višnje...
u zamrzivač imama za kolača...
a napravila sam sirupa i slatka i danas ću još jednu turuuser posted image

zovu pobrala suši se, jagorčevina se osušila već,, a od zove soka sam napravila 10 flaša od koka kole od 2 luser posted image ovo ne vjerujem da će mi zimu čekati al eto ima i togauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *